hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Top 30 innováció

Legyen ott a legjobbak között!
Top 30 innováció

 

A GyártásTrend magazin keresi az év legjobb ipari innovációit.

Várunk minden olyan pályázati anyagot, amely értékteremtést tükröz az ipar területén!

  • Innováció minden olyan jövőbe mutató áru, szolgáltatás vagy termelési, termelést kísérő módszer, folyamat kifejlesztése és bevezetése, amely – annak tulajdonságai és rendeltetése vonatkozásában – új vagy jelentősen megújított.
  • Innováció lehet folyamat (pl. a belső logisztikai rendszer átalakítása is), lehet termék (pl. szoftver is) vagy gyártástámogató eljárás (a termék előállítási folyamatában bevezetett újítás).

A korábbi években kezdett, idén is zajló, hosszabb távú projekteket bemutató pályázati anyagok is nevezhetők.

A pályázati anyagokból egy szakértőkből felkért zsűri kiválasztja a legjobbakat, amelyeket a GyártásTrend magazin Top 30 innováció címen 2018 januárjában megjelenő különkiadványban mutat be.

A pályázatok beküldési határideje: 2017. november 24. 

*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.
Az innováció: *
Mitől innovatív a termék? *
Mi az innováció előnye, mely területeken alkalmazható? *
A innováció mögött álló személy, csapat vagy cég rövid bemutatása: *
Kapcsolattartó személy neve és elérhetősége: *
Link az innováció mögött álló termékhez és/vagy céghez: *
 
A pályázati anyaghoz tartozó csatolmányokat (max. 10MB) az innovacio@gyartastrend.hu címre várjuk.

További információ: innovacio@gyartastrend.hu, +36 1 430 4518
 

Az MHM-X6400 mágneses megfogó szinte bármilyen ferromágneses anyagot képes megfogni, függetlenül annak felületi minőségétől.

hirdetés

Az új WIS 2 rendszerrel a Pepperl+Fuchs egy nagyobb teljesítményű és megnövelt adatátviteli hatósugarú rendszerrel egészítette ki a mozgó gépelemeken elhelyezett szenzorok vezeték nélküli kapcsolódási portfólióját.

Az IntelliSys-R rendszer moduláris felépítésű, osztott logikájú és osztott intelligenciájú vasútfelügyeleti hálózat kimagasló biztonsággal és autonóm működéssel.

A cél olyan termék megalkotása volt, amely egészséges összetevőket tartalmaz, de az étel élvezeti értékéből nem veszít. 

Lean szemléletű megoldást dolgoztak ki a gyártóhelyek közötti anyagmozgatási, tárolási és szállítási feladatok ellátására.

A nagy teljesítményű Quint Power tápegységek negyedik generációja új funkciókkal gondoskodik a berendezések maximális rendelkezésre állásáról.

hirdetés

Mivel a tárgyak érintés nélkül, ezáltal súrlódásmentesen mozgathatók, így hatékonyan és minimális energiafogyasztás mellett lehet megvalósítani a manipulációt.

Az eFusion egy kompozitanyagból készült, alap műrepülésre képes kétüléses oktató- és sportrepülőgép, amely teljesen hazai szellemi termékként került a piacra. 

A The Connected Enterprise esetében az IT és az OT robusztus, biztonságos és kollaboratív architektúrát hoz létre, amely az adatokat feltárja, értelmezi, és olyan információvá alakítja, amelynek alapján cselekedni lehet.

A rendszer az adott iparágban gyakorlatilag még ismeretlen termelési eljárás bevezetését jelenti, ezzel lehetőség nyílik új piaci elhelyezési lehetőségek megnyitására. 

A Dobot M1 Magician egy többfunkciós okosrobotkar-platform, amelyet a minőségi STEAM- (Science, Technology, Engineering, Arts & Mathematics) oktatáshoz terveztek. Felhasználható 3D-nyomtatás, lézergravírozás, írás és rajzolás céljára. 

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Ipar 4.0

A Fujitsu Intelliedge platformja a teljesen gyártási folyamatláncban támogatja az ipar 4.0-s folyamatok optimalizálását.

Peter Norvig MI-mester

Peter Norvig hivatalos életrajza egy megjegyzéssel kezdődik, amelyet a toborzóknak szán: „Kérlek, ne ajánljatok nekem munkát. Már az enyém a világ legjobb állása a világ legjobb vállalatánál.” Ez pedig a kutatási igazgatói poszt a Google-nél, amit professzori, különféle kutatói pozíciók és a NASA-nál töltött évek előztek meg. Mesterséges intelligenciával kapcsolatos könyvei alapművek, nem tart az egyre okosabb gépek által okozott apokalipszistől, és a feltűnően színes ingei mellett a humora is védjegyévé vált. 

Karrier

Jelentős ösztöndíjjal motiválják a fiatalokat arra, hogy az informatikai tanulmányokba kezdjenek. Informatikus üzemmérnök alapképzés is indul. 

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés