hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A Boardy flexibilis deszkaroller megépítésénél az egyedi rollerváz mellé a kerékpáriparban már bevált technológiákat vonták be, dizánja egyedi és védett. 

hirdetés

Korábban a hegesztendő munkadarabok központosítása és leszorítása két műveletből tevődött össze, de egy új rögzítőhenger-sorozat ezt a két műveletet önmagában, egyidejűleg képes ellátni.

A Brewie a világ első teljesen automata sörfőzőgépe. Sajátossága abban rejlik, hogy egy lépést sem hagy ki a tradicionális sörfőzés mozzanatai közül, illetve a főzési folyamat csupán egy gomb megnyomásával elindítható. 

A MEWA újrahasználható törlőkendőkre épülő teljes körű szolgáltatási rendszert nyújt.

Egy új, hazai fejlesztés automatizálja a lemezalkatrésszel foglalkozó vállalkozások minőségellenőri feladatait.

2016-ban a Jungheinrich elsőként mutatott be lítiumion akkumulátort a 48 voltos tartományban 360, illetve 480 amperóra teljesítménnyel. 

hirdetés

A Festo könnyen telepíthető érzékelőkön alapuló energiakezelési rendszert dolgozott ki partnereivel.

Az iCOM Assist egy olyan innovatív vezetőtájékoztató rendszer (DAS), amely hozzásegíti a vonatvezetőt az energiahatékony közlekedéshez. 

A vonzó külsejű ipari PC (IPC) keskeny, multitouch-képes, és mindig az események közelében van.

A Platio (korábbi nevén Futi) egy innovatív, energiatermelő térburkolat, amely nem vesz el nyersanyagot a környezettől. Városi hulladék feldolgozásából készül, és zöld energiát termel azáltal, hogy napenergiát hasznosít.

Az automata alapanyag-adagoló berendezés CNC-esztergaberendezések automatizált alapanyagcseréjét valósítja meg emberi beavatkozás nélkül.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

CeBIT 2017

Az évtized végére 20 milliárd eszköz fog csatlakozni az internetre a Gartner előrejelzése szerint, a Cisco becslése ennek a kétszerese. Legyen bármekkora is a számuk 2020-ra, azt már napjainkban is tapasztaljuk, hogy egyre többféle eszköz kapcsolódik alapértelmezetten a hálózatra, és ezáltal új alkalmazásokat, szolgáltatásokat, üzleti modelleket hív életre. 

Az uniós támogatások és az ipar

A Széchenyi 2020 program keretében lehívható uniós támogatások legaktívabb időszaka zajlik, amelynek egyik fő célja a hazai ipar fejlesztése. Bár hét év állt rendelkezésre a pénzek kiosztására, idén hirdetik meg a pályázatok nagy részét, és szintén idén már be is kerül a gazdaságba egy hatalmas összeg. Essősy Zsomborral, a MAPI Magyar Fejlesztési Iroda Zrt. vezérigazgatójával beszélgettünk a helyzetről.

A megfáradt egészségügy jövője

A tudományos és technológiai fejlődés miatt a gyógyászat teljes paradigmaváltás előtt áll. Cikkünkben áttekintjük, hogyan változik meg az orvos-beteg viszony a technológia fejlődése által. 

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés