hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Felére csökkenti a piacra lépéshez szükséges időt, és lefaragja a terméktervezés költségének negyedét is a megoldás, amelyet a Siemens elektronikai cégeknek készített. A digitális és a fizikai világot varratmentes egységbe foglaló rendszert a német cég maga is eredménnyel alkalmazza ambergi okosgyárában.

hirdetés

A koronavírus járvány okozta rendkívüli gazdasági és társadalmi helyzetben három hónapig ingyen digitális védelmet nyújt a Panda Security minden meglévő és új vállalati ügyfelének, valamint tanároknak és diákoknak világszerte. 

Digitális Összefogás akciót indított az ITM, hogy a felajánlott digitális megoldások, eszközök és szolgáltatások minden érintetthez eljussanak a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben. 

Már működik a HPC5, a világ egyik legnagyobb teljesítményű vállalati rendszere. 

Tematikus gyűjtést tett közzé az IVSZ azokról a platformokról, online szolgáltatásokról, amelyek megkönnyítik az együttműködést távmunka esetén.

Az Imprintec-technológia alapötlete a véges elemes szimulációs eredmények mérési eredményekkel történő összehasonlítása annak érdekében, hogy az anyagjellemzők meghatározhatóvá váljanak. 

hirdetés

A napokban az interneten megjelent a koronavírus nevű zsarolóprogram, sőt a számítógépes bűnözők immár napi rendszerességgel több ezer koronavírussal kapcsolatos webhelyet hoznak létre.

Az Intel és a Cornell Egyetem tudósai által létrehozott lapka fegyverek, kábítószerek vagy akár betegségek kiszimatolására is alkalmas „elektronikus orrok” kifejlesztését is lehetővé teheti.

Egy kilogramm kemény sajthoz tíz liter tejre van szükség. Annak érdekében, hogy a savó kiszivárogjon a sajtból, azt préselni kell, az ipari termelésben ezt a folyamatot pneumatikus hengerekkel és szelepekkel automatizálják.

A nem felejtő memóriák lényege, hogy képesek legyenek tápfeszültség nélkül megőrizni az adatokat, viszont adatmentési és beolvasási műveletekhez már szükség lesz áramforrásra.

Az elmúlt évek dinamikus fejlődésének egyik legfontosabb eredménye a 3D-nyomtatási technológiák elterjedése volt. A korábban gyors prototípusgyártásra fejlesztett eljárások ma már jelentősen túlnőttek korábbi szerepükön, és megannyi új gyártási megoldás született a területen. Ennek köszönhetően napjainkban már nemcsak műanyagok nyomtatásával születhetnek beépíthető alkatrészek, hanem többek között a fémmegmunkálások egy részét is kiválthatjuk a nyomtatással.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

2009-es mélyponton az Ifo-index

Egy 15 ezer vállalat részvételével készült német gazdasági felmérésből kiderült, hogy a megkérdezettek 92,4 százaléka érzi a járvány üzleti tevékenységére gyakorolt negatív hatását. 

COVID-19

A hőkamerákkal felszerelt eszközök a magas testhőmérsékletű emberek személyazonosságát is meg tudják állapítani, és a kórtörténetükre is rálátást biztosítanak.

A napelemes erőművek bűvöletében

Egymás után dönti meg a termelési rekordokat a magyarországi napelemes szektor, pedig az igazi boom majd csak most következik. 

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés