hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A mesterséges intelligencia és ezen belül a gépi tanulás számos iparágban és alkalmazásban bizonyítja, hogy képes a legfinomabb és legösszetettebb adatmintázatokat is felismerni és elemezni.

A rozsdamentes acél alacsony karbantartási igénye, vonzó megjelenése, valamint egyedi tulajdonságai miatt kiváló választás többféle mérnöki alkalmazáshoz. 

Az ipar területére is jellemző a folyamatos innováció. A versenyben maradás feltétele ugyanis a nyitottság az újszerű megoldásokra, amelyek alternatívákat, optimalizálási lehetőségeket nyújtanak az adott gyártási szektorban.

hirdetés

Az alkatrészek és szerszámok hagyományos hidegtisztítós, oldószeres tisztításához képest a MEWA által kínált, biológiai alapon működő alkatrészmosó berendezések környezetkímélő megoldást jelentenek. 

Új, sokoldalú és pontos megmunkálóközpontot hoz forgalomba a Hurco. A VMX 50 Di az alumíniummegmunkálásban kisebb és nagy munkadarabok készre forgácsolásában is kiveheti a részét.

hirdetés

Egyre több helyen találkozhatunk a mesterséges hús fogalmával (a húspótlók mellett), és inkább a mindennapi étkezés részévé válnak ezek az élelmiszerek. Az izraeli „húsgyár” átadása újabb lendületet jelenthet az iparág számára.

A dolgozók harmada home office-ban marad, az IT-védekezést is ehhez kell igazítani.

A speciális kenőanyagok alkalmazásával a vállalkozások növelhetik energiahatékonyságukat, és elérhetik a kitűzött fenntarthatósági céljaikat.

Digitalizálás, automatizálás és okos asszisztensrendszerek könnyítik meg a mindennapi munkát a műanyag-feldolgozásban.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

A fenntarthatóság már rég nem csak egy divatos hívószó, hanem mindennapjaink létfontosságú elemévé vált, amire az ipar minden szereplőjének tekintettel kell lennie, beleérte a gyártóvállalatokat is.

Szeptemberi lapszámunkban arra vállalkoztunk, hogy áttekintsük, hogyan formálódik a pneumatika és az ipari automatizálás az IIoT-rendszerek térnyerésének hatására, és igyekszünk több szempontból megvizsgálni a kkv-szektort érintő kérdéseket is a témában. 

Nemzetközi Autókiállítás Münchenben

Szeptember 7-én Angela Merkel (CDU) szövetségi kancellár nyitja meg a korábbi években megszokottnál sok tekintetben eltérő IAA Mobility kiállítást, amely Németországban az első kiemelt jelentőségű gazdasági rendezvény a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások után.  

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés