hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Ötödik alkalommal a zalaegerszegi Zala Zone Járműipari Tesztpályán tartottuk meg Factory Experience konferenciánkat, melynek során arra a kérdésre kerestük a választ, hogy hogyan digitalizáljunk a gyártásban. 

hirdetés

Az alumíniumszerkezetek terjedésének egyik korlátja a megfelelő minőségű, nagy teljesítményű hegesztés. Egy új fejlesztésű, TIG DC+-eljáráshoz használható hegesztőpisztoly azonban ötvözi a különböző eljárások előnyeit, így optimalizálva a hegesztési tulajdonságokat. 

Az elmúlt tíz-tizenöt évben sorra váltja fel az emberi munkaerőt a robotok és kollaboratív robotok alkalmazása, ezeknek a bemutatására vállalkozott az Enterprise Group. 

Új trend jelent meg az ipari automatizálásban: a mobil platformra helyezett együttműködő robotok terjedése. Megjöttek a mobil kobotok! 

Okos szolgáltatásokat, okos gépeket illetve integrált okos gyártást mutatott be a föccsöntőgépek nagyágyúja éves partnerrendezvényén. 

Az esztergált alkatrészeket gyártó alvállalkozók 80 százaléka számára a selejtszám csökkentése jelenti az egyik legnagyobb kihívást. Megoldást jelenthet a problémára az alkatrészek optikai mérőgéppel történő mérése.

hirdetés

Egy újonnan bemutatott izzó Wi-Fi mellőzése mellett képes vezeték nélküli internetkapcsolat létesítésére.

Grandiózus lézervágó-fejlesztéssel nyitott új piaci lehetőségeket a diósdi TrialProduct vállalat.

Írásunk a német Paul Horn GmbH szerszámgyártó néhány fontos forgácsolási termékének újdonságaira irányítja rá a figyelmet.

A termelési kapacitás növelése nem feltétlenül új gépek beszerzését jelenti, mert a megfelelő szerszámokkal és alkalmas szoftverrel akár 85 százalékos termelékenységnövekedés is elérhető.

Szürkeöntvény forgácsolásánál a megmunkálás minőségét javítja a hűtő-kenő folyadék tisztán tartása centrifugális szeparátor alkalmazásával.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Technológia

Megkezdődött Szentendrén a Solar Decathlon Europe 2019 innovációs házépítőverseny. Az ÉMI (Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft.) Szentendrei Ipari Park területén július 13-28-ig lehet megnézni a környezettudatos és energiahatékony építészetet.

EMO Hannover 2019

A mesterséges intelligencia a digitalizálás második hullámát hozza el, az ipar 4.0 keretén belül új, megújító értelmezést nyer az AI és a fémmegmunkálási folyamatok kulcstényezőjévé válik – hangzott el többek között az idei EMO fémmegmunkálási világvásár legfontosabb témáit beharangozó nemzetközi sajtóelőzetesen, július 3-án a rendezvénynek is otthont adó Hannoverben.

Digitalizáció

Bővült annak a 26 gyárnak a listája, amelyek a negyedik ipari forradalom innovációiban vezető szerepet töltenek be – jelentették be a World Economic Forumon.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés