hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A hannoveri EMO-n mintegy nyolcvan high-tech szerszámgépét fogja bemutatni a DMG MORI. A cégcsoport innovációi és integrált technológiai megoldásai a digitális gyártás felé vezetnek.

hirdetés

Egy dual-band hőkamerával végzett kísérlet során szinkronizálták a közép- és a rövidhullámú termikus megfigyelést a két eljárás összehasonlítása céljából.

A menetfúrás meglehetősen összetett és specifikus feladat, de a megfelelő anyag- és bevonatkiválasztással nagy lépést tudunk tenni a helyes megmunkálási folyamat felé.

A Chiron cég a hannoveri EMO 2017 kiállításon többek között nagy termelékenységű öttengelyes megmunkálóközpontokat, automatizálási megoldásokat és a gyártás optimalizálását szolgáló digitalizációt mutat be.

A bérgyártással foglalkozó, dél-bajorországi székhelyű Enighez került a húszezredik Hurco megmunkálóközpont.

A Movidius Neural Compute Stick egy kicsi, ventilátor nélküli, „mély tanulási” hardver, amely a mesterségesintelligencia-programozást teszi egyszerűbb.

hirdetés

A Murrelektronik Modlight Illumix-sorozatának géplámpái optimális kivilágításról gondoskodnak hosszú élettartamú LED-technológiával, a napfénynek megfelelő minőségben.

A vállalat a Huawei Connect 2017 iparági expón bejelentette, hogy a világ jövőbeli öt legnagyobb felhőszolgáltatásának egyikét tervezi megépíteni.

Mitől stabil az olvadékbuborék? Erre a kérdésre kereste a tudományos választ dr. Babcsán Norbert, aminek eredményeként kifejlesztette az Aluhab márkanevű alumíniumhabot. A termék alkalmazása elkezdődött az építő-, védelmi és a járműipar területein is.

A megfelelő alternatívát a ciklikus nukleáció jelentheti, mivel éppen a kritikus területeken képes kibontakoztatni az adottságait.

Az új Loctite univerzális szerkezeti ragasztók korlátlan lehetőségeket kínálnak az tervezés és összeszerelés során.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Tanuló rendszerek

A gyártóipar lehet a dolgok internetére épülő alkalmazások legnagyobb piaca a McKinsey Global Institute előrejelzése szerint, ahol az eszközök és a folyamatok optimalizálásával 2025-re 1,2-3,7 billió dollár üzleti értéket teremthetnek. 

Pályázat

Minden magyar gyártóegységgel rendelkező cég pályázhat december 31-ig. Idén ipar 4.0 kategóriában is lehet pályázni. 

Fordulópontok

A dinamizmus az a tulajdonság, amely elengedhetetlen egy kompetitív világméretű piacon. Bizonyos esetekben azonban nem elégséges a folyamatos, kis lépésekben történő alkalmazkodás, hanem nagyobb döntésekre és teljes fordulatokra van szükség a sikerhez. 

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés