hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A DMG MORI hagyományos tél végi pfronteni házi kiállításán idén is több világújdonságot mutattak be, köztük a harmadik generációs DMU 50 öttengelyes megmunkálóközpontot.

hirdetés

A Guidefast Control gyorsan összeszerelhető, helytakarékos energialánc-rendszer lehetővé teszi a vezérlőkábelek megbízható vezetését például a beltéri daruk manuális vezérléséhez.

Bár a rozsdamentes acél alapköltsége magasabb a szénacélénál, használati tulajdonságai miatt a Melior Laser Kft.-nél is a legjobb ár-érték arányú választásnak tartják.

Bemutatjuk a repülés- és űrtechnikai, valamint védelmi és rádiókommunikációs prototípus-fejlesztésben használt teljes és rugalmasan bővíthető szoftverrádió-család legfrissebb újdonságait.

A Meusburger mostantól az E 1820 lapos, valamint az E 1840 hengeres kilincsművek aktív felületeit DLC bevonattal szállítja, ami még hosszabb élettartamot biztosít, továbbá lehetővé teszi a tiszta téri alkalmazást. 

A Festo EXCM kompakt portálja az olyan alkalmazásokhoz ideális, ahol minden milliméter számít. A bővített EXCM-30 és az új EXCM-40 berendezéssel ez a család két erős „nagy testvérrel” bővül.

hirdetés

Az egyedi azonosítást lehetővé tévő, elektronikus polccímkemegoldások előnyeit az ipari felhasználók is könnyen kiaknázhatják, komoly pénzügyi ráfordítást igénylő IoT-alapú beruházások nélkül. (x)

A Bio-Circle alkatrészmosó asztalokkal az ipari üzemekben a kiszerelt gépalkatrészek hatékonyan és a környezet megóvásával tisztíthatók meg az olajos, zsíros szennyeződésektől.

A Xerox 29 új ConnectKey multifunkciós berendezést vezet be, amelyeket felvértezett biztonságos, helytől függetlenül használható megoldásokkal, felhőkapcsolattal és a termelékenységet támogató funkciókkal.

Csak egyetlen biztonsági útitársra van szükségünk: máris figyelhetjük és rögzíthetjük az eseményeket, miközben úti célunkhoz is könnyedén eljutunk.

A rendszer az adott iparágban gyakorlatilag még ismeretlen termelési eljárás bevezetését jelenti, ezzel lehetőség nyílik új piaci elhelyezési lehetőségek megnyitására. 

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Ipartámogatási stratégiák Európában

Az ipartámogatás Európa-szerte egy komplex, ugyanakkor érzékeny téma. A főszabály szerint az unió ellenzi az ipartámogatásokat, hiszen ha egy-egy tagállam saját hatáskörben támogat egy iparágat, az inkorrekt versenyelőnyt jelent az unión belül az adott ország adott szektorának más tagországokkal szemben. Szervezeti szinten az Európai Bizottság feladata, hogy esetről esetre ellenőrizze az ilyen támogatásokat, csak azokat engedélyezve, amelyek a szélesebb értelemben vett közjó érdekében állnak. 

Elérhető áron

Az alacsonyabb áron is beszerezhető 3D-nyomtatók megjelenésével felmerült a lehetőség, hogy a technológia tömegesen elterjed majd a lakosság körében. Most új irány körvonalazódik. Hogy mik a kilátások, a fejlesztési irányok, arról Szabó Péterrel, a FreeDee Printing Solutions technológiai vezetőjével beszélgettünk. 

Gazdaság

A német iparban ma elevenebbek a külföldi beruházási szándékok, mint az elmúlt két évtizedben bármikor – derült ki egy két és fél ezer iparvállalat körében végzett felmérésből. 

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés