hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A Szlovéniában működő, fémforgácsolással foglalkozó OKK vállalatnak sikerült az automatizáció egy olyan szintjét elérnie, ahol a repetitív munkafolyamatokat szinte kivétel nélkül gépek végzik. 

hirdetés

2020-ra kell elkészülnie annak az 5,3 milliárd forint értékű kutatás-fejlesztési projektnek, amelynek keretében digitalizálják a hegesztőrobotokat, automatizálják a logisztikai folyamatokat és új hegesztési rendszert dolgoznak ki.

A Seco Tools új kínálatot mutatott be a menetesztergálás hasábkéseinek hűtéséhez alkalmazott Jetstream Tooling nagynyomású hűtési technológiában.

A Harwin Plc a Festo automatizálására támaszkodik a gyártási folyamata minőségének és rugalmasságának megőrzéslhez az YJKP szervoprés és az YXMx kompakt anyagmozgató rendszer segítségével.

A kritikus helyzetekre vonzó megoldást nyújthat a lítiumionos akkumulátortechnológia, elsősorban az elosztott IT-infrastruktúrát használó vállalatok számára.

A vezeték nélküli kommunikáció – különösen, ha a kis energiaigényű megvalósításáról beszélünk – komoly változásokat von maga után a gyártóüzemben és az ipar egyéb területein.

hirdetés

A HSG G3015E lézervágó berendezés széles körű lehetőséget ad a lézeres bérvágással foglalkozó vállalkozás kezébe. Egy géppel lehetséges síklemez, zártszelvény és cső vágása, mégpedig tág alapanyagfajta- és anyagvastagság-határokkal. 

Mióta az ETLsoft Kft. csapata házon belül végzi a 3D-nyomtatási feladatokat, jelentősen visszaestek a költségei és az egyedi, 3D-nyomtatott alkatrészek gyártásának átfutási ideje is 1-2 hétről 1-2 napra csökkent.

A Reven cég a mechanikus leválasztás terén szerzett évtizedes tapasztalatára alapozva, az iparral szoros együttműködésben fejlesztette ki az X-Cyclone mechanikus leválasztórendszert. 

A végeselem-analízis előnye, hogy lehetővé teszi a különböző mechanikai szerkezetek tesztelését még a gyártás előtt. A módszer segítségével idejében kiküszöbölhetők a tervezési hibák, valamint jelentősen lerövidül az egyedi termék előállításának folyamata. Erre pedig az egészségügyben is nagy szükség van.

A Hurco valamennyi gépét Max 5 dialógusvezérléssel szerelték fel, amelynek nagy teljesítményű WinMax CNC-vezérlő szoftvere egyszerűvé teszi a programozást.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Interjú dr. Meskó Bertalan orvos-jövőkutatóval

E-mailben kérdeztük meg dr. Meskó Bertalant, hogy a mesterséges intelligencia (AI) és a robotika hogyan változtatja meg az orvosi diagnosztikát, a terápiát és magukat az orvosokat. 

Génszerkesztés garázsban és laborokban

A világkereskedelemben forgalmazott termékek 13 százalékát előállító biotechnológia legígéretesebb új eljárása napjainkban a génszerkesztés. A módszer a remények szerint forradalmat fog hozni a gyógyászattól kezdve a mezőgazdaságon át az ipar számos ágában is, emberben való első felhasználására mégsem egy kutatóintézetben vagy nagypénzű vállalatnál került sor.

Az orvosi képalkotásban is menő a mesterséges intelligencia

Az első röntgensugárhoz képest a ma alkalmazott orvosi képalkotó technológiák rendkívül hatékonyak. Tiszta képeket készíthetünk a test belső szerveiről, struktúráiról és rendszeréről, ezeknek a képeknek a segítségével az orvosoknak lehetőségük van szike nélkül pontosan diagnosztizálni.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés