hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A felhőinformatikához kapcsolódó technológiai innovációk folyamatosan újat mutatnak a szakembereknek. Az AWSome Day Budapest konferencián esettanulmányok szemléltették az új norma hasznosíthatóságát.

hirdetés

A régióban számos vállalkozás fordul az IBM Cloud nyújtotta technológiák – AI, blockchain, Internet of Things (IoT) – felé annak érdekében, hogy globális szinten is látható növekedést érjenek el az innovációk segítségével.

Egy felmérés szerint épp a gyártó cégeknél használják a legkisebb mértékben az üzleti és a mesterségesintelligencia-alkalmazásokat, pedig amivel valóban és olcsóbban növelhető a hatékonyság, az maga a szoftver.

A gépalkatrészek körültekintő tisztítására szánt Mewatex Ultra törlőkendők a fenntarthatóságot szolgálják az iparban.

Az ipari felhasználás során – annak volumene miatt – egy gazdálkodó szervezet versenyképességét is meghatározhatja, miként állnak a döntéshozók az automatizáció kérdéséhez. (x)

A CFRP, vagyis a szénszállal erősített polimer kompozit anyagok alacsony súlyuk mellett nagyon merevek; az anyagot például repülőgépészeti, gépjárműépítési vagy sporteszközként is használják. 

hirdetés

PC‑alapú automatizálással akadálymentes kommunikációs képességekkel kiegészített rendszerek segítségével Zóna 0/20 besorolású környezetekben is holisztikus módon biztosítható adatátvitel az érzékelőktől a felhőig. 

ABB robotok dolgoznak a BMW oxfordi összeszerelő üzemében, ahol Miniket festenek, hegesztenek és szerelnek össze. Videó.

Az automatizálási specialista Weiss HP70-es manipulátora villámgyors – és tökéletesen alkalmas hálózatba kapcsolt gyártásra. Mindezt a Rexroth Open Core-technológiája teszi lehetővé.

A felhőalapú SecuReporterrel a kis- és középvállalkozások már alkalmazáson keresztül is figyelhetik hálózatukat, és bármikor, bárhonnan reagálhatnak az esetleges kibertámadásokra.

A 3D-nyomtatás egyik legdinamikusabban fejlődő startupja, a Formlabs is csatlakozik a FreeDee 3D Akadémia idei programjához az Autmotive Hungary kiállításon.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Esemény

36 gyár mutatja be digitalizációs megoldásait országszerte november 16-án, a Modern Gyárak Éjszakáján.

Demokratikus technológia

A 2008-ban kifejlesztett blokklánc-technológiával kapcsolatos hírek tavaly árasztották el a mainstream médiát, és a jóslatok szerint nem is a pénzügyi világban, hanem az egészségügyben válik először széles körűvé a technológia alkalmazása, forradalmi változásokat eredményezve az egészségmegőrzésben és a gyógyításban egyaránt.

Német gazdasági kilátások

A Nemzetközi Valuta Alap idei, a világgazdaság növekedésére vonatkozó előrejelzését a közelmúltban 3,9-ről 3,7 százalékra, az Európai Bizottság az unió tagországaira vonatkozó növekedési prognózisát az év eleji 2,3 százalékról 2,1 százalékra mérsékelte, s – többek között az olasz gazdaságról érkező riasztó hírek nyomán – ennek megvalósulása is egyre bizonytalanabbá vált.  

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés