hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Képzeljük el a nem túl távoli jövőben, hogy mielőtt behajtunk egy lakott területre, egy állomáson robot teszteli, hogy nincs-e vírusfertőzésünk. Mutatjuk a technológiát, amivel ez is lehetséges.  

hirdetés

A Guardian Orosházi síküveggyárának új, biztonságos, hatékonyabb, gyorsabb üvegtábla rakodási rendszerét gripperekkel oldották meg.

Először szerepel külön versenyszámként a robotika az Eurosklills és a Worldskills versenysorozaton. A hazai válogatóversenyt a FANUC szervezi. 

Utólag is kalibrálható, nagy munkavégzési tartományban működtethető robotot mutatunk be, amely a legkülönfélébb alkalmazásokhoz készült. 

A Covid-19 világjárványra reagálva a Dél-Dániai Egyetem legjobb robotkutatóinak csapata kifejlesztette a világ első teljesen automatikus mintavételi robotját, amely a torokból vesz kenetet. 

A BME VIK TMIT Felhő robotika csoportja nyerte az Amerikai Egyesül Államok szabványügyi hivatalának nemzetközi versenyét. Az ARIAC-verseny célja az ipari robotrendszerek agilitásának fokozása.

hirdetés

Semmelweis Egyetem Orvosi Képalkotó Klinikáján a napokban állt munkába a dán UVD Robots ApS, amely UVC fény kibocsátásával fertőtleníti környezetét. 

A KR Quantec a KUKA nehézsúlyú, ipari automatizációs eszköze, amely szinte minden piaci szegmensben alkalmazható – így az autóiparon keresztül az öntödei iparágon át az orvosi területekig.

Az S&T gyár- és robotszimulációs megoldása értékáram-optimalizálási feladatok végrehajtására alkalmas, elsősorban gyártóknak, logisztikai ügyfeleknek, rendszerintegrátoroknak.

35-40 százalékos méretcsökkenést és 30-60 százalékos tömegcsökkenést érhető el a hagyományos VQC szelepszigethez képest.

Az SMC EX600-W jelölésű, vezeték nélkül kommunikáló vezérlője a kommunikációs kábel sérülései miatti gépleállásokra nyújt megoldást.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

A koronavírus-járvány nem csak a tudományos életre, de a technológiai fejlesztésekre is ösztönzőleg hatott. Az elektromos járművek mellett jelenleg a legfontosabb fejlesztési irány az önvezető autózás legmagasabb szintű – teljesen autonóm – megvalósítása. 

Fenntarthatóság

Egy 2020-as kutatás arra mutat rá, hogy a csomagolások színénél, formájánál és mintájánál kezd sokkal fontosabb lenni az, hogy miből készült, főleg a fiatalabb generáció körében, a kutatás szerint a papír-karton csomagolások a legnépszerűbbek.

Koronavírus-hatás

A koronavírus-járvány az elmúlt évtizedek legsúlyosabb válságába taszította a világ, de különösen Európa, s azon belül Németország autóiparát. De mi jöhet a válság után?

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés