hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A kis- és középvállalkozások csaknem egynegyede tervezi a robotizálás bevezetését az elkövetkező 3 évben a Universal Robots megbízásából készített, „A kkv-k robotizálási barométere” nevű felmérés szerint. 

hirdetés

A Guardian Orosházi síküveggyárának új, biztonságos, hatékonyabb, gyorsabb üvegtábla rakodási rendszerét gripperekkel oldották meg.

Először szerepel külön versenyszámként a robotika az Eurosklills és a Worldskills versenysorozaton. A hazai válogatóversenyt a FANUC szervezi. 

Utólag is kalibrálható, nagy munkavégzési tartományban működtethető robotot mutatunk be, amely a legkülönfélébb alkalmazásokhoz készült. 

A Covid-19 világjárványra reagálva a Dél-Dániai Egyetem legjobb robotkutatóinak csapata kifejlesztette a világ első teljesen automatikus mintavételi robotját, amely a torokból vesz kenetet. 

A BME VIK TMIT Felhő robotika csoportja nyerte az Amerikai Egyesül Államok szabványügyi hivatalának nemzetközi versenyét. Az ARIAC-verseny célja az ipari robotrendszerek agilitásának fokozása.

hirdetés

Semmelweis Egyetem Orvosi Képalkotó Klinikáján a napokban állt munkába a dán UVD Robots ApS, amely UVC fény kibocsátásával fertőtleníti környezetét. 

Képzeljük el a nem túl távoli jövőben, hogy mielőtt behajtunk egy lakott területre, egy állomáson robot teszteli, hogy nincs-e vírusfertőzésünk. Mutatjuk a technológiát, amivel ez is lehetséges.  

A KR Quantec a KUKA nehézsúlyú, ipari automatizációs eszköze, amely szinte minden piaci szegmensben alkalmazható – így az autóiparon keresztül az öntödei iparágon át az orvosi területekig.

Az S&T gyár- és robotszimulációs megoldása értékáram-optimalizálási feladatok végrehajtására alkalmas, elsősorban gyártóknak, logisztikai ügyfeleknek, rendszerintegrátoroknak.

35-40 százalékos méretcsökkenést és 30-60 százalékos tömegcsökkenést érhető el a hagyományos VQC szelepszigethez képest.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

A technológia a közeljövőben leginkább az akkumulátorcellák szintjén javul majd. A BME Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar docensével, dr. Höfler Lajossal beszélgettünk az akkumulátorfejlesztések irányairól.

Elektromos autózás

Elon Musk bejelentette az új 4680-as cellát, a strukturális teherviselő akkutömböt, a szárazelektrolitot, a szilícium anódot és a katódfül nélküli akkumulátort – mindezekkel jelentősen csökkennek az elektromos autók gyártási költségei. 

Esettanulmány

Bemutatunk egy valós idejű helymeghatározásra és hangalapú kiszedésre épülő, innovatív intralogisztikai megoldást. 

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés