hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Számos tudományos területen használnak humanoid robotokat kutatási eszközként, melyekkel elsősorban az emberi test felépítését és viselkedését (biomechanika) tanulmányozzák. A kutatás mellett azonban egyre több humanoid robotot fejlesztenek személyes segítségadásra, kiszolgálásra és asszisztenciára, elsősorban az egészségügyben és a szolgáltató szektorban.

hirdetés

Ha valamikor, akkor most jött el az ideje annak, hogy hátralépjünk egyet, áttekintsük folyamatainkat és olyan megoldásokat léptessünk életbe, amelyek a termelés rövid és hosszú távú előnyeit tartják szem előtt.

Az új vezérlésgeneráció kompakt méretű, nagysága jelentősen csökkent az elődmodellhez képest, megkönnyítve a beépítést és rendszerbe integrálást.

Olyan gépbiztonsági kerítést mutatunk be, amely gyors tervezhetőségének és moduláris felépítésének köszönhetően, hatékony és kreatív megoldásokat tesz lehetővé az ipari robotok biztonságos környezetének kialakításához. 

Ha korlátok nélkül szeretnénk bővíteni a munkateret, legegyszerűbb egy pályán mozgó kocsira szerelni a robotot. 

Az AGV gazdaságos automatizálási megoldást biztosít számos szállítási feladatra az üzemen belüli logisztikában. Alkalmazásának főbb előnyei: megbízhatóság, folyamatbiztonság és nagyfokú hatékonyság.

hirdetés

Az MI-alapú robotikai rendszerekben intelligens robotok dolgoznak az emberek mellett, dinamikus környezetben, amelyben a robotok minden egyes elvégzett feladat során kollektívan tanulnak és fejlődnek. 

Szabadalmaztatott tömörtömb, önmagát mágnesesen rögzítő (GRIP) MillTec mágnesasztal-családot mutatunk be.

A gecko gripping technológiát eredetileg a NASA laboratóriumában fejlesztették ki, de már az ipar is hatékonyan használhatja. 

Az egyre terjedő robotizálás olyan megoldásokat hívott életre, mint a Siemens PLM Software Tecnomatix/RobotExpert szoftvercsomagja, amely komplex feladatok tervezésére alkalmas. 

Az ipari robotok, bár telepítésük és használatuk már önmagában a termelékenység fokozásának irányába tett lépés, a megfelelő szoftveres támogatással még hatékonyabbá tehetők.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

2009-es mélyponton az Ifo-index

Egy 15 ezer vállalat részvételével készült német gazdasági felmérésből kiderült, hogy a megkérdezettek 92,4 százaléka érzi a járvány üzleti tevékenységére gyakorolt negatív hatását. 

COVID-19

A hőkamerákkal felszerelt eszközök a magas testhőmérsékletű emberek személyazonosságát is meg tudják állapítani, és a kórtörténetükre is rálátást biztosítanak.

A napelemes erőművek bűvöletében

Egymás után dönti meg a termelési rekordokat a magyarországi napelemes szektor, pedig az igazi boom majd csak most következik. 

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés