hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Számos tudományos területen használnak humanoid robotokat kutatási eszközként, melyekkel elsősorban az emberi test felépítését és viselkedését (biomechanika) tanulmányozzák. A kutatás mellett azonban egyre több humanoid robotot fejlesztenek személyes segítségadásra, kiszolgálásra és asszisztenciára, elsősorban az egészségügyben és a szolgáltató szektorban.

hirdetés

Az OnRobot új, nagy átfogású háromujjas grippert dob piacra hengeres tárgyak széles körének kezelésére. 

A Nachi ipari robotmegoldását ajánljuk, ami segít a szerelés, rakodás, ragasztás, sorjázás, festés, mérés, csomagolás folyamatait automatizálni.

ActiveShuttle intralogisztikai és az APAS kollaboratív robot a Bosch megoldásaival segítik a automatizálást. 

A Yamaha már 40 éve folyamatosan a legújabb SCARA robotinnovációkkal jelenik meg, és úttörőnek számít ezen a gyorsan fejlődő iparirobot-piacon. A Robot Solution integrátor ezek közül mutat be egyet.

Az egykorongos Gecko gripper utólagos nyom nélkül automatizálja a lapos, fényes és perforált munkadarabok mozgatását, amihez sem elektromosságra, sem levegőellátásra nincs szüksége. 

hirdetés

Bemutatjuk a Robot-X megoldását az egymást követő megmunkáló állomások között a munkadarabok manipulálását végző robotos rendszer tervezésére és kiépítésére. 

Az ABB, az energetika mellett az ipari automatizálás, a robotika és hajtások terlületén is innovatív technológiák vezető fejlesztője. Két terméküket mutatjuk be az együttműködő robotok és a vezérlőtechnológia területéről.

A Stäubli robotok vezető helyet foglalnak el világszerte az ipari automatizálásban, robottermékcsaládukban megtalálhatók körülményekhez alkalmazkodó robottechnológiai termékek. 

A Delta-Tech Kft. két darab sorjázó állomást telepített autóipari partnerüknél. A rendszer tervezésénél több kihívás is adódott. 

A Novexim Kft. mintegy 25 éve foglalkozik célgépgyártással és robotok integrációjával az autóipar, építőipar, gépgyártás területén.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Mesterséges intelligencia

MI-etikai kódexet hozott létre az egyik legnagyobb autóipari beszállító, a Bosch. 

Gazdasági elemzés

Berlini tudósítónk a német gazdasági kilátásokat szemlézi a vállalatok szemszögéből. A gazdasági felmérések alapján a világgazdasági tényezők mellett strukturális kihívások is fékezik a konjunktúrát. 

Új anyagok a 3D-nyomtatás szolgálatában

Az elmúlt évek dinamikus fejlődésének egyik legfontosabb eredménye a 3D-nyomtatási technológiák elterjedése volt. A korábban gyors prototípusgyártásra fejlesztett eljárások ma már jelentősen túlnőttek korábbi szerepükön, és megannyi új gyártási megoldás született a területen. Ennek köszönhetően napjainkban már nemcsak műanyagok nyomtatásával születhetnek beépíthető alkatrészek, hanem többek között a fémmegmunkálások egy részét is kiválthatjuk a nyomtatással.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés