hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az élelmiszeripar magas követelmények elé állítja a robotos megoldásokat. Legyen szó gyümölcsökről, tejről, húsról, a termékeknek gyorsan, a legmagasabb higiéniai követelményeknek megfelelve kell a piacra jutniuk. Ebben segítenek az élelmiszeripar szorgos kis robotjai, a legújabbak közül most néhányat bemutatunk. 

hirdetés

Az ipari robotok használatával sok esetben kiválthatunk unalmas vagy akár veszélyes manuális feladatokat, amivel növelhetjük a termelékenységet. 

Az OnRobot budapesti fejlesztői virtuális üzemlátogatással egybekötve mutatták be a cég legújabb termékeit.

Ez az intralogisztikai robot már most elérhetővé teszi a jövő gyára koncepciót: az eszköz átalakítás nélkül, könnyen beilleszthető a meglévő gyárinfrastruktúrába.

A milánói TownHouse-Duomo hotel tetőtéri bárjában a látogatók italait KUKA robot keveri.

A jövő gyárában kiemelten fontos az emberek és a gépek biztonságos együttműködése, ezért fejlesztette ki a Bosch Rexroth az érintésmentes, biztonságos és költséghatékony APAS asszisztenscsaládot.

hirdetés

Az ember-robot együttműködés felívelő tendenciájával egy fontos részlet került előtérbe a robotokkal kapcsolatban, méghozzá a megfogók. Szakértőkkel beszélgettünk arról, hogy mik a trendek az ipari robotika End-of-Arm Tooling (EOAT) területén. 

Amikor egy manuális folyamat automatizálódik, vagy új digitalizált rendszerek váltják fel a régebbi mechanikus berendezéseket, rendszerintegrátorokra van szükség. Két integrátor szakértőket felvonultató vállalat képviselőjével beszélgettünk a feladataikról: Ozorai Péterrel, a Weldmatic Kft. ügyvezetőjével és Simon Zoltánnal, a Robot-X Hungary Kft. értékesítési vezetőjével.

A svéd Bioservo Technologies cég puha Ironhand robotkesztyűje a szabadalmaztatott SEM-technológia révén a kéz megfogóerejét növeli meg. 

A kis- és középvállalkozások csaknem egynegyede tervezi a robotizálás bevezetését az elkövetkező 3 évben a Universal Robots megbízásából készített, „A kkv-k robotizálási barométere” nevű felmérés szerint. 

A Guardian Orosházi síküveggyárának új, biztonságos, hatékonyabb, gyorsabb üvegtábla rakodási rendszerét gripperekkel oldották meg.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

A munka heteken belül el is kezdődik, amelynek célja, hogy 18 hónap alatt felépüljön egy kísérleti biztonságvédelmi rendszer az ITER magfúziós kísérleti berendezés számára. 

FoodTechline

Rántott szejtán, szójafasírt, mandulatej és növényi sajtok – néhány azok közül az élelmiszerek közül, amelyekkel a hagyományos állati eredetű ételeket helyettesíthetjük. 

Egészséges robotika

Egyre sokasodnak a járvány elleni védekezésben a robotikai megoldások, az okoseszközökre, mesterséges intelligenciára támaszkodó, tesztelés vagy épp már kipróbálás alatt lévő, élesben működő új módszerek.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés