hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A SignAll jeltolmácsgépet egy magyar fejlesztői csapat vitte sikerre, és Washingtonban debütált a Gallaudet Egyetemen, ahol – a világon egyedüliként – siket embereket képeznek. A SignAll jeltolmácsrendszere az egyetlen olyan megoldás, mely valós időben képes a siketjelnyelv automatikus fordítására. Robotka Zsolttal, a SignAll alapítójával beszélgettünk.

hirdetés

A beültetett eszköz a szem helyett egy kamerával közvetíthetné a felhasználó agyába a vizuális információt.

Az MIT tudósai által kifejlesztett mesterséges rostok a saját tömegük sok százszorosát is elbírják.

Egy szaúd-arábiai fejlesztésű rendszer a napelemekben keletkező hővel teszi fogyaszthatóvá a tengervizet.

A Cambridge University kifejlesztett egy automata rendszert, amely a gépi tanulás és a precíziós robotika eszközei segítségével tudja betakarítani a jégsalátát.

Németországi tudósok megnyitották az utat a tökéletesen önállóan landoló repülőgépek előtt.

hirdetés

A Naprendszerben suhanó kisbolygókban lappangó erőforrások kitermelése egyes piaci szereplők számára már határozott célkitűzés.

Egyszerűbbé, gyorsabbá és pontosabbá teheti a repülőgépek és más légi járművek külső átvizsgálását, illetve karbantartását az AerinX nevű magyar cég kiterjesztettvalóság-alapú megoldása.

A lézeres készülék a vörös bolygón a múltban esetlegesen előforduló élet nyomai után fog kutakodni.

A Pentagon által kifejlesztett technológia lézerrel tudja több száz méterről kiszűrni az esetleges ellenségeket.

A Chalmers Műszaki Egyetemen kifejlesztett egyik gél felhasználásával fák kivágása nélkül lehet fa használati tárgyakat előállítani.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Technológia

Megkezdődött Szentendrén a Solar Decathlon Europe 2019 innovációs házépítőverseny. Az ÉMI (Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft.) Szentendrei Ipari Park területén július 13-28-ig lehet megnézni a környezettudatos és energiahatékony építészetet.

EMO Hannover 2019

A mesterséges intelligencia a digitalizálás második hullámát hozza el, az ipar 4.0 keretén belül új, megújító értelmezést nyer az AI és a fémmegmunkálási folyamatok kulcstényezőjévé válik – hangzott el többek között az idei EMO fémmegmunkálási világvásár legfontosabb témáit beharangozó nemzetközi sajtóelőzetesen, július 3-án a rendezvénynek is otthont adó Hannoverben.

Digitalizáció

Bővült annak a 26 gyárnak a listája, amelyek a negyedik ipari forradalom innovációiban vezető szerepet töltenek be – jelentették be a World Economic Forumon.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés