hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A Világgazdasági Fórum által készített tanulmány szerint az elmúlt évben a világ országaiban rekordnagyságú összeget fordítottak a klímavédelemre.

Műholdak számára építene Föld körül keringő üzemanyagtöltő állomásokat egy San Franciscó-i startup. Az Orbit Fab szándékának komolyságát jól jelzi, hogy már a Lockheed Martin is jelentős mennyiségű tőkét invesztált a projektbe.

Nem véletlen, hogy még nem hallottunk ilyesmiről, ugyanis ez a megoldás merőben új a piacon. 

hirdetés

Ez az új elektromos szelepvezérlő lehetővé teszi a szelepek távolról történő nyitását és zárását anélkül, hogy hosszú hidraulikus hálózatot lenne szükséges építeni a vezérlőegység és az aktuátorok között.

A mindennapi életben és sok munkakörben nehéz betartani a helyes testartásra vonatkozó egészségmegőrző direktívákat – az ergonómiai fejlesztés, egy motoros exoskeleton erre nyújt megoldást. 

hirdetés

Külső nyomás (például lépések) hatására villamos energiát generáló fapadlót fejlesztettek ki Svájcban. A találmány "motorját" kettő darab, elektródák közé szorított lucfenyőlemez alkotja.

Akkumulátorként szolgáló, játszva cserélgethető szállítótartályok tartják mozgásban egy Zero Emissions Services nevű cég teherhajóit.

3D-nyomtatással állítottak elő a wagyu szarvasmarhák világhírű húsához hasonló felépítésű, mesterséges steaket az Oszakai Egyetem tudósai.

A Glasgow-i Egyetem tudósai létrehoztak egy innovatív rendszert, amellyel a holografikus természetű képeket is taktilisan érzékelhetővé lehet varázsolni.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

A fenntarthatóság már rég nem csak egy divatos hívószó, hanem mindennapjaink létfontosságú elemévé vált, amire az ipar minden szereplőjének tekintettel kell lennie, beleérte a gyártóvállalatokat is.

Szeptemberi lapszámunkban arra vállalkoztunk, hogy áttekintsük, hogyan formálódik a pneumatika és az ipari automatizálás az IIoT-rendszerek térnyerésének hatására, és igyekszünk több szempontból megvizsgálni a kkv-szektort érintő kérdéseket is a témában. 

Nemzetközi Autókiállítás Münchenben

Szeptember 7-én Angela Merkel (CDU) szövetségi kancellár nyitja meg a korábbi években megszokottnál sok tekintetben eltérő IAA Mobility kiállítást, amely Németországban az első kiemelt jelentőségű gazdasági rendezvény a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások után.  

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés