hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az FIA többek között egy ökobarát belsőégésű motor bevezetésével kívánja elérni a célkitűzést.

hirdetés

Az új búvárnaszádok az elődjeiknél tovább el tudnak időzni a víztestek mélyebb tartományaiban, ami a rendeltetésük szempontjából előnyös.

A csarnokberuházások 2021. január 1-je után csak akkor kaphatnak használatbavételi engedélyt, ha megfelelnek a szigorúbb energetikai követelményeknek.

Pár évvel ezelőtt még igencsak merész felvetésnek számított, hogy már a közeljövőben repülő taxikon vagy több mint 1000 kilométer per órával száguldó kapszulákban bonyolíthatjuk le az utazásainkat. Pedig ami a közlekedési formákat illeti, hamarosan számos kollektív vágyálom beteljesülhet. 

A gránátbecsapódások, cunamihullámok vagy a sarkvidéki fagyok ellen a hagyományos típusokhoz képest sokkal rezisztensebb.

Noha a világgazdasági hatásokat jól be lehet árazni, az autóipar mélyén zajló strukturális átalakulás iránya kérdéses.

hirdetés

A DESI akár forradalmi változásokat is előidézhet az elméleti fizikában.

Az autonóm technológiát fejlesztő mérnökök régóta törik a fejüket, hogy miként birkózhatnak meg az épületsarkok okozta nehézségekkel.

Az univerzum legnagyobb energiájú folyamatainak aprólékos tanulmányozásához hozzák létre a távcsövet.

Nem félni kell, hanem kódolni – mondják a KUKA hazai szakértői. A mesterséges intelligencia fejlődésével azonban még a programozók is elgondolkoznak azon, hogy miként alakul a szakmájuk. 

Az ipar 4.0 hajtóereje az adat, hogy ezek valóban építő hatássa legyenek világunkra, biztonságos üzleti környezetre és megfelelő, minden tekintetben jól alkalmazható szabályozásra van szükség.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Hi-tech

Az élelmiszeripar, bár lassan, de folyamatosan változik, ehhez idomulva a robotika is lassan, de biztosan gyökeret ver, mind az elsődleges, mind pedig a másodlagos élelmiszergyártásban. 

Elektromobilitás

Elon Musk, a Tesla elnöke bejelentette, hogy Németországban tervezi új, elektromos meghajtású autókat gyártó európai üzeme megépítését.

Ipar 4.0

Kiadónk, a PPH Média idén utoljára rendezte meg a Factory Experience roadshowját november 7-én, Kecskeméten. A rendezvénysorozat 6. állomásán az előadók a ipar 4.0 különböző egységeit mutatták be, amelyek egy mai vállalatvezetőnek nélkülözhetetlen ismereteket jelentenek az automatizáció területén.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés