hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A mobilizált orvostechnikai- és gyógyászati segédeszközök az egészségmegőrzés és a gyógyulás szolgálatában. 

Mobiltelefonokhoz és egyéb hordozható készülékekhez fejlesztenek a megtermett laboratóriumi apparátusokkal hasonló precizitással működő, vírusfelismerő érzékelőket a General Electric szakemberei.

Kapszulába zárt, lenyelhető kamerák könnyíthetik meg a daganatos betegségek egyik legveszélyesebb formájának számító bélrák felismerését.

hirdetés

Egy amerikai egyetem szakemberei kifejlesztettek egy gördülékeny additív gyártási technikát, amellyel az eddigi hasonló megoldásoknál megbízhatóbban lehet működő emberi szerveket előállítani.

A Lausanne-i Szövetségi Műszaki Egyetem tudósai kifejlesztettek egy hordható érzékelő chipet, amely az izzadságban képes megmérni a kortizol koncentrációját, és így a pácienseket gyötrő stressz szintjének meghatározására is alkalmas.

hirdetés

Koreai tudósok okostelefonnal vezérelhető, vezeték nélkül feltölthető agyi implantátumot hoztak létre különböző neurodegeneratív betegségek és rendellenességek kezeléséhez.

Bemutatjuk a világ első öntanuló mesterségesintelligencia-alapú érzékelőjét a testen és a fülön viselhető eszközök számára. 

Egyszeri és kicsiny invazív beavatkozással a fülcimpába ültethető és tulajdonképpen szemrevaló vércukorszintmérő ékszert talált fel egy lelkes ifjú kutató.

A londoni Imperial College munkatársai kifejlesztettek egy kicsiny lapkára sűrített, hordozható „laboratóriumot”, amellyel a fertőző betegségek felismerése sokkal egyszerűbbé és gyorsabbá válhat.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Kibervédelem a gyárakban

Amint egyre több ipari vezérlőrendszer kapcsolódik az intelligens eszközökhöz, a vállalati informatikai rendszerekhez és az internethez, a gyártási műveletek egyre inkább kitetté válnak a kibertámadásokkal szemben.

Cikkünkben két magyarországi kkv, az Elemech Kft. és a Vaskuvik Kft. ügyvezetőjét kérdeztük az iparág helyzetéről, véleményükről, terveikről és várakozásaikról.

Német gazdaság

A járvány elhúzódása és súlyosbodása folytán a tekintélyes kutatói műhelyek sorra mérsékelték az ország gazdasági növekedésére vonatkozó korábbi várakozásaikat. 

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés