hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az orvosi eszközök 3D-nyomtatása, a szövetek és szervek bionyomtatása néhány évvel ezelőtt még elképzelhetetlennek tűnt, napjainkra azonban a folyamatos kutatómunka eredményeként valósággá vált. 

hirdetés

Az orvos-biológiai implantátumok és segédeszközök új generációs gyártási folyamatának kidolgozását a Varinex Zrt. a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel közösen végzi. 

Az egészségügyi adatok rendkívül értékesek a feketepiacon, az orvosi rendszerek létfontosságúak, ezért ezek könnyű célpontjai lehetnek egy számítógépes támadásnak – hívták fel a figyelmet egy kiberbiztonsági konferencián.

Jóváhagyták az USA első digitális nyeléskövető rendszerrel ellátott gyógyszerének forgalmazását.

Interjú Farkas Józseffel, az ortopédiai és traumatológiai eszközöket, gerincsebészeti, fogászati, állatgyógyászati implantátumokat, valamint nagyízületi protéziseket fejlesztő és gyártó Sanatmetal Kft. ügyvezető igazgatójával.

A DMG MORI segíti az orvostechnikai ipar szereplőit a csúcsminőségű alkatrészek gazdaságos gyártásában, a megmunkálógépeken kívül az egyre nélkülözhetetlenebb digitális technikák bevonásával is.

hirdetés

Az érzékelő a bélfalba kapaszkodva az abnormitások nyomon követésében és a rendellenességek diagnosztizálásában is hathatós segítséget nyújthat.

A különösen kényes operációk kivitelezését világszerte számos orvos elutasítja, de szerencsére a robotika ezen a téren is megváltást hozhat.

Az „Okos egészségügy, merre tovább?” elnevezésű kerekasztal-beszélgetésen jártunk, ahol szakértők arról értekeztek, hogyan segíthet a technológia, amikor az egészségügy forráshiánnyal küzd, túlterhelt az ellátórendszer, és elöregedő a társadalom.

Legalább 1999-es felbukkanása óta jelentős káosz alakult ki az eHealth kifejezés meghatározása körül. Nagyon leegyszerűsítve egyes értelmezések szerint a szó csupán az egészségügy és a világháló összefonódását takarja, mások szerint úgy összességében az ágazat digitalizációjára utal. Jelen cikkünkben a második megközelítést preferáljuk.

A tudósok az elektronikagyártás egyik jól ismert technikájához folyamodtak ötletük megvalósítása érdekében.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Ipar 4.0

A Fujitsu Intelliedge platformja a teljesen gyártási folyamatláncban támogatja az ipar 4.0-s folyamatok optimalizálását.

Peter Norvig MI-mester

Peter Norvig hivatalos életrajza egy megjegyzéssel kezdődik, amelyet a toborzóknak szán: „Kérlek, ne ajánljatok nekem munkát. Már az enyém a világ legjobb állása a világ legjobb vállalatánál.” Ez pedig a kutatási igazgatói poszt a Google-nél, amit professzori, különféle kutatói pozíciók és a NASA-nál töltött évek előztek meg. Mesterséges intelligenciával kapcsolatos könyvei alapművek, nem tart az egyre okosabb gépek által okozott apokalipszistől, és a feltűnően színes ingei mellett a humora is védjegyévé vált. 

Karrier

Jelentős ösztöndíjjal motiválják a fiatalokat arra, hogy az informatikai tanulmányokba kezdjenek. Informatikus üzemmérnök alapképzés is indul. 

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés