hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A Toyota által továbbfejlesztett, Welwalk elnevezésű rehabilitációt támogató robot immáron kereskedelmi forgalomban is kapható, így még többek számára biztosítja a lehetőséget a járás örömének újrafelfedezésére.

hirdetés

Innovációs díjjal jutalmazták a Vivascope sejtanalizáló platformot a CES-en, amely gépi tanulást alkalmazó algoritmusok segítségével észleli a biológiai mintákban talált rendellenességeket, így gyorsabb diagnózist és kezelést tesz lehetővé.

Az egészségügyi technológia élvonalába tartozó eszközökkel végez nemzetközi szinten releváns kutatást a Pécsi Tudományegyetem (PTE) kutatócsoportja. 

A mesterséges neuronok akár egyes neurodegeneratív betegségek kezelésében is új korszakot nyithatnak.

Nem-invazív, viselhető grafénérzékelőt alkottak az egyes betegségek indikátorainak felismeréséhez.

Bőrrel integrált, vezeték nélküli haptikus felületeket fejlesztettek, hogy érzékelhessük is a virtuális- és kiterjesztett valóságot.

hirdetés

Az új technológia kevésbé invazív az eddigi hasonló megközelítéseknél, és így felhasználásakor a fertőzés veszélye is kisebb.

A ruhadarabbal a krónikus elzáródásos tüdőbetegségben szenvedő páciensek tüdőfunkcióit akár távolról is ellenőrizni lehet.

Az operációt ténylegesen lefolytató robotot 32 kilométer távolságból irányították.

Egyre kézzelfoghatóbb lehetőség a távvezérlésű agysebészet.

Több mint száz jelentkező közül választották ki a két magyar és további 13 csapatot, melyek 25 000 euró értékű mentori és tréning támogatást kapnak. 

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Ember és robot együttműködése

Az esztergomi Suzuki-gyárban három éve indult egy többlépcsős gyártásfejlesztés, melynek köszönhetően még biztonságosabb, a legfejlettebb technológiai, piaci és környezetvédelmi elvárásoknak megfelelő autók gördülnek le a gyártósorról.

Az adatokból pénzt csinálni és tanulni egyaránt lehet

Az új technológiák segítik és igénylik is a vállalati adatok módszeres feldolgozását, használatát. Nincs olyan digitalizációhoz kapcsolódó fogalom, amely ne az adathoz vezetne vissza. Biró Szabolccsal, a HiflyLabs fejlett analitikai üzletágának vezetőjével, mérnök-informatikus-szociológus-data scientisttel beszélgettünk a minden szinten megjelenő tanulásról, amely segíti a kis- és nagyvállalatokat az adatos gondolkodás és a sikeres adatos projektek felé való nyitásban.

Előrejelzés

Kelet-Közép-Európában javíthatják versenyképességüket a nyugat-európai gépkocsigyártók, amelyek elsősorban a kutatás-fejlesztés területén néznek szembe rendkívüli kihívásokkal.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés