hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A közelmúltban újfajta mesterséges szívet ültettek be egy hirtelen fellépő szívelégtelenséget szenvedett, 39 éves férfi testébe a Duke Egyetem kórházának sebészei.

Az illinois-i Northwestern Egyetem tudósai kifejlesztettek egy olyan, a maszk belsejére applikálható eszközt, amely képes folyamatosan figyelemmel kísérni a huzamos maszkviselésre kényszerülő emberek életjeleit.

hirdetés

Nagyszabású és egyedülálló újítással ruházta fel intelligens testelemző fürdőszobamérlegét egy francia alapítású vállalat.

Huzamosabb űrben eltöltött idő után nem ritka, hogy az asztronauták látása a súlytalanság miatt jelentős hanyatlásnak indul. Texasi tudósok, most azt vizsgálják, hogy speciális „hálózsákokkal" ez a folyamat megakadályozható-e.

hirdetés

A ritka betegségek olyan jelenségek, amelyek általánosságban kevesebb mint 200 000 embert érintenek. 

A szív, az izmok és a hangszálak helyreállításához kellően ellenálló bioanyagot fejlesztettek ki a montreali McGill Egyetem kutatói.

Opioidhasználók számára fejlesztettek ki egy speciális, hasra csatlakoztatható gyógyszerinjektort a Washingtoni Egyetem kutatói.

A tömeges oltakozást jelentősen hátráltatja, hogy az emberek legalább 10 százaléka retteg a tűktől. Egy Cobionix nevű cég éppen ezért létrehozott egy robotot, amely egyszer és mindenkorra leszámolhat ezzel a félelemmel.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Gazdaság

Egyre nagyobb szelet jut a kontinens országainak a high-tech tortából.

Minőségbiztosítás másként

Az élelmiszeripar egy különösen innovatív terület, ahol fő cél a termelésen túl a megfelelő minőség biztosítása. Digitalizált folyamatokkal mindez költséghatékonyan biztosítható.

Differenciált, sokoldalú és dinamikus

Teljesen alapvetőnek gondoljuk, hogy az áruházak polcai telítettek, hogy sokféle és magas minőségű élelmiszer közül választhatunk a boltokban.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés