hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Először végeztek agyműtétet robot segítségével Magyarországon. A ROSA nevű, csúcskategóriás idegsebészeti robot segítségével a Parkinson-kór tüneteit enyhítő elektródákat ültettek be egy páciens fejébe az Országos Klinikai Idegtudományi Intézetben (OKITI).

hirdetés

A gyógyszerek kibocsátását csak az előre belé programozott feltételek teljesülése esetén hajtja végre.

Az implantátumokat és protéziseket fejlesztő és gyártó középvállalkozás az oroszországi forgalmazójával közösen hozta létre új gyáregységét Obninszkban. 

Az új eljárással a világ egyik legköltségesebb állatbetegségével szemben váltak rezisztenssé az állatok.

Az additív gyártási technika a jövőben akár a transzplantációs listákat is felszámolhatja.

Da Vinci kardinális szerepet játszott a beavatkozás sikerében.

hirdetés

Egy új fejlesztésű, apró csúszó-mászó eszköz teljesen veszélytelenül „szállíthatja házhoz” a gyógyszerhatóanyagokat az emberi szervezetben.

Elektródák segítségével sikerült javítani az epilepsziás betegek „erőtlenebb” emlékezőtehetségén.

Visszafogottabb mérete mellett az eszköz egyik nagy előnye, hogy a használata közben nem kell mozdulatlanul feküdni.

Megpróbáltuk feltérképezni a hazai robotsebészetet, helyette találtunk 4000 da Vinci robotot világszerte. Az Óbudai Egyetemen található Bejczy Antal iRobottechnikai Központ igazgatóhelyettesével, dr. Haidegger Tamással beszélgettünk.

E-mailben kérdeztük meg dr. Meskó Bertalant, hogy a mesterséges intelligencia (AI) és a robotika hogyan változtatja meg az orvosi diagnosztikát, a terápiát és magukat az orvosokat. 

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

E-kereskedelem

Az Aventics az elsők között hozott létre egy sztenderdek alapján felépített B2B online kereskedelmi szolgáltatást, amely kiszolgálja az összetett igényeket, mégis a legnagyobb B2C platformok előnyeit is megtartja. Interjú. 

Lehetőségek és tanácsok

Gyorsan nő az előrejelző karbantartás piaca, mivel egyre több vállalat vezet be dolgok internetére és mesterséges intelligenciára épülő megoldásokat, vagy erre készül. Projektjeik azonban könnyen elbukhatnak olyan hibák miatt, amelyeket a bevált gyakorlat alkalmazásával elkerülhetnének.

Űrkutatás

Az izraeli fejlesztésű szonda várhatóan a bolygó mágneses mezejét fogja egy kicsit tüzetesebben szemügyre venni.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés