hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A közelmúltban újfajta mesterséges szívet ültettek be egy hirtelen fellépő szívelégtelenséget szenvedett, 39 éves férfi testébe a Duke Egyetem kórházának sebészei.

Kaliforniában létrehoztak egy élő és mesterséges elemeket egyaránt tartalmazó művesét, amely jelentősen javíthatja a veseelégtelenségben szenvedő betegek életminőségét.

Jelenleg számos agyi felvételt és tesztet kell készíteni a demencia diagnózisához – ezt gyorsítja fel az MI.

hirdetés

Az emberi test szinte minden fehérjéinek szerkezetét előrejelzi a DeepMind algoritmusa. A fejlesztés segíti új gyógyszerek, új gyógykezelések és más alkalmazások kifejlesztésének felgyorsítását.

Egy arizonai fejlesztésnek köszönhetően jelentős korlátoktól szabadulhat meg a módosított neuronok fény alapú működtetésére épülő tudományág.

hirdetés

A szúrófegyverek által okozott sérülések vérzésének akadályoztatására fejlesztettek ki egy könnyen és hatékonyan használható szerkezetet Angliában.

Megvan a barcelonai MWC talán egyik legizgalmasabb terméke: a ZTE high-tech okospólója képes a szívműködés, a légzés, az izmok működésének, a testhőmérséklet és az izzadság összetevőinek folyamatos mérésére.

A Northwestern és a George Washington Egyetem kutatói közösen létrehozták a világ első, testben felszívódó szívritmus-szabályozó készülékét.

Amerikai kutatók kifejlesztettek egy agyi implantátumot, amely még az előtt elnyomja a fájdalmat, mielőtt az érdemben kiteljesedhetne.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

A fenntarthatóság már rég nem csak egy divatos hívószó, hanem mindennapjaink létfontosságú elemévé vált, amire az ipar minden szereplőjének tekintettel kell lennie, beleérte a gyártóvállalatokat is.

Szeptemberi lapszámunkban arra vállalkoztunk, hogy áttekintsük, hogyan formálódik a pneumatika és az ipari automatizálás az IIoT-rendszerek térnyerésének hatására, és igyekszünk több szempontból megvizsgálni a kkv-szektort érintő kérdéseket is a témában. 

Nemzetközi Autókiállítás Münchenben

Szeptember 7-én Angela Merkel (CDU) szövetségi kancellár nyitja meg a korábbi években megszokottnál sok tekintetben eltérő IAA Mobility kiállítást, amely Németországban az első kiemelt jelentőségű gazdasági rendezvény a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások után.  

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés