hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Több mint száz jelentkező közül választották ki a két magyar és további 13 csapatot, melyek 25 000 euró értékű mentori és tréning támogatást kapnak. 

hirdetés

Az új technológia kevésbé invazív az eddigi hasonló megközelítéseknél, és így felhasználásakor a fertőzés veszélye is kisebb.

A ruhadarabbal a krónikus elzáródásos tüdőbetegségben szenvedő páciensek tüdőfunkcióit akár távolról is ellenőrizni lehet.

Az operációt ténylegesen lefolytató robotot 32 kilométer távolságból irányították.

Egyre kézzelfoghatóbb lehetőség a távvezérlésű agysebészet.

Az amiotrófiás laterális szklerózisban szenvedő páciensek életét nagy mértékben megkönnyítheti az eszköz.

hirdetés

Az akut respirációs distressz-szindrómát seperc alatt felismerő szerkezetet találtak fel Michiganben.

A beültetett eszköz a szem helyett egy kamerával közvetíthetné a felhasználó agyába a vizuális információt.

Az Európai Űrügynökség új módszert dolgozott ki a kozmikus túrákon elszenvedett égési sérülések és csonttörések kezeléséhez.

A Texasi Egyetem berkeiben kiötlött tapasz az EKG-készülékeknél sokkal mélyrehatóbb képet tud alkotni a páciensek aktuális egészségügyi állapotáról.

Mélyen a tüdőbe vezetve a mikroszkopikus szondával az eddigieknél sokkal pontosabban lehetne azonosítani a betegségeket.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Elektromobilitás

Elon Musk, a Tesla elnöke bejelentette, hogy Németországban tervezi új, elektromos meghajtású autókat gyártó európai üzeme megépítését.

Ipar 4.0

Kiadónk, a PPH Média idén utoljára rendezte meg a Factory Experience roadshowját november 7-én, Kecskeméten. A rendezvénysorozat 6. állomásán az előadók a ipar 4.0 különböző egységeit mutatták be, amelyek egy mai vállalatvezetőnek nélkülözhetetlen ismereteket jelentenek az automatizáció területén.

Gyártásvégrehajtás

Aki már vezett be MES-rendszert, nem is egyet, az tudja, hogy összességében mennyire lesz sikeres a bevezetés. Sós András, a Com-Forth fejlesztőmérnöke tudja és meg is írta tapasztalatait. Az első részben az alapdilemmákról esett szó, most a bevezetés lépéseiről és a költségigényekről számolunk be. 

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés