hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A tudományos és technológiai fejlődés miatt a gyógyászat teljes paradigmaváltás előtt áll. Cikkünkben áttekintjük, hogyan változik meg az orvos-beteg viszony a technológia fejlődése által. 

hirdetés

Az új technika főleg a ritka vércsoportú emberek számára nyújthat életmentő alternatívát a kritikus helyzetekben.

Az emberi képességek korlátai idáig súlyosan megnehezítették a cochleáris implantációk végrehajtását.

A Broca projektnek elnevezett kísérlet során egy laparoszkópiás műtétet végeztek robotkarok segítségével. 

Az egészségügy digitális átalakulása új gyógyszerek felfedezéséhez, a betegségek megelőzéséhez és hatékonyabb ellátáshoz viheti közelebb a világot. Ehhez azonban meg kell oldani az érzékeny páciensadatok gyorsan duzzadó tömegének biztonságos megosztását és nagy teljesítményű elemzését.

Az Észak-amerikai Radiológiai Társaság (RSNA) Chicagóban megrendezett éves találkozóján mutatta be a Siemens a Compressed Sensing módszert, amely segítségével az MRI-vizsgálatok a korábban szükséges idő töredéke alatt elvégezhetők.

hirdetés

A technika a későbbiekben meghatározó szerepet játszhat a leukémia és más vérbetegségek gyógyításában.

A szerkezetek egyedi irányíthatósága az ép szövet megsértése nélkül tenné lehetővé a rákos sejtek elpusztítását.

A lenyelhető gyógyászati segédeszközök huzamosan működő válfaja pedig még az egészségügy forradalmasítását is forradalmasíthatja.

A szív felszínére húzható eszköz használata jóval célszerűbb a szerv belsejébe ültetett ketyerékénél.

A Universal Robots szakértői úgy vélik, hogy a robotok bevezetése az egészségügyi rendszerbe nagy segítséget jelenthet a sebészek, ápolók, terapeuták számára.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

E-mobilitás

Jelentős teret kaptak az elektromos járgányok is az AMTS 2017 rendezvényen, ahol a Scneider Electric szakértőjével beszélgettünk az elektromos autózás jövőjéről.

CeBIT 2017

Az évtized végére 20 milliárd eszköz fog csatlakozni az internetre a Gartner előrejelzése szerint, a Cisco becslése ennek a kétszerese. Legyen bármekkora is a számuk 2020-ra, azt már napjainkban is tapasztaljuk, hogy egyre többféle eszköz kapcsolódik alapértelmezetten a hálózatra, és ezáltal új alkalmazásokat, szolgáltatásokat, üzleti modelleket hív életre. 

Az uniós támogatások és az ipar

A Széchenyi 2020 program keretében lehívható uniós támogatások legaktívabb időszaka zajlik, amelynek egyik fő célja a hazai ipar fejlesztése. Bár hét év állt rendelkezésre a pénzek kiosztására, idén hirdetik meg a pályázatok nagy részét, és szintén idén már be is kerül a gazdaságba egy hatalmas összeg. Essősy Zsomborral, a MAPI Magyar Fejlesztési Iroda Zrt. vezérigazgatójával beszélgettünk a helyzetről.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés