hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Bemutatjuk a világ első öntanuló mesterségesintelligencia-alapú érzékelőjét a testen és a fülön viselhető eszközök számára. 

Egyszeri és kicsiny invazív beavatkozással a fülcimpába ültethető és tulajdonképpen szemrevaló vércukorszintmérő ékszert talált fel egy lelkes ifjú kutató.

hirdetés

A londoni Imperial College munkatársai kifejlesztettek egy kicsiny lapkára sűrített, hordozható „laboratóriumot”, amellyel a fertőző betegségek felismerése sokkal egyszerűbbé és gyorsabbá válhat.

A mobilizált orvostechnikai- és gyógyászati segédeszközök az egészségmegőrzés és a gyógyulás szolgálatában. 

hirdetés

A koronavírus-járvány kapcsán az új technológiák használata is evidenciává vált, így előtérbe került a mesterséges intelligencia is, óriási szerepe lett az algoritmusoknak a diagnosztikában és a gyógymódok kifejlesztésében is. 

Egyre sokasodnak a járvány elleni védekezésben a robotikai megoldások, az okoseszközökre, mesterséges intelligenciára támaszkodó, tesztelés vagy épp már kipróbálás alatt lévő, élesben működő új módszerek.

Kanadai kutatók létrehoztak egy kicsi, hordozható eszközt, amely a vércukorszintmérő készülékekéhez hasonló gyorsasággal tud tájékoztatást nyújtani az esetlegesen jelenlevő daganatos betegségek előrehaladottsági állapotáról.

Számos speciális programmal és algoritmussal lehetséges megalkotni egy ember virtuális hasonmását. A digitális iker nemcsak a gyártási folyamatok optimalizálása, de például egy nagy műtét előtt is hasznos lehet.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Ipar 4.0

Interjúnkban, Brechler Attila – a Siemens Digital Industries műszaki szakértője – mondja el, hogy az ipari szektorban jelenleg milyen kiberbiztonsági kihívásokkal találkoznak a gyártók.

Digitális transzformáció

Akiknek 2020-ban is stabil maradt a működése, vagy növekedni tudtak, azok jellemzően ügyesen szervezték át felszabaduló kapacitásaikat, és meglépték a már régóta esedékes fejlesztéseket, például a digitalizáció terén. 

Chip-hiány

Mindenki ugrásszerű fellendülést prognosztizált 2021-re, de a globális chip-hiány elképzelhető, hogy visszaveti az autógyártást.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés