hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A tudományos és technológiai fejlődés miatt a gyógyászat teljes paradigmaváltás előtt áll. Cikkünkben áttekintjük, hogyan változik meg az orvos-beteg viszony a technológia fejlődése által. 

hirdetés

A legújabb tüszősejt-implantációs technika összes elődjénél eredményesebbnek tűnik.

Operáló robotok, nővéreket helyettesítő számítógépekkel felszerelt kórtermek, minden egészségügyi adatunkat összegző hatalmas adatbázisok – Európa legnagyobb egészségügyi informatikai szakvásárán, az idén 10 éves ConhITen jártunk.

A beavatkozások sikerrel zárultak, mi több, a mechanizált sebészek pontosabban is dolgoztak a humán szakembereknél.

Bionyomtatású tapasszal próbálják meggyógyítani a szívszöveten az infarktus által okozott sebeket.

Megkezdődött az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) feltöltése a személyes adatokkal. Hamarosan minden egészségügyi adat elérhető lesz egy betegről. 

hirdetés

A világon először egy súlyosan látássérült betegnél használtak fel másik embertől származó őssejteket a gyógyításhoz.

Az új technika főleg a ritka vércsoportú emberek számára nyújthat életmentő alternatívát a kritikus helyzetekben.

Az emberi képességek korlátai idáig súlyosan megnehezítették a cochleáris implantációk végrehajtását.

A Broca projektnek elnevezett kísérlet során egy laparoszkópiás műtétet végeztek robotkarok segítségével. 

Az egészségügy digitális átalakulása új gyógyszerek felfedezéséhez, a betegségek megelőzéséhez és hatékonyabb ellátáshoz viheti közelebb a világot. Ehhez azonban meg kell oldani az érzékeny páciensadatok gyorsan duzzadó tömegének biztonságos megosztását és nagy teljesítményű elemzését.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Megosztott tudás

Egy globális közösség budapesti műhelyében jártunk, ahol a legújabb technológiai innovációkat lehet alkalmazni és hasznosítani, megvalósíthatóak a saját ötletek mindenki számára elérhető eszközparkkal.

Három iparág, eltérő tapasztalatok

A 3D-technológia a gyártásban egyelőre nem alkalmas minden termék előállítására, sok esetben drágának is számít. Mindezek ismeretében vajon a gyártás különböző szegmenseinek jelentős szereplői hogyan viszonyulnak a negyedik ipari forradalom eme tényezőjéhez? 

Semmi sci-fi!

A kialakulóban lévő IT-ökoszisztéma nemcsak az emberi életet teszi kényelmesebbé, de segít tudatosabban kezelni az erőforrásokat. Összeállításunkban szemlézzük, hogy a nem túl távoli jövőben miként változnak meg leghétköznapibb szokásaink, kizárólag a meglévő infótechnológiai fejlesztések tükrében.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés