hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az orvosi eszközök 3D-nyomtatása, a szövetek és szervek bionyomtatása néhány évvel ezelőtt még elképzelhetetlennek tűnt, napjainkra azonban a folyamatos kutatómunka eredményeként valósággá vált. 

hirdetés

Egy sertéseken végzett vizsgálat szerint egy újfajta beültetett eszköz a szervek rángatásával idézhet elő szövetnövekedést.

A ruhadarab súlyos tehertől szabadítja meg az orvosokat a páciensek felügyeletével.

A jelentős hazai innovációs potenciállal bíró orvostechnológiai ipar fejlesztése érdekében májusig felmérik a hazai közfinanszírozott egészségügyi ellátórendszer 2018-2020 közötti orvostechnológiai eszközszükségletét – írja az MTI. 

A Rösler egy innovatív implantátumokat gyártó cég részére az R 150 DL-2 típusú, belső kupola nélküli vibrációs csiszolórendszerre alapozva kifejlesztette azt az eljárást, amellyel a csípővápa felszínét tükörfényesre lehet csiszolni.

A Huawei új okoskarkötője, a Huawei Band 2 Pro kiváló partner az egészség megőrzésében és a sportolásban.

hirdetés

Egy, az Apple Watchra applikálható kiegészítővel a felhasználó bárhol szakmailag hiteles tájékoztatást kaphat szívének pillanatnyi egészségi állapotáról.

A szervezeten belül távirányítással lehetne pontosan célba juttatni a parányi élőlényeket.

Az orvos-biológiai implantátumok és segédeszközök új generációs gyártási folyamatának kidolgozását a Varinex Zrt. a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel közösen végzi. 

Az egészségügyi adatok rendkívül értékesek a feketepiacon, az orvosi rendszerek létfontosságúak, ezért ezek könnyű célpontjai lehetnek egy számítógépes támadásnak – hívták fel a figyelmet egy kiberbiztonsági konferencián.

Jóváhagyták az USA első digitális nyeléskövető rendszerrel ellátott gyógyszerének forgalmazását.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Consumer Electronics Show

A fogyasztói elektronika világszinten egyik legnagyobb kiállítását idén is majd szétvetették a korszakalkotó, meglepő vagy éppen mókás találmányok. Jelen cikkünkben be is mutatunk néhányat, amelyek sikeresen levették a lábáról a látogatóközönséget.

Nincs megállás, aki lemarad, az kimarad

A gyártóipar jövőjét többek között a különféle smart rendszerek alkalmazása fogja meghatározni. A legnagyobb vállalatoknál már ma is számos megoldás szolgálja a termelés intelligensebbé tételét, de hogyan tudnak lépést tartani a fejlődéssel a multiknál szerényebb lehetőségekkel gazdálkodó, hazai tulajdonban lévő cégek? Portörő Balázst, a Fémalk Zrt. innovációs és előfejlesztési osztályvezetőjét kérdeztük az öntödei vállalkozás okosmegoldásairól.

MI, deep learning, machine learning…

Az ipar 4.0 Európa-szerte támogatott koncepció. Szabados Leventével, mesterségesintelligencia- (MI-) szakértővel beszélgettünk arról, hogy az ipari szereplők hogyan tudják az MI-t munkára bírni, ehhez milyen ismeretek és befektetések szükségesek.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés