hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A Jungheinrich az idei Logimat szakvásár legnagyobb kiállítójaként két világpremierrel is készült.

hirdetés

Hogy kapcsolódik a taoista filozófia az intralogisztikához? Ezt is megtudtuk az Automatizálás egészséges mértéke az intralogisztikában című konferencián, amelyet a Logi-Kom Kft. rendezett február 27-én Budapesten, az Akváriumban.

A DHL Express világszinten az ötödik, Európában pedig az első három legnagyobb közé tartozó elosztóközpontját nyitotta meg február 22-én Brüsszelben.

Egyre több vállalat automatizálja a belső anyagáramlását automata, vezető nélküli szállítórendszerekkel, úgynevezett AGV-kkel. 

A lean filozófia megvalósítására törekvő vállalatok gyakorta alkalmazzák a vonatos anyagmozgató rendszereket. És ezt nemcsak divatból teszik, hanem amiatt is, hogy felismerik a rendszerben lévő hatékonyságot.

Húszezer négyzetméteres logisztikai központot vett birtokba az autóbeszállítói piac keresett indítómotorjainak és generátorainak fejlesztésére és gyártására szakosodott nemzetközi cégcsoport, a SEG Automotive hazai egysége Miskolcon.

hirdetés

A Still a kompaktság, az ergonómia és a teljesítmény fokozása érdekében alakította át RX 20-as villástargonca-családját.

Az ázsiai országokkal erősödő gazdasági kapcsolataink az értékláncban elfoglalható hely és a munkakultúra szempontjából is kihívást jelentenek az intralogisztikában érdekelt magyar vállalkozásoknak.

Az intralogisztikai beruházások tervezésénél jelentősen befolyásolja a megtérülést az automatizálás mértéke.

Az új budapesti Jászberényi úti kirendeltség teljes mértékben átvette a korábbi biatorbágyi telephely élelmiszerlogisztikai tevékenységét. (x)

A UPS forgalomba állítja első elektromos kiszállító autóját Magyarországon, amely egyben a cég első alternatív üzemelésű járműve a kelet-közép-európai régióban.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Interjú dr. Meskó Bertalan orvos-jövőkutatóval

E-mailben kérdeztük meg dr. Meskó Bertalant, hogy a mesterséges intelligencia (AI) és a robotika hogyan változtatja meg az orvosi diagnosztikát, a terápiát és magukat az orvosokat. 

Génszerkesztés garázsban és laborokban

A világkereskedelemben forgalmazott termékek 13 százalékát előállító biotechnológia legígéretesebb új eljárása napjainkban a génszerkesztés. A módszer a remények szerint forradalmat fog hozni a gyógyászattól kezdve a mezőgazdaságon át az ipar számos ágában is, emberben való első felhasználására mégsem egy kutatóintézetben vagy nagypénzű vállalatnál került sor.

Az orvosi képalkotásban is menő a mesterséges intelligencia

Az első röntgensugárhoz képest a ma alkalmazott orvosi képalkotó technológiák rendkívül hatékonyak. Tiszta képeket készíthetünk a test belső szerveiről, struktúráiról és rendszeréről, ezeknek a képeknek a segítségével az orvosoknak lehetőségük van szike nélkül pontosan diagnosztizálni.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés