hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az autóipari vállalat okos megoldásokat vet be nem csak a gyártás, hanem a logisztika területén is.

hirdetés

A Dahlhausen Orvostechnológia Kft. a Jungheinrichre bízta a raklapok szállításának automatizálását.

Az európai hyperloop fejlesztését vezető spanyol cég több mint 7 millió eurós finanszírozást ért el, így az új  befektetési alapok lendületet adhatnak annak, hogy a vállalat valós működési környezetben fejlessze és demonstrálja az ötödik szállítási módot.

Azoknál a vállalkozásoknál, ahol az ügymeneteket érintő digitális transzformáció végbement, nem okozott különösebb nehézséget a koronavírus-járvány okozta kijárási korlátozás és a távoli munkavégzésre való átállás.

A KLM május végén csatlakozott ahhoz a Schiphol repülőtéren végzett teszthez, melynek során egy új, fenntartható repülőgépvontatási módszert vizsgálnak. A tervek szerint így 50-85 százalékkal csökkenhet a vontatások üzemanyagszükséglete. 

Dróntechnológiával foglalkozó vállalatok közösen tesztelik, miként segíthetik a pilótanélküli légi rendszerek az egészségügyi dolgozókat a koronavírus elleni küzdelemben.

hirdetés

Bemutatunk egy automata gyalogkíséretű targoncát, ami képes akár 4,4 méteres emelési magasságra is, valamint egy olyan önvezető technológiai fejlesztést, ami egyesíti az anyagáramlást és a gyártást.

A koronavírus-járvány nyomán két új, strukturális keresletet ösztönző tényező megjelenése figyelhető meg: a megnövekedett készletigény és az e-kereskedelem újbóli fellendülése miatt. 

Az elektronikus kereskedelem terén a siker nemcsak attól függ, hogy jó termékeket készít vagy forgalmaz egy vállalat, hanem attól is, mennyire gördülékenyek raktározási és logisztikai folyamatai.

Az AGV gazdaságos automatizálási megoldást biztosít számos szállítási feladatra az üzemen belüli logisztikában. Alkalmazásának főbb előnyei: megbízhatóság, folyamatbiztonság és nagyfokú hatékonyság.

Tízből nyolc raktár automatizálási projekt megbukik Magyarországon. Ennek okait mutatja be az intralogisztikai tervezéssel és kivitelezéssel foglalkozó vállalat szakértője.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

A koronavírus-járvány nem csak a tudományos életre, de a technológiai fejlesztésekre is ösztönzőleg hatott. Az elektromos járművek mellett jelenleg a legfontosabb fejlesztési irány az önvezető autózás legmagasabb szintű – teljesen autonóm – megvalósítása. 

Fenntarthatóság

Egy 2020-as kutatás arra mutat rá, hogy a csomagolások színénél, formájánál és mintájánál kezd sokkal fontosabb lenni az, hogy miből készült, főleg a fiatalabb generáció körében, a kutatás szerint a papír-karton csomagolások a legnépszerűbbek.

Koronavírus-hatás

A koronavírus-járvány az elmúlt évtizedek legsúlyosabb válságába taszította a világ, de különösen Európa, s azon belül Németország autóiparát. De mi jöhet a válság után?

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés