hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Több mint 200 tonnányi szállítmány környezetbarát logisztikájáról van szó a futamok egyes helyszínei között, meg kell oldani többek között a veszélyes árúnak minősülő üzemanyag szállítását, akár drónposta is elképzelhető a váratlan eseményekre való reagálásban, és bonyolítja a helyzetet minden totálkáros autó. Interjú.

hirdetés

A Waberer’s International Zrt. május 16-tól elindította intermodális szolgáltatását, amelynek részeként mostantól vasúti szerelvények is bekapcsolódnak a rakományok szállításába Budapest és a németországi Neuss között.

Csupán egy kellően széles körű iparági ismerettel rendelkező szállítmányozó partner képes eleget tenni az autóipar által támasztott különösen komplex logisztikai elvárásoknak. (X)

A digitális vezérlésű anyagmozgatás a jövőben robotkaros kiszolgálással válik automatizált folyamattá.

Egy innovatív, kereskedelmi szempontú kísérleti program eredményeként a Dell bejelentette, hogy a technológiai iparágban elsőként készített óceáni műanyaghulladékból csomagolást.

Nemzeti logisztikai összefogás elnevezésű dokumentumban foglalták össze a javasolt intézkedéseket. 

hirdetés

Vonalkódok leolvasása és elemzése, külső és belső azonosítók, valamint a jelölőadatok felismerése és összepárosítása – mindezt bevételezendő termékenként 3 másodpercbe sűrítve.

A környezetbarát Honeywell Voyager 1202g-BF lézeres vonalkódolvasó kihasználja a Bluetooth technológia vezeték nélküli szabadságát a hagyományos akkumulátorokkal járó karbantartás és hosszú töltési idő nehézségei nélkül.

Az egyedi azonosítást lehetővé tévő, elektronikus polccímkemegoldások előnyeit az ipari felhasználók is könnyen kiaknázhatják, komoly pénzügyi ráfordítást igénylő IoT-alapú beruházások nélkül. (x)

A LogiMat 2017 kiállítás látogatói élőben megtekinthették a Jungheinrich teljes körű intralogisztikai megoldásait: modern anyagmozgató gépeket, logisztikai rendszereket és szoftvereket, valamint digitális megoldásokat.

2016-ban a Jungheinrich elsőként mutatott be lítiumion akkumulátort a 48 voltos tartományban 360, illetve 480 amperóra teljesítménnyel. 

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Kibertámadás

Win32/Industroyer néven kifinomult kiberfegyvert azonosított a vírusvédelemmel foglalkozó ESET. A kártevő az ipari vezérlő rendszerek, különösen az elektromos elosztó hálózatok alrendszereiben használt ICS-ek szabotálására készült.

Oktatás a jövőben

Abban, hogy az oktatás kulcskérdés, mindenki egyetért. A nyugati országok oktatási rendszerének alapvető logikája részben az agrár-, részben az ipari társadalmak szükségleteit tükrözi, és így a közeljövőben nagy változások előtt áll.

Elektromobilitás

Angela Merkel német kancellár a közelmúltban elismerte: nincs esély arra, hogy megvalósuljon az a terv, mely szerint 2020-ban egymillió elektromos meghajtású autónak kellene közlekednie a német utakon. 

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés