hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Júniusban számos újdonsággal jelentkeztek a világ vezető gyártó és műszaki szolgáltató vállalatai, közöttük a Linde Material Handling is. 

Ingadozó kereslet, a beszállítások egyenetlensége, az e-commerce drámai térhódítása, a logisztikai igények átrendeződése. 

Olvassa el, hogyan oldotta meg a szállítószivattyúkat és átfolyásmérőket gyártó vállalat a gyártási- és a logisztikai folyamatok optimalizálását.

hirdetés

A komplex raktárlogisztikai rendszerek tervezésével és megvalósításával foglalkozó QLM az hőmérséklet-érzékeny iparágak (élelmiszer- és gyógyszeripar) számára olyan korszerű megoldásokat biztosít, amelyek kielégítik a szakadásmentes hűtési lánc követelményét. A Tatár Pék Kft. mélyhűtött raktárában több mint tízéves partneri együttműködés keretében használja a kiváló Crown gépeket. (x)

A logisztikai szektor szénlábnyomának rohamos és radikális csökkenését idézheti elő egy Xos nevű vállalat elegáns akkumulátortöltő megoldása.

hirdetés

Napi szinten jelennek meg olyan digitális platformok, amelyek összekapcsolják az embereket, az adatokat és a gépeket. Ez jelentős következményekkel jár a logisztikai ágazatra nézve is.

Az árufuvarozással és raktárlogisztikával foglalkozó Galambos Cégcsoport raktárirányítási szoftverrel fejlesztik leányvállalatukat. (x)

Alkalmazási példákon keresztül mutatjuk be, hogy az RFID-technológia felhasználása mennyivel gyorsabb, pontosabb, hatékonyabb adatbevitelt és azonosítást tesz lehetővé, mint a hagyományos készletkövetési módszerek.

A legújabb csomagolóipari trendekről és azok környezetvédelmi, fenntarthatósági vonatkozásairól volt szó az Öko-packaging meetupon, amelyen mi is részt vettünk.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

A fenntarthatóság már rég nem csak egy divatos hívószó, hanem mindennapjaink létfontosságú elemévé vált, amire az ipar minden szereplőjének tekintettel kell lennie, beleérte a gyártóvállalatokat is.

Szeptemberi lapszámunkban arra vállalkoztunk, hogy áttekintsük, hogyan formálódik a pneumatika és az ipari automatizálás az IIoT-rendszerek térnyerésének hatására, és igyekszünk több szempontból megvizsgálni a kkv-szektort érintő kérdéseket is a témában. 

Nemzetközi Autókiállítás Münchenben

Szeptember 7-én Angela Merkel (CDU) szövetségi kancellár nyitja meg a korábbi években megszokottnál sok tekintetben eltérő IAA Mobility kiállítást, amely Németországban az első kiemelt jelentőségű gazdasági rendezvény a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások után.  

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés