hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A Bosch multikamerás rendszerének beépítésével a vezető 360 fokban látja a targonca környezetét még akkor is, ha nagyméretű rakományt szállít.

hirdetés

A Jungheinrich a február végén Stuttgartban megrendezett Logimat 2019 intralogisztikai kiállításon bejelentette a jövő raktári forradalmát.

Logisztikai piacra szánja a Bosch mutikamerás rendszerét, amely segítségével a vezető 360 fokban látja a targonca környezetét még akkor is, ha nagyméretű rakományt szállít. 

Az új gyártóüzem magasraktárát és automata darabáruraktárát a Jungheinrich technológiájával szerelik fel.

A Loop megoldás nagyban csökkentheti a fogyasztói egyutas csomagolások mennyiségét. 

A mai raktárak működése során fokozott kihívást jelent a növekvő raktározási és kiszolgálási igény, a magas szintű üzembiztonság és minőség, az átfutási idők csökkentése és a termékek követhetősége. Ezekre tud megoldást nyújtani az automatizálás, amelynek egyik fundamentuma a szoftver.

hirdetés

Kollektív intelligenciára alapozva kifejlesztettek egy egyedi, testreszabott megoldást, hogy megkönnyítsék a motorkerékpárok szállítására használt eszközök menedzsmentjét.

Folyamatosan nő az igény a logisztikai folyamatok automatizálására, amikor az egységek mozgatását és követését megpróbáljuk teljesen automatikussá tenni.

A szakképzett munkaerő hiánya általános, így az az extra- és intralogisztikát is sújtja. Éppen akkor, amikor a digitalizáció, az automatizálódás és az IoT első eredményei alapjaiban kezdhetik átalakítani a szektort.

Expresszlevelek kézbesítésétől a csomagküldésen át teljes beszállítói láncok működtetéséig a nagy logisztikai szolgáltatók gyakran élénk – piros, sárga, lila – színekben pompázó arculattervükkel is igyekeznek kitűnni. Napjainkban azonban ugyanazt a színt tűzik zászlajukra, hogy felhívják a figyelmünket: a szállítmányozás fenntarthatóvá tételén fáradoznak. És erre jó okuk van.

A Schoeller Allibert műanyag dobozaival és tárolóival a logisztikai és gyártási folyamatokhoz kínál környezetbarát megoldást. (x)

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Felmérés a világkereskedelemről

Kereskedelempolitikai viták, az Egyesült Királyságnak az Európai Unióból való távozása és a különféle gazdasági szankciók okozta bizonytalanságok fékezik a világgazdaság lendületét. Ez a jelenség a magyar gazdaság növekedésére és exportja alakulására is fékező hatást gyakorol.

Szintetikus hús

A transzplantáció és a transzplantálható szervek növesztésének orvostudományából kezd kinőni a szintetikushús-ipar. A következő agrárforradalomként beharangozott technológia fejlesztését sebészek, kardiológusok, őssejtbiológusok, a NASA és a holland kormány kezdte, vegetáriánus indiaiak, szilícium-völgybeli befektetők és izraeli startupok folytatják.

Brnói szakvásárok

A magyar-cseh gazdasági kapcsolatok alakulásáról csak jó híreket lehet elmondani, és ez a brnói szakvásárok iránti magyar érdeklődés élénkülésében is érezteti a hatását – ez a megállapítás vezette fel a Brnói Vásárváros éves bemutatkozó beszélgetését csütörtökön a budapesti cseh nagykövetség épületében.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés