hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A digitalizáció minden gyártási és azt kiszolgáló folyamatra, így a logisztikára is hatással van. Hogy mik az ipar 4.0 támasztotta kihívások az extra- és intralogisztikában, arról dr. Bohács Gáborral, a BME Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar egyetemi docensével beszélgettünk.

hirdetés

A UPS ma bejelentette, hogy a közúti hálózatában és infrastruktúrájában eszközölt beruházásoknak köszönhetően csökkenti a tranzitidőt 26 európai ország 350 városa között.

Egy Kínában és Németországban végzett tanulmány szerint a megkérdezett szakemberek fele tart attól, hogy a logisztikai iparág lemaradhat a digitalizáció előretörésével.

A jövő robotizált, „földhözragadt” csomagkihordói egyelőre sokkal biztonságosabb alternatívát nyújtanak az egyes belvárosokban.

Megvizsgáltuk, hogy milyen eszközöket használ egy kis magyar fuvarozási cég és egy globális szállítmányozási nagyvállalat, hogy hatékonyabb és környezettudatosabb legyen a működése. 

A Bosch 2018-tól közép-kelet-európai logisztikai központot telepít Hatvanba, amivel 250 új munkahelyet teremt a régió munkavállalói számára.

hirdetés

A cég felvásárolja az egyesült királyságbeli Freightexet, az üzlet révén a növekvő európai teheráru közvetítői üzletágban terjeszkedik.

Innováció, hatékonyság, költségcsökkentés – napjainkban ezen alapelvek mentén terjesztik ki a raktári és termeléskiszolgáló eszközök tárolását az apró termékek kezelésétől egészen a nagy értékű eszközök kölcsönzéséig.

A DHL Express jelentős beruházással új logisztikai központot hoz létre a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér szomszédságában. A beruházásról, a fenntarthatósági szempontokról kérdeztük Bándi Zoltánt, a DHL Express Magyarország Kft. ügyvezetőjét.

Hogyan lehet élhetőbbé tenni a környezetünket urbanizálódó világunkban? Milyen intézkedésekkel javítható a városok levegőminősége? Mit tehet a károsanyag-kibocsátásának mérsékléséért, sőt kiküszöböléséért egy nagyvárosi logisztikai szolgáltatás? Ezekre a kérdésekre adnak választ a DHL Express Amszterdamban bevezetett innovatív kézbesítési megoldásai.

Az új többszintű intralogisztikai rendszer ideális megoldás, ha raktárkapacitás bővítése, illetve nagyobb komissiózási teljesítmény elérése a cél. (X)

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Gépek a testben?

A kiborgokra úgy szoktunk gondolni, mint gépi tartozékokkal feljavított élőlényekre, mondjuk mechanikus karral, bionikus szemmel vagy agyba ültetett chippel. Kevésbé jut eszünkbe a fordítottja: robot, élő alkatrészekkel felszerelve. 

Német gazdasági kilátások

A Szövetségi Statisztikai Hivatal előzetes adatai szerint 2016-ban a német gazdaság minden fontosabb mutatószámot tekintve jól teljesített, négy év óta a folyamatos, évről évre erősödő növekedési dinamika időszakát éli.

Válogatás

A Forbes magazin minden évben összeállítja az adott év általuk leginnovatívabbnak tartott cégeinek huszonötös listáját. Ennek a listának mutatjuk be röviden kilenc kiemelkedő, az ipari szektor szempontjából releváns szereplőjét, feltüntetve az eredeti listában elért helyezésüket is.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés