hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A Bell repülégépgyártó Autonóm Pod Transport 70 névre keresztelt önvezető drónját videózták le működés közben. 

hirdetés

Még szeptember 29-ig láthatók azok a környezettudatos házak Szentendrén, amelyeket a nyáron megrendezett Solar Decathlonon építettek fel a világ különböző pontjairől érkezett egyetemisták. 

Az ipari termelés során az autonóm mobil robotok segítenek megfelelni a nagy rugalmasságot és átlátható anyagáramlást érintő igényeknek. 

A Jungheinrich AG és a Triathlon Holding GmbH  közös vállalatot alapít lítiumion-akkumulátorrendszerek gyártására és újrahasznosítására JT ENERGY Systems GmbH néven.

Az intralogisztika legrangosabb szakmai díját kapta a Still fejlesztése az AGV-k és az intralogisztikai robotok kategóriájában, de mielőtt elmondanánk, hogy mit tud a Still újdonsága, lássuk, mit is jelent az IFOY-győzelem!

Abban az ágazatban, ahol a vállalatok teherautóik élénk színeivel próbálják megkülönböztetni magukat vetélytársaiktól, újabban a zöld lett a legdivatosabb szín.

hirdetés

Huszonnégy évesen már saját cége volt Müller Ádámnak, a szállítmányozással foglalkozó Variola Zrt. megálmodójának, vezetőjének és résztulajdonosának. Szerinte nem kell más, csak bátorság, hogy túllépjünk a saját határainkon.(X)

A Volvo júniusban munkába állította új, önvezető és elektromos szállítmányozási járművét. 

A Jungheinrich 2019-ben meghirdette a jövő raktári forradalmát. Újragondolt raklapemelő, kiemelkedő teljesítményű felrakógép, veszélyhelyzeteket elkerülő asszisztensrendszer és hálózatba kapcsolt targoncák törik a jövőbe vezető utat. 

Az üzemi hétköznapokban a takarításnak nem kellene kiemelt témának lennie. Mégis, a munkaidő jelentős részét fordítják erre, többek között azért, mert komplex jogszabályi előírások szabályozzák a veszélyes hulladékok kezelését.

A Mobile Industrial Robots autonóm mobil robotok gyártója egy új lízingprogramot léptetett életbe, amellyel a mobil robotok akár 3,58 eurós (kb. 1150 forint) óradíjjal is elérhetőek.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Anyagtudomány

Finn tudósok a csomagolóiparban is felhasználható, környezetbarát műanyagot hoztak létre.

Nagyra nőtt a német családi vállalkozás

A Horn család három generációja kitartó munkával hódítja meg a világpiacot. Az 1969 óta precíziós szerszámokat gyártó Paul Horn GmbH mára 70 országban több száz millió eurós forgalmat bonyolít. A cég alapításának 50. évfordulójára rendezett ünnepi Technológiai Napokon jártunk Tübingenben.

Mit tehetnek az ipari szereplők?

A klímaváltozás és a bolygónk egészsége soha nem volt még olyan felkapott téma, mint napjainkban. Klímasztrájkok és fenntarthatósági intézkedések sokasága igyekszik felhívni a figyelmet az élhető környezet megőrzése érdekében tett lépések szükségességére. A tendencia az ipar számára is feladja a leckét: itt az ideje újraértelmezni az ipari rendszerek és gépek életciklusát csakúgy, mint az energiahatékonyságot, a megújuló energiahordozók alkalmazását, valamint a káros anyagok kezelését.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés