hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Közösen tesztelt mobil robotokat a DHL és a Wärtsilä finn energetikai technológiai cégcsoport a vállalat legnagyobb európai elosztóközpontjában, a hollandiai Kampenben.

hirdetés

Kísérleti projektet indított útjára a Toyota és a kiskereskedelmi franchise hálózat, a Seven-Eleven Japánban, amelynek célja a hidrogén, mint zöld energiahordozó felhasználása a közúti áruszállításban. 

Várják a hazai és nemzetközi pályázatokat az V. Kelet-közép-európai Logisztikai Kiválósági Díjra.

Június 30-án partnerei körében tartotta a vállalat új, 800 négyzetméteres magyarországi raktárbázisának ünnepélyes megnyitóját.

A Bridgestone adatai szerint iparági szinten akár több milliárd forint üzemanyagköltséget is megtakaríthatnának a magyar vállalkozások az alacsony gördülési ellenállású tehergépjármű abroncsok használatával.

Valószínűleg éppen ezért olyan hátborzongató a máskülönben elektromos meghajtású teherautó megjelenése.

hirdetés

A Prologis logisztikai ingatlanvállalat bejelentette, hogy partneri megállapodást kötött a Plug and Play-jel, amely az ellátási lánc és a logisztika területén a fejlődés korai szakaszában lévő startupok fejlesztésére szakosodott nemzetközi startup ökoszisztéma és kockázatitőke-alap.

Több mint 200 tonnányi szállítmány környezetbarát logisztikájáról van szó a futamok egyes helyszínei között, meg kell oldani többek között a veszélyes árúnak minősülő üzemanyag szállítását, akár drónposta is elképzelhető a váratlan eseményekre való reagálásban, és bonyolítja a helyzetet minden totálkáros autó. Interjú.

A Waberer’s International Zrt. május 16-tól elindította intermodális szolgáltatását, amelynek részeként mostantól vasúti szerelvények is bekapcsolódnak a rakományok szállításába Budapest és a németországi Neuss között.

Csupán egy kellően széles körű iparági ismerettel rendelkező szállítmányozó partner képes eleget tenni az autóipar által támasztott különösen komplex logisztikai elvárásoknak. (X)

A digitális vezérlésű anyagmozgatás a jövőben robotkaros kiszolgálással válik automatizált folyamattá.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

A felesleges ember

A robotok nemcsak beszivárogtak a munkahelyekre, de egyre jobban végzik a dolgukat, ennek megfelelően egyre magasabbra kapaszkodnak a vállalati ranglétrán, sorra szorítva ki humán vetélytársaikat immár olyan, kifejezetten magasabb kvalifikációt igénylő pozíciókból, amelyekről korábban elképzelhetetlennek tartottuk, hogy ne emberek töltsék be őket. Na de akkor milyen szerep jut majd nekünk?

Üzleti szoftverek

A meglévő eszközöket is fel lehet ruházni mesterséges intelligencia és ipar 4.0-megoldásokkal.  

Innovációs irányok az unióban

Tapasztaljuk, hogy a digitalizáció iparágakat formál át, és az is bizonyosra vehető, hogy az átalakulásnak azok a szervezetek lesznek a legnagyobb nyertesei, amelyek a változás élére tudnak állni. Interjú Martin Kernnel, a European Institute of Innovation and Technology megbízott igazgatójával.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés