hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A mai raktárak működése során fokozott kihívást jelent a növekvő raktározási és kiszolgálási igény, a magas szintű üzembiztonság és minőség, az átfutási idők csökkentése és a termékek követhetősége. Ezekre tud megoldást nyújtani az automatizálás, amelynek egyik fundamentuma a szoftver.

hirdetés

Kollektív intelligenciára alapozva kifejlesztettek egy egyedi, testreszabott megoldást, hogy megkönnyítsék a motorkerékpárok szállítására használt eszközök menedzsmentjét.

Folyamatosan nő az igény a logisztikai folyamatok automatizálására, amikor az egységek mozgatását és követését megpróbáljuk teljesen automatikussá tenni.

A szakképzett munkaerő hiánya általános, így az az extra- és intralogisztikát is sújtja. Éppen akkor, amikor a digitalizáció, az automatizálódás és az IoT első eredményei alapjaiban kezdhetik átalakítani a szektort.

Expresszlevelek kézbesítésétől a csomagküldésen át teljes beszállítói láncok működtetéséig a nagy logisztikai szolgáltatók gyakran élénk – piros, sárga, lila – színekben pompázó arculattervükkel is igyekeznek kitűnni. Napjainkban azonban ugyanazt a színt tűzik zászlajukra, hogy felhívják a figyelmünket: a szállítmányozás fenntarthatóvá tételén fáradoznak. És erre jó okuk van.

A Schoeller Allibert műanyag dobozaival és tárolóival a logisztikai és gyártási folyamatokhoz kínál környezetbarát megoldást. (x)

hirdetés

A 12 folyosóban található több mint 10 ezer raktárhelyet öt Jungheinrich ETX 515a típusú automata magasraktári targonca és egy új, a rakományméretet ellenőrző rendszer szolgálja ki.

A logisztikai folyamatok korszerűsítése során különösen értékesek azok a megoldások, amelyek lehetővé teszik a skálázhatóságot, továbbá különböző rendszerekkel kompatibilisek. 

A Bosch jelentős lehetőségeket lát a „központtól központig” automatizálásban – a logisztikai telepek közötti vezető nélküli ingázásban.

A Jungheinrich a Logimat 2018 kiállításon mutatta be az első nagy teljesítményű, darabáru tárolására alkalmas, saját fejlesztésű felrakógépét. (x)

A Li-ion akkumulátorok forradalmasítják az elektromos anyagmozgató gépek piacát: a nagy teljesítményű energiacellák világbajnok teljesítményt és meggyőző többletértéket nyújtanak a savas ólomakkumulátorokkal szemben.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Energiaintenzív, vagy nem?

A korábbi, 27 százalékos célarány 5 százalékpontos növelésétől várja az EU a klímavédelmi vállalásainak teljesíthetőségét. Az energiahatékonysági és megújuló energiás beruházásoknak zöld lámpát adni azonban a cégeknek is elemi érdekük.

CERN

A Future Circular Collider csaknem négyszer nagyobb lehet a jelenleg is üzemelő európai részecskegyorsítónál.

IT- és OT-rendszerek

Az IT- és OT-rendszerek bár egymástól sok dologban eltérnek, mégsem kezelhetők egymástól elkülönítve. A teljes vállalati automatizálási és informatikai rendszer egységében azonban számos probléma eredhet a két alrendszer nem megfelelő együttműködéséből.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés