hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A Volvo júniusban munkába állította új, önvezető és elektromos szállítmányozási járművét. 

hirdetés

Huszonnégy évesen már saját cége volt Müller Ádámnak, a szállítmányozással foglalkozó Variola Zrt. megálmodójának, vezetőjének és résztulajdonosának. Szerinte nem kell más, csak bátorság, hogy túllépjünk a saját határainkon.(X)

A Jungheinrich 2019-ben meghirdette a jövő raktári forradalmát. Újragondolt raklapemelő, kiemelkedő teljesítményű felrakógép, veszélyhelyzeteket elkerülő asszisztensrendszer és hálózatba kapcsolt targoncák törik a jövőbe vezető utat. 

Az üzemi hétköznapokban a takarításnak nem kellene kiemelt témának lennie. Mégis, a munkaidő jelentős részét fordítják erre, többek között azért, mert komplex jogszabályi előírások szabályozzák a veszélyes hulladékok kezelését.

A Mobile Industrial Robots autonóm mobil robotok gyártója egy új lízingprogramot léptetett életbe, amellyel a mobil robotok akár 3,58 eurós (kb. 1150 forint) óradíjjal is elérhetőek.

A digitalizálás kiváló lehetőségeket kínál a logisztikai ágazat számára. Megfelelő összehangolás esetén a digitális és a fizikai világ egy magasabb intelligenciát alkot, amely jelentősen optimalizálja a folyamatokat. 

hirdetés

Az elmúlt néhány évben a feldolgozóiparban egyre nagyobb érdeklődés volt tapasztalható a magassági szinteket áthidaló szállítórendszerek iránt.

Egyelőre száz háztartást érint, de a rendszert működtető vállalkozás fokozatos terjeszkedésre törekszik.

A logisztikai tárolók jelentős innováció előtt állnak. Ludo Gielen, a Schoeller Allibert vezérigazgatója betekintést engedett a cég legújabb fejlesztéseibe.

A Bosch multikamerás rendszerének beépítésével a vezető 360 fokban látja a targonca környezetét még akkor is, ha nagyméretű rakományt szállít.

A Jungheinrich a február végén Stuttgartban megrendezett Logimat 2019 intralogisztikai kiállításon bejelentette a jövő raktári forradalmát.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Technológia

Megkezdődött Szentendrén a Solar Decathlon Europe 2019 innovációs házépítőverseny. Az ÉMI (Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft.) Szentendrei Ipari Park területén július 13-28-ig lehet megnézni a környezettudatos és energiahatékony építészetet.

EMO Hannover 2019

A mesterséges intelligencia a digitalizálás második hullámát hozza el, az ipar 4.0 keretén belül új, megújító értelmezést nyer az AI és a fémmegmunkálási folyamatok kulcstényezőjévé válik – hangzott el többek között az idei EMO fémmegmunkálási világvásár legfontosabb témáit beharangozó nemzetközi sajtóelőzetesen, július 3-án a rendezvénynek is otthont adó Hannoverben.

Digitalizáció

Bővült annak a 26 gyárnak a listája, amelyek a negyedik ipari forradalom innovációiban vezető szerepet töltenek be – jelentették be a World Economic Forumon.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés