hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A digitalizáció a logisztikai szektort sem hagyja érintetlenül. Ennek eredményeképpen az utóbbi években egyre szaporodnak a digitális logisztikai és intralogisztikai megoldások. Ahogy más területen, úgy a szállítmányozásban is a hatékonyságnövelés, a termék- és árubiztonság, valamint a minőségbiztosítás katalizálja a fejlesztéseket. Bohács Gáborral, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Közlekedésmérnöki Karának Anyagmozgatási és Logisztikai Rendszerek Tanszékének egyetemi docensével beszélgettünk.  

hirdetés

Összecsukható konténerekkel lép az izraeli védelmi paicra a Continest magyar startup. 

Egy új megoldással össze lehet kapcsolni a raktári felrakógépek legfontosabb követelményeit a jövő generáció kihívásaival.

Az alábbiakban egy automatizálási mintapéldát mutatunk be a raktározás területéről.

Tájékozottá és egyben türelmetlenné teszi az internet a fogyasztókat, igényeik hamar változnak, miközben a kiszolgálásra egyre kevésbé készek várni. A szállítóknak ezért a keresletre okosan és gyorsan válaszoló, integrált hálózatokká kell alakítaniuk teljes ellátási láncukat, amihez a dolgok internetjétől kezdve a mesterséges intelligencián át a robotokig feljövő technológiák sorára lesz szükségük. Biztató, hogy ezek már hazai fejlesztésű megoldásokban is megjelennek.

Az AMR-ekre szerelhető és személyre szabott fedélzeti modulnak köszönhetően a rakodó és áthelyező, anyagmozgató folyamatok teljes mértékben automatizálhatóvá válhatnak.

hirdetés

Bemutatunk egy egyedülálló megoldást, amely felgyorsítja a rendelések feldolgozását, így a nagykereskedelmi vállalatok, illetve az e-kereskedők drasztikusan csökkenthetik megrendeléseik feldolgozási idejét.

„Az a célunk, hogy felrázzuk a szállítási szektort” – nyilatkozta Robert Falck, egy önvezető tehergépkocsi technológiáját fejlesztő svéd startup vezetője. Az utóbbi egy-két évben olyan technológiák jelentek meg a szállításban és a logisztikában, amelyek forradalmasíthatják e két iparágat. Speciális raktárakra fejlesztett robotok; önvezető és elektromos teherautók és hajók; robotizált raktárak rázzák fel a logisztikát. 

A technológia fejlődése a mostani vasúti biztonsági koncepció teljes felforgatását hozhatja, a vonatok képessé válhatnak arra, hogy egymást fékút távolságban, fizikai kapcsolat nélkül kövessék, közben a vasútbiztonsági elvárásoknak minden tekintetben eleget téve.

Több mint háromszáz oldalon, tízezer munkavédelmi terméket mutat be egy frissen megjelent katalógus. 

 

A Vonalkód Rendszerház Kft. alkalmazási példáin keresztül látható, hogy az RFID-technológia felhasználása a gyártási folyamatok során mennyivel gyorsabb, pontosabb, hatékonyabb adatbevitelt és azonosítást tesz lehetővé.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Ember és robot együttműködése

Az esztergomi Suzuki-gyárban három éve indult egy többlépcsős gyártásfejlesztés, melynek köszönhetően még biztonságosabb, a legfejlettebb technológiai, piaci és környezetvédelmi elvárásoknak megfelelő autók gördülnek le a gyártósorról.

Az adatokból pénzt csinálni és tanulni egyaránt lehet

Az új technológiák segítik és igénylik is a vállalati adatok módszeres feldolgozását, használatát. Nincs olyan digitalizációhoz kapcsolódó fogalom, amely ne az adathoz vezetne vissza. Biró Szabolccsal, a HiflyLabs fejlett analitikai üzletágának vezetőjével, mérnök-informatikus-szociológus-data scientisttel beszélgettünk a minden szinten megjelenő tanulásról, amely segíti a kis- és nagyvállalatokat az adatos gondolkodás és a sikeres adatos projektek felé való nyitásban.

Előrejelzés

Kelet-Közép-Európában javíthatják versenyképességüket a nyugat-európai gépkocsigyártók, amelyek elsősorban a kutatás-fejlesztés területén néznek szembe rendkívüli kihívásokkal.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés