hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Németországban évről évre többet fordít kutatásra, fejlesztésre és innovációra az állam, a felsőoktatási intézmények és persze a gazdaság szereplői is.

hirdetés

A Beckhoff aktívan hozzájárul a koronavírus elleni harchoz azzal, hogy világszerte körülbelül 15 nagy horderejű projektben vesz részt.

Moduláris beton úszómű-rendszert fejlesztettek Dunaújvárosban, amellyel értékes területeket lehet szerezni a vizek felszínén való építkezéshez. 

Véget ért a Design Terminal Virtuális Mentorprogramja, amely lezárásaként startupperek a formabontó Final Shown mutatták be, milyen eredményeket értek el az inkubációs program segítségével. 

Közel 100 magyar fizikus, kutató, mérnök és informatikus dolgozik folyamatosan a CERN-ben, ahol elfogadták az Európai Részecskefizikai Stratégiai Terv megújított változatát.

Testre szabott, mesterséges intelligenciával tanított művégtagot fejlesztettek a PTE-n, amely elsajátítja a viselője mozdulatait és folyamatosan figyeli izomműködését.

hirdetés

Magyar fejlesztésű önfertőtlenítő falburkolat gátolhatja a fertőzések terjedését a most épülő járványkórházakban.

Átadták a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Z-épülétének 10. emeletén a startup inkubációs központot. Az ilyen egyetemi startupoktól azt várja a kormány, hogy növekedjen az ország innovációs teljesítménye.

A robbanóanyagok kiszagolására alkalmas, robotizált élő rovarok „kialakításán” dolgozik az amerikai haderő.

Kutatásfejlesztési megállapodást kötött kedden a debreceni MTA Atommagkutató Intézet (Atomki) és az autóipari beszállító, a Vitesco Technologies.

„Verejtékezéssel” akadályozza meg saját túlmelegedését a Cornell Egyetem tudósainak puha robotja.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Digitális transzformáció

A fogyasztók és vállalati ügyfelek részéről is egyre jelentősebb igény mutatkozik a gyors szállítási szolgáltatások iránt, ami számos technológiai és logisztikai kihívás elé állítja a szállítmányozó cégeket.

Mesterséges intelligencia

Gépi tanulás, szimuláció és virtuális adatok generálása – ezekre használja majd a Continental azt a szuperszámítógépet, amit az NVIDIA-val fejlesztenek. 

A német gazdaságban bekövetkezett az élénkülés időszaka, és ez jó hír Magyarországnak is, mert a gazdaságunk ezer szállal kapcsolódik a németekhez. Talán már jövőre éri el újra a válság előtti teljesítményt a német gazdaság.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés