hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az ABB a legnagyobb organikus beruházását hajtja végre az ipari automatizálás területén, 100 millió eurós költségvetéssel globális innovációs és képzési campust hoz létre a B&R ausztriai egységénél.

hirdetés

Leváltották Pálinkás Józsefet a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) éléről június 30-i hatállyal, írja a Magyar Közlöny alapján az MTI. 

Újabb 33 fővel bővíti magyar k+f-csapatát a Cloudera Inc., a felhőre optimalizált adatelemzési és gépi tanulást segítő modern megoldások szállítója.

Átadták szerdán a Pécsi Tudományegyetem (PTE) háromdimenziós (3D) technológiákat alkalmazó nyomtatási központját.

Ezt a távközlési fejlesztést vezeti be a T-Mobile US Észak-Amerikában a több mint 72 millió előfizetőt kiszolgáló országos hálózatán.

Megérkeztek az első külföldi felhasználók, egy svájci és egy görög kutatócsoport az ELI-APLPS-ba, a szegedi lézeres kutatóintézetbe.

hirdetés

A magyar szakértők 2,5 kilogrammos súlyt elbíró meteorológiai ballonjával tesztelik az egyes  elektronikai alkatrészek és biológiai minták viselkedését. 

A Trump-kormányzat Föld körüli kereskedelmi vállalkozást csinálna a Nemzetközi Űrállomásból (ISS), amelyet nem a kormány, hanem magáncégek üzemeltetnének. 

Eredményeinek köszönhetően olyan prototípusok születhetnek, amelyek a jövőben hozzásegítik a tudósokat a kvantumszámítógép megalkotásához. 

Megújult a felfedező kutatásokat ösztönző pályázati rendszer, amelynek éves keretösszege több mint duplájára nőtt 2015 óta – mondta a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke csütörtökön Budapesten.

Kanadai tudósoknak sikerült pontosan megállapítani azokat a körülményeket, amelyek között a szén-dioxidot, a legrosszabb hírű üvegházhatású gázt a leghatékonyabban át lehet alakítani a műanyagok alapanyagául szolgáló etilénné.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Repülő taxi

A német kormány engedélyt adott, hogy a cégek Ingolstadt légterében próbára tehessék a járművet.

Használt autó nem vén autó

Idén már az „oldtimerek” világát is magába olvasztja a világ legnagyobb, használt gépjárműveket kiszolgáló piacának szakvására.

RFID

Éppen ezért megfigyeli őket. Jelenleg az egyes autókat nyomon követő rendszert kezd bevezetni a távol-keleti ország kormánya.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés