hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Feltéve, hogy a 2014-es kudarc után nem robban fel ismét az űrhajó.

hirdetés

A Soproni Egyetem Erdőmérnöki Kara 423, 67 millió forintot kapott az egyik megújuló energiaforrás, a fás biomassza alapanyag termesztési feltételeinek kutatására a GINOP keretében. 

Kardinális „operációt” hajtottak végre a világ leghatalmasabb, ember alkotta gépezetén.

Az egyik szomszédos csillag körül egy rakat valószínűleg lakható bolygó vándorol.

Szerencsére a gázóriás vonzáskörzetében maradt, viszont így egy kicsit távolabbról tudja majd megvizsgálni a bolygót.

Az Arconic-Köfém Kft. a Miskolci Egyetem, a Széchenyi István Egyetem és a Dunaújvárosi Egyetem konzorciuma 1 milliárd forint támogatást kapott. 

hirdetés

A Space Launch System nevű hordozórakétát már a legelső küldetésén asztronautákkal a fedélzetén bocsáthatnák útnak.

Több mint 100 bolygójelöltet fedeztek fel más csillagok közelében csillagászok a Hawaiin lévő obszervatórium segítségével. 

Magyarországon egyedülálló eszközparkkal felszerelt örökségtudományi laboratóriumot épít ki a Magyar Tudományos Akadémia Atommagkutató Intézete új képalkotó, valamint a tárgyi leletek kormeghatározását segítő műszerekkel.

Egyelőre még fűzik a szövetségi kormányt, hogy némi anyagi forrással segítsen lendületet adni a projektnek.

Szójababolajból állítottak elő grafént - egyetlen atomvastagságú grafitréteget - ausztrál kutatók, akik szerint a módszerükkel jelentősen csökkenteni lehet az egyedülálló fizikai tulajdonságokkal rendelkező nanotechnológiai anyag előállítási költségeit.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

CeBIT 2017

Az évtized végére 20 milliárd eszköz fog csatlakozni az internetre a Gartner előrejelzése szerint, a Cisco becslése ennek a kétszerese. Legyen bármekkora is a számuk 2020-ra, azt már napjainkban is tapasztaljuk, hogy egyre többféle eszköz kapcsolódik alapértelmezetten a hálózatra, és ezáltal új alkalmazásokat, szolgáltatásokat, üzleti modelleket hív életre. 

Az uniós támogatások és az ipar

A Széchenyi 2020 program keretében lehívható uniós támogatások legaktívabb időszaka zajlik, amelynek egyik fő célja a hazai ipar fejlesztése. Bár hét év állt rendelkezésre a pénzek kiosztására, idén hirdetik meg a pályázatok nagy részét, és szintén idén már be is kerül a gazdaságba egy hatalmas összeg. Essősy Zsomborral, a MAPI Magyar Fejlesztési Iroda Zrt. vezérigazgatójával beszélgettünk a helyzetről.

A megfáradt egészségügy jövője

A tudományos és technológiai fejlődés miatt a gyógyászat teljes paradigmaváltás előtt áll. Cikkünkben áttekintjük, hogyan változik meg az orvos-beteg viszony a technológia fejlődése által. 

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés