hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Mivel az univerzum sokkal nagyobb, mint amit el tudnánk képzelni, a jelenleg rendelkezésre álló technológiákkal esélyünk sincs egy emberéletnyi idő alatt felfedezni. De azért eljátszhatunk a gondolattal, hogy mi lenne, ha mégis!

Bemutatta egyedi fejlesztésű, telepíthető mobil katonai lőkonténerét a Continest Technologies Zrt. a kecskeméti Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutató keretében.

A „Fenntartható Zöld Kémia és Mobilitás Kompetencia Központ létrehozása a Szegedi Tudományegyetemen” projekt kapcsán bemutatták az eddig beszerzett eszközöket.

hirdetés

A mesterséges intelligencia és ezen belül a gépi tanulás számos iparágban és alkalmazásban bizonyítja, hogy képes a legfinomabb és legösszetettebb adatmintázatokat is felismerni és elemezni.

Új megoldás születhet a kvantumszámítógépek teljesítményének kiaknázására.

hirdetés

Az IoT-rendszereket műholdakkal összekapcsoló kutatások egyre több teret nyernek

A légköri szén-dioxid megkötésére és eltávolítására alkalmas technológiák hatalmas jelentőséggel bírnak a globális klímakatasztrófa elkerülésében. 

Egy speciális szűrő segítségével percek alatt ihatóvá tehető a tengervíz.

Amiről korábban azt hittük, hogy a gépek képtelenek lennének elvégezni, arra ma már számítógépeket programozhatunk.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

A fenntarthatóság már rég nem csak egy divatos hívószó, hanem mindennapjaink létfontosságú elemévé vált, amire az ipar minden szereplőjének tekintettel kell lennie, beleérte a gyártóvállalatokat is.

Szeptemberi lapszámunkban arra vállalkoztunk, hogy áttekintsük, hogyan formálódik a pneumatika és az ipari automatizálás az IIoT-rendszerek térnyerésének hatására, és igyekszünk több szempontból megvizsgálni a kkv-szektort érintő kérdéseket is a témában. 

Nemzetközi Autókiállítás Münchenben

Szeptember 7-én Angela Merkel (CDU) szövetségi kancellár nyitja meg a korábbi években megszokottnál sok tekintetben eltérő IAA Mobility kiállítást, amely Németországban az első kiemelt jelentőségű gazdasági rendezvény a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások után.  

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés