hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Feltéve, hogy a 2014-es kudarc után nem robban fel ismét az űrhajó.

hirdetés

Az Arconic-Köfém Kft. a Miskolci Egyetem, a Széchenyi István Egyetem és a Dunaújvárosi Egyetem konzorciuma 1 milliárd forint támogatást kapott. 

A Space Launch System nevű hordozórakétát már a legelső küldetésén asztronautákkal a fedélzetén bocsáthatnák útnak.

Több mint 100 bolygójelöltet fedeztek fel más csillagok közelében csillagászok a Hawaiin lévő obszervatórium segítségével. 

Magyarországon egyedülálló eszközparkkal felszerelt örökségtudományi laboratóriumot épít ki a Magyar Tudományos Akadémia Atommagkutató Intézete új képalkotó, valamint a tárgyi leletek kormeghatározását segítő műszerekkel.

Egyelőre még fűzik a szövetségi kormányt, hogy némi anyagi forrással segítsen lendületet adni a projektnek.

hirdetés

Szójababolajból állítottak elő grafént - egyetlen atomvastagságú grafitréteget - ausztrál kutatók, akik szerint a módszerükkel jelentősen csökkenteni lehet az egyedülálló fizikai tulajdonságokkal rendelkező nanotechnológiai anyag előállítási költségeit.

Vizsgálatai során egy nemzetközi tudóscsapat arra a következtetésre jutott, hogy a minket környező világban a mélységérzet csupán illúzió.

A jelenlegi állás szerint a Puli Space 2019-ben indul útnak az Astrobotic nevű amerikai vállalat Peregrine leszállóegységén.

A történelemben először néhány tudósnak sikerült „működő”, részben sertés, részben pedig ember embriót létrehoznia.

2018-ban korszakalkotó szkafanderben fognak Föld körüli pályára állni a NASA asztronautái.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Gépek a testben?

A kiborgokra úgy szoktunk gondolni, mint gépi tartozékokkal feljavított élőlényekre, mondjuk mechanikus karral, bionikus szemmel vagy agyba ültetett chippel. Kevésbé jut eszünkbe a fordítottja: robot, élő alkatrészekkel felszerelve. 

Német gazdasági kilátások

A Szövetségi Statisztikai Hivatal előzetes adatai szerint 2016-ban a német gazdaság minden fontosabb mutatószámot tekintve jól teljesített, négy év óta a folyamatos, évről évre erősödő növekedési dinamika időszakát éli.

Válogatás

A Forbes magazin minden évben összeállítja az adott év általuk leginnovatívabbnak tartott cégeinek huszonötös listáját. Ennek a listának mutatjuk be röviden kilenc kiemelkedő, az ipari szektor szempontjából releváns szereplőjét, feltüntetve az eredeti listában elért helyezésüket is.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés