hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A leginnovatívabb startupok, amelyek termékükkel, szolgáltatásukkal jelentős pozitív hatást gyakorolnak a társadalom egészére, három hónapos vállalkozásfejlesztésen vehetnek részt.

hirdetés

A Magyar Innovációs Szövetség és a Magyar Innovációs Alapítvány által kiírt pályázat keretében összesen hét kategóriában osztanak díjakat.  

Stratégiai megállapodást kötött a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) és a Mol csütörtökön, Budapesten, az együttműködés célja az ipari igények és az egyetemi lehetőségek még hatékonyabb összehangolása.

Idén is megrendezi a startup vállalkozások Be Smart versenyét a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK). Az írásbeli pályázatokat január 28-án délig lehet benyújtani.

Az EIT startupversenyei több mint kétszáz innovatív team életét változtatták meg. A 200 ezer euró összdíjazású versenyek tétje növekszik 2019-ben.

Bejelentette távozását az SAP Hungary Kft. ügyvezető igazgatója. Utódja tapasztalt kollégája, Pintér Szabolcs lesz.

hirdetés

Az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyre nevezett kreatív magyar fiatalok elsősorban a műszaki, informatikai területek iránt érdeklődnek.

A 2019 januárjától negyedik alkalommal induló öt hónapos női mentorprogramot a vállalat műszaki területeken tanuló női egyetemi és főiskolai hallgatók számára hozta létre.

Idén is 10 cég kapta meg az üzleti etikus vállalat jelzőt Magyarországon, köztük az Év Gyára versenyünk középvállalat kategóriájában összetett díjat elnyert Simon Műanyagfeldolgozó is. 

Együttműködési megállapodást írt alá a Miskolci Egyetem és az SEG Automotive miskolci gyáregysége, amelynek célja az erős és hatékony szakmai kapcsolatok, a kölcsönös előnyökön alapuló szakmai együttműködés.

Egy cseh és egy német startup már biztosan készülhet az együttműködésre a Knorr-Bremse Rail Systems Budapesttel. A világ legnagyobb vasúti fékrendszereket fejlesztő és gyártó vállalata erős HR-hátszelet is remél a Design Terminallal közös programtól.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Energiaintenzív, vagy nem?

A korábbi, 27 százalékos célarány 5 százalékpontos növelésétől várja az EU a klímavédelmi vállalásainak teljesíthetőségét. Az energiahatékonysági és megújuló energiás beruházásoknak zöld lámpát adni azonban a cégeknek is elemi érdekük.

CERN

A Future Circular Collider csaknem négyszer nagyobb lehet a jelenleg is üzemelő európai részecskegyorsítónál.

IT- és OT-rendszerek

Az IT- és OT-rendszerek bár egymástól sok dologban eltérnek, mégsem kezelhetők egymástól elkülönítve. A teljes vállalati automatizálási és informatikai rendszer egységében azonban számos probléma eredhet a két alrendszer nem megfelelő együttműködéséből.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés