hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A RobonAUT 2018 elnevezésű viadalon a BME mesterképzéses hallgatóinak csapatai küzdöttet saját építésű robotautókkal. A járművek emberi beavatkozás nélkül haladtak végig a gyorsasági és akadálypályákon.

 

hirdetés

A 2017. évi Magyar Innovációs Nagydíjat az Országházban, március 28-án adják át.

A robotjárművek múlt hét végén a BME-n lezajlott RobonAUT megmérettetése kapcsán Tevesz Gábor oktatási dékánhelyettest, a verseny főszervezőjét kérdeztük.

Uwe Tiges, az Innogy SE decemberben kinevezett elnök-vezérigazgatója foglalta össze a szempontokat.

Az ELTE Informatikai Kara angol nyelven is elindítja adattudományi képzésést 2018-tól a programtervező informatikus mesterszakos hallgatóknak.

A budapesti Zsigmond Király Egyetem oktatói, beiskolázási / pályaorientációs munkatársai és hallgatói nyílt napra, felvételi konzultációra várnak minden továbbtanulni vágyót az egyetem campusán február 10-én szombaton 10 órától. (X)

hirdetés

Autonómrendszer-informatikus mesterszak indul az ELTE Informatikai Karán és Autonóm járműirányítási mérnök mesterszakot indít a BME Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kara.

Mik a legnépszerűbb fizikai szakmák, és melyek a legfelkapottabb Twitter és Facebook oldalak, ahol hirdetni érdemes? Cikkünkből kiderül. 

Egyre gyakroribbak az olyan vállalatok, amelyek más alapterületekről érkezve mára tevékenységük fontos elmévé tették a digitalizációs trendekbe illeszkedő technológiai fejlesztést. Ilyen az üzleti tanácsadással indult, nemrégiben pedig már a második irodáját Budapesten megnyitó Accenture.

Február 14-ig lehet benyújtani a pályázatokat. 

Az informatikusok, a villamos- és gépészmérnökök gyakorlati képzésnek támogatására együttműködési megállapodást kötött a Debreceni Egyetem (DE) és a német Thyssenkrupp ipari és technológiai csoport.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Végeselem-analízis

A végeselem-analízis előnye, hogy lehetővé teszi a különböző mechanikai szerkezetek tesztelését még a gyártás előtt. A módszer segítségével idejében kiküszöbölhetők a tervezési hibák, valamint jelentősen lerövidül az egyedi termék előállításának folyamata. Erre pedig az egészségügyben is nagy szükség van.

Toplista

A Forbes magazin minden évben összeállítja az adott év innovatív világmárkáit rangsoroló 100-as listáját. 2017-ben 17 különféle ágazatból kerültek fel rá cégek az autóiparitól kezdve az élelmiszeripari és a haditechnikai szektoron át a telekommunikációs iparágig. Mi kiválogattuk a számunkra legérdekesebbeket.

Válogatás az elmúlt egy-két év legjelentősebb újításaiból

Pillanatnyilag nem úgy néz ki, hogy bármi is határt szabhat az emberi kreativitásnak.A korszakalkotó találmányok továbbra is gurulnak le a futószalagokról. Jelen cikkünkben a Popular Science listája alapján készítettünk egy válogatást az utóbbi egy-két év „forradalmi” innovációiból.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés