hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Március 21-én látott napvilágot az a tanulmány, amely többek között a nemek közötti bérszakadékot elemzi a technológiai iparban az EU és az OECD országok tekintetében.

hirdetés

A Schneider Electric képzést indított a villanyszerelők számára, hiszen ők az egyik legfontosabb pillérei a töltéstechnológiáknak, ők találkoznak személyesen a leendő tulajdonosokkal. 

Az idei díjazottak között van fejlesztő-feltaláló, vegyészmérnök, orvos, agrármérnök és tudománytörténész is.

A helyszíni értékelés március 19-én kezdődik. 

125 vállalkozásból 6 csapatot válaszott be a Design Terminál a tavaszi mentorprogramjába. 

A 3D-nyomtatás előnyeit a gyártás egyre több területén ismerik fel, de az igazán gyors elterjedés gátja a különböző nyomtatási megoldásokat ismerő, tapasztalt szakemberek hiánya. A technológiát 2018 tavaszától az Audi Akadémián is oktatni fogják.

hirdetés

A Z generáció tagjai fontosnak tartják a jó karrierlehetőségeket és azokat a munkahelyeket részesítik előnyben, ahol meg tudják valósítani elképzeléseiket – derült ki egy nemrég végzett kutatásból.

A 2017. évi Magyar Innovációs Nagydíjat az Országházban, március 28-án adják át.

A robotjárművek múlt hét végén a BME-n lezajlott RobonAUT megmérettetése kapcsán Tevesz Gábor oktatási dékánhelyettest, a verseny főszervezőjét kérdeztük.

Uwe Tiges, az Innogy SE decemberben kinevezett elnök-vezérigazgatója foglalta össze a szempontokat.

Az ELTE Informatikai Kara angol nyelven is elindítja adattudományi képzésést 2018-tól a programtervező informatikus mesterszakos hallgatóknak.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

VR/AR - a modern világnézet

A digitális eredetű virtuális valóság tulajdonképpen már a személyi számítógépek monitorjain elkezdett beférkőzni a lakosság mindennapjaiba. A könyveknél sokkal egyszerűbben befogadható, számítógépes audiovizuális hatások megjelenésével az alternatív világok jelentősen könnyebben szippantották magukba „kíváncsi látogatóikat”. A virtuális (látszólagos) és a kiterjesztett valóság a maguk módján éppen ezt az élményt erősítik fel a felhasználókban. Válogatás az alkalmazási területekből. 

AMB 2018

Olajoskanna helyett tablet – a karbantartás gyökeres átalakulását reprezentáló kijelentés lényege kiterjeszthető a ipari digitalizáció teljes folyamatára, amely a szeptemberi stuttgarti AMB szakvásár fókuszában áll majd.

Jeff Bezos

A seattle-i garázsból induló netes könyvesbolt sztorija mára klasszikus, 20. század végi tanmese lett. A világ egyik legkomolyabb vállalkozói sikertörténete egyben a bukások és a hatalmas veszteségek, az új utak és technológiák folyamatos keresésének története is, és egy olyan vezetőé, aki egyszerre zseni és zsarnok, kíméletlen üzletember és eltökélt álmodozó. Jeff Bezos a Forbes által 130 milliárd dollárra becsült vagyonával 2018-ban a világ leggazdagabb embere.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés