hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A Festo tegnap átadott, ipar 4.0 moduláris kiberfizikai gyártósori mintarendszere a budapesti műszaki szakképzés diákjait segíti hozzá a piacképes ismeretek elsajátításához.

hirdetés

A nyertes innováció egy szív- és érrendszeri telediagnosztikai szűrési rendszer lett, a közönségdíjat egy startup futárcég kapta.

A győri Széchenyi István Egyetemmel együttműködésben megalakult az Audi Hungaria Külső Tanszék, amelynek a vállalat területén található Kísérleti Motorgyártó Központ (MAC) ad otthont.

Saját tanszéket alapított a Hauni Hungaria Gépgyártó Kft. a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karával közösen. 

Újragondolta befektetési programjait az MFB csoporthoz tartozó Hiventures, június 1-jétől új  konstrukcióval várják a startupokat.

A Design Terminál által indított V4 Startup Force célja, hogy lendületet adjon a cseh, lengyel, magyar és szlovák startupok nemzetközi terjeszkedésének és régiós kapcsolataik erősítésének.

hirdetés

Április 5-én zajlott az Országos Solid Edge és Edgecam Verseny, amelyet 7. alkalommal rendeztek meg.

Egy kutatás arra kereste a választ, hogy miként fogadják az új technológiát a vállalatvezetők.

A múlt évben elért kiemelkedő műszaki, gazdasági innovációs teljesítmény elismeréseként átadták az Innovációs Nagydíj pályázaton elnyerhető elismeréseket. 

A Robert Bosch Kft.-n belül működő Budapesti Fejlesztési Központ vezetésére 2019. április 1-től Szászi Istvánt nevezték ki.

Végzett az Audi Hungaria Zrt. és a Széchenyi István Egyetem 2015-ben alapított duális egyetemi képzéséhez először csatlakozó négy hallgató. A járműmérnöki BSc szakon végzett hallgatók a jövőben a nagyvállalat kötelékében maradnak.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Technológia

Megkezdődött Szentendrén a Solar Decathlon Europe 2019 innovációs házépítőverseny. Az ÉMI (Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft.) Szentendrei Ipari Park területén július 13-28-ig lehet megnézni a környezettudatos és energiahatékony építészetet.

EMO Hannover 2019

A mesterséges intelligencia a digitalizálás második hullámát hozza el, az ipar 4.0 keretén belül új, megújító értelmezést nyer az AI és a fémmegmunkálási folyamatok kulcstényezőjévé válik – hangzott el többek között az idei EMO fémmegmunkálási világvásár legfontosabb témáit beharangozó nemzetközi sajtóelőzetesen, július 3-án a rendezvénynek is otthont adó Hannoverben.

Digitalizáció

Bővült annak a 26 gyárnak a listája, amelyek a negyedik ipari forradalom innovációiban vezető szerepet töltenek be – jelentették be a World Economic Forumon.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés