hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az új technológiák elterjedése, mint a mesterséges intelligencia, az IoT, a szenzortechnológia – tehát a digitális transzformáció – új típusú szakemberek kitermelését követeli meg a felsőoktatási intézményektől. Annak néztünk utána, hogy az ipari igények milyen egyetemi képzéseket indukáltak. Idén szeptemberben több egyetemen is új képzések indulnak. 

hirdetés

Esben Østergaard, az Universal Robots technológiai vezetője és társalapítója kapja az automatizálási ipar egyik legrangosabb kitüntetését, az Engelberger Robotikai Díjat.

Jelenleg az Y generáció képviselői a fiatal titánok a munkahelyeken, de ne feledkezzünk meg az utánuk jövőkről sem, akik már csak egy lépésre vannak attól, hogy elindítsák a karrierjüket. A Z generációnak nevezett fiatalok a tanulmányaikban is más tudatossággal haladnak, és az ideális munkahelyről is eltérőek az elképzeléseik, mint elődeiknek. 

Március 21-én látott napvilágot az a tanulmány, amely többek között a nemek közötti bérszakadékot elemzi a technológiai iparban az EU és az OECD országok tekintetében.

A Schneider Electric képzést indított a villanyszerelők számára, hiszen ők az egyik legfontosabb pillérei a töltéstechnológiáknak, ők találkoznak személyesen a leendő tulajdonosokkal. 

Az idei díjazottak között van fejlesztő-feltaláló, vegyészmérnök, orvos, agrármérnök és tudománytörténész is.

hirdetés

A helyszíni értékelés március 19-én kezdődik. 

125 vállalkozásból 6 csapatot válaszott be a Design Terminál a tavaszi mentorprogramjába. 

A 3D-nyomtatás előnyeit a gyártás egyre több területén ismerik fel, de az igazán gyors elterjedés gátja a különböző nyomtatási megoldásokat ismerő, tapasztalt szakemberek hiánya. A technológiát 2018 tavaszától az Audi Akadémián is oktatni fogják.

A Z generáció tagjai fontosnak tartják a jó karrierlehetőségeket és azokat a munkahelyeket részesítik előnyben, ahol meg tudják valósítani elképzeléseiket – derült ki egy nemrég végzett kutatásból.

A 2017. évi Magyar Innovációs Nagydíjat az Országházban, március 28-án adják át.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Repülő taxi

A német kormány engedélyt adott, hogy a cégek Ingolstadt légterében próbára tehessék a járművet.

Használt autó nem vén autó

Idén már az „oldtimerek” világát is magába olvasztja a világ legnagyobb, használt gépjárműveket kiszolgáló piacának szakvására.

RFID

Éppen ezért megfigyeli őket. Jelenleg az egyes autókat nyomon követő rendszert kezd bevezetni a távol-keleti ország kormánya.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés