hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az új technológiák elterjedése, mint a mesterséges intelligencia, az IoT, a szenzortechnológia – tehát a digitális transzformáció – új típusú szakemberek kitermelését követeli meg a felsőoktatási intézményektől. Annak néztünk utána, hogy az ipari igények milyen egyetemi képzéseket indukáltak. Idén szeptemberben több egyetemen is új képzések indulnak. 

hirdetés

Többen jelentkeztek és jutottak be mérnökszakokra 2018-ban a hazai felsőoktatási intézményekben, mint tavaly.

Több ezer jelentkezőt várnak az ország legnagyobb IT versenyére.

A szervezetben kallódó juniorok, bebukott projektek, óriási fluktuáció. Ez jellemzi a kisebb informatikai cégek helyzetét ma Magyarországon egy friss kutatás szerint.

A duális szakképzés reformjára és az ezt előkészítő program indítására négy évre szóló partnerségi megállapodást kötött az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM), illetve a Siemens Zrt.

A Smartiz tulajdonképpen egy különleges fejlesztő program ahol középiskolás lányok tanulhatnak a matematika gyakorlati oldaláról és ismerkedhetnek meg játékos, könnyed módon az informatika alapjaival. 

hirdetés

A Siemens Press Award 2018 témája a városok, az ipar és az energia digitális jövője. A nevezési határidő 2018. augusztus 15., a három nemzetközi nyertes egyenként 1000 eurós fődíjban részesül.

Az emberek kilencvenhárom százaléka elfogadná a robotoktól kapott utasításokat a munkahelyén – derül ki az Oracle és a Future Workplace kutatásából.

Szentpéteri Ferenc tölti be júlus 2-től a svéd Electrolux Lehel Kft. nyíregyházi hűtőszekrénygyárának igazgatói posztját. 

Esben Østergaard, az Universal Robots technológiai vezetője és társalapítója kapja az automatizálási ipar egyik legrangosabb kitüntetését, az Engelberger Robotikai Díjat.

Jelenleg az Y generáció képviselői a fiatal titánok a munkahelyeken, de ne feledkezzünk meg az utánuk jövőkről sem, akik már csak egy lépésre vannak attól, hogy elindítsák a karrierjüket. A Z generációnak nevezett fiatalok a tanulmányaikban is más tudatossággal haladnak, és az ideális munkahelyről is eltérőek az elképzeléseik, mint elődeiknek. 

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Űrkutatás

Ezúttal nem idegen létformákat keres, hanem megvizsgálja, miként lenne érdemes nekivágni az idegen létformák megkeresésének.

10 év az űrtörténetben

A GyártásTrend Magazin 10 éves évfordulója alkalmából néhány terület áttekintésére vállalkoztunk. Jelen cikkünkben az űrtörténet kiemelkedő eseményeit foglaljuk össze. 

Napenergia

A Zephyr legújabb prototípusa csaknem 26 napot töltött el egyhuzamban a sztratoszférában.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés