hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A Nők a Tudományban Egyesület 2013-ban alapította a Nők a Tudományban Kiválósági Díjat, amelyet idén az MTA szakmai közreműködése mellett az Unesco Magyar Nemzeti Bizottság védnökségével negyedszer adtak át március 8-án. 

hirdetés

29 cég közel 350 állásajánlatával járműipari és műszaki tematikájú állásbörzét szervez az Óbudai Egyetem október 18–19-én.

A GyártásTrend magazin keresi 2017 legjobb ipari innovációit. Idén is várunk minden olyan pályázati anyagot, amely értékteremtést tükröz az ipar területén! A legjobbakat Top 30 innováció című különkiadványunkban mutatjuk be.

Tavaly 300 induló volt, az összdíjazás hárommillió forint. 

A köziskolásoknak szóló kiadványban a duális képzéssel kapcsolatos tudnivalókat, mérlegelendő érveket foglaltuk össze. A magazin a PPH Media gondozásában jelent meg. Olvasson bele!

A Magyar Innovációs Szövetség meghirdette az ifjúsági tudományos és innovációs tehetségkutató versenyt a 2017/2018-tanévre.

hirdetés

Az ABB Kft. immár harmadik egymás követő évben hirdeti meg mentorprogramját műszaki egyetemi és főiskolai női hallgatók számára. A pályázatra 2017. október 5. és november 12. között lehet jelentkezni.

Ismét pályázhatnak vállalatok, szakképzési intézmények, kamarák és egyéb szervezetek a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) Szakképzési Díjára.

Az oktatáshoz használt eszközök a ceruzától a számológépekig, majd a személyi számítógépekig jutottak, most pedig megjelentek a robotok. Az eszközök tehát már megvannak, de hogyan elégítsük ki velük tudásvágyunkat?

Az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobbjai mutatják be projektjeiket a Kutatók Éjszakáján.

Prototípussal rendelkező startup cégeknek hirdet programot a Mol-csoport, a nyertes pályázók a Mol kiskereskedelmi infrastruktúráján és vevőkörén tesztelhetik megoldásaikat.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Sikeres szereplés

A sikeres marketingterv egyedi, fenntartható, és hosszú távon meghatározza azokat a lépéseket, amelyek fontosak az ismertség növeléséhez, a piacintelligencia kialakításához és a vevői bizalom építéséhez. Tíz pontban fogalmaztuk meg ennek a szükséges lépéseit.

Elektromobilitás

A kínai kormány – beváltva korábbi ígéretét – eldöntötte: 2019-től, egy évvel korábban az eredetileg tervezetthez képest, minden olyan autógyárnak, amely több mint 30 ezer gépkocsit értékesít a népköztársaságban, a forgalomba hozott autók legalább egytizedét elektromos vagy hibrid üzemeltetésű járműből kell biztosítania. A német érdekeltségű autógyárak által is teljesítendő kvóta 2020-ban 10-ről 12 százalékra emelkedik.

Műszaki textíliák

A pókselyem textilipari hasznosítása már régóta foglalkoztatja a textilipar kutatóit. Ez a téma azonban az utóbbi évtizedekben újra és hangsúlyosan előkerült, mert a pókselyem kiváló fizikai és mechanikai tulajdonságai az egyre fontosabbá váló és egyre szélesebb körben alkalmazott műszaki és gyógyászati textíliákban nagyon jól hasznosíthatók lehetnének.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés