hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A Nők a Tudományban Egyesület 2013-ban alapította a Nők a Tudományban Kiválósági Díjat, amelyet idén az MTA szakmai közreműködése mellett az Unesco Magyar Nemzeti Bizottság védnökségével negyedszer adtak át március 8-án. 

hirdetés

A 8000 négyzetméteres intézmény az autógyár közvetlen szomszédságában kapott helyet. A tervek szerint az épületben 2018 szeptemberétől mintegy 250 fiatal fog gyakorlati képzésben részt venni. 

A duális képzés fejlesztésére és egy új ösztöndíjprogram bevezetésére is kiterjedő együttműködési keretszerződést kötött a makói ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. és a Szegedi Tudományegyetem.

A 32. Kínai Ifjúsági Tudományos és Technológiai Innovációs Verseny magyar résztvevője, Szegedi Melinda a több mint félezer résztvevő között aranyéremet nyert.

A magyar mérnököknél a szakmai fejlődés a fő álláskeresési szempont, a fizetés csak a második – állapította meg egy, a magyar mérnökök munkaerőpiaci igényeit és kilátásait vizsgáló kutatás.

Etikushacker-képzés folyik az Óbudai Egyetem intenzív kurzusa keretében. Az itt végzettek iránt óriási a kereslet, több cég már a tanfolyamon megkeresi a hallgatókat állásajánlatokkal.

hirdetés

Hat különleges fiatal, hat menő cégnél, hat hónap gyakorlattal életre szóló élményt szerezhet.

Várják a hazai és nemzetközi pályázatokat az V. Kelet-közép-európai Logisztikai Kiválósági Díjra.

A digitalizáció és az ipar 4.0 témakörökben született írásokat díjazza a Siemens Press Award 2017. A nevezési határidő 2017. augusztus 15., a 3 nemzetközi nyertes egyenként 1000 eurós fődíjban részesül.

A központ munkája a gyógyszeriparra, az energetika területére és az informatikai megoldások kidolgozására fókuszál majd. 

Szeptember elején nyitja meg új elektronikai technikus tanműhelyét az autóipari beszállító. 

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Tanuló rendszerek

A gyártóipar lehet a dolgok internetére épülő alkalmazások legnagyobb piaca a McKinsey Global Institute előrejelzése szerint, ahol az eszközök és a folyamatok optimalizálásával 2025-re 1,2-3,7 billió dollár üzleti értéket teremthetnek. 

Pályázat

Minden magyar gyártóegységgel rendelkező cég pályázhat december 31-ig. Idén ipar 4.0 kategóriában is lehet pályázni. 

Fordulópontok

A dinamizmus az a tulajdonság, amely elengedhetetlen egy kompetitív világméretű piacon. Bizonyos esetekben azonban nem elégséges a folyamatos, kis lépésekben történő alkalmazkodás, hanem nagyobb döntésekre és teljes fordulatokra van szükség a sikerhez. 

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés