hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Beszámoló a fizikai munkaerőről szóló konferenciáról.

hirdetés

„Tudjuk, hogy ti jobban tudjátok” – üzenik a diákoknak a II. Országos Lauder Innovációs Maraton szervezői.

Bodó Teodóra Ficzere Ferencet váltja a pozícióban. 

Az Audi Hungariánál a beszerzés szakterülete az új Költség- és értékelemzés osztállyal bővíti portfólióját. Cikkünkből kiderül, milyen lehetőségeket rejt az új szakterület a műszaki pályán tevékenykedő szakemberek számára. (X)

Az önkormányzat, az iskolák, a városban működő vállalkozások együttműködésével Zalaegerszegen nyílik meg az első duális szakképző központ. 

November 15-ig lehet benyújtani a pályázatokat a hazai gyárak versenyére.

hirdetés

Kiugróan megemelkedtek az elmúlt években a keresetek a műszaki pályákon. Alig öt esztendő alatt szinte megduplázódtak a fizetések többek között a gépészmérnökök, a villamosmérnökök, illetve a mechatronikai mérnökök körében. 

Egy felmérés szerint a fizikai dolgozóknak is szükségük van munkájuk elismerésére. Őket elsősorban teljesítményalapú juttatásokkal tudják megtartani a cégek.

21 ország pályázója közül hét magyar, egy barbadosi és egy osztrák csapat részvételével kezdődik a három hónapos intenzív vállalkozásfejlesztési program.

A No Fluff Jobst a Ringier Axel Springer indítja.

A PwC Magyarország tanulmánya szerint a hazai feldolgozóipart, szállítmányozást és az építőipart fogja drámai mértékben megváltoztatni az MI térnyerése, és elsősorban a férfiak által dominált munkaköröket befolyásolják majd a változások a következő 15 év során.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Innovációs centrum a cél

Átadták a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Z-épülétének 10. emeletén a startup inkubációs központot. Az ilyen egyetemi startupoktól azt várja a kormány, hogy növekedjen az ország innovációs teljesítménye.

Szórakoztatástól a hadiiparig

Számos tudományos területen használnak humanoid robotokat kutatási eszközként, melyekkel elsősorban az emberi test felépítését és viselkedését (biomechanika) tanulmányozzák. A kutatás mellett azonban egyre több humanoid robotot fejlesztenek személyes segítségadásra, kiszolgálásra és asszisztenciára, elsősorban az egészségügyben és a szolgáltató szektorban.

Logisztika

Az autóipari vállalat okos megoldásokat vet be nem csak a gyártás, hanem a logisztika területén is.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés