hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

2018-ban indult el az a technológiafejlesztő és kapacitásbővítő beruházás, mely jelenleg is tart az Univer kecskeméti gyáregységében. A 2,2 milliárd forintot meghaladó összegű beruházás átfogja a termelési folyamat jelentős részét. A beruházás műszaki megvalósítása támogatja a csökkentett tartósítószer-tartalmú, tartósítószer-mentes és E-szám-mentes flakonos majonéz, valamint a tartósítószer-mentes flakonos és vödrös ételízesítő termékek gyárthatóságát. Gyárbejáráson jártunk.

hirdetés

A mesterséges intelligencia alkalmazása új feladatot jelent vezetőknek, mivel ki kell alakítaniuk az AI-asszisztensek és az emberek közötti ideális kommunikációt. 

A dolgok internete és a mesterséges intelligencia együttes használata sokkal versenyképesebbé teszi a piaci szereplőket, mintha csupán az IoT-re támaszkodnának.

A robotikával kapcsolatos összköltség mértéke folyamatos csökkenésben van, az elmúlt 30 év alatt minimum a felére esett, és az elkövetkező években még ennél is nagyobb csökkenésre lehet számítani. (X)

Az új Igus lineáris robotok a költségtakarékos automatizálást segítik.

Az automatizálás trendje egyértelmű: több tengely, több érzékelő, több csatlakoztathatóság – több adat.

 

hirdetés

A jövő gyárának – a robotok, az önvezető járművek, vagy az okosszemüvegek használatához – nagy teljesítményű vezetéknélküli technológiára van szüksége és ennek megteremtésében úttörő szerepet játszanak a saját, helyi 5G-hálózatok. 

A filmipari technológia nem csak a szórakoztatóiparban hasznos, már a mobil robotok tesztelési folyamatainál is alkalmazzák. A KUKA Hungária budapesti R&D Központjának mérnökei olyan izgalmas és innovatív módszeren dolgoznak, amivel a robotok még pontosabban végzik a munkájukat, a tesztelésre fordított idő, energia és költség pedig a töredékére csökken.

Ha alkatrész vagy bármilyen termék tárolásáról van szó, maximálisan egyedi igényeket kell kiszolgálni a csomagolást biztosító gyárnak. Az Adu Alba ezt tűzte zászlajára. (X)

A mesterséges intelligenciával támadó kiberbűnözők miatt a vállalatok számára létszükséglet egy olyan biztonsági rendszer felállítása, mely hatékonyan veszi fel a harcot a legfejlettebb technológiai megoldásokkal is. 

A Vonalkód Rendszerház Kft. alkalmazási példáin keresztül látható, hogy az RFID-technológia felhasználása a gyártási folyamatok során mennyivel gyorsabb, pontosabb, hatékonyabb adatbevitelt és azonosítást tesz lehetővé.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

CES 2020

Gépi látással aprólékos utcatérképet készítő járművektől kezdve az autópálya felett futó vezetékről áramot szedő elektormos kamionokig a hálózatba kapcsolt okosmobilitás vitte a prímet az idei CES-en.

Digitális transzformáció

A mesterséges intelligencia alkalmazása új feladatot jelent vezetőknek, mivel ki kell alakítaniuk az AI-asszisztensek és az emberek közötti ideális kommunikációt. 

Digitális transzformáció

A világ öt legértékesebb vállalata – az Apple, az Amazon, a Microsoft, az Alphabet/Google és a Facebook – kivétel nélkül felhőalapú szoftverplatformra épülő technológiai cég. A gazdaság digitális átalakulásával platformmá kell válnia a piac többi szereplőjének is, ahogyan azt a mobilitási szolgáltatóvá fejlődő autógyártók is példázzák. A transzformáció megkerülhetetlen, ugyanakkor technológia és szabályozás szempontjából egyaránt kihívásokkal teli feladat, mutatott rá elemzésében az EIT Digital és a Frost & Sullivan is.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés