hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Ahol a darabok túl nehezek ahhoz, hogy emberi erővel mozgathatók legyenek, az úgynevezett autonóm irányítású járművek (AGV) veszik le a vállunkról a terhet.

hirdetés

A Festo az IO-Linkre alkalmas automatizálási technológiák teljes választékát kínálja, vezérlőkkel, szelepszigetekkel, arányos (proporcionális) szelepekkel és szenzorokkal.

Miért ütemeznek a cégek még mindig Excellel? Melyik legfontosabb adat hiányzik a Kanban kártyákról? Hol hibázzák el a gyártók a termelésütemezést?

Nyilvánvaló rossz, ha a munkaerőt képzik, és ezután elhagyja a céget, de ennél sokkal rosszabb, ha nem képzik, és ott marad – hangzott el többek között a dolgozók kvalitásának szükségszerű fejlesztésével kapcsolatban a HG Media Fókuszban: Ipar 4.0 és oktatás című konferenciáján.

A Bosch retrofit megoldásokkal is szolgál, amelyek lehetővé teszik az akár több ipari forradalommal ezelőtti gépek hálózatba kapcsolását.

A Saacke innovatív UW II F köszörűközpontja a legkülönfélébb felhasználók számára ötvözi a kiváló pontosságot és gazdaságosságot a sokoldalúsággal. A nagy teljesítményt kompakt és hatékony módon kínálja.

hirdetés

2020-ra kell elkészülnie annak az 5,3 milliárd forint értékű kutatás-fejlesztési projektnek, amelynek keretében digitalizálják a hegesztőrobotokat, automatizálják a logisztikai folyamatokat és új hegesztési rendszert dolgoznak ki.

A Raspberry Pi 3 B+ modell még nagyobb feldolgozási teljesítményt és gyorsabb kommunikációt nyújt.

A helyszíni értékelés március 19-én kezdődik. 

A dán Universal Robots 72 százalékkal növelte  2016-hoz viszonyítva a 2017-es bevételét. 

Kereskedelmi alkalmazásra kész az 5G, jelentette be az Ericsson a barcelonai Mobile World Congress 2018 idején. A hálózatiinfrastruktúra-szállító szerint az új technológia egyik első és legnagyobb felhasználója a gyártóipar lesz.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Élelmiszeripar

Egyre inkább megkerülhetetlen a robotika a feldolgozóiparban.

Digitalizációs roadshow

Háromállomásos roadshowt szervez a GyártásTrend Magazin és kiadója, a PPH Media Factory Experience címmel, digitalizációs témában vidéki gyártó cégek számára. Az első rendezvény Székesfehérváron lesz május 31-én.  

Nem mindenkinek éri meg

Az IDC (International Data Corporation, Nemzetközi Adatbank) előrejelzése szerint a virtuális és kiterjesztett valóság (VR/AR) termékekre és szolgáltatásokra fordított globális kiadásai 2021-ig minden évben megduplázódhatnak, a 2017-es 11,4 milliárd dollárról 215 milliárd dollárra nőhetnek. A technológia ipari alkalmazása egyelőre a precíziós, tervezési és oktatási feladatokban hasznosítható leginkább, szakemberek szerint azonban itt sem mindenkinek éri meg.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés