hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Mi a közös Párizsban és az ipar 4.0-ban? A forradalmi változás. Ezért is szervezte a legkorszerűbb automatizálási technológiák egyik trendfomálójának számító német Festo cég idei fő sajtóeseményét a francia forradalom városába.

hirdetés

Az IIoT fejlődésével ma már 50 milliárd fizikai eszközt vagyunk képesek elhelyezni és átfogóan kezelni egyetlen hálózaton belül, ennek gazdasági haszna pedig becslések szerint 2030-ra 14,2 trillió USA dollárt is elérheti. 

A Beckhoff EtherCAT-terminál rendszerének szervotermináljai teljes szervohajtást tartalmaznak, melyek segítségével könnyedén oldhatók meg rendkívül dinamikus pozicionálási feladatok.

A Universal Robots nemrégiben elindított UR+ elnevezésű platformja a technikai támogatás mellett új alkalmazási irányok megalkotásában segíti a fejlesztőket.

Napjainkban a gépi tanulás („machine learning”) gyors fejlődése forradalmasítja a robotikát. A PwC által készített tanulmány szerint a gépi tanulás 2030-ra 15,7 trillió dollárral járul majd hozzá a világgazdaság teljesítményéhez. 

Ethernet I/O modulokat mutattak be többprotokollos funkciókkal és M12 tápcsatlakozókkal, már beépített nyolcutas IO-Link masterrel is.

hirdetés

Az adatokhoz való hozzáférést mostantól új diagnosztikai átjáró teszi még egyszerűbbé a Cube terepibusz-rendszerben. A megoldás egyszerűen implementálható, segít világosan megtalálni a hibát, és gyorsabb elhárításával a gépek és berendezések magas szintű rendelkezésre állását teszi lehetővé.

Míg a globális trendek az okosgyárak létrehozása és a digitális kommunikáció felé mutatnak, addig napjainkban egy új irányzat van születőben, amely visszahozza az emberi kéz szerepét a gyártási folyamatokba. E trendet „ipar 5.0”-nak, más néven kollaboratív iparágnak nevezzük.

A DMG Mori innovatív szerszámgépei mellett egyre inkább a középpontba helyezi az okosgyári megoldásait, az elköteleződését az ipar 4.0 iránt, ami látványosan megnyilvánult a májusi Mach-Tech szakvásáron is.

Az új, ultrakompakt, C6015 típusú ipari számítógépet általános célú automatizálási, megjelenítő és kommunikációs rendszerekhez, valamit EtherCAT-alapú alkalmazásokhoz tervezték. 

Azon térhódító piaci trendeket mutatták be a 25 éves Varinex Informatikai Zrt. kerti partiján, amelyek fokozatos integrálása a meglévő munkafolyamatokba elkerülhetetlen lesz a közeljövőben. (X)

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

A felesleges ember

A robotok nemcsak beszivárogtak a munkahelyekre, de egyre jobban végzik a dolgukat, ennek megfelelően egyre magasabbra kapaszkodnak a vállalati ranglétrán, sorra szorítva ki humán vetélytársaikat immár olyan, kifejezetten magasabb kvalifikációt igénylő pozíciókból, amelyekről korábban elképzelhetetlennek tartottuk, hogy ne emberek töltsék be őket. Na de akkor milyen szerep jut majd nekünk?

Üzleti szoftverek

A meglévő eszközöket is fel lehet ruházni mesterséges intelligencia és ipar 4.0-megoldásokkal.  

Innovációs irányok az unióban

Tapasztaljuk, hogy a digitalizáció iparágakat formál át, és az is bizonyosra vehető, hogy az átalakulásnak azok a szervezetek lesznek a legnagyobb nyertesei, amelyek a változás élére tudnak állni. Interjú Martin Kernnel, a European Institute of Innovation and Technology megbízott igazgatójával.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés