hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A helyszíni értékelés március 19-én kezdődik. 

hirdetés

2020-ra kell elkészülnie annak az 5,3 milliárd forint értékű kutatás-fejlesztési projektnek, amelynek keretében digitalizálják a hegesztőrobotokat, automatizálják a logisztikai folyamatokat és új hegesztési rendszert dolgoznak ki.

A Raspberry Pi 3 B+ modell még nagyobb feldolgozási teljesítményt és gyorsabb kommunikációt nyújt.

A dán Universal Robots 72 százalékkal növelte  2016-hoz viszonyítva a 2017-es bevételét. 

Kereskedelmi alkalmazásra kész az 5G, jelentette be az Ericsson a barcelonai Mobile World Congress 2018 idején. A hálózatiinfrastruktúra-szállító szerint az új technológia egyik első és legnagyobb felhasználója a gyártóipar lesz.

Az Universal Robots szerint az egyedi termékek létrehozása lesz a következő lépés a termelésben. 

hirdetés

Ez azonban alapvető változást igényel a vállalatvezetők részéről. 

Bővíti hazai hálózatát a dán Mobile Industrial Robots (MiR). Új partnere a B&O Engineering Kft. 

A Pro-face eszközök termékcsaládjába a tárgyak ipari internetjén alapuló távoli hozzáférési rendszereknél használt érintőképernyő PLC-k és HMI-k tartoznak.

A testen viselhető külső váz segítségével a felhasználók könnyebben mozgathatnak nehéz tárgyakat. A Ford Valencia üzeme az első, ahol ezt a technológiát teljesen beillesztették a gyártási folyamatba.

Az üzleti vezetők 82 százaléka arra számít, hogy alkalmazottaik és a gépek öt éven belül integrált csapatként fognak együttműködni.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Interjú dr. Meskó Bertalan orvos-jövőkutatóval

E-mailben kérdeztük meg dr. Meskó Bertalant, hogy a mesterséges intelligencia (AI) és a robotika hogyan változtatja meg az orvosi diagnosztikát, a terápiát és magukat az orvosokat. 

Génszerkesztés garázsban és laborokban

A világkereskedelemben forgalmazott termékek 13 százalékát előállító biotechnológia legígéretesebb új eljárása napjainkban a génszerkesztés. A módszer a remények szerint forradalmat fog hozni a gyógyászattól kezdve a mezőgazdaságon át az ipar számos ágában is, emberben való első felhasználására mégsem egy kutatóintézetben vagy nagypénzű vállalatnál került sor.

Az orvosi képalkotásban is menő a mesterséges intelligencia

Az első röntgensugárhoz képest a ma alkalmazott orvosi képalkotó technológiák rendkívül hatékonyak. Tiszta képeket készíthetünk a test belső szerveiről, struktúráiról és rendszeréről, ezeknek a képeknek a segítségével az orvosoknak lehetőségük van szike nélkül pontosan diagnosztizálni.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés