hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A magyar élelmiszeripar technológiai hátrányáról dr. Sebők Andrással, a Campden BRI Magyarország Nonprofit Kft. cégvezetőjével beszélgettünk. 

hirdetés

Az egyre okosabb és sokoldalúbb érzékelők, gripperek és gyors eszközcserélők olyan feladatok ellátását teszik lehetővé a robotok számára, amelyek automatizálására korábban nem volt lehetőség. (X)

A mesterséges intelligencián alapuló megoldások az egyedi berendezések vezérlőjén keresztül gyűjtik össze, elemzik és használják fel az adatokat a berendezés élettartamának meghosszabbítására.

Évtizedek óta várunk arra, hogy egy nyelv megtanulásával az összes PLC-t tudjuk programozni. Bár a létraprogramozás ezt ígérte, a gyártók különböző implementációja komoly nehézséget okoz.

Továbbra is a kecskeméti Mercedes-Benz gyár marad a CLA bölcsője: a 2013-ban piacra dobott CLA Coupé nagy sikere után most a kompaktautó-modell második generációjának gyártása veszi kezdetét, elődjéhez hasonlóan kizárólagosan Kecskeméten.

Lezárult a több mint 30 milliárd forint összeértékű beruházás.

hirdetés

Megvan az Év Gyára 2018 versenyünk shortlistje. Idén a nagyvállalatok közül pályáztak a legtöbben a versenyre, így a kategóriánként a három legjobb kiválasztott céget tömörítő listán több nagy autóipari beszállító szerepel, de felkerült elektronikai és energiaital-gyártó is.

A Schneider Electric összeszedte, mely technológiák határozzák majd meg az idei évet. 

Teljes rugalmasság, egyénre szabhatóság és skálázhatóság. Pontosan erről van szó a jövő gyárában.

A felhasználók elvárják, hogy a terepi eszközök által közölt adatokhoz helytől, eszköztől és felhasználótól függetlenül bármikor hozzá tudjanak férni.

A KUKA.PLC mxAutomation szoftverfunkciói a modern ipari valós idejű kommunikációval kombinálva a robotok hatékony és kellően granuláris távvezérlését teszik lehetővé. (x)

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Felmérés a világkereskedelemről

Kereskedelempolitikai viták, az Egyesült Királyságnak az Európai Unióból való távozása és a különféle gazdasági szankciók okozta bizonytalanságok fékezik a világgazdaság lendületét. Ez a jelenség a magyar gazdaság növekedésére és exportja alakulására is fékező hatást gyakorol.

Szintetikus hús

A transzplantáció és a transzplantálható szervek növesztésének orvostudományából kezd kinőni a szintetikushús-ipar. A következő agrárforradalomként beharangozott technológia fejlesztését sebészek, kardiológusok, őssejtbiológusok, a NASA és a holland kormány kezdte, vegetáriánus indiaiak, szilícium-völgybeli befektetők és izraeli startupok folytatják.

Brnói szakvásárok

A magyar-cseh gazdasági kapcsolatok alakulásáról csak jó híreket lehet elmondani, és ez a brnói szakvásárok iránti magyar érdeklődés élénkülésében is érezteti a hatását – ez a megállapítás vezette fel a Brnói Vásárváros éves bemutatkozó beszélgetését csütörtökön a budapesti cseh nagykövetség épületében.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés