hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az adaptálhatóság, a rugalmasság, valamint az OPC UA kommunikációs szabvány alkalmazása az ipar 4.0 olyan kulcsfontosságú eleme, amelyet a Festo felhasznál a gépjárműiparban a motorblokkok szerelésének megfogókészülékeinél.

hirdetés

A Rockwell Automation FactoryTalk TeamOne alkalmazása felgyorsítja az üzemi diagnosztikát, ezzel javítva az ipari vállalatok termelékenységét. 

Tovább bővítette kollaboratív robotparkját az Audi Hungaria: a legnépszerűbb győri motor, a négyhengeres Otto-motor gyártósorán a már meglévő hat robot mellé újabb robotkollégát állítottak üzembe. 

Az IoT-képes összetevők és gépek sokat javíthatnak a működésen, ha a lényegi információ eljut azokhoz, akik azt a legjobban képesek felhasználni.

Óriási technológiai kincs van a gyártó cégek kezében, csupán azt kell megtanulniuk, hogyan „okosítsák fel” gépeiket és működésüket.  

A Bosch 2018-tól közép-kelet-európai logisztikai központot telepít Hatvanba, amivel 250 új munkahelyet teremt a régió munkavállalói számára.

hirdetés

A Softings dataFEED OPC Suite alkalmazásának legújabb verziója már MQTT protokoll támogatást is tartalmaz, ami egyszerű és biztonságos adatátvitelt tesz lehetővé az IoT-felhőkbe.

A Beckhoff az SPS IPC Drives 2016 kiállításon mutatta be élvonalbeli méréstechnikát megtestesítő új eszközcsaládját. Ezek a modulok még az eddigieknél is szervesebb részét képezik majd a PC-alapú automatizálási megoldásoknak. 

Míg korábban a mezőgazdaságban meghatározó szerepet töltött be az ember által elvégzett munka és kifejtett erő, addig napjainkban a farmoktól sem idegen a széleskörű automatizálás. 

Az Európai Parlament jogi szakbizottsága a robotok uniós szintű jogi szabályozásának kidolgozását kérte az Európai Bizottságtól. 

Tar József Kázmérral, az Óbudai Egyetem Egyetemi Kutató, Innovációs és Szolgáltató Központjának igazgatójával arról beszélgettünk, hogy milyen trendek érvényesülnek a robotikában, mik a hazai fejlesztések új irányai.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

CeBIT 2017

Az évtized végére 20 milliárd eszköz fog csatlakozni az internetre a Gartner előrejelzése szerint, a Cisco becslése ennek a kétszerese. Legyen bármekkora is a számuk 2020-ra, azt már napjainkban is tapasztaljuk, hogy egyre többféle eszköz kapcsolódik alapértelmezetten a hálózatra, és ezáltal új alkalmazásokat, szolgáltatásokat, üzleti modelleket hív életre. 

Az uniós támogatások és az ipar

A Széchenyi 2020 program keretében lehívható uniós támogatások legaktívabb időszaka zajlik, amelynek egyik fő célja a hazai ipar fejlesztése. Bár hét év állt rendelkezésre a pénzek kiosztására, idén hirdetik meg a pályázatok nagy részét, és szintén idén már be is kerül a gazdaságba egy hatalmas összeg. Essősy Zsomborral, a MAPI Magyar Fejlesztési Iroda Zrt. vezérigazgatójával beszélgettünk a helyzetről.

A megfáradt egészségügy jövője

A tudományos és technológiai fejlődés miatt a gyógyászat teljes paradigmaváltás előtt áll. Cikkünkben áttekintjük, hogyan változik meg az orvos-beteg viszony a technológia fejlődése által. 

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés