hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Teljes rugalmasság, egyénre szabhatóság és skálázhatóság. Pontosan erről van szó a jövő gyárában.

hirdetés

A Schneider Electric összeszedte, mely technológiák határozzák majd meg az idei évet. 

A felhasználók elvárják, hogy a terepi eszközök által közölt adatokhoz helytől, eszköztől és felhasználótól függetlenül bármikor hozzá tudjanak férni.

A KUKA.PLC mxAutomation szoftverfunkciói a modern ipari valós idejű kommunikációval kombinálva a robotok hatékony és kellően granuláris távvezérlését teszik lehetővé. (x)

Az üzemekben ideális megoldás a stabil számítógépes terminálok felállítása jól elérhető helyen, hiszen a POS-terminálok nagyméretű képernyője részletesebb adatkijelzést tesz lehetővé. (x)

Mindenki tervez: a háziasszony, a kőműves, az orvos, a mérnök. Ki fejben, ki papíron, az élet minden területén. Mégis, az utóbbi évtizedekben pont a legfontosabb területeken a tervezés indokolatlanul és veszélyesen háttérbe szorult (vagy háttérbe szorították) ironikus módon azokra a projektérdekekre hivatkozva, amelyek aztán a leginkább kárát szenvedik a hiánynak.

hirdetés

A technológia és a digitális innováció révén az emberek minden korábbinál szorosabb kapcsolatban vannak egymással. A felhasználók elvárják, hogy a digitális tartalmak személyre szabottak legyenek.

A következőkben néhány gondolatban, a teljesség igénye nélkül röviden összegeznénk azokat a tapasztalatokat, jellemző kihívásokat vagy hibákat, amelyekkel az elmúlt pár év során találkozni lehetett, és amelyek leginkább megnehezítették egy-egy projekt során a HMI-fejlesztést.

November 16-án este 12 megye 36 gyára nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt, hogy bemutassák a gyártóhelyeiken zajló, magasan automatizált tevékenységeket.

Összeszedtük azokat a kihívásokat, amelyekkel szembe kell nézni egy informatikai vagy műszaki vezetőnek, dedikált projektmenedzsernek vagy IoT-leader munkatársnak az ipar 4.0 bevezetése során.

Újabb robotikai cég terjeszkedik Magyarországon. Az OnRobot a kollaboratív robotok kiegészítőit gyártók között kíván vezető szerepet betölteni, vagyis a karra szerelhető „kézfejek” kínálatában tör előre. A cég most itthon is bemutatta kínálatát. 

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Energiaintenzív, vagy nem?

A korábbi, 27 százalékos célarány 5 százalékpontos növelésétől várja az EU a klímavédelmi vállalásainak teljesíthetőségét. Az energiahatékonysági és megújuló energiás beruházásoknak zöld lámpát adni azonban a cégeknek is elemi érdekük.

CERN

A Future Circular Collider csaknem négyszer nagyobb lehet a jelenleg is üzemelő európai részecskegyorsítónál.

IT- és OT-rendszerek

Az IT- és OT-rendszerek bár egymástól sok dologban eltérnek, mégsem kezelhetők egymástól elkülönítve. A teljes vállalati automatizálási és informatikai rendszer egységében azonban számos probléma eredhet a két alrendszer nem megfelelő együttműködéséből.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés