hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A Rexroth legújabb megoldásával a régi gépek könnyen ipar 4.0-ra alkalmassá tehetők. Homburgban, a Rexroth saját gyárában már a tesztüzem alatt 25 százalékkal csökkentek a meghibásodásból adódó költségek.

hirdetés

Azon térhódító piaci trendeket mutatták be a 25 éves Varinex Informatikai Zrt. kerti partiján, amelyek fokozatos integrálása a meglévő munkafolyamatokba elkerülhetetlen lesz a közeljövőben. (X)

Élő bemutatót láthattak az érdeklődőkaz Igus standjánál a Hannoveri Vásáron: Hogyan felügyelhetjük minden energialánc üzemállapotát egyetlen modul segítségével?

A Balluff mágneses, transzponderes és induktív biztonsági érzékelőkkel bővíti a termékskáláját, valamint bemutatta az első IO-Linken nyújtott integrált biztonsági megoldást.

Ha valamit nem értesz, ellenőrizd az adatokat! – így lehetne összefoglalni a General Electric saját digitális megoldását, amely javította a hatékonyságot a veresegyházi gyárában. Barikádok nélküli forradalmat láttunk. 

A Festo kutatásainak egyik fő irányvonala évről évre a bionika, azaz a természetből vett minták előnyös felhasználása a gyártás keretei között.

hirdetés

Cégmérettől, adminisztrációs előírásoktól függően a vállalkozások éves szinten akár több millió forintos megtakarítást is elérhetnek, ha az irodai folyamataikat a nyomtatottról a digitális dokumentumkezelésre helyezik át.

Az ipar 4.0 koncepció megvalósításában a kis termékeket raktározó spirálos automaták, továbbá a nagy tömegű gyártási eszközöket, számokat tároló karusszeles páternoszterek mellett újabb mérföldkő az intelligens dobozos tárolás.

A Chiron március végén megrendezett idei Open House rendezvényének középpontjában két új megmunkálóközpont állt, amely a Precision+-technológiának köszönhetően akár 50 százalékkal nagyobb termelékenységet tesz lehetővé.

Az új Simatic IOT2000 Arduino-kompatibilis, és lehetővé teszi nem kritikus
érzékelőadatok csatlakoztatását.

A Beckhoff innovatív PC- és EtherCAT-alapú automatizálási megoldásainak széles skálája mellett kiemelt szerepet kaptak az újdonságok is a németországi Hannover Messén.  

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Kibertámadás

Win32/Industroyer néven kifinomult kiberfegyvert azonosított a vírusvédelemmel foglalkozó ESET. A kártevő az ipari vezérlő rendszerek, különösen az elektromos elosztó hálózatok alrendszereiben használt ICS-ek szabotálására készült.

Oktatás a jövőben

Abban, hogy az oktatás kulcskérdés, mindenki egyetért. A nyugati országok oktatási rendszerének alapvető logikája részben az agrár-, részben az ipari társadalmak szükségleteit tükrözi, és így a közeljövőben nagy változások előtt áll.

Elektromobilitás

Angela Merkel német kancellár a közelmúltban elismerte: nincs esély arra, hogy megvalósuljon az a terv, mely szerint 2020-ban egymillió elektromos meghajtású autónak kellene közlekednie a német utakon. 

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés