hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az adaptálhatóság, a rugalmasság, valamint az OPC UA kommunikációs szabvány alkalmazása az ipar 4.0 olyan kulcsfontosságú eleme, amelyet a Festo felhasznál a gépjárműiparban a motorblokkok szerelésének megfogókészülékeinél.

hirdetés

A Rockwell Automation FactoryTalk TeamOne alkalmazása felgyorsítja az üzemi diagnosztikát, ezzel javítva az ipari vállalatok termelékenységét. 

Tovább bővítette kollaboratív robotparkját az Audi Hungaria: a legnépszerűbb győri motor, a négyhengeres Otto-motor gyártósorán a már meglévő hat robot mellé újabb robotkollégát állítottak üzembe. 

Az IoT-képes összetevők és gépek sokat javíthatnak a működésen, ha a lényegi információ eljut azokhoz, akik azt a legjobban képesek felhasználni.

Óriási technológiai kincs van a gyártó cégek kezében, csupán azt kell megtanulniuk, hogyan „okosítsák fel” gépeiket és működésüket.  

A Bosch 2018-tól közép-kelet-európai logisztikai központot telepít Hatvanba, amivel 250 új munkahelyet teremt a régió munkavállalói számára.

hirdetés

A Softings dataFEED OPC Suite alkalmazásának legújabb verziója már MQTT protokoll támogatást is tartalmaz, ami egyszerű és biztonságos adatátvitelt tesz lehetővé az IoT-felhőkbe.

A Beckhoff az SPS IPC Drives 2016 kiállításon mutatta be élvonalbeli méréstechnikát megtestesítő új eszközcsaládját. Ezek a modulok még az eddigieknél is szervesebb részét képezik majd a PC-alapú automatizálási megoldásoknak. 

Míg korábban a mezőgazdaságban meghatározó szerepet töltött be az ember által elvégzett munka és kifejtett erő, addig napjainkban a farmoktól sem idegen a széleskörű automatizálás. 

Az Európai Parlament jogi szakbizottsága a robotok uniós szintű jogi szabályozásának kidolgozását kérte az Európai Bizottságtól. 

Tar József Kázmérral, az Óbudai Egyetem Egyetemi Kutató, Innovációs és Szolgáltató Központjának igazgatójával arról beszélgettünk, hogy milyen trendek érvényesülnek a robotikában, mik a hazai fejlesztések új irányai.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Ipartámogatási stratégiák Európában

Az ipartámogatás Európa-szerte egy komplex, ugyanakkor érzékeny téma. A főszabály szerint az unió ellenzi az ipartámogatásokat, hiszen ha egy-egy tagállam saját hatáskörben támogat egy iparágat, az inkorrekt versenyelőnyt jelent az unión belül az adott ország adott szektorának más tagországokkal szemben. Szervezeti szinten az Európai Bizottság feladata, hogy esetről esetre ellenőrizze az ilyen támogatásokat, csak azokat engedélyezve, amelyek a szélesebb értelemben vett közjó érdekében állnak. 

Elérhető áron

Az alacsonyabb áron is beszerezhető 3D-nyomtatók megjelenésével felmerült a lehetőség, hogy a technológia tömegesen elterjed majd a lakosság körében. Most új irány körvonalazódik. Hogy mik a kilátások, a fejlesztési irányok, arról Szabó Péterrel, a FreeDee Printing Solutions technológiai vezetőjével beszélgettünk. 

Gazdaság

A német iparban ma elevenebbek a külföldi beruházási szándékok, mint az elmúlt két évtizedben bármikor – derült ki egy két és fél ezer iparvállalat körében végzett felmérésből. 

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés