hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

2018-ban indult el az a technológiafejlesztő és kapacitásbővítő beruházás, mely jelenleg is tart az Univer kecskeméti gyáregységében. A 2,2 milliárd forintot meghaladó összegű beruházás átfogja a termelési folyamat jelentős részét. A beruházás műszaki megvalósítása támogatja a csökkentett tartósítószer-tartalmú, tartósítószer-mentes és E-szám-mentes flakonos majonéz, valamint a tartósítószer-mentes flakonos és vödrös ételízesítő termékek gyárthatóságát. Gyárbejáráson jártunk.

hirdetés

A robotikával kapcsolatos összköltség mértéke folyamatos csökkenésben van, az elmúlt 30 év alatt minimum a felére esett, és az elkövetkező években még ennél is nagyobb csökkenésre lehet számítani. (X)

Az új Igus lineáris robotok a költségtakarékos automatizálást segítik.

Az automatizálás trendje egyértelmű: több tengely, több érzékelő, több csatlakoztathatóság – több adat.

 

A jövő gyárának – a robotok, az önvezető járművek, vagy az okosszemüvegek használatához – nagy teljesítményű vezetéknélküli technológiára van szüksége és ennek megteremtésében úttörő szerepet játszanak a saját, helyi 5G-hálózatok. 

A filmipari technológia nem csak a szórakoztatóiparban hasznos, már a mobil robotok tesztelési folyamatainál is alkalmazzák. A KUKA Hungária budapesti R&D Központjának mérnökei olyan izgalmas és innovatív módszeren dolgoznak, amivel a robotok még pontosabban végzik a munkájukat, a tesztelésre fordított idő, energia és költség pedig a töredékére csökken.

hirdetés

Ha alkatrész vagy bármilyen termék tárolásáról van szó, maximálisan egyedi igényeket kell kiszolgálni a csomagolást biztosító gyárnak. Az Adu Alba ezt tűzte zászlajára. (X)

A mesterséges intelligenciával támadó kiberbűnözők miatt a vállalatok számára létszükséglet egy olyan biztonsági rendszer felállítása, mely hatékonyan veszi fel a harcot a legfejlettebb technológiai megoldásokkal is. 

A Vonalkód Rendszerház Kft. alkalmazási példáin keresztül látható, hogy az RFID-technológia felhasználása a gyártási folyamatok során mennyivel gyorsabb, pontosabb, hatékonyabb adatbevitelt és azonosítást tesz lehetővé.

Német nyelvterületen tíz cég közül nyolc érzékelt gazdasági lassulást az elmúlt fél évben. Ennek megfelelően elindultak a takarékossági programok, ám ezek között a legritkább esetben szerepel a digitalizációra szánt költések megkurtítása.

Kilencvenöt százalékos automatizáltságával a svédországi Oskarshamnban lévő Scania karosszériaüzem a világ egyik legmodernebb járműgyártó üzeme. Mindehhez a Festo automatizálási termékei biztosítanak szilárd alapot. 

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Árammeghajtás

Az eBeaverrel végrehajtott, tíz percig tartó „szárnypróbálgatás” zökkenőmentes földetéréssel zárult.

Robotika

A Toyota által továbbfejlesztett, Welwalk elnevezésű rehabilitációt támogató robot immáron kereskedelmi forgalomban is kapható, így még többek számára biztosítja a lehetőséget a járás örömének újrafelfedezésére.

Robotikai újdonságok a szállításban és logisztikában

„Az a célunk, hogy felrázzuk a szállítási szektort” – nyilatkozta Robert Falck, egy önvezető tehergépkocsi technológiáját fejlesztő svéd startup vezetője. Az utóbbi egy-két évben olyan technológiák jelentek meg a szállításban és a logisztikában, amelyek forradalmasíthatják e két iparágat. Speciális raktárakra fejlesztett robotok; önvezető és elektromos teherautók és hajók; robotizált raktárak rázzák fel a logisztikát. 

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés