hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A Rexroth legújabb megoldásával a régi gépek könnyen ipar 4.0-ra alkalmassá tehetők. Homburgban, a Rexroth saját gyárában már a tesztüzem alatt 25 százalékkal csökkentek a meghibásodásból adódó költségek.

hirdetés

Az új Simatic IOT2000 Arduino-kompatibilis, és lehetővé teszi nem kritikus
érzékelőadatok csatlakoztatását.

A Beckhoff innovatív PC- és EtherCAT-alapú automatizálási megoldásainak széles skálája mellett kiemelt szerepet kaptak az újdonságok is a németországi Hannover Messén.  

Még májusban várható a megállapodás a beszállítók fejlesztését segítő mintagyárak rendszerének létrehozásáról, amelyben a kkv-k láthatják a legújabb technológia, a digitalizált termelés előnyeit.

A gyártás digitalizálásának együtt kell járnia a személyi oldal átvezetésével a jövő ipari közegébe. Ehhez hasonló következtetések szűrhetők le a magyarországi Festo-leányvállalatok ipar 4.0-ért felelős vezetőivel való beszélgetésből.

Az ABB és az IBM bejelentette, hogy stratégiai együttműködést létesít, amelynek keretében az ABB Ability platformot ötvözik az IBM Watson ipari internet-alapú kognitív képességeivel. 

hirdetés

Az intelligens nyomásérzékelőknek, a mobiltelefon-hálózatnak és az internetnek köszönhetően a kiürüléshez közeledő sörtartályok még időben utánpótlást tudnak rendelni.

A német vállalatok fele foglalkozik már ipar 4.0 megoldásokkal, egyharmaduknak pedig már piacképes terméke is van – mutatta ki egy 106 iparvállalat döntéshozóinak megkérdezésén alapuló felmérés. 

A „Closer to you” mottónak megfelelően a Klüber Lubrication a felhasználókkal szoros kapcsolatot épített ki, és speciális kenőanyagokkal segíti őket, hogy energiát és állásidőt takaríthassanak meg.

A Rockwell Automation FactoryTalk TeamOne alkalmazása felgyorsítja az üzemi diagnosztikát, ezzel javítva az ipari vállalatok termelékenységét. 

Az adaptálhatóság, a rugalmasság, valamint az OPC UA kommunikációs szabvány alkalmazása az ipar 4.0 olyan kulcsfontosságú eleme, amelyet a Festo felhasznál a gépjárműiparban a motorblokkok szerelésének megfogókészülékeinél.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Semmi sci-fi!

A kialakulóban lévő IT-ökoszisztéma nemcsak az emberi életet teszi kényelmesebbé, de segít tudatosabban kezelni az erőforrásokat. Összeállításunkban szemlézzük, hogy a nem túl távoli jövőben miként változnak meg leghétköznapibb szokásaink, kizárólag a meglévő infótechnológiai fejlesztések tükrében.

Német acélipar

A május közepén rendezett „berlini acéldialógus” elnevezésű szakmai konferencián az ágazatot érintő belső kihívások eltörpültek a nemzetközi kereskedelempolitikai problémák mögött. 

Berendezkedés a Marson

A Hold egy kopár, élettelen és rideg bolygó. Sokan kétlik, hogy olyan fontos lenne tovább erőltetni a kielemzését. Azt gondolják, itt az idő, hogy most már távolabbra, nevezetesen a Marsra vessük kíváncsi tekintetünket. 

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés