hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Eberhard Klotz, a Festo ipar 4.0 kampányának vezetője elmondja, hogyan járul hozzá az ipar 4.0 már ma is a virágzó automatizálási iparág sikeréhez.

hirdetés

A szolgáltatásban is egyre nagyobb szerepet kapnak a robbotizált megoldások. 

Az Adamos (Adaptive Manufacturing Open Solutions) a DMG MORI, a Dürr, a Software, a Carl Zeiss és az ASM PT cég által alapított stratégiai együttműködés az ipar 4.0 és az IIoT-technológiák fejlesztésére. 

A programot a Nemzetgazdasági Minisztérium hirdette meg azzal a céllal, hogy pályaválasztók és más érdeklődők számára demonstrálja a gyártásban zajló izgalmas folyamatokat. 

Soha nem látott együttműködés indult el az akadémia és az ipar szereplői között, az ipar 4.0 folyamathoz való felzárkózás igénye a teljes ipari és gazdasági szektort mozgásba hozta. 

A projekt a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) 2,35 milliárd forint keretösszegű támogatásával a kis- és középvállalkozásokat készíti föl az ipar 4.0 kihívásaira. 

hirdetés

Az RS Components két új, a vezeték nélküli technológiát támogató Arrow SmartEverything fejlesztőkártyával bővíti kínálatát a tárgyak internetjéhez szükséges alkalmazásfejlesztéshez.

A Nemzetközi Robotika Szövetség (IFR) éves jelentése szerint indén 18 százalékkal, 2020-ig pedig további 15 százalékkal növekszik a telepített robotok száma.  

Rövid távon és hosszú távon is tervezni kell, viszont egyiket sem lehet egy táblázatkezelővel megoldani.

A gyártóipar lehet a dolgok internetére épülő alkalmazások legnagyobb piaca a McKinsey Global Institute előrejelzése szerint, ahol az eszközök és a folyamatok optimalizálásával 2025-re 1,2-3,7 billió dollár üzleti értéket teremthetnek. 

A jelenleg zajló hannoveri EMO vásáron a japán FANUC gyártásautomatizálási vállalat először mutatja be az európai nagyközönségnek FIELD-rendszerét.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Karrier

Jelentős ösztöndíjjal motiválják a fiatalokat arra, hogy az informatikai tanulmányokba kezdjenek. Informatikus üzemmérnök alapképzés is indul. 

Emobility Forum 2017

Az idei Emobility Forum konferencia két fókusztémát hozott, egyrészt a hatékony piaci modell utáni kutatást, valamint a szabályozói keretrendszer létrejöttének sürgetését, amelyek az elektromos közlekedést elterjedtebbé tehetik.

E-mobilitás

Az idei, október 18–20. között megrendezett Automotive Hungary szakkiállításon a Schneider Electric standjánál jártunk, ahol az elektromos autók töltési infrastruktúráját is bemutatták.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés