hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A CF.D az intelligens gyárakban lehetővé teszi az intenzív mozgást végző energialáncos kábelek megfigyelését, így sokkal ritkábban akad meg a gyártás.

hirdetés

A ZF egri gyárában a tavaly üzembe állított Jungheinrich automatizált raktári rendszer biztosítja a termelés anyagellátását.

A GyártásTrend magazint is kiadó PPH Media kihirdette az Év Gyára 2018 díjakat május 3-án a Larus Étteremben. Az autóipari beszállító Continental Automotive Hungary Kft., a műanyagfröccsöntő Simon István Egyéni Vállalkozó és a világítástechnikai és autóipari beszállító vállalat, az EMIKA Zrt. nyerte a bevételi árkategóriák alapján kiosztott három összetett díjat.

A Hannoveri Vásáron a Rittal az új és továbbfejlesztett termékekből és a digitális folyamatokból eredő előnyöket mutatta be. Az egyik legfontosabb esemény mégis a kis és kompakt szekrények új generációjának premierje volt.

A digitális átállás alapjaiban változtatja meg a gyártó vállalatok működését, és ez hatással van a termelőberendezések előállítóira is.

A digitális iker szolgáltatásként most robban be az iparba. Az SAP szakértőjét, Szekeres Zoltánt kérdeztük, aki az ellátási láncok digitalizációját elősegítő megoldások piacra vitelét irányítja.

hirdetés

Buzzwordok, hárombetűs rövidítések és rengeteg angol nyelvű kifejezés – az ipar 4.0 dinamikus terjedésének termékei, rengeteg hasznos újdonság, amelyek megkönnyítik a hétköznapjainkat és a munkánkat. A SMART konferencia középpontjában ezek a vadonatúj megoldások álltak.

Rohamosan növekvő adattömegből igyekeznek a vállalatok értelmes és értékes információt kinyerni, méghozzá a lehető leggyorsabban. Üzleti elemzők által is jól használható kezelőfelületeikkel és a műveletek automatizálásával az adatkutatást és gépi tanulást támogató szoftverplatformok ebben sokat segíthetnek. Dinamikusan fejlődő piaci kínálatukból azonban korántsem egyszerű kiválasztani a feladatra legalkalmasabb eszközt, és a hatékony analitikai környezet kialakításához értő szakemberek is ritkaságszámba mennek.

Az LG is belépett a kobotok piacára. A kobotok mellett bemutatta a többi, ipari technológiai megoldását is a Hannover Messe kiállításon. 

Az adatok gyűjtéséről már elég régóta beszélünk, térjünk rá arra, mihez kezdjünk a felhalmozott adatvagyonnal. A Factory Experience sorozat debreceni állomásának középpontjában a termelési adatok kezelése és feldolgozása állt.

Az end-of-arm toolokat gyártó OnRobot új digitális I/O konvertere lehetővé teszi, hogy termékei még több robotmárkával kompatibilesk legyenek, tehát olyan gyártókhoz is eljuthassanak, akik nem Universal Robots robotokkal dolgoznak.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Az MI felhasználási területei

Elképzelni is nehezen tudtuk, hogy lehet algoritmusokat kiállítani, amíg nem jártunk a Mesterséges Intelligencia Koalíció szervezésében megrendezett interaktív kiállításon, ahol a mesterséges intelligencia (MI) felhasználási területeit mutatták be.

Vörös bolygó

A NASA végül is egy kúp alakú épületnek ítélte oda a fődíjat.

Esemény

Ma délelőtt megnyílt az Ipar Napjai – Mach-Tech 2019 nemzetközi ipari szakkiállítás a Hungexpo budapesti vásárközpontjában, amelyen 20 ország 550 kiállítója mutatja be újdonságait.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés