hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A DMG Mori beruházásokkal és digitalizációval tette az egyik legnagyobb és legmodernebb gyárává a lengyelországi Famotot.

hirdetés

Az ipari termelés számait és rendszer-optimalizációs törekvéseit alapjaiban írja át az ipar 4.0, de ettől még nem törvényszerű, hogy egy ipari szolgáltató egyetlen ugrással több mint 50 százalékot nőni tud. Németh Zoltánt, a Hahn + Kolb Hungária ügyvezető igazgatóját kérdeztük.

Az innovatív digitális technológiákat fejlesztő és szállító ABB bejelentette, hogy 150 millió dolláros beruházás keretében, Sanghajban felépíti a világ legkorszerűbb, automatizált és rugalmas robotikai gyárát.

A digitalizálásban rejlő potenciál maximális kihasználását teszi lehetővé a karbantartásban a fejre szerelt tablet, egy speciális adatszemüveg, amely tisztán hangvezérelt, így a kéz szabadon marad a munkavégzéshez.

Öt év alatt több mint kétszeresére bővült az egyre okosabbá és hatékonyabbá váló ipari robotok piaca, állapította meg friss jelentésében a Nemzetközi Robotikai Szövetség (IFR). A növekedés üteme 2021-ig tovább gyorsul.

Vigyázz, kész, csatlakozz! – a CPX IoT gateway a biztonságos felhőmegoldás kapuja.

hirdetés

A dániai Odensében (ahol az Universal Robots és a MiR is elindult) az OnRobot a Purple Robotics felvásárlásával egy újabb úttörő technológiával bővíti portfólióját.

A piacon számos információ kering az ipar 4.0-ról, sokféle tudományos, gazdasági vagy egyéb megközelítés létezik, az ipari szereplőknek ellenben olyan konkrét tényekre van szükségük, amelyek alapján meg tudják ítélni, mik azok az alkalmazható technológiák és piaci előnyök, amik miatt érdemes előre lépni az ipar 4.0 kérdésében.

Állami támogatással fejlesztenek digitális alapokon működő termék előállítási lánc és termék életciklus követési moduláris mintarendszer-prototípust. Egy olyan platformot, amely segít a vertikális és horizontális integráció megteremtésében.

Világszerte elkötelezettek a gyártás digitalizálása mellett az ipar szereplői, törekvéseik azonban egy ponton túl ma még többnyire kifújnak, derül ki a McKinsey különös kettősségre fényt derítő, friss felméréséből. Jóllehet egyre több vállalat indít próbaprojekteket, kezdeti sikereiket nem tudják szervezeti szinten megismételni, így erőfeszítéseik kézzelfogható üzleti eredményét sem látják. 

Az IoT- és az IIoT-megoldások napi szintű használata még mindig gyerekcipőben jár, azonban egyértelműen látható, hogy a digitalizált és hálózatba kapcsolt világ számos új lehetőséget kínál.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Esemény

36 gyár mutatja be digitalizációs megoldásait országszerte november 16-án, a Modern Gyárak Éjszakáján.

Demokratikus technológia

A 2008-ban kifejlesztett blokklánc-technológiával kapcsolatos hírek tavaly árasztották el a mainstream médiát, és a jóslatok szerint nem is a pénzügyi világban, hanem az egészségügyben válik először széles körűvé a technológia alkalmazása, forradalmi változásokat eredményezve az egészségmegőrzésben és a gyógyításban egyaránt.

Német gazdasági kilátások

A Nemzetközi Valuta Alap idei, a világgazdaság növekedésére vonatkozó előrejelzését a közelmúltban 3,9-ről 3,7 százalékra, az Európai Bizottság az unió tagországaira vonatkozó növekedési prognózisát az év eleji 2,3 százalékról 2,1 százalékra mérsékelte, s – többek között az olasz gazdaságról érkező riasztó hírek nyomán – ennek megvalósulása is egyre bizonytalanabbá vált.  

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés