hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Nem kétséges, hogy a fokozatosan hálózati kommunikációra és digitális gyártásra átálló termelés sikerének egyik kulcsa az információ.

hirdetés

Az együttműködő robotok piaca jelentősen megnőtt az elmúlt 10 évben, az alábbi megoldásokat alkalmazzák leggyakrabban a kkv-k világszerte. 

Factory Experience – Hogyan digitalizáljunk a gyártásban? címmel rendeztünk konferenciát Székesfehérváron, ahol arról folyt a diskurzus, hogy a big data, a mesterséges intelligencia és a digitális transzformáció elemei hogyan alkalmazhatók a gyártásban. 

Bár a digitalizációval egyre inkább felértékelődik az IT-szektor szerepe, a hagyományos technológia jártasságnak továbbra is alapvető szerepe lesz. Ez pedig a Bosch erőssége, és a vállalatot duális stratégiája – rendszerszállító és egyben saját rendszereinek felhasználója is – szintén nagyban hozzásegíti az ipar 4.0 területén betöltött vezető szerephez.

A Festo az IO-Linkre alkalmas automatizálási technológiák teljes választékát kínálja, vezérlőkkel, szelepszigetekkel, arányos (proporcionális) szelepekkel és szenzorokkal.

Miért ütemeznek a cégek még mindig Excellel? Melyik legfontosabb adat hiányzik a Kanban kártyákról? Hol hibázzák el a gyártók a termelésütemezést?

hirdetés

Ahol a darabok túl nehezek ahhoz, hogy emberi erővel mozgathatók legyenek, az úgynevezett autonóm irányítású járművek (AGV) veszik le a vállunkról a terhet.

Nyilvánvaló rossz, ha a munkaerőt képzik, és ezután elhagyja a céget, de ennél sokkal rosszabb, ha nem képzik, és ott marad – hangzott el többek között a dolgozók kvalitásának szükségszerű fejlesztésével kapcsolatban a HG Media Fókuszban: Ipar 4.0 és oktatás című konferenciáján.

A Bosch retrofit megoldásokkal is szolgál, amelyek lehetővé teszik az akár több ipari forradalommal ezelőtti gépek hálózatba kapcsolását.

A Saacke innovatív UW II F köszörűközpontja a legkülönfélébb felhasználók számára ötvözi a kiváló pontosságot és gazdaságosságot a sokoldalúsággal. A nagy teljesítményt kompakt és hatékony módon kínálja.

2020-ra kell elkészülnie annak az 5,3 milliárd forint értékű kutatás-fejlesztési projektnek, amelynek keretében digitalizálják a hegesztőrobotokat, automatizálják a logisztikai folyamatokat és új hegesztési rendszert dolgoznak ki.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Lehetőségek és tanácsok

Gyorsan nő az előrejelző karbantartás piaca, mivel egyre több vállalat vezet be dolgok internetére és mesterséges intelligenciára épülő megoldásokat, vagy erre készül. Projektjeik azonban könnyen elbukhatnak olyan hibák miatt, amelyeket a bevált gyakorlat alkalmazásával elkerülhetnének.

Űrkutatás

Az izraeli fejlesztésű szonda várhatóan a bolygó mágneses mezejét fogja egy kicsit tüzetesebben szemügyre venni.

Klíma

A nehézkedés módosulásainak nyomon követésével az éghajlatváltozás alakulását is tanulmányozni lehet.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés