hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az ipar 4.0 terén az automatikus gyártási asszisztens, a kiterjesztett valóság és az élő adatfolyam a gyártásban a kulcsmomentum – mutatja be a Bosch január 5–8. között a Las Vegas-i CES 2017 kiállításon.

hirdetés

Óriási technológiai kincs van a gyártó cégek kezében, csupán azt kell megtanulniuk, hogyan „okosítsák fel” gépeiket és működésüket.  

A Bosch 2018-tól közép-kelet-európai logisztikai központot telepít Hatvanba, amivel 250 új munkahelyet teremt a régió munkavállalói számára.

A Softings dataFEED OPC Suite alkalmazásának legújabb verziója már MQTT protokoll támogatást is tartalmaz, ami egyszerű és biztonságos adatátvitelt tesz lehetővé az IoT-felhőkbe.

A Beckhoff az SPS IPC Drives 2016 kiállításon mutatta be élvonalbeli méréstechnikát megtestesítő új eszközcsaládját. Ezek a modulok még az eddigieknél is szervesebb részét képezik majd a PC-alapú automatizálási megoldásoknak. 

Míg korábban a mezőgazdaságban meghatározó szerepet töltött be az ember által elvégzett munka és kifejtett erő, addig napjainkban a farmoktól sem idegen a széleskörű automatizálás. 

hirdetés

Az Európai Parlament jogi szakbizottsága a robotok uniós szintű jogi szabályozásának kidolgozását kérte az Európai Bizottságtól. 

Tar József Kázmérral, az Óbudai Egyetem Egyetemi Kutató, Innovációs és Szolgáltató Központjának igazgatójával arról beszélgettünk, hogy milyen trendek érvényesülnek a robotikában, mik a hazai fejlesztések új irányai.

A kollaboratív robotokat négy alapvető kategóriába osztjuk annak alapján, hogy milyen jellegű változást okoz a robot tevékenységében az emberi jelenlét. A fejlődést természetesen ennek a hatásnak az egyre komplexebb mivoltában érhetjük tetten.

Az új többszintű intralogisztikai rendszer ideális megoldás, ha raktárkapacitás bővítése, illetve nagyobb komissiózási teljesítmény elérése a cél. (X)

Az együttműködő robotok megjelenésével az automatizáció már a kis- és középvállalatok számára is elérhető. A munkerőpiac átalakulóban van, de melyek a már most látható irányok? 

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Gépek a testben?

A kiborgokra úgy szoktunk gondolni, mint gépi tartozékokkal feljavított élőlényekre, mondjuk mechanikus karral, bionikus szemmel vagy agyba ültetett chippel. Kevésbé jut eszünkbe a fordítottja: robot, élő alkatrészekkel felszerelve. 

Német gazdasági kilátások

A Szövetségi Statisztikai Hivatal előzetes adatai szerint 2016-ban a német gazdaság minden fontosabb mutatószámot tekintve jól teljesített, négy év óta a folyamatos, évről évre erősödő növekedési dinamika időszakát éli.

Válogatás

A Forbes magazin minden évben összeállítja az adott év általuk leginnovatívabbnak tartott cégeinek huszonötös listáját. Ennek a listának mutatjuk be röviden kilenc kiemelkedő, az ipari szektor szempontjából releváns szereplőjét, feltüntetve az eredeti listában elért helyezésüket is.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés