hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A gyárak, üzemek intelligens fejlesztése, az infrastruktúra átalakítása emberek nélkül lehetetlen lesz, így a felnőttképzés, a folyamatos kompetenciafejlesztés elengedhetetlenné válik a jövő technológiai fejlődésének szempontjából.

hirdetés

A kisfeszültségű motorok működésének távfelügyeletével optimalizálja folyamatait az élelmiszeripari vállalat. 

Integrált digitalizáció, teljes automatizálás, additív gyártás, technológiai kiválóság az orvostechnológiában és a szerszámgyártásban – ezekre helyezi a fókuszt a DMG Mori az idei AMB szakkiállításon.

A CISS-t nagyrészt a karbantartás hatékonyságának optimalizálásához fejlesztette ki a vállalat.

Az új Eaton XC300 moduláris PLC – különösen ha az XN300 I/O rendszerrel és az XV300 érintőképernyővel kombinálják – modern automatizálási koncepciók megvalósítását teszi lehetővé a gép- és berendezésgyártók számára.

Az ipar digitalizálása óriási lehetőséget teremt, hogy felgyorsítsuk az energiarendszereink átalakítását, stabilizáljuk az éghajlatunkat, és segítsük a gazdaságok alkalmazkodását az új körülményekhez.  

hirdetés

A Nissan autómárka a munkaerőhiányt két sor UR10 robotkar telepítésével oldotta meg a jokohamai gyárában. 

A Beckhoff ultrakompakt ipari PC-inek legújabb tagja, a C6017 kompakt kialakítású, nagyon rugalmasan telepíthető, illetve még több interfészopcióval és beépített szünetmentes tápegységgel rendelkezik.

A spanyol járműipari alkatrészgyártó F. Segura Hungária Kft. és a Magyar Tudományos Akadémia Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézet (MTA SZTAKI) a cég szolnoki gyárában induló digitalizálási folyamatban dolgozik majd együtt. 

A Celos kezelőrendszer moduláris megoldásportfóliót kínál a termelés integrált digitalizációjához – így gépeket, folyamatokat és szolgáltatásokat is.

Az automatizálásban zajló változásokról, továbbá az iparágat támogató termék- és szoftverújdonságokról beszélgettünk Volosinovszki Sándorral, a Bosch Rexroth Kft. kereskedelmi vezetőjével.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Elektromobilitás

Az akkumulátorgyártás kapacitásának hiánya és a magas gépkocsiárak állnak az elektromobilitás szélesebb körben való elterjedésének az útjába, de már nem sokáig – legalább is ezt állították szakemberek az Emobility Forumon, Budapesten.

Az ipari robotika évtizede

Az ipari robotfejlesztések eredményeképpen már 10 éve berobbantak a kollaboratív robotok a piacra, és térnyerésük lenyűgöző lendületet vett. Azóta fokozatosan épülnek be a gyártási kultúrába, aminek a hajtóereje az üzleti megtérülés. Riportunkban áttekintjük az ipari robotok elmúlt évtizedét.

Apple

Az OLED-kijelző ráadásul mélyebb feketét és világosabb színeket kínál az elődjeihez képest.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés