hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Tizenegy autóipari és önvezető vezetési technológiát fejlesztő vállalat kidolgozta az önvezető járművekre vonatkozó, biztonsági előírásokat tartalmazó SaFAD című whitepapert. 

hirdetés

Új, nagyobb telephelyre költözik a dán ipari takarítógép gyártója. 

A beültetett eszköz a szem helyett egy kamerával közvetíthetné a felhasználó agyába a vizuális információt.

A Bosch felhőalapú megoldása 20 százalékkal megnöveli az elektromos gépjárművek akkumulátorának élettartamát.

Huszonnégy évesen már saját cége volt Müller Ádámnak, a szállítmányozással foglalkozó Variola Zrt. megálmodójának, vezetőjének és résztulajdonosának. Szerinte nem kell más, csak bátorság, hogy túllépjünk a saját határainkon.(X)

Az Európai Űrügynökség új módszert dolgozott ki a kozmikus túrákon elszenvedett égési sérülések és csonttörések kezeléséhez.

hirdetés

Németországnak világbajnoknak kell lennie az elektromosautó-gyártásban – nyilatkozta Peter Altmaier. 

Távozik posztjáról a BMW elnök-vezérigazgatója, utódlásáról július 18-án tárgyal a vállalat vezetése.

Számottevően visszaesett a szén-dioxid-kibocsátás a megújuló energiaforrások jelentős használata miatt. 

Az elektromos üzemeltetésű autók eddigi németországi térnyerése a vásárlási prémiumok bevezetése, majd 2020-ig történő meghosszabbítása ellenére elmarad attól az ütemtől, amit a szövetségi kormány és az ipar képviselői az elmúlt években célul tűztek ki.

Első európai akkumulátorgyárát épít Komáromban a dél-koreai Inzi Controls vállalat. 

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Technológia

Megkezdődött Szentendrén a Solar Decathlon Europe 2019 innovációs házépítőverseny. Az ÉMI (Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft.) Szentendrei Ipari Park területén július 13-28-ig lehet megnézni a környezettudatos és energiahatékony építészetet.

EMO Hannover 2019

A mesterséges intelligencia a digitalizálás második hullámát hozza el, az ipar 4.0 keretén belül új, megújító értelmezést nyer az AI és a fémmegmunkálási folyamatok kulcstényezőjévé válik – hangzott el többek között az idei EMO fémmegmunkálási világvásár legfontosabb témáit beharangozó nemzetközi sajtóelőzetesen, július 3-án a rendezvénynek is otthont adó Hannoverben.

Digitalizáció

Bővült annak a 26 gyárnak a listája, amelyek a negyedik ipari forradalom innovációiban vezető szerepet töltenek be – jelentették be a World Economic Forumon.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés