hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A Covid-19 okozta autóipari leállás itthon vészes következményekkel járhat. Dr. Nyírő József, a Majosz (Magyar Járműalkatrészgyártók Országos Szövetsége) elnöke szerint nagyon gyors intézkedésekre van most szükség.

hirdetés

Az apparátus állítólag vegyi anyagok felhasználása nélkül is 99,99 százalékos hatékonysággal képes lefegyverezni a kórokozókat.

A német technológiai vállalat, a Continental ADAS üzletágának menedzsmentje Dr. Lóránd Balázst nevezte ki a budapesti Mesterséges Intelligencia Fejlesztő Központ vezetőjének.

Tavaly már közel 2,3 millió, tisztán elektromos meghajtású autót adtak el világszerte. Itt az e-autózás történetének és jelenének 8 legizgalmasabb sztorija.

Új, váltakozó áramú falitöltő jelent meg a piacon, ami egy újabb lépés lehet az e-mobilitás forradalmi térnyerésének útján. 

A koronavírus elleni harc világszerte jelentős erőket mozgatott meg, 3D-csoportok alakultak, hogy orvosi eszközöket, alkatrészeket, védő felszereléseket gyártsanak a kórházaknak.

hirdetés

Egy nemzetközi tudóscsapat kifejlesztett egy hordozható, orvosi képalkotó eszközt, amely olyan magas felbontású felvételeket készít, hogy a rák bizonyos típusainak már a legkorábbi jeleit is azonosítani lehet vele.

A koronavírus-járvány nyomán két új, strukturális keresletet ösztönző tényező megjelenése figyelhető meg: a megnövekedett készletigény és az e-kereskedelem újbóli fellendülése miatt. 

A vízszolgáltatási szektor a világ energiafelhasználásának mintegy 4 százalékáért felelős jelenleg. A rendelkezésre álló technológiai megoldások hatalmas lehetőségeket kínálnak a hatékonyabb vízgazdálkodás megvalósítására.

Karöltve vág neki izgalmas megújulóenergia-projektek megvalósításának kettő, a fosszilis energia területén jártas vállalat.

Egy új, olcsó talpbetéttel a terjedelmes és költséges laboratóriumi rendszerekéhez közelítő pontosságú mozgáselemzéseket lehet elvégezni.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

COVID-19

Kiemelt probléma az átláthatóság, az ellenőrzés, és a megfelelő kiberbiztonsági szint kialakítása. Az első sokk után most következik a konszolidáció időszaka. 

2009-es mélyponton az Ifo-index

Egy 15 ezer vállalat részvételével készült német gazdasági felmérésből kiderült, hogy a megkérdezettek 92,4 százaléka érzi a járvány üzleti tevékenységére gyakorolt negatív hatását. 

COVID-19

A hőkamerákkal felszerelt eszközök a magas testhőmérsékletű emberek személyazonosságát is meg tudják állapítani, és a kórtörténetükre is rálátást biztosítanak.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés