hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Annyit beszélünk a fenntarthatóságról és olyan keveset ennek eszközeiről, hogy megkérdeztük a Siemens sales engineer szakértőjét, Simon Andrást, hogy milyen megoldások állnak rendelkezésre az ipari felhasználók számára.

Kaliforniában létrehoztak egy élő és mesterséges elemeket egyaránt tartalmazó művesét, amely jelentősen javíthatja a veseelégtelenségben szenvedő betegek életminőségét.

A maga nemében egyedülálló, vízhűtést nem igénylő, tórium alapú sóolvadékos atomreaktort tesztelnek a kínai kormányzat szakemberei.

hirdetés

A CNC-vezérelt gyártócellákban robotok látnak el olyan feladatokat, mint a ragasztás, az összeszerelés, a vízsugaras vágás, a sorjázás vagy a szegecselés.

... de önmagában nem elégséges a kibocsátás csökkentéshez. 2040-ig még több mint 1 milliárd új, belső égésű motorral szerelt gépkocsit gyártanak  - ami akár 27 milliárd tonna széndioxid-kibocsátással járhat.

hirdetés

Egy elektromos meghajtású autóra szerelve immár közúton is letesztelte 2005 óta fejlesztett, defektbiztos és az elődjeinél környezetbarátabb abroncsát a Michelin.

Az amerikai energiaügyi minisztérium tudósai szerint a kvarchomok alkalmas lehet a napkollektorok vagy szélturbinák által megtermelt, ám felhasználatlan elektromosság eltárolására.

Bár az autógyárak sorra szelllőztetik azt az információt, hogy 10 éven belül átállnak kizárólag elektromos autók gyártásra, amikor a zöld szervezetek erre jogi garanciát kérnek, azt elutasítják. 

Ingadozó kereslet, a beszállítások egyenetlensége, az e-commerce drámai térhódítása, a logisztikai igények átrendeződése. 

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

A fenntarthatóság már rég nem csak egy divatos hívószó, hanem mindennapjaink létfontosságú elemévé vált, amire az ipar minden szereplőjének tekintettel kell lennie, beleérte a gyártóvállalatokat is.

Szeptemberi lapszámunkban arra vállalkoztunk, hogy áttekintsük, hogyan formálódik a pneumatika és az ipari automatizálás az IIoT-rendszerek térnyerésének hatására, és igyekszünk több szempontból megvizsgálni a kkv-szektort érintő kérdéseket is a témában. 

Nemzetközi Autókiállítás Münchenben

Szeptember 7-én Angela Merkel (CDU) szövetségi kancellár nyitja meg a korábbi években megszokottnál sok tekintetben eltérő IAA Mobility kiállítást, amely Németországban az első kiemelt jelentőségű gazdasági rendezvény a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások után.  

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés