hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A fejlesztés óriási kihívásai ellenére, épp megszületőben van a hidrogéngazdaság. Itthon is már több mint 10 éve foglalkoznak hidrogénhajtású berendezések fejlesztésével. 

hirdetés

Egy hazai autóipari vállalat tekintette át a beszállítói szektorban eltöltött negyed évszázadának eredményeit és a fejlődésének további irányait. 

Hatékonyság és rugalmasság jellemzi annak az új sarokmarónak a használatát és szerszámrendszernek az alkalmazását, amelyeket cikkünkben bemutatunk. 

Még szeptember 29-ig láthatók azok a környezettudatos házak Szentendrén, amelyeket a nyáron megrendezett Solar Decathlonon építettek fel a világ különböző pontjairől érkezett egyetemisták. 

Egy kaliforniai fejlesztésű szerkezet az éjszaka lezajló termikus folyamatok kihasználásával tud előállítani villamos energiát.

A MEWA Bio-Circle alkatrésztisztító berendezéssel az olajos alkatrészek megtisztítása káros egészségi hatások nélkül és kellemes almaillatban végezhető el.

hirdetés

Az ipari termelés során az autonóm mobil robotok segítenek megfelelni a nagy rugalmasságot és átlátható anyagáramlást érintő igényeknek. 

A periódusos rendszer 20. elemének a későbbiekben fontos szerep juthat az elektromos meghajtású rendszerek működtetésében.

Az operációt ténylegesen lefolytató robotot 32 kilométer távolságból irányították.

Magyarország legnagyobb autóipari gyártójának a pályázatán egy magyar szállítmányozási vállalat tagja nyerte a belső- és külső logisztikai feladatok ellátását. 

Ha szeretnék, a cég utólag elektromossá változtatja ikonikus formavilágú autójukat.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Anyagtudomány

Finn tudósok a csomagolóiparban is felhasználható, környezetbarát műanyagot hoztak létre.

Nagyra nőtt a német családi vállalkozás

A Horn család három generációja kitartó munkával hódítja meg a világpiacot. Az 1969 óta precíziós szerszámokat gyártó Paul Horn GmbH mára 70 országban több száz millió eurós forgalmat bonyolít. A cég alapításának 50. évfordulójára rendezett ünnepi Technológiai Napokon jártunk Tübingenben.

Mit tehetnek az ipari szereplők?

A klímaváltozás és a bolygónk egészsége soha nem volt még olyan felkapott téma, mint napjainkban. Klímasztrájkok és fenntarthatósági intézkedések sokasága igyekszik felhívni a figyelmet az élhető környezet megőrzése érdekében tett lépések szükségességére. A tendencia az ipar számára is feladja a leckét: itt az ideje újraértelmezni az ipari rendszerek és gépek életciklusát csakúgy, mint az energiahatékonyságot, a megújuló energiahordozók alkalmazását, valamint a káros anyagok kezelését.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés