hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az ABB Ability platformján alapuló intelligens transzformátorok alkalmazása jobb eszközgazdálkodást tesz lehetővé, növeli a megbízhatóságot és optimalizálja a költségeket.  

hirdetés

Környezettudatos kamionok tesztelésébe fog a többek között a Mirai hidrogén üzemanyagcellás autót is gyártó Toyota.

Az elektromos jármű egyelőre sajnos csak koncepció formájában létezik, ám megvalósulása esetén sok vásárlót elvarázsolhat a képességeivel.

Megkezdődött az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) feltöltése a személyes adatokkal. Hamarosan minden egészségügyi adat elérhető lesz egy betegről. 

Az európai közlekedésfejlesztési programokat koordináló INEA kimutatása tanúsítja a Magyar Gázüzemű Közlekedés Klaszter Egyesületáltal benyújtott projektötletek egyedülálló sikerét.

A környezetbarát Honeywell Voyager 1202g-BF lézeres vonalkódolvasó kihasználja a Bluetooth technológia vezeték nélküli szabadságát a hagyományos akkumulátorokkal járó karbantartás és hosszú töltési idő nehézségei nélkül.

hirdetés

Az egyedi azonosítást lehetővé tévő, elektronikus polccímkemegoldások előnyeit az ipari felhasználók is könnyen kiaknázhatják, komoly pénzügyi ráfordítást igénylő IoT-alapú beruházások nélkül. (x)

A mintegy 1200 energiaipari vezető megkérdezésével összeállított "World Energy Issues Monitor 2017" felmérés szerint a viszonylag lassú világgazdasági növekedés miatt termelékenységet fokozó technológiákat kell alkalmazni. 

Az előző évekhez hasonlóan az Audi és a Mercedes végzett a Randstad legvonzóbb munkahelyet kereső felmérésének első két helyén, a harmadik helyre pedig a tavaly még negyedik LEGO lépett elő.

A világon először egy súlyosan látássérült betegnél használtak fel másik embertől származó őssejteket a gyógyításhoz.

Jelentős teret kaptak az elektromos járgányok is az AMTS 2017 rendezvényen, ahol a Schneider Electric szakértőjével beszélgettünk az elektromos autózás jövőjéről.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Ipartámogatási stratégiák Európában

Az ipartámogatás Európa-szerte egy komplex, ugyanakkor érzékeny téma. A főszabály szerint az unió ellenzi az ipartámogatásokat, hiszen ha egy-egy tagállam saját hatáskörben támogat egy iparágat, az inkorrekt versenyelőnyt jelent az unión belül az adott ország adott szektorának más tagországokkal szemben. Szervezeti szinten az Európai Bizottság feladata, hogy esetről esetre ellenőrizze az ilyen támogatásokat, csak azokat engedélyezve, amelyek a szélesebb értelemben vett közjó érdekében állnak. 

Elérhető áron

Az alacsonyabb áron is beszerezhető 3D-nyomtatók megjelenésével felmerült a lehetőség, hogy a technológia tömegesen elterjed majd a lakosság körében. Most új irány körvonalazódik. Hogy mik a kilátások, a fejlesztési irányok, arról Szabó Péterrel, a FreeDee Printing Solutions technológiai vezetőjével beszélgettünk. 

Gazdaság

A német iparban ma elevenebbek a külföldi beruházási szándékok, mint az elmúlt két évtizedben bármikor – derült ki egy két és fél ezer iparvállalat körében végzett felmérésből. 

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés