hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az intralogisztikai beruházások tervezésénél jelentősen befolyásolja a megtérülést az automatizálás mértéke.

hirdetés

Körülbelül négy-öt ilyen reaktorra lenne szükség egy Mars-misszió kivitelezéséhez.

Bár a Fommot nem elsősorban kétéltű használatra szánják, szökőár esetén életmentő jelentőségű lehet.

A PwC tanulmánya szerint gépkocsik száma az új megosztási módok elterjedése miatt drámaian csökkenhet, miközben a közúti forgalom az eddiginél is nagyobb lesz. 

Közel 400 millió forintból, 191 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatással fejleszt nagyméretű haszongépjárművekbe beépíthető intelligens szervokormányt a Draspó-Tempo Kft. szigetszentmiklósi üzemében. 

Egy sertéseken végzett vizsgálat szerint egy újfajta beültetett eszköz a szervek rángatásával idézhet elő szövetnövekedést.

hirdetés

A ruhadarab súlyos tehertől szabadítja meg az orvosokat a páciensek felügyeletével.

Az új, görgős lánctagok hatékonyan csökkentik a rezgéseket és a zajt, valamint a meghajtáshoz szükséges energiát.

Karácsonykor az állam környezetbarát erőművei a szükséges mennyiségnél jelentősen több villamos energiát állítottak elő.

A jelentős hazai innovációs potenciállal bíró orvostechnológiai ipar fejlesztése érdekében májusig felmérik a hazai közfinanszírozott egészségügyi ellátórendszer 2018-2020 közötti orvostechnológiai eszközszükségletét – írja az MTI. 

A Rösler egy innovatív implantátumokat gyártó cég részére az R 150 DL-2 típusú, belső kupola nélküli vibrációs csiszolórendszerre alapozva kifejlesztette azt az eljárást, amellyel a csípővápa felszínét tükörfényesre lehet csiszolni.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Consumer Electronics Show

A fogyasztói elektronika világszinten egyik legnagyobb kiállítását idén is majd szétvetették a korszakalkotó, meglepő vagy éppen mókás találmányok. Jelen cikkünkben be is mutatunk néhányat, amelyek sikeresen levették a lábáról a látogatóközönséget.

Nincs megállás, aki lemarad, az kimarad

A gyártóipar jövőjét többek között a különféle smart rendszerek alkalmazása fogja meghatározni. A legnagyobb vállalatoknál már ma is számos megoldás szolgálja a termelés intelligensebbé tételét, de hogyan tudnak lépést tartani a fejlődéssel a multiknál szerényebb lehetőségekkel gazdálkodó, hazai tulajdonban lévő cégek? Portörő Balázst, a Fémalk Zrt. innovációs és előfejlesztési osztályvezetőjét kérdeztük az öntödei vállalkozás okosmegoldásairól.

MI, deep learning, machine learning…

Az ipar 4.0 Európa-szerte támogatott koncepció. Szabados Leventével, mesterségesintelligencia- (MI-) szakértővel beszélgettünk arról, hogy az ipari szereplők hogyan tudják az MI-t munkára bírni, ehhez milyen ismeretek és befektetések szükségesek.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés