hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Bár a CES leginkább a digitális eszközök bemutatója, évről évre erőteljesebben jelen van az autóipar is a kiállításon. A bemutatott járműfejlesztésekből válogattunk össze néhány kiemelkedő példát.

hirdetés

A Las Vegas-i CES 2020 kiállításon a Continental technológiai vállalat és a hang specialista Sennheiser egy, a járművek belső felületét felhasználó, hangszóró nélküli hangrendszert mutatott be.

Az Audi Hungaria a számos kihívás ellenére kiemelkedő termelési eredménnyel zárta a 2019-es évet: Győrben több jármű gördült le a gyártószalagról, mint korábban bármikor. 

Megkezdődött a Bosch és a Mercedes-Benz kísérleti személyszállítási projektje, amelyben a Mercedes-Benz S-osztály típusait a Bosch és a Mercedes-Benz önvezető rendszerével, valamint szoftverével szerelték fel és kiengedték a közútra.

A Continental technológiai vállalat, az autóipari szenzorok portfóliójában kifejlesztett egy érintkezés-érzékelő rendszert (Contact Sensor System – CoSSy). Ezzel észleli az alacsony sebességű érintkezést a jármű és egy személy, vagy a jármű és egy tárgy között.

Minél több szennyeződést vesz föl egy törlőkendő, annál jobb. A világmárkaként számontartott Mewa törlőkendők különlegesen nagy felvevőképességgel rendelkeznek.

hirdetés

A Schindler – a világ egyik vezető felvonó- és mozgólépcső gyártója – próbaprojektet indított egy automatikus, önállóan üzemelő, robotizált rendszerre, amely felvonók beszerelésére szolgál. 

Egy új megoldással össze lehet kapcsolni a raktári felrakógépek legfontosabb követelményeit a jövő generáció kihívásaival.

Az alábbiakban egy automatizálási mintapéldát mutatunk be a raktározás területéről.

A rendszer egy LCD-panel és mesterséges intelligencia segítségével könnyíti meg alacsony napállás esetén a vezetést.

Az ABB megoldásaira épül az innovatív, vízfelszínre telepített naperőmű Svájcban, a Lac des Toules víztározón.  

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

CES 2020

Gépi látással aprólékos utcatérképet készítő járművektől kezdve az autópálya felett futó vezetékről áramot szedő elektormos kamionokig a hálózatba kapcsolt okosmobilitás vitte a prímet az idei CES-en.

Digitális transzformáció

A mesterséges intelligencia alkalmazása új feladatot jelent vezetőknek, mivel ki kell alakítaniuk az AI-asszisztensek és az emberek közötti ideális kommunikációt. 

Digitális transzformáció

A világ öt legértékesebb vállalata – az Apple, az Amazon, a Microsoft, az Alphabet/Google és a Facebook – kivétel nélkül felhőalapú szoftverplatformra épülő technológiai cég. A gazdaság digitális átalakulásával platformmá kell válnia a piac többi szereplőjének is, ahogyan azt a mobilitási szolgáltatóvá fejlődő autógyártók is példázzák. A transzformáció megkerülhetetlen, ugyanakkor technológia és szabályozás szempontjából egyaránt kihívásokkal teli feladat, mutatott rá elemzésében az EIT Digital és a Frost & Sullivan is.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés