hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az autóipari vállalat okos megoldásokat vet be nem csak a gyártás, hanem a logisztika területén is.

hirdetés

Az autonóm mobil robotok (AMR-ek) át tudják venni a termékek A-ból B-be mozgatásával járó szállítási feladatokat, mivel könnyedén alkalmazkodnak a gyártási környezetek állandóan változó körülményeihez.

A jelenlegi napenergia-technológiák merev és költséges anyagokat használnak. A kvantumpontok új osztálya flexibilis, olcsó és nyomtatható.

A University of Massachusetts Amherst szakemberei kieszeltek egy megújulóenergia-termelő technológiát, amely túl reménykeltő ahhoz, hogy igaz legyen.

Forradalmi innovációjára – a Generon napelemes tetőcserépre fókuszáló – új divíziót hozott létre az idén 100 éves, magyar családi vállalkozás.

Az Európai Unió tagállamai, benne Magyarország évi 600 milliárd eurót költenek energiahordozók importjára, ami az éves energiaszükségletük csaknem 50 százaléka, miközben 500 milliárd eurót pazarolnak el évente az energiaveszteség miatt. 

hirdetés

Miközben a társadalom elöregedésével és a krónikus betegségekben érintettek számának növekedésével egyre nagyobb az egészségügyi szolgáltatások iránti igény, a piaci környezet a költségek visszafogására kényszeríti az egészségügyi intézményeket. 

A Rolls-Royce világszerte együttműködik innovatív startupokkal és politikai döntéshozókkal, hogy megpróbálják csökkenteni a globális szénlábnyomot és növelni az atomenergia biztonságát, opcióvá tenni az energialáncban.

Hongkongi kutatók kialakítottak egy rendszert, amellyel a vízcseppek becsapódását lehet megújulóenergia-termeléshez felhasználni.

A 2020-as Vector-díjra való jelentkezés a Motek vásáron elkezdődött. A szakértői zsűri értékelésre várja az izgalmas energialánc-alkalmazásokat.

A UPS és az önvezető technológiák gyártására specializálódott Waymo bejelentették, hogy autonóm módon működő csomagszállításra alkalmas járművet tesztelnek az arizóniai Phoenix területén.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Képzés

Indulnak az első államilag engedélyezett robotprogramozó tanfolyamok.

Mesterséges intelligencia

Elkészült hazánk mesterségesintelligencia-stratégiája, amely a kormány elfogadása után nyilvánosan is elérhető lesz. 

Innovációs centrum a cél

Átadták a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Z-épülétének 10. emeletén a startup inkubációs központot. Az ilyen egyetemi startupoktól azt várja a kormány, hogy növekedjen az ország innovációs teljesítménye.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés