A graphIT Kft. azon kevés cégek közé tartozik Magyarországon, amely a PLM (Product Lifecycle Management, termékéletciklus-kezelés) teljes hatókörével foglalkozik, és minden területén rendelkezik sikeres hazai bevezetésekkel. (X)

A gyártósorba integrált, robotizált technológiával megvalósított 3D-s mérés elnyerte az idei Ipar Napjai kiállítás nagydíját.

A Beckhoff standjára látogatók az idei kiállításon megismerhetik a cég teljes termékpalettáját, beleértve a XTS (eXtended Transport System) lineáris szállítórendszert, amely az Ipar Napjai – Mach-Tech 2015 kiállítás Nagydíj Pályázatának különdíj elismerésében részesült.

Ipar Napjai - Mach-Tech 2015 Nagydíjban részesült a Flexman Robotics Kft. által képviselt Yaskawa ArcWorld nevű új, kompakt, rendkívül kis alapterületű ívhegesztő robotcellája, amelyet most az ipari szakkiállítás látogatói is megtekinthetnek.

A KUKA Robotics Hungária Ipari Kft. a világ leggyorsabb és legprecízebb robotjával, a KR Agilussal, valamint a világ egyik legnagyobb teherbírású ipari robotjával, a Titannal mutatkozik be az idei Mach-Tech ipari szakkiállításon. 

Címlapon

Elektromos vízi járművek

A hajózás pusztító hatással van a környezetre, azonban az új, innovatív technológiák reményre adnak okot. 

Kutatás

2021-ben 3,5 millió kiberbiztonsági állás vár betöltésre – ez az egyik fő megállapítása annak a digitális biztonságról szóló kutatásnak, amelynek eredményeit bemutatjuk. 

Ipar 4.0

Számos speciális programmal és algoritmussal lehetséges megalkotni egy ember virtuális hasonmását. A digitális iker nemcsak a gyártási folyamatok optimalizálása, de például egy nagy műtét előtt is hasznos lehet.