A graphIT Kft. azon kevés cégek közé tartozik Magyarországon, amely a PLM (Product Lifecycle Management, termékéletciklus-kezelés) teljes hatókörével foglalkozik, és minden területén rendelkezik sikeres hazai bevezetésekkel. (X)

A gyártósorba integrált, robotizált technológiával megvalósított 3D-s mérés elnyerte az idei Ipar Napjai kiállítás nagydíját.

A Beckhoff standjára látogatók az idei kiállításon megismerhetik a cég teljes termékpalettáját, beleértve a XTS (eXtended Transport System) lineáris szállítórendszert, amely az Ipar Napjai – Mach-Tech 2015 kiállítás Nagydíj Pályázatának különdíj elismerésében részesült.

Ipar Napjai - Mach-Tech 2015 Nagydíjban részesült a Flexman Robotics Kft. által képviselt Yaskawa ArcWorld nevű új, kompakt, rendkívül kis alapterületű ívhegesztő robotcellája, amelyet most az ipari szakkiállítás látogatói is megtekinthetnek.

A KUKA Robotics Hungária Ipari Kft. a világ leggyorsabb és legprecízebb robotjával, a KR Agilussal, valamint a világ egyik legnagyobb teherbírású ipari robotjával, a Titannal mutatkozik be az idei Mach-Tech ipari szakkiállításon. 

Címlapon

Kamarai elemzés a vállalatok elvárásairól

Berlinben a koalíciós partnerek, azaz a szociáldemokrata párt (SPD), a Zöldek, valamint a liberális FDP szakértői megkezdték a leendő szövetségi kormány programjának kidolgozását szolgáló koalíciós egyeztetéseket. 

Két nap a logisztikáról

Október elején pár napra Visegrád vált az ország egyik legfontosabb logisztikai központjává. Nem a nemzetközi áruszállítási forgalom vagy egy zsúfolt raktár tette azzá, hanem az a több mint 200 nagyvállalati logisztikai vezető, aki a Klub által szervezett konferencián vett részt.

Első hallásra talán furcsának tűnik, hogy miért vesz részt a SZTAKI munkájában egy formatervező művész is, azonban jobban megismerve Ottonie von Roeder motivációját és korábbi munkásságát, mi sem egyértelműbb. A művésznő aktuális témát feszeget, ráadásul olyan eszközökkel, amelyek egyszerre tűnnek sci-finek és válnak napról napra valósággá.