hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hogyan alakítja át a technológia az emberi életet és a munkavégzést a következő 10 évben? A Dell Technologies új tanulmánya előrevetíti azokat a változásokat, amelyeket a feltörekvő technológiák 2030-ra elhoznak az életünkbe.

hirdetés

Az átlátszó lemezeken a cellulózszalagoknál és a jelenlegi optikai adathordozóknál sokkal megbízhatóbban lehet eltárolni a mozgóképeket.

A technológiai óriáscég kvantumszámítógépe állítólag 200 másodperc alatt hajtott végre egy olyan számítást, amelyet a világ legerősebb szuperkomputere is csak 10 000 év alatt tudott volna elvégezni.

Világszerte egyedülálló megoldás jött létre magyar szoftverfejlesztőktől, akik mesterséges intelligenciát használnak új szoftverükben.

Meghatározó szerepet kap a mesterséges intelligencia (MI) a vállalatok jövőbeni sikerében világszerte – mutat rá az EY friss kutatása.

Az LG és a Unity olyan szimulációs szoftver fejlesztésén dolgoznak, amellyel az önvezető járművek fejlesztői biztonságosan és gyorsabban tesztelhetik a járműipari fejlesztéseket. 

hirdetés

A mesterséges intelligenciára épülő, számítástechnikai erőműként is tekinthető Huawei innováció új lehetőségeket biztosít a tudományos kutatás és az üzleti innováció számos területén. 

A Bosch Rexroth ipar 4.0 képzési rendszereket fejleszt, melyek realisztikus közeget biztosítanak a szakembereknek az új technológiai környezethez szükséges tudás megszerzésére.

Az új wifi szabvánnyal – ami a IoT-re és az ipar 4.0 kihívásaira válaszol – négyszer nagyobb hálózati sebesség érhető el. 

Fájdalmas adatsérülések várnak azokra a kisvállalkozásokra, akik nem tesznek kellő óvintézkedéseket adataik védelmében.

Gondolattal irányítható elektronikus vezérlő, úgynevezett agy-gép interfészrendszer fejlesztésével lép az észak-amerikai piacra egy magyar startup. 

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Hi-tech

Az élelmiszeripar, bár lassan, de folyamatosan változik, ehhez idomulva a robotika is lassan, de biztosan gyökeret ver, mind az elsődleges, mind pedig a másodlagos élelmiszergyártásban. 

Elektromobilitás

Elon Musk, a Tesla elnöke bejelentette, hogy Németországban tervezi új, elektromos meghajtású autókat gyártó európai üzeme megépítését.

Ipar 4.0

Kiadónk, a PPH Média idén utoljára rendezte meg a Factory Experience roadshowját november 7-én, Kecskeméten. A rendezvénysorozat 6. állomásán az előadók a ipar 4.0 különböző egységeit mutatták be, amelyek egy mai vállalatvezetőnek nélkülözhetetlen ismereteket jelentenek az automatizáció területén.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés