hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A mesterséges intelligencia és ezen belül a gépi tanulás számos iparágban és alkalmazásban bizonyítja, hogy képes a legfinomabb és legösszetettebb adatmintázatokat is felismerni és elemezni.

A dolgozók harmada home office-ban marad, az IT-védekezést is ehhez kell igazítani.

Az ázsiai és csendes-óceáni térség internethozzáférésének javítását célozza a Google és a Facebook új, nagyszabású, közös kezdeményezése.

hirdetés

Svájci kutatók kifejlesztettek egy folyékony glicerint tartalmazó, optikai szálat, amely adatátviteli teljesítményben semmiben nem marad a hagyományos változatoktól, viszont jóval szívósabb náluk.

Létezik már olyan szolgáltatás, amely teljeskörű védelmet nyújt a távoli vezeték nélküli hozzáférési pontoknak.

hirdetés

Egy újabban kialakított, kétdimenziós anyag jelentős előrelépéshez vezethet a számítógépes információ mágneses alapú eltárolásának területén.

Kifejezetten az SAP fejlesztési projektekhez rendezett be labort Európa egyik legjelentősebb kukoricafeldolgozó vállalata.

A digitális iker megváltoztat mindent, amit a pénzről, munkáról és az életről gondoltunk. 

Észtország a GDP 2 százalékát spórolta meg a statisztikák szerint azzal, hogy a papíron zajló közigazgatási folyamotok többségét átterelte a digitális térbe. 

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

A fenntarthatóság már rég nem csak egy divatos hívószó, hanem mindennapjaink létfontosságú elemévé vált, amire az ipar minden szereplőjének tekintettel kell lennie, beleérte a gyártóvállalatokat is.

Szeptemberi lapszámunkban arra vállalkoztunk, hogy áttekintsük, hogyan formálódik a pneumatika és az ipari automatizálás az IIoT-rendszerek térnyerésének hatására, és igyekszünk több szempontból megvizsgálni a kkv-szektort érintő kérdéseket is a témában. 

Nemzetközi Autókiállítás Münchenben

Szeptember 7-én Angela Merkel (CDU) szövetségi kancellár nyitja meg a korábbi években megszokottnál sok tekintetben eltérő IAA Mobility kiállítást, amely Németországban az első kiemelt jelentőségű gazdasági rendezvény a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások után.  

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés