hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A Wafer Scale Engine egyebek mellett 1,2 ezermilliárd tranzisztorral büszkélkedhet.

hirdetés

Az új wifi szabvánnyal – ami a IoT-re és az ipar 4.0 kihívásaira válaszol –, négyszer nagyobb hálózati sebesség érhető el. 

Fájdalmas adatsérülések várnak azokra a kisvállalkozásokra, akik nem tesznek kellő óvintézkedéseket adataik védelmében.

Gondolattal irányítható elektronikus vezérlő, úgynevezett agy-gép interfészrendszer fejlesztésével lép az észak-amerikai piacra egy magyar startup. 

A Huawei Technologies bemutatta az Ascend 910-et, a világ legerősebb AI processzorát, valamint a MindSpore – minden forgatókönyvre kiterjedő – AI számítási keretrendszert.

A gép teendője egyebek mellett az atomfegyverek „korosodásának” szimulálása lesz.

hirdetés

Egy újonnan bemutatott izzó Wi-Fi mellőzése mellett képes vezeték nélküli internetkapcsolat létesítésére.

A negyedik budapesti Startup Safarit is az ötödik generációs mobilkommunikációhoz kapcsolódó előadás indította el, kíváncsiak voltunk, mit üzennek a szakemberek.

Amerikában kifejlesztettek egy „kvantumanyagot”, amely valamikor majd az agy és komputer közötti közvetlen információcserét is lehetővé teheti.

Az ipari vállalatok a Rockwell Automation ThinManager platformjának 11.0 verziójával még jobban egyéni igényeiknek megfelelően alakíthatják a termelési információk megjelenítését.

A Deutsche Telekom telepíti az első 150 ötödik generációs antennáját hat európai országában – jelentették be a barcelonai Mobil Világkongresszuson.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Anyagtudomány

Finn tudósok a csomagolóiparban is felhasználható, környezetbarát műanyagot hoztak létre.

Nagyra nőtt a német családi vállalkozás

A Horn család három generációja kitartó munkával hódítja meg a világpiacot. Az 1969 óta precíziós szerszámokat gyártó Paul Horn GmbH mára 70 országban több száz millió eurós forgalmat bonyolít. A cég alapításának 50. évfordulójára rendezett ünnepi Technológiai Napokon jártunk Tübingenben.

Mit tehetnek az ipari szereplők?

A klímaváltozás és a bolygónk egészsége soha nem volt még olyan felkapott téma, mint napjainkban. Klímasztrájkok és fenntarthatósági intézkedések sokasága igyekszik felhívni a figyelmet az élhető környezet megőrzése érdekében tett lépések szükségességére. A tendencia az ipar számára is feladja a leckét: itt az ideje újraértelmezni az ipari rendszerek és gépek életciklusát csakúgy, mint az energiahatékonyságot, a megújuló energiahordozók alkalmazását, valamint a káros anyagok kezelését.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés