hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Elkészült az élelmiszeripari vállalkozások digitalizációját felmérő elemzés, melyből kiderül, rengeteg modernizációs tettet követel meg az ágazatban részt vevőktől az ipar 4.0 megvalósulása, sőt teljes szemléletváltásra van szükség az agrár- és élelmiszerszektorban. 

hirdetés

A szerkezet Braille-kijelzőjén alacsony felbontásban akár képeket is „meg lehet jeleníteni”.

A számítógépiparban sokkal nagyobb változások zajlanak, mint valaha, hála a beépített mesterséges intelligenciának, az 5G-nek és a hajlékony kijelzőknek. Úgy tűnik, a teljes képernyős eszközöké a jövő. 

Az átlátszó lemezeken a cellulózszalagoknál és a jelenlegi optikai adathordozóknál sokkal megbízhatóbban lehet eltárolni a mozgóképeket.

A technológiai óriáscég kvantumszámítógépe állítólag 200 másodperc alatt hajtott végre egy olyan számítást, amelyet a világ legerősebb szuperkomputere is csak 10 000 év alatt tudott volna elvégezni.

Világszerte egyedülálló megoldás jött létre magyar szoftverfejlesztőktől, akik mesterséges intelligenciát használnak új szoftverükben.

hirdetés

Meghatározó szerepet kap a mesterséges intelligencia (MI) a vállalatok jövőbeni sikerében világszerte – mutat rá az EY friss kutatása.

Az LG és a Unity olyan szimulációs szoftver fejlesztésén dolgoznak, amellyel az önvezető járművek fejlesztői biztonságosan és gyorsabban tesztelhetik a járműipari fejlesztéseket. 

Hogyan alakítja át a technológia az emberi életet és a munkavégzést a következő 10 évben? A Dell Technologies új tanulmánya előrevetíti azokat a változásokat, amelyeket a feltörekvő technológiák 2030-ra elhoznak az életünkbe.

A mesterséges intelligenciára épülő, számítástechnikai erőműként is tekinthető Huawei innováció új lehetőségeket biztosít a tudományos kutatás és az üzleti innováció számos területén. 

A Bosch Rexroth ipar 4.0 képzési rendszereket fejleszt, melyek realisztikus közeget biztosítanak a szakembereknek az új technológiai környezethez szükséges tudás megszerzésére.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Az adatokból pénzt csinálni és tanulni egyaránt lehet

Az új technológiák segítik és igénylik is a vállalati adatok módszeres feldolgozását, használatát. Nincs olyan digitalizációhoz kapcsolódó fogalom, amely ne az adathoz vezetne vissza. Biró Szabolccsal, a HiflyLabs fejlett analitikai üzletágának vezetőjével, mérnök-informatikus-szociológus-data scientisttel beszélgettünk a minden szinten megjelenő tanulásról, amely segíti a kis- és nagyvállalatokat az adatos gondolkodás és a sikeres adatos projektek felé való nyitásban.

Előrejelzés

Kelet-Közép-Európában javíthatják versenyképességüket a nyugat-európai gépkocsigyártók, amelyek elsősorban a kutatás-fejlesztés területén néznek szembe rendkívüli kihívásokkal.

Felsőoktatás

A kaposvári villamosmérnöki alapképzési szakon államilag finanszírozott és költségtérítéses formában, nappali munkarendben húsz-harminc diák kezdheti el tanévenként a tanulmányait.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés