hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A kereslet és kínálat törvénye az online alvilágban is érvényes: a zsarolóprogramok ára csökken, elterjedésük pedig gyorsul. Mit tegyenek a cégek? A Cloudsec konferenciasorozat londoni állomásán jártunk. 

hirdetés

Angela Merkel vasárnap este megnyitotta a világ legnagyobb információ-technológiai kiállítását.

Infravörös hullámokra épít a holland tudósok által kifejlesztett, rekordsebességű vezeték nélküli internetkapcsolat.

Ötödik generációs mobil távközlési hálózat norvégiai létesítéséről szóló együttműködési megállapodást írt alá a barcelonai Mobile World Congress mobli távközlési technológiai vásáron a Telenor és a kínai Huawei.

Meglehet, 2016 sok tekintetben rossz év volt, de legalább a zsarolóprogramok nem jelentettek akkora csapást, amekkorát várhatóan 2017-ben fognak. 

"Tekintve, hogy a zsarolóprogramokkal dolgozó bűnözők idén sikeres évet zárnak, nincs okunk kételkedni abban, hogy 2017-ben a helyzet tovább romlik" – mondta az adatbiztonsági megoldásokat kínáló Acronis egyik vezetője. 

hirdetés

Összesen 1,4 milliárd dollár értékben, pénzbeli és természetbeni támogatás formájában segíti a számítástechnika-oktatást az Európai Unió országaiban, köztük Magyarországon is az Oracle 3 éves programja. 

A Budapesti Közlekedési Központ elnyerte a Siemens Digitalizációs díjat, mellyel azoknak a vállalatoknak az érdemeit ismerik el, akik látják a digitalizáció fontosságát és tesznek is azért, hogy alkalmazzák azt. 

Bizonyos megbízható források felől már most el kezdtek szállingózni az Apple 2017-es okostelefon-modelljeit körüllengő híresztelések.

Ha a floridai tudósok erőfeszítéseit siker koronázza, a szupergyorsan feltölthető elemek az eddigieknél akár 20-szor több ideig funkcionálhatnak.

Az elektronikus áramkörök  korántsem nélkülözhetetlenek a digitális üzenetek továbbításához.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

CeBIT 2017

Az évtized végére 20 milliárd eszköz fog csatlakozni az internetre a Gartner előrejelzése szerint, a Cisco becslése ennek a kétszerese. Legyen bármekkora is a számuk 2020-ra, azt már napjainkban is tapasztaljuk, hogy egyre többféle eszköz kapcsolódik alapértelmezetten a hálózatra, és ezáltal új alkalmazásokat, szolgáltatásokat, üzleti modelleket hív életre. 

Az uniós támogatások és az ipar

A Széchenyi 2020 program keretében lehívható uniós támogatások legaktívabb időszaka zajlik, amelynek egyik fő célja a hazai ipar fejlesztése. Bár hét év állt rendelkezésre a pénzek kiosztására, idén hirdetik meg a pályázatok nagy részét, és szintén idén már be is kerül a gazdaságba egy hatalmas összeg. Essősy Zsomborral, a MAPI Magyar Fejlesztési Iroda Zrt. vezérigazgatójával beszélgettünk a helyzetről.

A megfáradt egészségügy jövője

A tudományos és technológiai fejlődés miatt a gyógyászat teljes paradigmaváltás előtt áll. Cikkünkben áttekintjük, hogyan változik meg az orvos-beteg viszony a technológia fejlődése által. 

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés