hirdetés
hirdetés
hirdetés

A Hurco öttengelyes CNC-megmunkálóközpontjai nehéz alkatrészeket munkálnak meg optimális forgácsellenőrzés mellett.

hirdetés

A ciklikus nukleáció eljárás speciális alkalmazási területeken eredményesebb lehet, mint a hagyományos tisztítási módszerek, és különösen a kapilláris struktúrák kezelésére alkalmas.

A karbantartási folyamatok optimalizálása, az energiafelhasználás és a kopás csökkentése nem képzelhető el a kenőanyagok helyes alkalmazása nélkül.

Az EU 10/2011 irányelvnek megfelelően engedélyezett, kenést és karbantartást nem igénylő Iglidur I150 Tribo-Filament nyomtatóanyagot fejlesztett ki az Igus.

A Nordson EFD innovatív, érintkezésmentes, nagy átbocsátó képességű P-Jet-technológiát vezet be a pontos, ismételhető és könnyen használható folyadékadagoláshoz mikroméretben is.

A munkahelyi balesetek megelőzésének fontos előfeltétele a megfelelő védőöltözet viselete. 

hirdetés

Új, univerzális szerkezeti ragasztócsaládot mutatott be a Henkel. A hibrid fejlesztés – amely a szerkezeti-, a pillanat- és az epoxy ragasztók legfontosabb tulajdonságait ötvözi – szilárd, gyors és tartós kötést biztosít.

Díjat nyert a Siemens Az "év háromdimenziós nyomtatási alkalmazása" kategóriában egy iparági nemzetközi versenyen. A vállalat a világon elsőként tesztelt sikeresen additív gyártási (AM) technológiával készült gázturbina lapátokat. 

Az SPI fiberlézereinek családja az elmúlt öt évben jelentős fejlődésen ment keresztül, ennek köszönhetően kiszélesedtek a lézeres jelölés, vágás, hegesztés, forrasztás területén alkalmazható berendezések műszaki lehetőségei.

A Schunk által kifejlesztett Tendo Slim 4ax hidraulikus expanziós szerszámbefogók a DIN 69882-8 szabvány szerinti hőre zsugorodó külső geometriát a gyártó jól bevált hidraulikus expanziós technológiájával kombinálják.

Angela Merkel német kancellár a közelmúltban elismerte: nincs esély arra, hogy megvalósuljon az a terv, mely szerint 2020-ban egymillió elektromos meghajtású autónak kellene közlekednie a német utakon. 

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Hazai fejlesztések

Az egyik aktuális ipari bumm az elektromobilitás, illetve az ehhez kapcsolódó fejlesztések. Három hazai piacképes, környezettudatos és smart city irányába mutató innovációt mutatunk be.

Elektromobilitás-ösztönzők

Jelenleg még az elektromos autók lényegesen magasabb árfekvése miatt a belső égésű motorral rendelkező gépjárművek forgalma jóval nagyobb. A különböző ösztönző programok és a környezetvédelmi előnyök azonban már most is sokaknál billentik a mérleget az e-kocsik vásárlása felé.

Német autóipar

Az alacsony kamatlábak és az olajtermékek ugyancsak alacsony árszínvonala serkentő hatást gyakorol a világ, és ezen belül Németország autóiparára; ugyanakkor az Egyesült Királyságnak az Európai Unióból tervezett kilépése, valamint az amerikai és a kínai viszonylatban felmerülő kereskedelmi viták komoly politikai kockázatokkal terhelik az ágazatot.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés