hirdetés
hirdetés
hirdetés

A mai világban az intelligens rendszerek segíthetnek minket a mindennapi és üzleti életben is. Vannak azonban területek, ahol a digitális technológia használata jól látható előnyöket biztosít, mégsem elterjedt. Ilyen területnek számít a minőségbiztosítás az élelmiszeriparban.

hirdetés

A Neuzer Kerékpár Kft. kerékgyártó gépsor telepítéséhez kapott támogatást, ennek köszönhetően függetlenebbé válik a beszállítóktól, a gyár által kibocsátott biciklik nyolcvan százalékához saját maga készítheti el a kerekeket.

Gyártási és logisztikai folyamatszimuláció, a robotok offline programozása és a termeléstervezés és ütemezés – csak néhány a legfontosabb digitális gyártási elemekből, amelyekt most bemutatunk. 

Bemeutatunk egy száraz, energiatakarékos vákuumszivattyút élelmiszeripari, gyógyszerészeti és laboratóriumi alkalmazásokhoz.

Egy forradalmi eljárásnak köszönhetően létrehozták a világ első olyan műanyag kozmetikai csomagolását, amelyet az ipari szén-dioxid megkötésével és újrahasznosításával készítettek.  

Az okos gyártást állítja fókuszába a Com-Forth Kft. Smart Factory ConnAction elnevezésű hagyományos konferenciája, amelyet idén november 17. és 19. között rendeznek meg.

hirdetés

Az autóiparban is elengedhetetlen a termékgyártáshoz szükséges folyamatok pontossága és ennek ellenőrzése. Bemutatjuk, hogy lehet komplex felületek ellenőrizni másodpercek alatt. 

Amikor egy manuális folyamat automatizálódik, vagy új digitalizált rendszerek váltják fel a régebbi mechanikus berendezéseket, rendszerintegrátorokra van szükség. Két integrátor szakértőket felvonultató vállalat képviselőjével beszélgettünk a feladataikról: Ozorai Péterrel, a Weldmatic Kft. ügyvezetőjével és Simon Zoltánnal, a Robot-X Hungary Kft. értékesítési vezetőjével.

A svéd Bioservo Technologies cég puha Ironhand robotkesztyűje a szabadalmaztatott SEM-technológia révén a kéz megfogóerejét növeli meg. 

Magas energiahatékonyság, egyszerű telepítés és gyors üzembe helyezés –  ezek az érvek szólnak az innovatív gyorspasztőrizáló mellett. 

Az SMC ionizátorai a megbízható és hatékony működés mellett nagy hozzáadott értéket is biztosítanak proaktív vezérlésükkel, amely garantálja az ipar 4.0 orientált eszközt.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

A munka heteken belül el is kezdődik, amelynek célja, hogy 18 hónap alatt felépüljön egy kísérleti biztonságvédelmi rendszer az ITER magfúziós kísérleti berendezés számára. 

FoodTechline

Rántott szejtán, szójafasírt, mandulatej és növényi sajtok – néhány azok közül az élelmiszerek közül, amelyekkel a hagyományos állati eredetű ételeket helyettesíthetjük. 

Egészséges robotika

Egyre sokasodnak a járvány elleni védekezésben a robotikai megoldások, az okoseszközökre, mesterséges intelligenciára támaszkodó, tesztelés vagy épp már kipróbálás alatt lévő, élesben működő új módszerek.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés