hirdetés
hirdetés
hirdetés

Egyszerűbbé tehetők és felgyorsíthatók a fejlesztési, gyártási és ellenőrzési folyamatok. 

hirdetés

A rozsdamentes acél alacsony karbantartási igénye, vonzó megjelenése, valamint egyedi tulajdonságai miatt kiváló választás többféle mérnöki alkalmazáshoz. 

Az ipar területére is jellemző a folyamatos innováció. A versenyben maradás feltétele ugyanis a nyitottság az újszerű megoldásokra, amelyek alternatívákat, optimalizálási lehetőségeket nyújtanak az adott gyártási szektorban.

Az alkatrészek és szerszámok hagyományos hidegtisztítós, oldószeres tisztításához képest a MEWA által kínált, biológiai alapon működő alkatrészmosó berendezések környezetkímélő megoldást jelentenek. 

Új, sokoldalú és pontos megmunkálóközpontot hoz forgalomba a Hurco. A VMX 50 Di az alumíniummegmunkálásban kisebb és nagy munkadarabok készre forgácsolásában is kiveheti a részét.

Egyre több helyen találkozhatunk a mesterséges hús fogalmával (a húspótlók mellett), és inkább a mindennapi étkezés részévé válnak ezek az élelmiszerek. Az izraeli „húsgyár” átadása újabb lendületet jelenthet az iparág számára.

hirdetés

Digitalizálás, automatizálás és okos asszisztensrendszerek könnyítik meg a mindennapi munkát a műanyag-feldolgozásban.

A PET-palackok újrahasznosítását és a gumiabroncsgyártásban való alkalmazását lehetővé tevő technológiát a Continental a rostszakértő OTIZ-zel közösen fejlesztette ki.

Az új oltóanyagok kémiailag semlegesek, tűzzel érintkezve nem váltanak ki veszélyes reakciókat, és nem hagynak hátra káros melléktermékeket. 

A legmodernebb technológiákkal felszerelt új gyártócsarnokot adott át a Bosch Miskolcon: adatalapú döntéstámogatás, ipar 4.0 és zöld megoldások. 

450 munkahelyet teremt 2022 közepéig a tiszta és fenntartható mobilitási alkatrészeket előállító Vitesco Technologies.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Olajos Jánossal, az Insoltech Kft. mérnökével a hazai automatizálási helyzetről, a lehetőségekről, a kkv-k számára kihívást jelentő problémákról, illetve lehetséges megoldásokról beszélgettünk.

Szeptemberi lapszámunkban arra vállalkoztunk, hogy áttekintsük, hogyan formálódik a pneumatika és az ipari automatizálás az IIoT-rendszerek térnyerésének hatására, és igyekszünk több szempontból megvizsgálni a kkv-szektort érintő kérdéseket is a témában. 

Nemzetközi Autókiállítás Münchenben

Szeptember 7-én Angela Merkel (CDU) szövetségi kancellár nyitja meg a korábbi években megszokottnál sok tekintetben eltérő IAA Mobility kiállítást, amely Németországban az első kiemelt jelentőségű gazdasági rendezvény a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások után.  

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés