hirdetés
hirdetés
hirdetés

A FANUC műanyagipari automatizálási megoldásai a szerszámgépektől a robotokon keresztül a vezérlési rendszerekig hozzájárulnak ahhoz, hogy korunk termékei egyre elérhetőbb áron jussanak el hozzánk, egyre magasabb minőségben.

hirdetés

A hagyományos radiográfia – a tárgyak belső makrorészleteinek röntgenfelvétele – időigényes vizsgálati eljárás. De a számítógépes radiográfia innovatív technológiájának köszönhetően a végeláthatatlan munkanapoknak végük. 

Energocell üveghabgranulátum-gyártó üzemet adtak át Debrecenben, a húsz embert foglalkoztató üzemben évente 12-13 ezer tonna hulladék-üveget dolgoznak fel, és alakítanak át magas hőfokon habosított szigetelőanyaggá.

A megfelelő törlőkendő képes a legmodernebb gyárak működőképességét biztosítani, végső soron mindennapi életünket megkönnyíteni.

Az új Raspberry Pi 3 Compute Modul négymagos számítási teljesítményt nyújt az ipari alkalmazásokat létrehozó beágyazottrendszer-fejlesztőknek.

Megkezdte az iparszerű termelést az Aluinvent Zrt. a Felsőzsolca ipari parkjában lévő gyártócsarnokában, ahol évente ezer tonna alumíniumhab gyártását tervezi. 

hirdetés

A négy, energialáncokban való mozgásra kifejlesztett szervokábel-sorozattal egyszerűen csökkenthetők a gyártási és a folyamatköltségek anélkül, hogy az a minőség rovására menne.

Személygépkocsi, illetve hajtásláncgyártó közös vállalatot létesít Indiában a francia PSA Group a CK Birla Group vállalattal. 

A Chiaro olasz mérnöki vállalat egy új Haas VM-6 függőleges megmunkálóközpontot állított üzembe, amellyel csökkenteni tudta a megmunkálás beállításának időtartamát, és sokféle különböző méretű alkatrészt képes könnyebben megmunkálni.

A készre szerelt, gyorsan cserélhető, energialánccal védett kábel- és tömlőkötegek a létező legnagyobb védelmet biztosítják a háromdimenziós mozgások közben.

A SmartRunner termékcsaládba tartozó, azonnali használatra kész fényútmérők egyedülálló módon egyetlen kompakt eszközben kombinálják a nagy pontosságú fényútmérést és az alakfelismerést.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Gépek a testben?

A kiborgokra úgy szoktunk gondolni, mint gépi tartozékokkal feljavított élőlényekre, mondjuk mechanikus karral, bionikus szemmel vagy agyba ültetett chippel. Kevésbé jut eszünkbe a fordítottja: robot, élő alkatrészekkel felszerelve. 

Német gazdasági kilátások

A Szövetségi Statisztikai Hivatal előzetes adatai szerint 2016-ban a német gazdaság minden fontosabb mutatószámot tekintve jól teljesített, négy év óta a folyamatos, évről évre erősödő növekedési dinamika időszakát éli.

Válogatás

A Forbes magazin minden évben összeállítja az adott év általuk leginnovatívabbnak tartott cégeinek huszonötös listáját. Ennek a listának mutatjuk be röviden kilenc kiemelkedő, az ipari szektor szempontjából releváns szereplőjét, feltüntetve az eredeti listában elért helyezésüket is.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés