hirdetés
hirdetés
hirdetés

Fémszerkezetek elemeinek kötésére sok módszer kínálkozik: szegecselés, csavarozás, ragasztás, forrasztás, de talán a legmegbízhatóbb a hegesztés.Cikkünkben rövid rendszertechnikai áttekintést követően élvonalbeli megoldást mutatunk be az ESAB cégtől.

hirdetés

Ösztönszerű működtetés az első robotfelhasználók megsegítésére, újabb látórendszerek, delta robotok és lézeres hegesztés – ezeket mutatta be a Fanuc a standján a világ legnagyobb robotikai kiállításán. 

Az alkalmazott görgős egyengetés egy olyan elterjedt módszer, amellyel a síklapúsági hibák és feszültségek többrendbeli hajlító alakítással minimalizálhatók. Az alábbiakban a Per-Kor Kft. segítségével járjuk körül a folyamat sajátosságait.

Kifejlesztettek egy 3D-s technológiát, amellyel nanométer és a mikrométer nagyságú fémszerkezeteket készíthetnek.

A svájci gyökerű Stadler magyarországi, Szolnokon üzemelő gyáregységében a hazánkban is népszerű személyvonatokhoz készülnek hegesztett-festett kocsiszekrények.

Az ipari tisztítás technológiája alapvető változásokon megy keresztül az autóipartól a félvezetőgyártáson át az orvosi technikáig.

hirdetés

Manapság az ipari disztribúciós láncban az igazi értéket az adja, ha a kereskedő kompetens módon szolgálja ki ügyfelét – ismeri a problémáját, és annak megoldására törekszik. 

A gyártók folyamatosan új módszereket keresnek tervezési feladataik optimalizálására, hogy egyszerűen és gyorsan kiszolgálhassák az ügyféligényeket. 

A mai digitális technológia és az IoT- (Internet of Things) eszközök mellett számos gyártási és termelési folyamat már szinte teljesen automatizált és jól látható előnyöket biztosít, ám az élelmiszeri minőségbiztosításban mégsem elterjedt. 

A Horn bemutatta a nagy sikerű precíziós szerszámrendszer új változatát a 2019-es EMO szakkiállításon. Az új geometria alkalmas fúráshoz, kiesztergáláshoz, homlokesztergáláshoz és hántoláshoz. Ezzel a Horn egy többfunkciós eszközt kínál többféle alkalmazáshoz.

A lemezmegmunkálással, lemezalkatrész-gyártással foglalkozó vállalat, a Melior Laser Kft. iparági tapasztalatai alapján összefoglalta, hogy a  megmunkálási folyamatokat, hogyan lehet hatékonyan, de nem óriási beruházás árán optimalizálni.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Az adatokból pénzt csinálni és tanulni egyaránt lehet

Az új technológiák segítik és igénylik is a vállalati adatok módszeres feldolgozását, használatát. Nincs olyan digitalizációhoz kapcsolódó fogalom, amely ne az adathoz vezetne vissza. Biró Szabolccsal, a HiflyLabs fejlett analitikai üzletágának vezetőjével, mérnök-informatikus-szociológus-data scientisttel beszélgettünk a minden szinten megjelenő tanulásról, amely segíti a kis- és nagyvállalatokat az adatos gondolkodás és a sikeres adatos projektek felé való nyitásban.

Előrejelzés

Kelet-Közép-Európában javíthatják versenyképességüket a nyugat-európai gépkocsigyártók, amelyek elsősorban a kutatás-fejlesztés területén néznek szembe rendkívüli kihívásokkal.

Felsőoktatás

A kaposvári villamosmérnöki alapképzési szakon államilag finanszírozott és költségtérítéses formában, nappali munkarendben húsz-harminc diák kezdheti el tanévenként a tanulmányait.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés