hirdetés
hirdetés
hirdetés

Felére csökkenti a piacra lépéshez szükséges időt, és lefaragja a terméktervezés költségének negyedét is a megoldás, amelyet a Siemens elektronikai cégeknek készített. A digitális és a fizikai világot varratmentes egységbe foglaló rendszert a német cég maga is eredménnyel alkalmazza ambergi okosgyárában.

hirdetés

Az Imprintec-technológia alapötlete a véges elemes szimulációs eredmények mérési eredményekkel történő összehasonlítása annak érdekében, hogy az anyagjellemzők meghatározhatóvá váljanak. 

Egy kilogramm kemény sajthoz tíz liter tejre van szükség. Annak érdekében, hogy a savó kiszivárogjon a sajtból, azt préselni kell, az ipari termelésben ezt a folyamatot pneumatikus hengerekkel és szelepekkel automatizálják.

Az elmúlt évek dinamikus fejlődésének egyik legfontosabb eredménye a 3D-nyomtatási technológiák elterjedése volt. A korábban gyors prototípusgyártásra fejlesztett eljárások ma már jelentősen túlnőttek korábbi szerepükön, és megannyi új gyártási megoldás született a területen. Ennek köszönhetően napjainkban már nemcsak műanyagok nyomtatásával születhetnek beépíthető alkatrészek, hanem többek között a fémmegmunkálások egy részét is kiválthatjuk a nyomtatással.

A Markforged Metal X költség- és időhatékonyságot eredményez a rézmegmunkálásában, mivel megkönnyíti az összetett, nagy elektromos- és hővezető képességű alkatrészek kiszámítható gyártását.

Iparágtól függetlenül egyre nagyobb igény jelentkezik a termékek feliratozására, megjelölésére mind termelői, gyártói, mind felhasználói oldalról.

hirdetés

Akár 20 méter hosszú, 4 méter széles és 4 méter magas alkatrészek vagy késztermékek is nyomtathatók a hibrid 3D-nyomtatóval.

Ösztönszerű működtetés az első robotfelhasználók megsegítésére, újabb látórendszerek, delta robotok és lézeres hegesztés – ezeket mutatta be a Fanuc a standján a világ legnagyobb robotikai kiállításán. 

Az alkalmazott görgős egyengetés egy olyan elterjedt módszer, amellyel a síklapúsági hibák és feszültségek többrendbeli hajlító alakítással minimalizálhatók. Az alábbiakban a Per-Kor Kft. segítségével járjuk körül a folyamat sajátosságait.

Kifejlesztettek egy 3D-s technológiát, amellyel nanométer és a mikrométer nagyságú fémszerkezeteket készíthetnek.

A svájci gyökerű Stadler magyarországi, Szolnokon üzemelő gyáregységében a hazánkban is népszerű személyvonatokhoz készülnek hegesztett-festett kocsiszekrények.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

2009-es mélyponton az Ifo-index

Egy 15 ezer vállalat részvételével készült német gazdasági felmérésből kiderült, hogy a megkérdezettek 92,4 százaléka érzi a járvány üzleti tevékenységére gyakorolt negatív hatását. 

COVID-19

A hőkamerákkal felszerelt eszközök a magas testhőmérsékletű emberek személyazonosságát is meg tudják állapítani, és a kórtörténetükre is rálátást biztosítanak.

A napelemes erőművek bűvöletében

Egymás után dönti meg a termelési rekordokat a magyarországi napelemes szektor, pedig az igazi boom majd csak most következik. 

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés