hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az üdítőitalgyártók közül a világon elsőként kötött megállapodást a legzöldebb alucsomagolásra a Hell Energy. Megmutatjuk, hogy csinálják akár végtelenszer. 

hirdetés

A molekulából a gyárban lesz rettegett növényvédőszer, a késztermék egyéb összetevőivel alkothat egészségre potenciálisan káros anyagot.

A Cokoon abroncsban megvalósították a textil szilárdító anyagok gumivegyületekkel történő kötését anélkül, hogy rezorcint és formaldehidet kellene alkalmazni a szövet itatása során.

Az isense siklócsapágyak észlelik a kopást, és előre jelzik a potenciális meghibásodásokat.

Kompetenciaközpontként is működik majd az, a Firenzétől 50 kilométerre dél-keletre épülő ABB elektromos járműtöltőket gyártó üzem, amelynek átadására várhatóan 2021 végén kerül sor.

Szűkebb értelemben véve a gyártás mindig is a fenntarthatóságról szólt. A versenyképes árú, magas minőségű termékek gyártása lehetővé teszi a gyártó számára, hogy nyereséget termeljen, hogy ezzel fenntarthassa üzleti tevékenységét.

hirdetés

Egy 2020-as kutatás arra mutat rá, hogy a csomagolások színénél, formájánál és mintájánál kezd sokkal fontosabb lenni az, hogy miből készült, főleg a fiatalabb generáció körében, a kutatás szerint a papír-karton csomagolások a legnépszerűbbek.

A HELL ENERGY Magyarország Kft. elnyerte az Energiatudatos Vállalat 2020 díjat.

Az új, xirodur anyagból készülő golyós továbbítóegységek meggyőzően teljesítettek az elektromos vezetőképességet mérő tesztek során.

A világtrendet manapság a lebomló PLA-alapú ökopoharak jelentik, amelyek használat után alkotóelemeikre esnek szét. A háttérben azonban olyan kutatások is folynak, amelyek minél több szénszálas termék esetén biztosíthatják a biológiai lebomlást. 

Kíváncsiak voltunk, hogyan érintette a koronavírus-járvány az ipari cégeket. Milyen intézkedéseket hoztak munkavállalóik védelme érdekében, hogyan készülnek az újraindulásra, és milyen tanulságokat rejtett magában számukra a krízishelyzet. 

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

A technológia a közeljövőben leginkább az akkumulátorcellák szintjén javul majd. A BME Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar docensével, dr. Höfler Lajossal beszélgettünk az akkumulátorfejlesztések irányairól.

Elektromos autózás

Elon Musk bejelentette az új 4680-as cellát, a strukturális teherviselő akkutömböt, a szárazelektrolitot, a szilícium anódot és a katódfül nélküli akkumulátort – mindezekkel jelentősen csökkennek az elektromos autók gyártási költségei. 

Esettanulmány

Bemutatunk egy valós idejű helymeghatározásra és hangalapú kiszedésre épülő, innovatív intralogisztikai megoldást. 

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés