hirdetés
hirdetés
hirdetés

ABB robotok dolgoznak a BMW oxfordi összeszerelő üzemében, ahol Miniket festenek, hegesztenek és szerelnek össze. Videó.

hirdetés

A gépalkatrészek körültekintő tisztítására szánt Mewatex Ultra törlőkendők a fenntarthatóságot szolgálják az iparban.

Az ipari felhasználás során – annak volumene miatt – egy gazdálkodó szervezet versenyképességét is meghatározhatja, miként állnak a döntéshozók az automatizáció kérdéséhez. (x)

A CFRP, vagyis a szénszállal erősített polimer kompozit anyagok alacsony súlyuk mellett nagyon merevek; az anyagot például repülőgépészeti, gépjárműépítési vagy sporteszközként is használják. 

PC‑alapú automatizálással akadálymentes kommunikációs képességekkel kiegészített rendszerek segítségével Zóna 0/20 besorolású környezetekben is holisztikus módon biztosítható adatátvitel az érzékelőktől a felhőig. 

A 3D-nyomtatás egyik legdinamikusabban fejlődő startupja, a Formlabs is csatlakozik a FreeDee 3D Akadémia idei programjához az Autmotive Hungary kiállításon.

hirdetés

Az új Ultimaker S5 problémamentes, megbízható megoldás funkcionális prototípusok, gyártószerszámok és végfelhasználói alkatrészek nyomtatásához.

Állami támogatással fejlesztenek digitális alapokon működő termék előállítási lánc és termék életciklus követési moduláris mintarendszer-prototípust. Egy olyan platformot, amely segít a vertikális és horizontális integráció megteremtésében.

A hazai gyártó cégeknél egyre növekszik a munkaerőhiány, ezzel párhuzamosan a bérmunkaigény tovább nő. A nem megfelelő számú munkaerő ellensúlyozására fokozott az érdeklődés az automatizálható gyártási folyamatok iránt.

Gyerekcipőben jár a robotika az élelmiszeriparban - pedig egyre inkább ez az irány.

30 éve indított szerszámgyártó családi vállalkozás júniusban ünnepelte jubileumát és az azóta elért eredményeket. A sikert generáló tényezőket kutattuk az érdi kisvállalatnál. (X)

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Esemény

36 gyár mutatja be digitalizációs megoldásait országszerte november 16-án, a Modern Gyárak Éjszakáján.

Demokratikus technológia

A 2008-ban kifejlesztett blokklánc-technológiával kapcsolatos hírek tavaly árasztották el a mainstream médiát, és a jóslatok szerint nem is a pénzügyi világban, hanem az egészségügyben válik először széles körűvé a technológia alkalmazása, forradalmi változásokat eredményezve az egészségmegőrzésben és a gyógyításban egyaránt.

Német gazdasági kilátások

A Nemzetközi Valuta Alap idei, a világgazdaság növekedésére vonatkozó előrejelzését a közelmúltban 3,9-ről 3,7 százalékra, az Európai Bizottság az unió tagországaira vonatkozó növekedési prognózisát az év eleji 2,3 százalékról 2,1 százalékra mérsékelte, s – többek között az olasz gazdaságról érkező riasztó hírek nyomán – ennek megvalósulása is egyre bizonytalanabbá vált.  

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés