hirdetés
hirdetés
hirdetés

Míg 10 évvel ezelőtt a válság volt a közbeszéd tárgya, és a hatásait éreztük, manapság világméretekben is korszakformáló időket élünk. Az elmúlt tíz év megmunkálásban történt kiemelkedő fejlesztéseiből szemezgettünk.

hirdetés

A CognexViDi Suite képelemző szoftver mély tanuláson alapuló gépi látóképességgel teszi lehetővé a tárgyak automatikus felismerését, ellenőrzését és osztályozását.

A Beckhoff a TwinCAT Vision által átfogó képfeldolgozási funkciókat épített be PC-alapú vezérlőrendszerébe. 

A Seco legújabb áttörése a síkmaró szerszámok terén a Double Quattromill 22 marószerszám, amely jelentős mértékben növeli a fémleválasztási sebességet.

Három világpremierrel és kiterjesztett szoftvercsomagokkal várja a látogatókat a Chiron-csoport a szeptemberi AMB kiállításon.

A Hurco vállalat az AMB 2018 vásáron bemutatja, hogyan lehet a hatékonyságot növelni egy megmunkálógép és egy betöltőrobot együttműködése útján.

hirdetés

170 millió forintos beruházását avatta a 100 százalékban magyar tulajdonú, 15 éve fennálló lemezmegmunkáló-lemezalkatrészeket előállító Melior Laser Kft.

A MEWA a fenntarthatóság jegyében tavaly egymilliárd újra felhasználható ipari törlőkendőt mosott ki.

A függőleges CNC-megmunkálás specialistája idén is meghívta a szakembereket hagyományos házi vásárára, a Chiron Open House-ra.

Rövid átfutási idők, kiemelkedő precizitás: ezek a Hurco szerszámgépek fő ismérvei. A vállalat sikertörténete egy innovatív, számítógépes vezérléssel kezdődött 1968-ban.

Az új, ezüstkötésű csiszolókorongok fejlett szemcsetechnológiákon alapulnak, amelyek költséghatékony és optimalizált vágási, köszörülési és csiszolási képességeket biztosítanak.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Elektromobilitás

Az akkumulátorgyártás kapacitásának hiánya és a magas gépkocsiárak állnak az elektromobilitás szélesebb körben való elterjedésének az útjába, de már nem sokáig – legalább is ezt állították szakemberek az Emobility Forumon, Budapesten.

Az ipari robotika évtizede

Az ipari robotfejlesztések eredményeképpen már 10 éve berobbantak a kollaboratív robotok a piacra, és térnyerésük lenyűgöző lendületet vett. Azóta fokozatosan épülnek be a gyártási kultúrába, aminek a hajtóereje az üzleti megtérülés. Riportunkban áttekintjük az ipari robotok elmúlt évtizedét.

Apple

Az OLED-kijelző ráadásul mélyebb feketét és világosabb színeket kínál az elődjeihez képest.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés