hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kíváncsiak voltunk, hogyan érintette a koronavírus-járvány az ipari cégeket. Milyen intézkedéseket hoztak munkavállalóik védelme érdekében, hogyan készülnek az újraindulásra, és milyen tanulságokat rejtett magában számukra a krízishelyzet. 

hirdetés

A HELL ENERGY Magyarország Kft. elnyerte az Energiatudatos Vállalat 2020 díjat.

Az új, xirodur anyagból készülő golyós továbbítóegységek meggyőzően teljesítettek az elektromos vezetőképességet mérő tesztek során.

A világtrendet manapság a lebomló PLA-alapú ökopoharak jelentik, amelyek használat után alkotóelemeikre esnek szét. A háttérben azonban olyan kutatások is folynak, amelyek minél több szénszálas termék esetén biztosíthatják a biológiai lebomlást. 

Az alábbiakban egy jó gyakorlatot mutatunk be, amelyben egy technológiai cég a kormányokkal és tudósokkal együttműködve veszi fel a harcot a koronavírus ellen.

Cikkünkben szakmai információkat olvashatnak arról, hogy mekkora mennyiségű műanyag terméket kell jövőre pótolni és milyen technológiai változtatásokra van ehhez szükség.

hirdetés

A Fujitsu új platformján sokféle valósidejű információ könnyen elérhető: termékkonfigurációk, komponensek és az alkatrészek adatai éppúgy, mint az automatikus tápellátási és kábelezési segédprogramok vagy az adatközponti és rack-forgatókönyvek.

Egy felelős gyárautomatizálási vállalat a technológiai megoldásokban és a karbantartásban is gondot fordít arra, hogy a bolygó szűkös erőforrásait a lehető legtakarékosabban használja fel.

Hosszabb távon is átalakulnak a munkavégzés egészségvédelmi szabályai, a koronavírus terjedése ellen meghozott intézkedések egy részét a pluszköltségek ellenére fenntartják majd a vállalkozások.

Bemutatunk egy eszközt, amellyel optimális tisztaságú levegő és jelentős sűrített levegő megtakarítás érhető el, az ellenáramú lefúvatással tisztított porgyűjtő rendszerekhez. 

A közel jövőben akár napi 10.000 pajzs is készülhet a zalaegerszegi Mould Tech Kft. üzemében.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Festo TechTalk 2020

A tetemes energiát megtakarító digitális szelepszigettől az emberi kéz finom manipulációjára képes soft handig – online megtartott TechTalk beszélgetésen mutatták be a Festo szakemberei a vállalat legújabb, az ipar 4.0 világba illeszkedő megoldásait.

Autonóm légiközlekedés

A gépgyártó légi járművei most már önvezető módban is képesek fel és leszállni, valamint gurulni a kifutópályán. 

Látszat

A Facebook szakembereinek új fejlesztésével a jövőben kényelmesebben ugorhatunk fejest a mesterséges és látszólagos, párhuzamos univerzumokba.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés