hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A szerszámgépipar – ahogy a legtöbb iparág – szenved a jelenlegi gazdasági helyzettől, és kénytelen a jövő témáinak szentelni magát. Összefoglaltuk a legfontosabb szerszámipari trendeket.

Az energiahatékonyság nem csak az utakon játszik fontos szerepet. Már a gépjárműgyártás során is segítenek okos automatizálási megoldások az energia- és költségmegtakarításban. A Madridban található IVECO üzem élen jár az energiahatékony megoldásai révén.

A kicsi és nagy teljesítményű egyenáramú motorok kulcsfontosságúak az egyre jobban integrált rendszerek fejlesztésében. Ezek a motorok számos ágazatban számítanak műszaki szempontból éllovasnak.

hirdetés

Az újrafelhasználható törlőkendők tökéletes tisztaságot biztosítanak az iparban és a műhelyekben egyaránt.

A 2021-es év is hozott újdonságokat az M+E életébe. Egyrészt tavasztól új márkával bővült a termékportfólió: a japán KIWA megmunkálóközpontjaival, valamint a kínálatból már ismert gyártók is új gépekkel, megoldásokkal álltak elő idén. 

hirdetés

Az alábbi cikkünkben a háromgörgős hajlítás ismérveit, előnyeit, buktatóit járjuk körül.

Ha a koptatási folyamatok optimalizálásáról van szó, a legnagyobb figyelem a munkagép technikára irányul. Az, hogy egy egyszerű koptatókö-cseréből jövedelmező folyamatoptimalizálás jöhet létre.

Bemutatunk egy szerszámot a rendkívül finom megmunkáláshoz, amellyel kimagasló felületminőség hozható létre. 

A világ változik körülöttünk. Az utóbbi néhány évben felbukkantak olyan eszközök, lehetőségek, amelyekről korábban nem is álmodhattunk. Mesterséges intelligencia. Gépi tanulás. Virtuális valóság. 3D-fémnyomtatás. 

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

A fenntarthatóság már rég nem csak egy divatos hívószó, hanem mindennapjaink létfontosságú elemévé vált, amire az ipar minden szereplőjének tekintettel kell lennie, beleérte a gyártóvállalatokat is.

Szeptemberi lapszámunkban arra vállalkoztunk, hogy áttekintsük, hogyan formálódik a pneumatika és az ipari automatizálás az IIoT-rendszerek térnyerésének hatására, és igyekszünk több szempontból megvizsgálni a kkv-szektort érintő kérdéseket is a témában. 

Nemzetközi Autókiállítás Münchenben

Szeptember 7-én Angela Merkel (CDU) szövetségi kancellár nyitja meg a korábbi években megszokottnál sok tekintetben eltérő IAA Mobility kiállítást, amely Németországban az első kiemelt jelentőségű gazdasági rendezvény a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások után.  

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés