hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Új megmunkálógépek és automatizációs megoldások mutatkoztak be a DMG MORI 2021-es pfronteni online nyílt napjain.

hirdetés

Az új chainflex kábeldobozoknak köszönhetően a szállítási költség 84 százaléka megtakarítható.

Futószalagok, ipari robotok, automatizálás, digitalizálás – a termelőüzemek az elmúlt száz év során komoly mértékben változtak. A MEWA az ipari fejlődés minden lépcsőjénél az elsők közt ugrotta meg a következő szintet.

A VTEM Festo Motion Terminal a pneumatikát az ipar 4.0 korszakába helyezi olyan alkalmazásokkal, amelyek több mint 50 egyedi összetevőt helyettesíthetnek. 

Gyártótól és korosztálytól függő felvonók körülbelül 15 perc alatt, plug & play segítségével érzékelőkből, szoftverből és szolgáltatásból álló felvonófelügyelet épülhet fel. 

hirdetés

A nyilvános helyeken megjelenő technikai eszközök megkövetelik azellenálló felhasználói interfész alkatrészek alkalmazását.

Az SMC – mint világvezető pneumatikagyártó – elhivatott a környezetvédelem és a hatékonyság mellett, különösen nagy hangsúlyt fektetve a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére.

Az igus új, virtuális ügyféllátogatási szolgáltatást vezetett be és interaktív prezentációit áthelyezte online platformra.

A gép- és berendezésgyártás, a forgalom nagysága alapján az autóipar után Németország második legfontosabb ipari ágazata; már pedig a német gazdaságban betöltött kiemelt szerepe folytán messze nem mellékes, hogyan vészeli át napjainknak a koronavírus-járvány által kiváltott válságát.  

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Informatika

A számítógépes információ végeláthatatlan mennyiségének tárolásához hoztak létre szintetikus DNS-szálakat a Kaliforniai Egyetem kutatói.

Kevert valóság

Végre kiderül, milyen is az, amikor a munkatársak saját maguk holografikus avatárjaként egyetlen közös virtuális munkakörnyezetben dolgozhatnak együtt az aktuális projektjeiken.

Kiborgok

Egy sáska fülét robotba integrálva hoztak létre a környezeti hanghatásokra megbízhatóan reagáló kiborg rendszert a Tel Avivi Egyetem kutatói.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés