hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Új piaci szereplő kínálja magas hozzáadott értékű szolgáltatásait a lemezmegmunkáló gépek belföldi értékesítésének területén. A Ge-Co vezetőjével, Kutnyánszky Tamással beszélgettünk.

hirdetés

Az ICO Zrt. fröccsöntő üzemében a FANUC-nak jelenleg három, a jövő évtől pedig hat Roboshot fröccsöntő gépe üzemel. A beruházások a környezettudatos, innovatív technológiák és a folyamatos fejlesztés iránti elkötelezettséget tükrözik.

A mostani bizonytalan időszakból is profitálhatnak azok a proaktív cégek és vállalkozók, akik folyamatos fejlesztéseken gondolkodnak és nyitottak az újdonságokra. 

A nehéz piaci és gazdasági körülmények ellenére pozitív EBIT-tel zárta 2020 első félévét a DMG MORI.

Az alábbiakban egy olyan költséghatékony eljárást mutatunk be, amelynek segítségével meg tud felelni az ipari ügyfelek szén-dioxid-kibocsátással kapcsolatos elvárásainak.

Ha autókat vagy szoftvert lehet közösen használni, miért ne lehetne üzemi textíliákat is megosztani?

hirdetés

Új kettős – dízel és elektromos – üzemmódú  mozdonyokra szóló keretmegállapodás jött létre a Siemens Mobility-vel, amely végül évi nyolcmillió liter dízel üzemanyag-megtakarítást eredményezhet. 

A HSG legújabb fiberlézervágóját azoknak a kis és közepes méretű fémipari vállalkozásoknak fejlesztette ki, amelyek korszerű, modern technológiával kívánnak síklemezeket vágni, de megfizethető költséggel. 

A welsi telephelyen a hegesztéstechnika-gyártó a jövőben kissorozatban a prototípus-készítési szakaszhoz szánt alkatrészeket is hegeszt majd – például akkumulátorteknőket.

Az ABB új AXW 315 és 400 IEC vízhűtéses motorjai átlagosan 40 százalékkal nagyobb teljesítményt adnak le, mint a hagyományos ventilátorhűtésű típusok.

Digitalizációs szolgáltatásai folyamatos fejlesztésének köszönhetően a DMG MORI innovatív integrált megoldásokkal támogatja ügyfeleit a jövőorientált gyártásban.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

A technológia a közeljövőben leginkább az akkumulátorcellák szintjén javul majd. A BME Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar docensével, dr. Höfler Lajossal beszélgettünk az akkumulátorfejlesztések irányairól.

Elektromos autózás

Elon Musk bejelentette az új 4680-as cellát, a strukturális teherviselő akkutömböt, a szárazelektrolitot, a szilícium anódot és a katódfül nélküli akkumulátort – mindezekkel jelentősen csökkennek az elektromos autók gyártási költségei. 

Esettanulmány

Bemutatunk egy valós idejű helymeghatározásra és hangalapú kiszedésre épülő, innovatív intralogisztikai megoldást. 

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés