hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Új piaci szereplő kínálja magas hozzáadott értékű szolgáltatásait a lemezmegmunkáló gépek belföldi értékesítésének területén. A Ge-Co vezetőjével, Kutnyánszky Tamással beszélgettünk.

hirdetés

Az alábbiakban két, jövőbe mutató technológián alapuló berendezést mutatunk be a felületkezelés területéről, amely immáron Magyarországon is elérhető.

Ha az ipari felületek és alkatrészek tisztításánál az a szempont, hogy kímélő, száraz és környezetbarát legyen a technológia, akkor a szárazjégszórás egyértelmű választás.

A technikusok és vállalkozók kemény munkakörülményei esetén is helytáll a FLIR Exx-sorozatának legújabb hőkamerája, amely élénk képeket és nagy mérési pontosságot kínál elektronikai, mechanikai és építőipari használat esetén.

A termékfejlesztéssel, gép- és alkatrészgyártással foglalkozó Elemech Kft. ügyvezetője a Fanuckal történő együttműködéséről mesélt lapunknak.

Hatékonyság és rugalmasság jellemzi annak az új sarokmarónak a használatát és szerszámrendszernek az alkalmazását, amelyeket cikkünkben bemutatunk. 

hirdetés

A MEWA Bio-Circle alkatrésztisztító berendezéssel az olajos alkatrészek megtisztítása káros egészségi hatások nélkül és kellemes almaillatban végezhető el.

Egy kis családi vállalkozás, amely szerszámgyártással, tervezéssel és javítással foglalkozik, évek óta Fanuc szerszámgépekkel dolgozik. A tulajdonosok tapasztalataikat mondják el az új szikraforgácsoló beszerzéséről.

A PMT Szerszámgép Kereskedelmi és Szerviz Kft. modern lemezmegmunkálási és alakítástechnológiai eljárásokkal, többek között lézervágó gépekkel járul hozzá a vállalkozások jobb eredményeihez. 

Az új, nagy teljesítményű polimernek köszönhetően az energialáncokban használható Chainflex VFD motor- és szervokábelek optimális szigetelést kapnak.

Az Axile G-sorozatának új öttengelyes megmunkálógépe, a G6-os követi a már több mint tíz éve gyártott és fejlesztett, U-kialakítású öntvényre épülő, billenő körasztalos G8-as család előnyös tulajdonságait, napjaink technikai újdonságaival ötvözve.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Elektromobilitás

Elon Musk, a Tesla elnöke bejelentette, hogy Németországban tervezi új, elektromos meghajtású autókat gyártó európai üzeme megépítését.

Ipar 4.0

Kiadónk, a PPH Média idén utoljára rendezte meg a Factory Experience roadshowját november 7-én, Kecskeméten. A rendezvénysorozat 6. állomásán az előadók a ipar 4.0 különböző egységeit mutatták be, amelyek egy mai vállalatvezetőnek nélkülözhetetlen ismereteket jelentenek az automatizáció területén.

Gyártásvégrehajtás

Aki már vezett be MES-rendszert, nem is egyet, az tudja, hogy összességében mennyire lesz sikeres a bevezetés. Sós András, a Com-Forth fejlesztőmérnöke tudja és meg is írta tapasztalatait. Az első részben az alapdilemmákról esett szó, most a bevezetés lépéseiről és a költségigényekről számolunk be. 

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés