hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Akár egy régi gép modernizációja, akár egy teljesen új szerkezet felépítése merül fel, alapvető az egész tervezési folyamat alatt a mozgatórendszerek, illetve azok pályáinak, funkcióinak szem előtt tartása.

hirdetés

Hatékonyság és rugalmasság jellemzi annak az új sarokmarónak a használatát és szerszámrendszernek az alkalmazását, amelyeket cikkünkben bemutatunk. 

A MEWA Bio-Circle alkatrésztisztító berendezéssel az olajos alkatrészek megtisztítása káros egészségi hatások nélkül és kellemes almaillatban végezhető el.

Egy kis családi vállalkozás, amely szerszámgyártással, tervezéssel és javítással foglalkozik, évek óta Fanuc szerszámgépekkel dolgozik. A tulajdonosok tapasztalataikat mondják el az új szikraforgácsoló beszerzéséről.

A PMT Szerszámgép Kereskedelmi és Szerviz Kft. modern lemezmegmunkálási és alakítástechnológiai eljárásokkal, többek között lézervágó gépekkel járul hozzá a vállalkozások jobb eredményeihez. 

Az új, nagy teljesítményű polimernek köszönhetően az energialáncokban használható Chainflex VFD motor- és szervokábelek optimális szigetelést kapnak.

hirdetés

Az Axile G-sorozatának új öttengelyes megmunkálógépe, a G6-os követi a már több mint tíz éve gyártott és fejlesztett, U-kialakítású öntvényre épülő, billenő körasztalos G8-as család előnyös tulajdonságait, napjaink technikai újdonságaival ötvözve.

Új, nagyobb telephelyre költözik a dán ipari takarítógép gyártója. 

Napjainkban a termékek mellé kínált szolgáltatások nemcsak a fogyasztási cikkek piacán, hanem a vállalatok közötti kereskedelemben is felértékelődtek. Az egyre bővülő szolgáltatásportfóliók pedig komoly versenyhelyzetet teremtenek a kínálati oldalon, miközben a vásárlók és a felhasználók egyre inkább testreszabott megoldások közül válogathatnak. Cikkünkben igyekszünk körbejárni a hazai iparvállalatok számára is hozzáférhető szolgáltatástípusokat.

A hidraulikus csövek vezetésére szolgáló új E2-es lánc jóvoltából már a legkisebb és legszűkebb helyeken is el lehet vezetni a szükséges energiát vagy közeget.

Egy új elgondoláson alapuló hidromechanikus présgép megvalósításán dolgozik a C3D Kft. A termék reális konkurenciája lehet a napjainkban elterjedt típusoknak.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Anyagtudomány

Finn tudósok a csomagolóiparban is felhasználható, környezetbarát műanyagot hoztak létre.

Nagyra nőtt a német családi vállalkozás

A Horn család három generációja kitartó munkával hódítja meg a világpiacot. Az 1969 óta precíziós szerszámokat gyártó Paul Horn GmbH mára 70 országban több száz millió eurós forgalmat bonyolít. A cég alapításának 50. évfordulójára rendezett ünnepi Technológiai Napokon jártunk Tübingenben.

Mit tehetnek az ipari szereplők?

A klímaváltozás és a bolygónk egészsége soha nem volt még olyan felkapott téma, mint napjainkban. Klímasztrájkok és fenntarthatósági intézkedések sokasága igyekszik felhívni a figyelmet az élhető környezet megőrzése érdekében tett lépések szükségességére. A tendencia az ipar számára is feladja a leckét: itt az ideje újraértelmezni az ipari rendszerek és gépek életciklusát csakúgy, mint az energiahatékonyságot, a megújuló energiahordozók alkalmazását, valamint a káros anyagok kezelését.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés