hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az elektronikai iparág után az autóipar a második legjelentősebb ágazat Magyarországon, amelyben a beruházások üteme az idén várhatóan 10-12 százalékkal nő majd. 

hirdetés

A francia autóipari Sicta Kft. 3,4 milliárd forintos beruházással bővíti felsőzsolcai alkatrészgyárát, a beruházással 115 új munkahely jön létre. 

A bárhonnan, bármikor elérhető online piactéren minden hasznosítható hulladék megtalálható.

A tavalyihoz hasonlóan több mint 600 tonna fényforrás begyűjtését tervezi idén a Electro-Coord, a számítások szerint már elérték a kétmilliomodik darabot.

Hat különleges fiatal, hat menő cégnél, hat hónap gyakorlattal életre szóló élményt szerezhet.

Várják a hazai és nemzetközi pályázatokat az V. Kelet-közép-európai Logisztikai Kiválósági Díjra.

hirdetés

A digitalizáció és az ipar 4.0 témakörökben született írásokat díjazza a Siemens Press Award 2017. A nevezési határidő 2017. augusztus 15., a 3 nemzetközi nyertes egyenként 1000 eurós fődíjban részesül.

A UPS felmérése szerint az ipari beszerzők idén 27 százalékkal többen vásároltak közvetlenül a gyártótól, mint 2015-ben. A cég szerint a felmérés tanulsága, hogy az ipari disztribútoroknak át kell gondolniuk az üzleti modelljüket a fennmaradás érdekében.

 

Digitális jólét program által kezdeményezett, június 19-én megalakult 5G-koalíció első plenáris ülésén választotta meg az elnökségét.

Az ABB a Kanadai Űrügynökséggel kötött szerződés keretében egy Mars-kutató programhoz már megtervezte azokat a készülékeket, amelyekkel a molekuláris élet jelenlétét lehet majd észlelni. 

Valamelyest javult tavaly az Európai Unió innovációs teljesítménye, de nagyok a különbségek a tagállamok között. A 2017-es, 28-as eredménytáblán Magyarország a 23. helyen áll.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Hazai fejlesztések

Az egyik aktuális ipari bumm az elektromobilitás, illetve az ehhez kapcsolódó fejlesztések. Három hazai piacképes, környezettudatos és smart city irányába mutató innovációt mutatunk be.

Elektromobilitás-ösztönzők

Jelenleg még az elektromos autók lényegesen magasabb árfekvése miatt a belső égésű motorral rendelkező gépjárművek forgalma jóval nagyobb. A különböző ösztönző programok és a környezetvédelmi előnyök azonban már most is sokaknál billentik a mérleget az e-kocsik vásárlása felé.

Német autóipar

Az alacsony kamatlábak és az olajtermékek ugyancsak alacsony árszínvonala serkentő hatást gyakorol a világ, és ezen belül Németország autóiparára; ugyanakkor az Egyesült Királyságnak az Európai Unióból tervezett kilépése, valamint az amerikai és a kínai viszonylatban felmerülő kereskedelmi viták komoly politikai kockázatokkal terhelik az ágazatot.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés