hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Gazdaságkutatók közös előrejelzése szerint a német gazdaságra továbbra is a stabil növekedés jellemző, a bruttó hazai termék növekedése 2020-ig akár az évi 2,0 százalékot is elérheti. 

hirdetés

A Sanmina beruházása megerősítette az amerikai vállalatok második helyét a magyarországi befektetők között.

A biztonságtechnikai eszközöket gyártó Dahua Technology Magyarországot választotta európai piacainak kiszolgálásához, és megnyitotta új európai ellátási központját Zalaegerszegen.

Hetedik magyarországi gyárát Debrecenben építi fel a Continetal csoport: a 100 millió eurós beruházás alapkövét szeptember 17-én helyezték el a repülőtér melletti déli ipari övezetben.

Egy San Franciscó-i lap évtizedek óta meghatározza, hogyan kell írni a technológia világáról. A 25 éves Wired sztorija.

Harmadik alkalommal írta ki a Siemens sajtóversenyét, amelynek hazai fodulójában a GyártásTrend szerzőjét is díjazták. A versenyre a közép- és délkelet-európai országokból, valamint Izraelből lehetett jelentkezni.

hirdetés

Ez derült ki a magyar kis-, közép- és nagyvállalatok digitalizációs indexéből, amely a 2016-os eredményekkel megegyezően 3,5-ös értéket ért el 2018-ban is.

A Bosch sorozatban negyedszer jutalmazta kiemelt beszállítói státussal a laatzeni székhelyű Aventicset a standardizált pneumatikai eszközök kategóriában.

Ezt az IFUA Horváth & Partners német nyelvterületen végzett felmérése állapította meg. 

A BME és az ELTE kutatói koordinálják Magyarországon az EU AI-platformjának létrehozását.

Egyes vélemények szerint a robotok számának erőteljes növekedése a belátható jövőben a munkanélküliek számának emelkedéséhez fog vezetni, mások szerint nincs többről szó, mint a szakképzett munkaerő hiányának mérsékléséről.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Elektromobilitás

Az akkumulátorgyártás kapacitásának hiánya és a magas gépkocsiárak állnak az elektromobilitás szélesebb körben való elterjedésének az útjába, de már nem sokáig – legalább is ezt állították szakemberek az Emobility Forumon, Budapesten.

Az ipari robotika évtizede

Az ipari robotfejlesztések eredményeképpen már 10 éve berobbantak a kollaboratív robotok a piacra, és térnyerésük lenyűgöző lendületet vett. Azóta fokozatosan épülnek be a gyártási kultúrába, aminek a hajtóereje az üzleti megtérülés. Riportunkban áttekintjük az ipari robotok elmúlt évtizedét.

Apple

Az OLED-kijelző ráadásul mélyebb feketét és világosabb színeket kínál az elődjeihez képest.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés