hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Korábban soha nem látott mértékben kell alkalmazkodni a megváltozott életkörülményekhez, adaptálódni egy új normalitás kereteihez.

hirdetés

Szemmel láthatatlan pikoliteres cseppekben, mesterséges sejtekben szimulálja az első létformák kialakulását egy nemzetközi kutatási konzorcium Szathmáry Eörs, az ELKH Ökológiai Kutatóközpont igazgatója vezetésével.

Fenntartaható technológiákat, környezeti és üzleti szempontból is ígéretes projekteket mutatunk be.

A egy évvel ezelőtt Kínában megjelent, majd az egész világra kiterjedt koronavírus-járvány a második világháború óta eltelt időszak nagy, ha nem a legnagyobb kihívása elé állította a politikát és a gazdaságot, de – túlzás nélkül állítható – a világ csaknem valamennyi országának társadalmát is.

Kidolgozták a balin, jász, domolykó, aranykárász, compó halfajok zárt, recirkulációs rendszerekben történő előnevelési technológiáját.

A legtöbb tej- és tejtermékeket nélkülöző fogyasztóban jelentkezik a vágy a tejtermékek fogyasztására − számukra fejlesztették ki a Szent István Egyetem és a Capriovus Élelmiszeripari és Kereskedelmi Kft.

hirdetés

Az elmúlt hetek során nyilvánosságra hozott prognózisoknál – legalábbis 2020-ra vonatkozóan - derűlátóbb növekedési előrejelzést fogalmazott meg a német szövetségi kormány „öt bölcs“ néven ismert tanácsadói szervezete. 

Német érdekeltségű vállalatok körében végzett konjunktúra-felmérés eredményei azt sejtetik, hogy lassan és térségenként eltérő módon kezd el enyhülni a koronavírus-járvány nyomán kialakult gazdasági világválság. 

Összesen 741,46 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósított meg kutatási infrastruktúra-fejlesztést a Szegedi Tudományegyetem. 

Október utolsó napjaiban a vezető üzleti és elemzői körök korábbi reményeivel ellentétben egyelőre nem javulnak a remélt mértékben a német gazdaság közeljövőjével, (a válságból való kilábalásával) kapcsolatos várakozások. 

Tavasszal a termelés visszaesésére hivatkozva csökkentették a dolgozói létszámot a makói Continentalnál, az elmúlt időszakban azonban a megrendelések emelkedése nyomán munkaerőhiány lépett föl. 

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

A munka heteken belül el is kezdődik, amelynek célja, hogy 18 hónap alatt felépüljön egy kísérleti biztonságvédelmi rendszer az ITER magfúziós kísérleti berendezés számára. 

FoodTechline

Rántott szejtán, szójafasírt, mandulatej és növényi sajtok – néhány azok közül az élelmiszerek közül, amelyekkel a hagyományos állati eredetű ételeket helyettesíthetjük. 

Egészséges robotika

Egyre sokasodnak a járvány elleni védekezésben a robotikai megoldások, az okoseszközökre, mesterséges intelligenciára támaszkodó, tesztelés vagy épp már kipróbálás alatt lévő, élesben működő új módszerek.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés