hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Nemzetközi Robotikai Szövetség World Robotics jelentése, amely szerint 2020 és 2022 között évente 12 százalékos növekedés várható az ipari robotok piacán.

hirdetés

Három magyar zöld innováció is esélyes a fődíj elnyerésére a Schneider Electric Alapítvány által meghirdetett nemzetközi versenyen. 

Izgalmas, napjaink több égető környezetvédelmi problémájára reflektáló innovációs seregszemlét hozott az InnoEnergy hazai energetikai startupok versenyképességét erősítő programjának őszi fordulója.

A PTC – amelynek az S&T Consulting a magyarországi partnere – felvásárolja a vezető SaaS alapú termékfejlesztési platformot szolgáltató Onshape vállalatot. 

A Tungsram magyar multinacionális vállalatcsoport online felületet indított a kis- és középvállalkozások innovációs tevékenységének segítésére.

Az olasz-amerikai Fiat-Chrysler fúzióról kezdett tárgyalásokat a francia Peugeot járműgyártóval. A fúziós törekvések oka az autópiaci termelés átstruktúrálódása. 

hirdetés

Egy laboratóriumban a szén nanocsövek olyan vegyszereket bocsátanak ki, amelyek elpusztítják a parányi műanyag szennyeződéseket a vízben.

Cambridgei kutatók "mesterséges levelet" hoztak létre, amely képes szintézisgázt termelni, ez a benzin alternatíváját segíthet létrehozni.  

Az Audi Hungariánál a beszerzés szakterülete az új Költség- és értékelemzés osztállyal bővíti portfólióját. Cikkünkből kiderül, milyen lehetőségeket rejt az új szakterület a műszaki pályán tevékenykedő szakemberek számára. (X)

Az önkormányzat, az iskolák, a városban működő vállalkozások együttműködésével Zalaegerszegen nyílik meg az első duális szakképző központ. 

November 15-ig lehet benyújtani a pályázatokat a hazai gyárak versenyére.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Hi-tech

Az élelmiszeripar, bár lassan, de folyamatosan változik, ehhez idomulva a robotika is lassan, de biztosan gyökeret ver, mind az elsődleges, mind pedig a másodlagos élelmiszergyártásban. 

Elektromobilitás

Elon Musk, a Tesla elnöke bejelentette, hogy Németországban tervezi új, elektromos meghajtású autókat gyártó európai üzeme megépítését.

Ipar 4.0

Kiadónk, a PPH Média idén utoljára rendezte meg a Factory Experience roadshowját november 7-én, Kecskeméten. A rendezvénysorozat 6. állomásán az előadók a ipar 4.0 különböző egységeit mutatták be, amelyek egy mai vállalatvezetőnek nélkülözhetetlen ismereteket jelentenek az automatizáció területén.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés