hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Április első napjaiban 75 ország 6500 kiállítója részvételével tartották meg az idei hannoveri ipari vásárt. A rendezvény díszvendége Svédország volt, ahonnan több mint 160 kiállító, multinacionális vállalatok és számos startupvállalkozás mutatta be termékeit és szolgáltatásait.

hirdetés

Április 5-én zajlott az Országos Solid Edge és Edgecam Verseny, amelyet 7. alkalommal rendeztek meg.

Több mint 8 milliárd forintos beruházással bővítette székesfehérvári gyárát a Videoton Electronic Assembly Services Kft., a felépült új elektronikai szerelőcsarnokot csütörtökön avatták fel.

Egy kutatás arra kereste a választ, hogy miként fogadják az új technológiát a vállalatvezetők.

A múlt évben elért kiemelkedő műszaki, gazdasági innovációs teljesítmény elismeréseként átadták az Innovációs Nagydíj pályázaton elnyerhető elismeréseket. 

A Robert Bosch Kft.-n belül működő Budapesti Fejlesztési Központ vezetésére 2019. április 1-től Szászi Istvánt nevezték ki.

hirdetés

A Siemens-csoporthoz tartozó evosoft Hungary Kft. új szoftverfejlesztési központ várhatóan 2021 elején nyitja meg kapuit.

Végzett az Audi Hungaria Zrt. és a Széchenyi István Egyetem 2015-ben alapított duális egyetemi képzéséhez először csatlakozó négy hallgató. A járműmérnöki BSc szakon végzett hallgatók a jövőben a nagyvállalat kötelékében maradnak.

Kereskedelempolitikai viták, az Egyesült Királyságnak az Európai Unióból való távozása és a különféle gazdasági szankciók okozta bizonytalanságok fékezik a világgazdaság lendületét. Ez a jelenség a magyar gazdaság növekedésére és exportja alakulására is fékező hatást gyakorol.

2,8 milliárd forintos beruházás keretében, robottechnológia bevezetésével tette hatékonyabbá gyártási folyamatait a vállalat, valamint kétszeresére, mintegy 15 ezer négyzetméterre bővítette a raktárkapacitását. 

A Messer Group GmbH megszerezte a világ egyik legnagyobb ipari és egészségügyi gáz-gyártójától, a Linde AG-tól észak-amerikai érdekeltségeinek jelentős részét, valamint bizonyos Linde és Praxair üzletrészeket Dél-Amerikában.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

3D-s lézerszkennelés

Egy művészettörténész pár éve egy lézeres képalkotási technológiával rendkívül pontos számítógépes modellt készített a katedrálisról.

Informatika

Amerikában kifejlesztettek egy „kvantumanyagot”, amely valamikor majd az agy és komputer közötti közvetlen információcserét is lehetővé teheti.

Trendek

Rohamosan növekvő adattömegből igyekeznek a vállalatok értelmes és értékes információt kinyerni, méghozzá a lehető leggyorsabban. Üzleti elemzők által is jól használható kezelőfelületeikkel és a műveletek automatizálásával az adatkutatást és gépi tanulást támogató szoftverplatformok ebben sokat segíthetnek. Dinamikusan fejlődő piaci kínálatukból azonban korántsem egyszerű kiválasztani a feladatra legalkalmasabb eszközt, és a hatékony analitikai környezet kialakításához értő szakemberek is ritkaságszámba mennek.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés