hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Mivel az univerzum sokkal nagyobb, mint amit el tudnánk képzelni, a jelenleg rendelkezésre álló technológiákkal esélyünk sincs egy emberéletnyi idő alatt felfedezni. De azért eljátszhatunk a gondolattal, hogy mi lenne, ha mégis!

A Bosch Rexroth megnyitja ügyfél- és innovációs központját Ulmban: katalizátor az ipari együttműködés fejlesztésében.

A Tuxera, a világ egyik vezető IT-tárolástechnológiai és hálózatátviteli specialistája, valamint a beágyazott rendszerek legismertebb szakértője Magyarországon terjeszkedik tovább.

hirdetés

A „Big Five”-nak is nevezett öt polimerből az előrejelzések szerint a jövőben is egyre többet fognak gyártani.

Újra elindult a papírgyártás és feldolgozás nappali szakképzése Magyarországon, az oktatás szerkezetileg, tartalmilag és módszertanilag is megújult, sokkal inkább illeszkedik a piac, a vállaltok igényeihez.

hirdetés

A Világgazdasági Fórum által készített tanulmány szerint az elmúlt évben a világ országaiban rekordnagyságú összeget fordítottak a klímavédelemre.

A Szövetségi Alkotmánybíróság döntését követően a német kormány kidolgozta és a törvényhozás június végén elfogadta a korábbi klímavédelmi törvény módosítát.

Bemutatta egyedi fejlesztésű, telepíthető mobil katonai lőkonténerét a Continest Technologies Zrt. a kecskeméti Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutató keretében.

Vitesco Technologies autóipari cég, zöldmezős beruházás keretében új gyárat épít, amelyben autóelektronikai alkatrészeket gyártanak majd. 

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

A fenntarthatóság már rég nem csak egy divatos hívószó, hanem mindennapjaink létfontosságú elemévé vált, amire az ipar minden szereplőjének tekintettel kell lennie, beleérte a gyártóvállalatokat is.

Szeptemberi lapszámunkban arra vállalkoztunk, hogy áttekintsük, hogyan formálódik a pneumatika és az ipari automatizálás az IIoT-rendszerek térnyerésének hatására, és igyekszünk több szempontból megvizsgálni a kkv-szektort érintő kérdéseket is a témában. 

Nemzetközi Autókiállítás Münchenben

Szeptember 7-én Angela Merkel (CDU) szövetségi kancellár nyitja meg a korábbi években megszokottnál sok tekintetben eltérő IAA Mobility kiállítást, amely Németországban az első kiemelt jelentőségű gazdasági rendezvény a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások után.  

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés