hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az Európai Bizottság figyelmeztette az uniós tagállamokat, nem elég ambiciózusak a következő évtizedre készült nemzeti tervek és vállalások az üvegházhatásúgáz-kibocsátás csökkentésében és az energiahatékonyság növelésében, így pedig tarthatatlanná válnak a 2030-ra kijelölt célok.

hirdetés

Magyarország rendezi meg 2023-ban Szegeden a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiát (International Olympiad in Informatics).

Romló eredménye tükrében tevékenysége átszervezésére és elbocsátásokra készül a német Thyssenkrupp acél- és gépipari konszern.

Ismét megnyílt a jelentkezési lehetőség a V4 Startup Force ösztöndíjprogramra, amely a visegrádi régió nagyvállalatait és startupjait köti össze - hívja fel a figyelmet a Design Terminál.

Megoldásokat javasol az Együtt a Jövő Mérnökeiért Szövetség (EJMSZ) a kritikus hazai mérnökhiányra, szakértői cselekvési tervet dolgoztak ki.

Csupán napfényre, szén-dioxidra és némi cianobaktériumra van szükség hozzá.

hirdetés

2019 derekán szkeptikusan ítélik meg a német kutatói műhelyek Németország közeljövőre vonatkozó gazdasági kilátásait, olyan globális kockázatok erősödése folytán, mint a Trump-kormány által gerjesztett kereskedelmi viták és az olajárak drasztikus emelkedésének veszélyét magában hordozó közel- és közép-keleti feszültség. 

A vérkeringés szervrendszerének analóg bemutatásával nyertek magyar diákok ezüstérmet egy kínai innovációs versenyen. 

A Microsoft olyan általános mesterséges intelligenciát akar építeni, amely képes a világ összes szakértői tudása alapján tanulmányozni és megoldani egy-egy feladatot. Ennek érdekében egymillió dolláros együttműködést köt. 

A  német ipari és kereskedelmi szövetség (DIHK) szakértői arra a következtetésre jutottak, hogy a világ országainak gazdasági teljesítménye, illetve a világkereskedelem volumene mind az idén, mind pedig jövőre alig több mint 3 százalékkal haladja meg az előző évit.  

Elon Musk bejelentette legújabb kutatási projektjének első eredményeit. Bemutatta azt a mesterséges neuron szálat, amelynek segítségével az emberi agy összeköttetésbe kerül egy számítógéppel.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Bűnös a műanyag és cinkosa az iparág

Ha szóba kerül a klímaváltozás vagy a környezetszennyezés, sokan azonnal a műanyag-emisszióra és az óceánokban lebegő hulladékszigetekre asszociálnak. Az 1900-as évek elején dinamikus sikertörténetbe csöppenő, majd a 2000-es évek elejére bűnössé váló műanyag ugyanis sokkal tovább marad velünk, mint számítottunk rá. 

Mixed Reality

Pusztán a szemmozgások vezérlik azt az adatszemüveget, amelynek gyártása októberben indul Bécs új városrészében, Seestadtban. A szemkövetést és kevert valóságot ötvöző eszköz főként a gyártás, a szállítmányozás és logisztika terén nyithat új perspektívákat.

Robotika

Információnyújtás és a renitens járművezetők megdorgálása is a feladatkörükbe tartozik.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés