hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A német gazdasági kilátások romlásáról felvázolt képet tovább árnyalták a Német Ipari és Kereskedelmi Kamarák Szövetsége konjunktúrafelmérésének február közepén nyilvánosságra hozott eredményei. 

hirdetés

Tapasztalatok alapján a gyártócégek jelentős része nem jelöli meg, hogy k+f tevékenységet folytat, pedig az ehhez kapcsolódó közvetlen költségek csökkenthetik a társasági adó, a helyi iparűzési adó és az innovációs járulék adóalapját is.

A Festo tegnap átadott, ipar 4.0 moduláris kiberfizikai gyártósori mintarendszere a budapesti műszaki szakképzés diákjait segíti hozzá a piacképes ismeretek elsajátításához.

A digitális kompetencia képzésére fókuszálva indítja első középiskolai osztályait idén szeptemberben a Gyermekszem.pont Alapítvány, amely multinacionális cégekkel együttműködve és a Digitális Jólét Programhoz kapcsolódva alakította ki tantervét.

Megvan az Év Gyára 2018 versenyünk shortlistje. Idén a nagyvállalatok közül pályáztak a legtöbben a versenyre, így a kategóriánként a három legjobb kiválasztott céget tömörítő listán több nagy autóipari beszállító szerepel, de felkerült elektronikai és energiaital-gyártó is.

Az elmúlt évek sikerét követően a Siemens idén is meghirdeti regionális újságírói pályázatát. A témakör ismét a városok, az ipar és az energetika digitális jövője. 

hirdetés

Mintegy hárommilliárd forint kerettel folytatódik idén a kormány beszállítófejlesztési programja, amellyel a hazai kis- és középvállalkozókat segítik. 

A Magyar Innovációs Szövetség és a Magyar Innovációs Alapítvány által kiírt pályázat keretében összesen hét kategóriában osztanak díjakat.  

A leginnovatívabb startupok, amelyek termékükkel, szolgáltatásukkal jelentős pozitív hatást gyakorolnak a társadalom egészére, három hónapos vállalkozásfejlesztésen vehetnek részt.

A PwC Global Economy Watch előrejelzése szerint a világgazdaság egésze lassulni fog 2019-ben azáltal, hogy a G7 országokban hosszú távon visszaáll az átlagos növekedési ütem. 

A miskolci Robert Bosch Energy and Body System Kft. több mint 14,1 milliárd forintos új beruházást indít, valamint legyártotta 200 milliomodik termékét, egy iBooster rendszer motorját.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Okos rendszerek

A büntetés-végrehajtási intézetek intelligenssé tétele súlyos tehertől szabadíthatná meg a dolgozóikat.

Űrkutatás

Jelentős korszerűsödés elé néz az amerikai lézer-interferométeres gravitációshullám-megfigyelő obszervatórium.

Áramtermelés

A találmány egy cső végén kifeszített hártya segítségével generál elektromosságot.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés