hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A PwC Magyarország tanulmánya szerint a hazai feldolgozóipart, szállítmányozást és az építőipart fogja drámai mértékben megváltoztatni az MI térnyerése, és elsősorban a férfiak által dominált munkaköröket befolyásolják majd a változások a következő 15 év során.

hirdetés

Az egykori szegedi szovjet laktanya területén, az ELI-ALPS lézeres kutatóközpont szomszédságában inkubátorházat, innovációs központot, látogatóközpontot, valamint járműipari kompetenciaközpontot alakítanak ki. 

Az Interesting Engineering magazin összegyűjtötte a világ legfejlettebb régióiban a nettó gépészmérnök fizetéseket.

11 milló dolláros befektetést kapott az a magyar cég, amelynél járművek és az azokat körülvevő infrastruktúra közötti kommunikációt lehetővé tevő szoftveres és hardveres megoldások fejlesztésével foglalkoznak.

Magyarország rendezi meg 2023-ban Szegeden a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiát (International Olympiad in Informatics).

Romló eredménye tükrében tevékenysége átszervezésére és elbocsátásokra készül a német Thyssenkrupp acél- és gépipari konszern.

hirdetés

Ismét megnyílt a jelentkezési lehetőség a V4 Startup Force ösztöndíjprogramra, amely a visegrádi régió nagyvállalatait és startupjait köti össze - hívja fel a figyelmet a Design Terminál.

Az Európai Bizottság figyelmeztette az uniós tagállamokat, nem elég ambiciózusak a következő évtizedre készült nemzeti tervek és vállalások az üvegházhatásúgáz-kibocsátás csökkentésében és az energiahatékonyság növelésében, így pedig tarthatatlanná válnak a 2030-ra kijelölt célok.

Megoldásokat javasol az Együtt a Jövő Mérnökeiért Szövetség (EJMSZ) a kritikus hazai mérnökhiányra, szakértői cselekvési tervet dolgoztak ki.

Csupán napfényre, szén-dioxidra és némi cianobaktériumra van szükség hozzá.

2019 derekán szkeptikusan ítélik meg a német kutatói műhelyek Németország közeljövőre vonatkozó gazdasági kilátásait, olyan globális kockázatok erősödése folytán, mint a Trump-kormány által gerjesztett kereskedelmi viták és az olajárak drasztikus emelkedésének veszélyét magában hordozó közel- és közép-keleti feszültség. 

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Hatékonyság mindenekfelett

Hogyan lehet a gyártási költségek alacsonyan tartása mellett fejleszteni? Erre ad választ a Lenze, az automatizálási rendszerek és a fluid technológia szakértője. 

Együttműködő robotok

Az OnRobot egyrendszeres megoldása a következő szintre lépteti a robotokkal való kompatibilitást.

Ki a mumus?

Az árucikkek csomagolóanyagai ma a környezetvédelem célkeresztjében, afféle kollektív bűnösként szerepelnek a köztudatban, cseppet sem alaptalanul. A helyzet azonban ennél jóval árnyaltabb.  

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés