hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az innovatív startupok rendszerint egymást gerjesztve és egymás közelségében jönnek létre. Riportunkban azt vizsgáljuk, mi szükséges egy hasonló szellemi olvasztótégelyhez, emellett bemutatjuk az EU Horizont 2020 programjának félidős értékelését.

hirdetés

A 8000 négyzetméteres intézmény az autógyár közvetlen szomszédságában kapott helyet. A tervek szerint az épületben 2018 szeptemberétől mintegy 250 fiatal fog gyakorlati képzésben részt venni. 

Az S&T Magyarország felvásárolta a Kapsch BusinessCom Magyarországot, így a továbbiakban az S&T márkanév alatt működik a két vállalat. 

Több mint 763 millió forintos támogatásból Molekuláris Biokémiai Kiválósági Központot épít fel az ELTE Természettudományi Kara, amelynek eredményei az élettudományok fontos kérdéseire adhatnak válaszokat.

A Sapa Profiles Termelő és Kereskedelmi Kft. új présüzemet épít Székesfehérváron, a világ egyik vezető autóipari beszállítójának 6,8 milliárd forintos beruházása 120 új munkahelyet teremt.

A duális képzés fejlesztésére és egy új ösztöndíjprogram bevezetésére is kiterjedő együttműködési keretszerződést kötött a makói ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. és a Szegedi Tudományegyetem.

hirdetés

Kutatás-fejlesztési tevékenységéhez kapott 1,26 milliárd forint keretösszegű támogatást az NKFI Alapból.

A Startup Campus Berlin program a kelet-közép-európai régióból és Magyarországról 28 startup cégnek teremti meg a külpiacra jutás lehetőségét Berlinben.

A magyar tulajdonú Magnus Aircraft Zrt. az 5,16 milliárd forintos beruházáshoz 2 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást ad a magyar kormány .

Néhány hónapon belül elindulhat a kis- és közepes vállalkozások (kkv) technológiai fejlesztését célzó úgynevezett mintagyárak létesítése.

A 32. Kínai Ifjúsági Tudományos és Technológiai Innovációs Verseny magyar résztvevője, Szegedi Melinda a több mint félezer résztvevő között aranyéremet nyert.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Tanuló rendszerek

A gyártóipar lehet a dolgok internetére épülő alkalmazások legnagyobb piaca a McKinsey Global Institute előrejelzése szerint, ahol az eszközök és a folyamatok optimalizálásával 2025-re 1,2-3,7 billió dollár üzleti értéket teremthetnek. 

Pályázat

Minden magyar gyártóegységgel rendelkező cég pályázhat december 31-ig. Idén ipar 4.0 kategóriában is lehet pályázni. 

Fordulópontok

A dinamizmus az a tulajdonság, amely elengedhetetlen egy kompetitív világméretű piacon. Bizonyos esetekben azonban nem elégséges a folyamatos, kis lépésekben történő alkalmazkodás, hanem nagyobb döntésekre és teljes fordulatokra van szükség a sikerhez. 

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés