hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

2018-ban kettős sikert, azaz mind az összforgalom, mind – ezen belül – az export tekintetében 4 százalékos növekedést értek el a német gép- és berendezésgyártók.

hirdetés

Elektromos hajtásrendszereket fejlesztő eAircraft üzletágát értékesítette a Siemens a a Rolls-Royce-nak, mert a Vision 2020+ stratégiája révén célja, hogy portfóliója koncentráltabbá váljon. 

A győri Széchenyi István Egyetemmel együttműködésben megalakult az Audi Hungaria Külső Tanszék, amelynek a vállalat területén található Kísérleti Motorgyártó Központ (MAC) ad otthont.

Saját tanszéket alapított a Hauni Hungaria Gépgyártó Kft. a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karával közösen. 

Az MTA SZATKI eddigi legsikeresebb nyílt forráskódú fejlesztése, az ApertusVR kapcsán Neil Trevett, a Khronos Group elnöke meghívta a SZTAKI-t a világ legnagyobb ipari IT szabványait készítő konzorciumába. 

Újragondolta befektetési programjait az MFB csoporthoz tartozó Hiventures, június 1-jétől új  konstrukcióval várják a startupokat.

hirdetés

Várhatóan júliusra elkészül a zalaegerszegi járműipari tesztpálya szomszédságában az a magánberuházásként, 700 millió forintos költséggel épülő kutatóközpont, ahol 135 embernek adnak majd munkát.

A Toyota AI Ventures 100 millió dolláros tőkealapot különít el az autonóm mobilitás és a robotika terén tevékenykedő, fiatal startup vállalkozások feltérképezésére és támogatására. 

A Design Terminál által indított V4 Startup Force célja, hogy lendületet adjon a cseh, lengyel, magyar és szlovák startupok nemzetközi terjeszkedésének és régiós kapcsolataik erősítésének.

Április 5-én zajlott az Országos Solid Edge és Edgecam Verseny, amelyet 7. alkalommal rendeztek meg.

Több mint 8 milliárd forintos beruházással bővítette székesfehérvári gyárát a Videoton Electronic Assembly Services Kft., a felépült új elektronikai szerelőcsarnokot csütörtökön avatták fel.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Zala Zone járműipari tesztpálya

Bejártuk az autóipari és a telekommunikációs fejlesztések iránt érdeklődők magyarországi legfrissebb és legizgalmasabb területét, a Zala Zone-t.

Űrrepülés

Az eddig használt verziók annyira veszélyesek, hogy már időszerű lecserélni őket.

Pilóta néküli repülőgép

A technika fejlődésével egyre többen használják hobbi és munkaeszközként a drónt. Egyes becslések szerint akár több tízezer lehet hazánkban azoknak a berendezéseknek a száma, amelyeket eladtak a műszaki áruházak különböző felhasználóknak hobbicélokra vagy éppen munkaeszközként.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés