hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az első építési fázis a tervek szerint 37 milliárd forint beruházás keretében 2021-ben ér véget.

hirdetés

A legjelentősebb fókuszterületek az ipari robottechnika, az e-mobilitásra való átállás, az intelligens járműfejlesztési technológiák és a gyógyászati, orvostechnológiai alkalmazások.

A Smartiz tulajdonképpen egy különleges fejlesztő program ahol középiskolás lányok tanulhatnak a matematika gyakorlati oldaláról és ismerkedhetnek meg játékos, könnyed módon az informatika alapjaival. 

A Siemens Press Award 2018 témája a városok, az ipar és az energia digitális jövője. A nevezési határidő 2018. augusztus 15., a három nemzetközi nyertes egyenként 1000 eurós fődíjban részesül.

Az emberek kilencvenhárom százaléka elfogadná a robotoktól kapott utasításokat a munkahelyén – derül ki az Oracle és a Future Workplace kutatásából.

Növeli kutatás-fejlesztési kiadásait a közép-európai cégek többsége, ugyanakkor nagyobb támogatást várnának el a kormányzatok részéről – derül ki a Deloitte friss felméréséből. 

hirdetés

A Pet-Maison Kft. elsősorban csomagolóanyagokat és autóipari komfort alkatrészeket tervez gyártani. 

Az implantátumokat és protéziseket fejlesztő és gyártó középvállalkozás az oroszországi forgalmazójával közösen hozta létre új gyáregységét Obninszkban. 

Ezt Frank M. Salzgeber, az ESA Technológiai Transzfer Program vezetője mondta annak apropóján, hogy megnyílt a lehetőség a hazai vállalkozások számára is az űrtechnológiát felhasználó innovációk megvalósítására: az Európai Űrügynökség üzleti inkubátorházat nyitott Budapesten.

Szentpéteri Ferenc tölti be júlus 2-től a svéd Electrolux Lehel Kft. nyíregyházi hűtőszekrénygyárának igazgatói posztját. 

A vállalat 2018. június 30-án fejezte be a GE globális villamosenergia-ipari megoldásokra szakosodott üzletágának (GEIS) a felvásárlását.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Karbantartás 4.0

Az ipar 4.0 a gépgyártás és a karbantartás területén is új kihívásokat teremt. Összeállításunkban olyan cégeket kérdeztünk meg arról, hol tartanak a karbantartás terén, hogyan alakították át a folyamataikat, rendszereiket, amelyek nemcsak hazai, de nemzetközi viszonylatban is élenjárnak a digitális transzformációban.

Lehetőségek és tanácsok

Gyorsan nő az előrejelző karbantartás piaca, mivel egyre több vállalat vezet be dolgok internetére és mesterséges intelligenciára épülő megoldásokat, vagy erre készül. Projektjeik azonban könnyen elbukhatnak olyan hibák miatt, amelyeket a bevált gyakorlat alkalmazásával elkerülhetnének.

Űrkutatás

Az izraeli fejlesztésű szonda várhatóan a bolygó mágneses mezejét fogja egy kicsit tüzetesebben szemügyre venni.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés