hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Bár a jövő márciusi Metav fémmegmunkálási szakvásár felöleli majd a teljes körű digitalizáció új aspektusait, a szakemberek arra is felhívják a figyelmet, hogy a gyártás internetének (IoP) előnyei akár a régebbi berendezések modernizálásával is kihasználhatók.

hirdetés

A Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány a Design Terminal segítségével keresi azokat az innovatív megoldásokat, melyek elősegítik a mindennapos felelős vízhasználat elterjesztését a háztartásokban. 

Az EIT által biztosított díjmentes felkészítő célja, hogy az ennek keretében megszerezhető csapat-és üzletfejlesztési, marketing, stratégiai tervezési ismeretek révén a vállalkozások növelhessék a versenyképességüket.

2019. december 5-én 13. alkalommal rendezik meg az IFKA gazdaságfejlesztési konferenciáját, amelynek ezúttal két fő témája lesz: az innováció és a HR.

Kiadónk, a PPH Média idén utoljára rendezte meg a Factory Experience roadshowját november 7-én, Kecskeméten. A rendezvénysorozat 6. állomásán az előadók a ipar 4.0 különböző egységeit mutatták be, amelyek egy mai vállalatvezetőnek nélkülözhetetlen ismereteket jelentenek az automatizáció területén.

A CAD-Terv cégcsoport Performa konferenciáján  kiderült, hogyan fonódik össze az ember a digitális világgal, milyen trendek, innovatív újdonságok és gyakorlati megoldások léteznek, és ezek hogyan érintik a mindennapi munkát.

hirdetés

Végre megértettük? – Teszik fel a kérdést a Magyar Fenntarthatósági Csúcs előadó szereplői november 19-én, az üzleti szektor, a civil szervezetek, a kormányzat és a tudomány tizedik, éves országos párbeszédén. (X)

November 30-ig lehet benyújtani az adatlapokat az Év Gyára versenyre.

A Budapesti Metropolitan Egyetemen rendezett Inno Design konferencián esettanulmányokat mutattak be az elmúlt évek termékfejlesztéseiből.

Nyolc vásárnapot követően 2019. október 23-án zárta kapuit Düsseldorfban a K 2019, a világ vezető műanyag- és gumiipari szakvására, amely egyértelműen síkra szállt a műanyagok felelősségteljes használata mellett. 

A mikroelektronika legjelentősebb vásárát, az SMTconnect technológiai kiállítást 2020. május 5–7. között rendezi meg a Mesago Messe Nürnbergben.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Ember és robot együttműködése

Az esztergomi Suzuki-gyárban három éve indult egy többlépcsős gyártásfejlesztés, melynek köszönhetően még biztonságosabb, a legfejlettebb technológiai, piaci és környezetvédelmi elvárásoknak megfelelő autók gördülnek le a gyártósorról.

Az adatokból pénzt csinálni és tanulni egyaránt lehet

Az új technológiák segítik és igénylik is a vállalati adatok módszeres feldolgozását, használatát. Nincs olyan digitalizációhoz kapcsolódó fogalom, amely ne az adathoz vezetne vissza. Biró Szabolccsal, a HiflyLabs fejlett analitikai üzletágának vezetőjével, mérnök-informatikus-szociológus-data scientisttel beszélgettünk a minden szinten megjelenő tanulásról, amely segíti a kis- és nagyvállalatokat az adatos gondolkodás és a sikeres adatos projektek felé való nyitásban.

Előrejelzés

Kelet-Közép-Európában javíthatják versenyképességüket a nyugat-európai gépkocsigyártók, amelyek elsősorban a kutatás-fejlesztés területén néznek szembe rendkívüli kihívásokkal.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés