hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Nemzetközi sajtótájékoztató keretében mutatta be a Festo vállalat legújabb automatizálási fejlesztéseit, köztük a természetből vett mozgási minták átültetését a jövő ipari megoldásainak ötletet adó mesterséges lényekbe – ez utóbbit stílszerűen a rotterdami állatkert cápamedencéjének tőszomszédságában.

hirdetés

Megkezdődött a hallgatói nevezés a jövő év tavaszán megrendezésre kerülő 34. Országos Tudományos Diákköri Konferenciára, amelyre azok nevezhetnek, akik az intézményi TDK-konferencia keretein belül erre jogosultságot szereztek.

November utolsó hetében jelentős bejelentést tett a Deutsche Messe hannoveri vásárigazgatóság: az évek során a világ vezető informatikai vásárává vált CeBIT 2019-ben önálló kiállításként már nem kerül megrendezésre.

Idén is lehetőséget kapnak az ország leginnovatívabb és legeredményesebb gyártóvállalatai arra, hogy elnyerjék az Év Gyára díjat. A Process Solutions Kft., a versenyt kiíró GyártásTrend szakmai partnere összegezte a tapasztalatokat.

November 30-ig nyújthatják be pályázati adatlapjukat a magyarországi gyártóegységgel rendelkező vállalatok a versenyre. Ne hagyja az utolsó napra a nevezést!

36 gyár mutatja be digitalizációs megoldásait országszerte november 16-án, a Modern Gyárak Éjszakáján.

hirdetés

Több száz vállalatvezetőt és döntéshozót ért el magazinunk első rendezvénysorozata, az ipar 4.0 technológiákat, módszereket és jó gyakorlatokat bemutató Factory Experience roadshow.

A Piac & Profit november 21-én ismét megrendezi a Magyar Fenntarthatósági Csúcsot, a felelősen gondolkodó és cselekvő emberek éves találkozóját. (x)

A Varinex Zrt. az Automotive Hungary 2018 Nagydíj elismerésben részesült két pályázatával is. (x)

Folytatjuk a tavasszal indult Factory Experience roadshownkat a nyugat-dunántúli régióban. A kkv-k digitalizációs lehetőségeibe nyújt betekintést a GyártásTrend Magazin ingyenes konferenciája november 8-án az ETO Park Hotelban.

A komponensek, rendszerek, alkalmazások és megoldások állnak majd a november 13. és 16. közötti müncheni electronica 2018 nemzetközi elektronikai vásár és konferencia középpontjában.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Energiaintenzív, vagy nem?

A korábbi, 27 százalékos célarány 5 százalékpontos növelésétől várja az EU a klímavédelmi vállalásainak teljesíthetőségét. Az energiahatékonysági és megújuló energiás beruházásoknak zöld lámpát adni azonban a cégeknek is elemi érdekük.

CERN

A Future Circular Collider csaknem négyszer nagyobb lehet a jelenleg is üzemelő európai részecskegyorsítónál.

IT- és OT-rendszerek

Az IT- és OT-rendszerek bár egymástól sok dologban eltérnek, mégsem kezelhetők egymástól elkülönítve. A teljes vállalati automatizálási és informatikai rendszer egységében azonban számos probléma eredhet a két alrendszer nem megfelelő együttműködéséből.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés