hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az összekapcsolt gyártás elterjedése örökre meg fogja változtatni a termékek megalkotásának jövőjét. A legújabb gépipari technológiák kerülnek terítékre a Varinex Zrt. országjáró gépipari roadshow-ján. (x)

hirdetés

Ebben az évben immár harmincadik alkalommal kerül átadásra a Gábor Dénes-díj.

Nyolcadik alkalommal rendeznek hálózatépítő szakmai platformot a logisztika döntéshozói számára. (x)

A gépipar minden eddiginél jobban készül a jövő kihívásaira. Bizonyos gyártási technológiák rohamléptekkel fejlődnek, egyre közelebb hozva az ipar 4.0 néven emlegetett negyedik ipari forradalmat. Elérkezett tehát az innováció ideje. Inspirálódni a Varinex Zrt. országjáró gépipari roadshow-ján lehet. (x)

Akár zöldmezős beruházásról van szó, akár régi ipari üzemről, a kiszolgáló csővezetékrendszer menedzselése szelepeivel együtt komoly kihívást jelent – ezt hivatott megkönyíteni kinálatával az armatúrák düsseldorfi világvására.

Negyedik alkalommal rendezi meg a Beckhoff Automation Kft. technológiai napját szeptember 27-én az Öbölházban. 

hirdetés

A graphIT Kft. digitalFact 2018 konferenciájának célja, hogy a cégvezetők, műszaki vezetők, termelési vezetők és informatikai döntéshozók számára átfogó információt nyújtson az ipari digitalizációs megoldásokról. 

A MEWA tavaly ünnepelte hazai leányvállalata tizedik születésnapját, idén pedig Business Superbrands 2018 címmel tüntették ki a MEWA Magyarországot.

Az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) bejelentette a 2018-as EIT-díj 41 jelöltjét, akik között három magyar is szerepel.

Az amszterdami új Chanel márkabolt attraktív homlokzata és interaktív munkaállomásokat rejtő üvegfalak – hogy csak két példát említsünk azokból az innovációkból, amelyeket a fél évszázados történetéhez érkezett Glasstec üvegipari szakvásár felvonultat október 23. és 26. között Düsseldorfban.

Nagy sebességű multimédiás tartalmak feldolgozására alkalmas hardvert fejlesztettek közösen a National Instruments Hungary Kft. és a BME VIK Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék munkatársai.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

A gyártás mérföldkövei

Míg 10 évvel ezelőtt, 2008-ban a válság volt a közbeszéd tárgya, és a hatásait éreztük itthon is, manapság világméretekben és hazai viszonylatban is korszakformáló időket élünk. Az elmúlt tíz év megmunkálásban történt kiemelkedő fejlesztéseiből szemezgettünk.

Hayabusa2

Ha sikeresen elérik az aszteroida talaját, nekivághatnak az égitest felfedezésének.

Az ipari robotika évtizede

Az ipari robotfejlesztések eredményeképpen már 10 éve berobbantak a kollaboratív robotok a piacra, és térnyerésük lenyűgöző lendületet vett. Azóta fokozatosan épülnek be a gyártási kultúrába, aminek a hajtóereje az üzleti megtérülés. Riportunkban áttekintjük az ipari robotok elmúlt évtizedét.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés