hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az amszterdami új Chanel márkabolt attraktív homlokzata és interaktív munkaállomásokat rejtő üvegfalak – hogy csak két példát említsünk azokból az innovációkból, amelyeket a fél évszázados történetéhez érkezett Glasstec üvegipari szakvásár felvonultat október 23. és 26. között Düsseldorfban.

hirdetés

Az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) bejelentette a 2018-as EIT-díj 41 jelöltjét, akik között három magyar is szerepel.

Nagy sebességű multimédiás tartalmak feldolgozására alkalmas hardvert fejlesztettek közösen a National Instruments Hungary Kft. és a BME VIK Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék munkatársai.

Európában először Győrben rendezik meg 2019. november 8-10. között a 16. World Robot Olympiad robotépítő és -programozó verseny világdöntőjét. 

Az Universal Robots egy együttműködő robotplatformmal, a MiR (Mobile Industrial Robots) pedig egy erősebb és gyorsabb változattal rukkolt elő a ma kezdődő automatizálási és robotikai kiállításon.

Idén már az „oldtimerek” világát is magába olvasztja a világ legnagyobb, használt gépjárműveket kiszolgáló piacának szakvására.

hirdetés

15 fiatal tehetség közül választották ki a jövő legígéretesebb hazai innovátorait.

Nagyszabású partnertalálkozón mutatta be újdonságait a Still Magyarország Kft. június 7-én a Hungexpo területén, ahol a vállalat sikerei mellett az érdeklődők megismerhették az IFOY 2018-díjas Still RX 20-targoncát is.

A 27. alkalommal meghirdetett Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb fiatal feltalálóinak 10 díjat, 2 különdíjat és közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség.

Európa legnagyobb jövőfesztiválja, a Brain Bar idén is szép számmal állított színpadra olyan előadókat, akik a következő évtizedek trendjeit az ipar és a gyártás szempontjából is izgalmas nézőpontból közelítették meg.

A függőleges CNC-megmunkálás specialistája, a német Chiron cég június 13. és 15. között „A teljesítmény találkozik a pontossággal” mottóval rendezi meg hagyományos házi kiállítását. (x)

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Űrkutatás

Ezúttal nem idegen létformákat keres, hanem megvizsgálja, miként lenne érdemes nekivágni az idegen létformák megkeresésének.

10 év az űrtörténetben

A GyártásTrend Magazin 10 éves évfordulója alkalmából néhány terület áttekintésére vállalkoztunk. Jelen cikkünkben az űrtörténet kiemelkedő eseményeit foglaljuk össze. 

Napenergia

A Zephyr legújabb prototípusa csaknem 26 napot töltött el egyhuzamban a sztratoszférában.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés