hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A PPH Media átadta az Év Gyára 2016 díjakat május 5-én, a budapesti Öbölházban. Az összetett díjat a pneumatikai gyártó Aventics Hungary Kft., a textilipari Naturtex Kft. és a csomagolóanyag-gyártó Adu Alba Kft. nyerte. 

hirdetés

Megdőlt az eddigi, 2011-es világcsúcs tartó kategóriában az Óbudai Egyetem Reccs Tésztahíd Építő Világbajnokságán. Az új rekordot az iráni Islamic Azad University csapata állította fel 666,3 kilogrammal.

A CTP nemzetközi ingatlanfejlesztő vállalat Art Wall projektjében a művészek óriás falfelületre álmodhatják meg alkotásaikat. A pályázók számára a megvalósításhoz a cég ipari ingatlanjainak falfelületeit bocsátja rendelkezésre. 

Idén 19 ország több mint 430 kiállítója és csaknem 16700 látogató vett részt az Ipar Napjai-Mach-Tech kiállításon május 9–12. között. Az eseményen több fontos gazdasági bejelentés is elhangzott. 

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter ma délelőtt megnyitotta az Ipar Napjai-Mach-Tech szakvásárt a Hungexpo budapesti vásárközpontjában.

Izgalmas csatákat és számos figyelemreméltó fejlesztést hozott a X. Nemzetközi Aventics Pneumobil Verseny. Az Aventics legjobb Pneumobilja díjat a lettországi BEST-Riga csapat nyerte, miután két fő kategóriában is az élen végeztek.

hirdetés

Mérnökhallgatók által tervezett és épített, sűrített levegővel hajtott járművek csapnak össze ismét Egerben, május 5–6-án negyvennyolc csapat áll rajthoz a X. Nemzetközi Aventics Pneumobil Versenyen.

Április végéig jelentkezhetnek egészségügyi innovátorok az 50 ezer eurós díjazású startup versenyre.

A Hannover Messét, a világ legnagyobb ipari szakkiállítását Angela Merkel német kancellár és Beata Szydlo lengyel kormányfő együtt nyitotta meg vasárnap.

Diákok, kutatók és startup cégek számára hirdet innovációs versenyt a DHL világszerte, amelyre két kategóriában várnak pályázatokat.

Öt állomásos roadshow-ra indul a 3D Akadémia, az egynapos alapképzések célja, hogy a 3D-nyomtatás és -szkennelés technológiák iránt érdeklődő szakemberek közelebb kerüljenek az additív gyártástechnológiák legújabb vívmányaihoz.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Megosztott tudás

Egy globális közösség budapesti műhelyében jártunk, ahol a legújabb technológiai innovációkat lehet alkalmazni és hasznosítani, megvalósíthatóak a saját ötletek mindenki számára elérhető eszközparkkal.

Három iparág, eltérő tapasztalatok

A 3D-technológia a gyártásban egyelőre nem alkalmas minden termék előállítására, sok esetben drágának is számít. Mindezek ismeretében vajon a gyártás különböző szegmenseinek jelentős szereplői hogyan viszonyulnak a negyedik ipari forradalom eme tényezőjéhez? 

Semmi sci-fi!

A kialakulóban lévő IT-ökoszisztéma nemcsak az emberi életet teszi kényelmesebbé, de segít tudatosabban kezelni az erőforrásokat. Összeállításunkban szemlézzük, hogy a nem túl távoli jövőben miként változnak meg leghétköznapibb szokásaink, kizárólag a meglévő infótechnológiai fejlesztések tükrében.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés