hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

36 gyár mutatja be digitalizációs megoldásait országszerte november 16-án, a Modern Gyárak Éjszakáján.

hirdetés

Több száz vállalatvezetőt és döntéshozót ért el magazinunk első rendezvénysorozata, az ipar 4.0 technológiákat, módszereket és jó gyakorlatokat bemutató Factory Experience roadshow.

A Piac & Profit november 21-én ismét megrendezi a Magyar Fenntarthatósági Csúcsot, a felelősen gondolkodó és cselekvő emberek éves találkozóját. (x)

A Varinex Zrt. az Automotive Hungary 2018 Nagydíj elismerésben részesült két pályázatával is. (x)

Folytatjuk a tavasszal indult Factory Experience roadshownkat a nyugat-dunántúli régióban. A kkv-k digitalizációs lehetőségeibe nyújt betekintést a GyártásTrend Magazin ingyenes konferenciája november 8-án az ETO Park Hotelban.

A komponensek, rendszerek, alkalmazások és megoldások állnak majd a november 13. és 16. közötti müncheni electronica 2018 nemzetközi elektronikai vásár és konferencia középpontjában.

hirdetés

Ma délelőtt megnyílt az Automotive Hungary 2018 Nemzetközi autóipari beszállító kiállítás a Hungexpo budapesti vásárközpontjában.

Bár az ipari digitalizáció már hosszú évek óta zajlik, a munka produktivitása a várt hatással ellentétes módon éppen hogy hanyatlik – az ipar 4.0-ban érdekelt piaci és tudományos szereplők összekapcsolásával igyekszik a változást elősegíteni a második alkalommal megrendezett szakmai nap.

Ipar 4.0 Mintagyárak kiemelt projekt számos szolgáltatást kínál térítésmentesen a termelő kkv-k számára. Az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. a helyi kamarákkal együttműködésben Ipar 4.0 Mintagyár Országjárás keretében október 15-től 8 városba visz mintagyári technológiai megoldásokat, hogy minél több érintett kkv értesüljön a program kínálta megoldásokról. (X)

Októberben újra megnyitja kapuit a magyar és a kelet-közép-európai járműipart bemutató komplex fórum, ahol az autógyártás teljes spektruma jelen van.

Számos évforduló és a hozzájuk kapcsolódó nagyszabású események még emlékezetesebbé tették az évtized legnagyobb MSV nemzetközi gépipari vásárát a csehországi Brünnben. 

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Esemény

36 gyár mutatja be digitalizációs megoldásait országszerte november 16-án, a Modern Gyárak Éjszakáján.

Demokratikus technológia

A 2008-ban kifejlesztett blokklánc-technológiával kapcsolatos hírek tavaly árasztották el a mainstream médiát, és a jóslatok szerint nem is a pénzügyi világban, hanem az egészségügyben válik először széles körűvé a technológia alkalmazása, forradalmi változásokat eredményezve az egészségmegőrzésben és a gyógyításban egyaránt.

Német gazdasági kilátások

A Nemzetközi Valuta Alap idei, a világgazdaság növekedésére vonatkozó előrejelzését a közelmúltban 3,9-ről 3,7 százalékra, az Európai Bizottság az unió tagországaira vonatkozó növekedési prognózisát az év eleji 2,3 százalékról 2,1 százalékra mérsékelte, s – többek között az olasz gazdaságról érkező riasztó hírek nyomán – ennek megvalósulása is egyre bizonytalanabbá vált.  

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés