hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

„Az ember számít” mottóval rendezik meg október 17. és 20. között Düsseldorfban az egyéni védelem, a munkahelyi biztonság és a foglalkozás-egészségügy világvásárát.

hirdetés

A Londonban rendezett TeenTech Awards 2017 döntőjében spanyol és finn indulókat legyőzve az ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnázium csapata nyerte meg a verseny nemzetközi kategóriáját.

Június 30-án partnerei körében tartotta a vállalat új, 800 négyzetméteres magyarországi raktárbázisának ünnepélyes megnyitóját.

Digitális ikerpár, a hozzáférés gazdasága, business to user megoldások – ezekkel az új fogalmakkal is ismerkedhetnek az idei EMO szakvásár látogatói a digitalizációt már a gyakorlatba átültető kiállítók standján. 

Csütörtökön nyílt meg Európa legnagyobb természettudományos oktatási fesztiválja Debrecenben.

Több mint kétezer kiállítót és százezres nagyságrendű látogatót várnak szeptemberben az idén úja Hannoverben megrendezendő EMO nemzetközi fémmegmunkálási szakvásárra.

hirdetés

Idén harmadik alkalommal szervezték meg június első három napján a Brain Bar Budapest fesztivált, amelyen elismert nemzetközi szakemberek beszélnek az aktuális technológiai, kulturális és politikai trendekről.

Megdőlt az eddigi, 2011-es világcsúcs tartó kategóriában az Óbudai Egyetem Reccs Tésztahíd Építő Világbajnokságán. Az új rekordot az iráni Islamic Azad University csapata állította fel 666,3 kilogrammal.

A CTP nemzetközi ingatlanfejlesztő vállalat Art Wall projektjében a művészek óriás falfelületre álmodhatják meg alkotásaikat. A pályázók számára a megvalósításhoz a cég ipari ingatlanjainak falfelületeit bocsátja rendelkezésre. 

Idén 19 ország több mint 430 kiállítója és csaknem 16700 látogató vett részt az Ipar Napjai-Mach-Tech kiállításon május 9–12. között. Az eseményen több fontos gazdasági bejelentés is elhangzott. 

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter ma délelőtt megnyitotta az Ipar Napjai-Mach-Tech szakvásárt a Hungexpo budapesti vásárközpontjában.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Hazai fejlesztések

Az egyik aktuális ipari bumm az elektromobilitás, illetve az ehhez kapcsolódó fejlesztések. Három hazai piacképes, környezettudatos és smart city irányába mutató innovációt mutatunk be.

Elektromobilitás-ösztönzők

Jelenleg még az elektromos autók lényegesen magasabb árfekvése miatt a belső égésű motorral rendelkező gépjárművek forgalma jóval nagyobb. A különböző ösztönző programok és a környezetvédelmi előnyök azonban már most is sokaknál billentik a mérleget az e-kocsik vásárlása felé.

Német autóipar

Az alacsony kamatlábak és az olajtermékek ugyancsak alacsony árszínvonala serkentő hatást gyakorol a világ, és ezen belül Németország autóiparára; ugyanakkor az Egyesült Királyságnak az Európai Unióból tervezett kilépése, valamint az amerikai és a kínai viszonylatban felmerülő kereskedelmi viták komoly politikai kockázatokkal terhelik az ágazatot.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés