hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az üvegszálas kábelek és a műanyag csövek lesznek a sztárok az idei Wire és Tube vásárkettősön.

hirdetés

Az „Integrált ipar – csatlakozás és együttműködés” jegyében az idei Hannoveri Vásár a digitális átalakulásban rejlő potenciálokat mutatja be április 23. és 27. között.

Január végén lezárult az Év Gyára 2017 verseny pályázati szakasza. A shortlistet február végére állítja össze a verseny szakmai partnere, a Process Solutions, a díjátadó gála május 11-én lesz.

A PHARM Connect Kongresszus a kelet-közép-európai gyógyszer- és biotechnológiai ipar meghatározó üzleti eseménye, amelyet kiemelkedő kapcsolatépítő szerepe tett a régió vezető szakmai találkozóhelyévé. (x)

Májusban rendezik a XI. Nemzetközi Aventics Pneumobil Versenyt Egerben, ahol az eddigi megmérettetésekhez képest is új, érdekes és kreatív mérnöki megoldásokkal találkozhatunk majd.

Iparágtól függetlenül bárki részt vehet a versenyben, aki újszerű, újító energialánc-alkalmazással tud előállni.

hirdetés

A februári Metav gyártástechnológiai szakvásár az ipart leginkább foglalkoztató kérdésekre fókuszál, és segíti az ipar 4.0-hoz való csatlakozást – hangsúlyozták a rendezvény nemzetközi sajtótájékoztatóján a németországi Blombergben.

Ezzel a címmel rendez konferenciát a HG Media december 5-én. (X)

A díjakra 2018. február 14-ig lehet jelentkezni.

Az Electrosub Elektronikai és Elektrotechnikai Konferencia és Kiállítást 3 nap alatt 1152 fő tekintette meg. (X)

Négy magyar kutatócsoportból álló szervezet, a Wigner fusion nyerte el a világ legnagyobb ilyen témájú konferencia rendezési jogát.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Végeselem-analízis

A végeselem-analízis előnye, hogy lehetővé teszi a különböző mechanikai szerkezetek tesztelését még a gyártás előtt. A módszer segítségével idejében kiküszöbölhetők a tervezési hibák, valamint jelentősen lerövidül az egyedi termék előállításának folyamata. Erre pedig az egészségügyben is nagy szükség van.

Toplista

A Forbes magazin minden évben összeállítja az adott év innovatív világmárkáit rangsoroló 100-as listáját. 2017-ben 17 különféle ágazatból kerültek fel rá cégek az autóiparitól kezdve az élelmiszeripari és a haditechnikai szektoron át a telekommunikációs iparágig. Mi kiválogattuk a számunkra legérdekesebbeket.

Válogatás az elmúlt egy-két év legjelentősebb újításaiból

Pillanatnyilag nem úgy néz ki, hogy bármi is határt szabhat az emberi kreativitásnak.A korszakalkotó találmányok továbbra is gurulnak le a futószalagokról. Jelen cikkünkben a Popular Science listája alapján készítettünk egy válogatást az utóbbi egy-két év „forradalmi” innovációiból.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés