hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az utóbbi hónapokban egy sor kiváló gyár mutatta be tevékenységét és fejlesztéseit, hogy összemérjék eredményeiket egymással. A sokszínű mezőnyben a zsűrinek, a korábbi évekhez hasonlóan, nehéz dolga volt, az összetett díjasok kiválasztásában.

Az Automechanika Frankfurt Digital Plus szakkiállításon a termékinnovációk mellett a középpontban azok a témák és ágazati trendek állnak, amelyek napjainkban meghatározzák az autóipar helyzetét. 

A padló speciális nanotechnológiás bevonata segítségével a kórokozók nagy részét elpusztítja.

hirdetés

A díjazott eszköz a modern gyár „agya”, ami új dimenziót nyit a vezérléstechnikában. 

Idén is eredményesen zárult az ABB Kft. januártól júniusig tartó „ABB női mentorprogram” elnevezésű programja, melyet a vállalat műszaki egyetemi és főiskolai hallgatók számára hozott létre.

hirdetés

Június 15-én megérkezett Magyarországra a dán Paboco startup és a Coca-Cola közös fejlesztésű papírpalackjának prototípusa – eljött a tesztelés fázisa, amelyben – korlátozott számban – elsőként a magyar fogyasztók vehetnek részt.

Jövő héten nyit az Ipar Napjai, nemzetközi ipari szakkiállítás, mely idén rendhagyó módon a az online térben valósul meg.

2021. június 7. és 9. között rendezi meg a SZTAKI az INCOM 2021 című, főként gyártáshoz kapcsolódó szakmai rendezvényt, ami ötvennél is több előadást kínál. 

A Space Tech Expo 2021 novemberében újra megrendezésre kerül a tervek szerint Németországban, Bremen városában.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

A fenntarthatóság már rég nem csak egy divatos hívószó, hanem mindennapjaink létfontosságú elemévé vált, amire az ipar minden szereplőjének tekintettel kell lennie, beleérte a gyártóvállalatokat is.

Szeptemberi lapszámunkban arra vállalkoztunk, hogy áttekintsük, hogyan formálódik a pneumatika és az ipari automatizálás az IIoT-rendszerek térnyerésének hatására, és igyekszünk több szempontból megvizsgálni a kkv-szektort érintő kérdéseket is a témában. 

Nemzetközi Autókiállítás Münchenben

Szeptember 7-én Angela Merkel (CDU) szövetségi kancellár nyitja meg a korábbi években megszokottnál sok tekintetben eltérő IAA Mobility kiállítást, amely Németországban az első kiemelt jelentőségű gazdasági rendezvény a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások után.  

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés