hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az ipar 4.0 elsősorban olyan új szemlélet, amellyel minden termelő és logisztikai vállalatnak meg kell ismerkednie – erre ad lehetőséget az INDIGO Ipari Digitalizációs szakmai nap október 2-án.

hirdetés

A műanyag a fenntarthatóság legfontosabb szegmense – ezen gondolatkör mentén épül fel az idei K-Düsseldorf műanyagipari szakvásár.

A kormány elindította a 2019-es Beszállítói Fejlesztési Programját, amelynek keretében 3 milliárd forintot biztosítanak nagyvállalatok számára, hogy beszállítóik technológiai fejlesztésébe és tudásátadásba invesztáljanak.

Idén ötödszörre nyújthatják be pályázataikat a magyarországi gyártó üzemmel rendelkező vállalatok az Év Gyára versenyre, a részvétellel nem csak szakmai elismerést, de a jövő munkavállalóinak figyelmét is elnyerhetik a pályázók. 

Egy 2016 óta tartó együttműködés keretében mintegy 4000 informatika tanár – s rajtuk keresztül 400 ezer diák – férhet hozzá idén is online a legfrissebb informatikai ismeretekhez. 

Az S&T Consulting Hungary szeptember 19-i rendezvényén átfogó képet ad a Visual Components gyár- és robotszimulációs rendszerről. 

hirdetés

A Continental technológiai vállalat budapesti gyára augusztus 30-án ünnepelte fennállásának 30. évfordulóját, Budapesten. 

Szeptember 6-ig várják a pályázatokat a versenyre.

Szakmai workshopot tart a Werth Magyarország, amellyel a 3D-s koordináta-méréstechnika témában kíván naprakész tudást és kapcsolatépítési lehetőséget nyújtani.

A fémmegmunkálás legnagyobb világvására szeptember közepén nyitja meg kapuit Németországban, a világ harmadik legnagyobb szerszámgéppiacán. (x)

Szeptember közepén tartják az ISO 9000 Fórum Egyesület XXVI. Nemzeti Minőségügyi Konferenciáját (NMK), amelyen az ipari digitalizáció lesz a fókusztéma a minőségbiztosítás és a humánerőforrás relevanciájában.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Anyagtudomány

Finn tudósok a csomagolóiparban is felhasználható, környezetbarát műanyagot hoztak létre.

Nagyra nőtt a német családi vállalkozás

A Horn család három generációja kitartó munkával hódítja meg a világpiacot. Az 1969 óta precíziós szerszámokat gyártó Paul Horn GmbH mára 70 országban több száz millió eurós forgalmat bonyolít. A cég alapításának 50. évfordulójára rendezett ünnepi Technológiai Napokon jártunk Tübingenben.

Mit tehetnek az ipari szereplők?

A klímaváltozás és a bolygónk egészsége soha nem volt még olyan felkapott téma, mint napjainkban. Klímasztrájkok és fenntarthatósági intézkedések sokasága igyekszik felhívni a figyelmet az élhető környezet megőrzése érdekében tett lépések szükségességére. A tendencia az ipar számára is feladja a leckét: itt az ideje újraértelmezni az ipari rendszerek és gépek életciklusát csakúgy, mint az energiahatékonyságot, a megújuló energiahordozók alkalmazását, valamint a káros anyagok kezelését.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés