hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kelet-Közép-Európa legfontosabb kiállítási helyszíne, a Brnói Vásárváros képviselői mutatták be szerdán 2017-es terveiket egy már hagyományos év eleji budapesti eseményen.

hirdetés

A GyártásTrendet is kiadó PPH Media megtartotta évindító partiját.

Az elektronikai ipar egyik legrangosabb nemzetközi szervezete, az IPC az Electrosub, az elektronikai és elektrotechnikai iparág számára rendezett konferencia és kiállítás szponzorálását tervezi. 

Február 21-én a National Instruments szemináriumot rendez a műszaki oktatás és kutatás terén alkalmazott legkorszerűbb platformokról.

Hogy a tudomány mennyire nem fikció, azt a hétvégén jól érzékelhette az a 6000 látogató, akik a debreceni National Instruments rendezvényén felfedezték a jelenkor gazdaságát és iparát mozgató innovációkat. 

A családok időbeosztását és kommunikációját segítő DailyTakeMe, valamint az interaktív jelnyelvet oktató játékos Mutasd! alkalmazások tizenéves feltalálói nyerték el hazánkban a UPC Future Makers Nagydíját.

hirdetés

Négy magyar innovatív vállalkozás képviselte Magyarországot kiállítóként a Las Vegasban január 5. és 8. között megrendezett CES-en (Consumer Electronic Show). 

A stuttgarti Motek nemzetközi vásárral egyidejűleg indult és 2017. február 24-én zárul a pályaművek befogadása a polimer siklócsapágyakkal megvalósított izgalmas megoldások versenyére.

Meghosszabbított határidővel, 2017. január 6-ig jelentkezhetnek a hazai gyártóegységgel rendelkező vállalkozások az Év Gyára versenyre. A pályázók kedvezményesen bérelhetnek területet a 2017-es Ipar Napjai kiállításon. 

Számtalan érdekességet tartogatott a Graphitnak a közelmúltban tartott PLM Perspektíva 4.0 rendezvénye, amelynek központi témája az ipar 4.0, illetve a CAD/CAM/PLM-megoldások gyakorlati alkalmazhatósága volt.

Az AdrenaLean konferenciát ismét telt ház előtt szervezte a LeanCenter október 20-án, ezúttal Székesfehérváron. Most újra a szervezetfejlesztés került fókuszba.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Gépek a testben?

A kiborgokra úgy szoktunk gondolni, mint gépi tartozékokkal feljavított élőlényekre, mondjuk mechanikus karral, bionikus szemmel vagy agyba ültetett chippel. Kevésbé jut eszünkbe a fordítottja: robot, élő alkatrészekkel felszerelve. 

Német gazdasági kilátások

A Szövetségi Statisztikai Hivatal előzetes adatai szerint 2016-ban a német gazdaság minden fontosabb mutatószámot tekintve jól teljesített, négy év óta a folyamatos, évről évre erősödő növekedési dinamika időszakát éli.

Válogatás

A Forbes magazin minden évben összeállítja az adott év általuk leginnovatívabbnak tartott cégeinek huszonötös listáját. Ennek a listának mutatjuk be röviden kilenc kiemelkedő, az ipari szektor szempontjából releváns szereplőjét, feltüntetve az eredeti listában elért helyezésüket is.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés