hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az ABB villanymotorja közel 100 százalékos energiahatékonysággal világrekordot állított fel.

hirdetés

A napenergiát is felhasználják egyes vonatok működtetésére Indiában, Újdelhi környékén már fel is szerelték a napkollektorokat az első szerelvény tetejére. 

Felszámolhatnák a megújuló erőforrások használatának egyik legnagyobb gyengeségét.

Intelligens töltő-infrastruktúra, vállalati elektromos autók megosztását és okosparkolást segítő szolgáltatások, bioüzemanyag-cellából áramot előállító járművek, hatékonyságfokozó meghajtórendszerek és két töltés között még nagyobb távot megtevő, kedvezőbb árú e-gépkocsik – a gyártók szerteágazó újításokkal pörgetnék fel a piac forgalmát. 

Európa ambiciózus célokat tűzött maga elé az elektromos autók elterjedéséhez nélkülözhetetlen töltőállomás-hálózat kiépítése terén. A gyakorlati megvalósítás azonban nehezen kap lendületre. 

2016-ban óriási napenergia-kapacitás épült ki a világon, de ez csak néhány orszégot érint - derült ki a SolarPower Europe legfrissebb jelentéséből. 

hirdetés

Az ABB által szállított digitális alállomási technológia javítja a viharvédelmi program kritikus elemének számító áramellátás megbízhatóságát.

Kína radikálisan új energiapolitikája világszerte irányadónak bizonyult.

Angela Merkel német kancellár a közelmúltban elismerte: nincs esély arra, hogy megvalósuljon az a terv, mely szerint 2020-ban egymillió elektromos meghajtású autónak kellene közlekednie a német utakon. 

Az úszó napelemek akár 11 százalékkal is hatékonyabbak lehetnek, mint az értékes termőföldre telepített társaik.  

A napelemparkokban használható egyedi Igubal-megoldás kiválóan teljesített a több mint 70 éves használati időtartamot szimuláló környezetben.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Hazai fejlesztések

Az egyik aktuális ipari bumm az elektromobilitás, illetve az ehhez kapcsolódó fejlesztések. Három hazai piacképes, környezettudatos és smart city irányába mutató innovációt mutatunk be.

Elektromobilitás-ösztönzők

Jelenleg még az elektromos autók lényegesen magasabb árfekvése miatt a belső égésű motorral rendelkező gépjárművek forgalma jóval nagyobb. A különböző ösztönző programok és a környezetvédelmi előnyök azonban már most is sokaknál billentik a mérleget az e-kocsik vásárlása felé.

Német autóipar

Az alacsony kamatlábak és az olajtermékek ugyancsak alacsony árszínvonala serkentő hatást gyakorol a világ, és ezen belül Németország autóiparára; ugyanakkor az Egyesült Királyságnak az Európai Unióból tervezett kilépése, valamint az amerikai és a kínai viszonylatban felmerülő kereskedelmi viták komoly politikai kockázatokkal terhelik az ágazatot.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés