hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az Eaton F típusú hálózati áramvédő kapcsolókat kínál a személyzet és a rendszerek továbbfejlesztett védelme érdekében, összhangban az MSZ EN 62423 szabvány előírásaival.

hirdetés

Hadrendbe állítják a programban részt vevő szuperszámítógépek eddigi legnagyobb teljesítményű tagját.

Az energiaszolgáltatók és az elektromosautó-tulajdonosok együttműködése reformálhatja meg az áramellátást.

Úgy látszik, a szürrealizmust nem mindig könnyű elválasztani a tudománytól.

Az egyszerre környezet- és pénztárcakímélő turbina ideális megoldást jelenthet a félreeső települések energiaellátására.

A 9PHD sorozat 40 kVA teljesítménytől egészen 200 kVA-ig kínál szünetmentes kapacitást kétféle szekrényméretben a teljesítménytől, illetve a transzformátorkonfigurációtól függően. 

hirdetés

Dél-Ausztrália jól láthatóan kezd a Tesla hivatalos kísérleti terepévé válni.

Az építmény károsanyag-kibocsátása nem összemérhető a hulladéklerakókéval.

Egy bányató felszínére telepítették a 166 ezer paneles létesítményt.

A Prologis logisztikai ingatlanvállalat kísérleti projektet valósított meg a Platio magyar startup vállalkozással, amely a napelemek térburkolatba történő integrálásával nyújt esztétikus és helytakarékos megoldást megújuló energia termelésére.

Körülbelül négy-öt ilyen reaktorra lenne szükség egy Mars-misszió kivitelezéséhez.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Interjú dr. Meskó Bertalan orvos-jövőkutatóval

E-mailben kérdeztük meg dr. Meskó Bertalant, hogy a mesterséges intelligencia (AI) és a robotika hogyan változtatja meg az orvosi diagnosztikát, a terápiát és magukat az orvosokat. 

Génszerkesztés garázsban és laborokban

A világkereskedelemben forgalmazott termékek 13 százalékát előállító biotechnológia legígéretesebb új eljárása napjainkban a génszerkesztés. A módszer a remények szerint forradalmat fog hozni a gyógyászattól kezdve a mezőgazdaságon át az ipar számos ágában is, emberben való első felhasználására mégsem egy kutatóintézetben vagy nagypénzű vállalatnál került sor.

Az orvosi képalkotásban is menő a mesterséges intelligencia

Az első röntgensugárhoz képest a ma alkalmazott orvosi képalkotó technológiák rendkívül hatékonyak. Tiszta képeket készíthetünk a test belső szerveiről, struktúráiról és rendszeréről, ezeknek a képeknek a segítségével az orvosoknak lehetőségük van szike nélkül pontosan diagnosztizálni.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés