hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A fenntartható energiával foglalkozó európai innovációkat felkaroló InnoEnergy nemzetközi pályázatot hirdetett: keresi a kontinens leginnovatívabb, villamosenergia-tárolásra fókuszáló startup vállalkozásait.

hirdetés

A nehézkedésre építő zseniális energiatároló rendszereket gyárt egy amerikai cég.

Az anyag molekuláris szerkezete a napfény hatására átalakul.

A programban 3 milliárd forintos keret áll rendelkezésre hazai költségvetési forrásból – jelentette be Weingartner Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) fenntarthatóságért felelős államtitkára.

A rendszeres hálózat-ellenörzésre igénybe vett drónokat optikai és hőkamerával is felszerelték.

A leolvadt atomreaktor tőszomszédságában felhúzott napelempark kapacitása idővel megszázszorozódhat.

hirdetés

A kaliforniai szakemberek által kifejlesztett „terepen” átfolyó sós víz feszültséget generál.

Betöltötték a nukleáris fűtőelemeket Oroszország és a világ első és egyetlen úszó atomerőművének mindkét reaktorába, így útra készen áll a Lomonoszov akadémikus nevet viselő úszó erőmű.

Az E.On mostantól Google-alapú térképen teszi elérhetővé a tervezett üzemszüneteket Facebook- és weboldalán.

Az akkumulátorgyártás kapacitásának hiánya és a magas gépkocsiárak állnak az elektromobilitás szélesebb körben való elterjedésének az útjába, de már nem sokáig – legalább is ezt állították szakemberek az Emobility Forumon, Budapesten.

A tervezők főleg fejhallgatókba, fitnesskarkötőkbe és okos slusszkulcsokba szánják őket.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Esemény

36 gyár mutatja be digitalizációs megoldásait országszerte november 16-án, a Modern Gyárak Éjszakáján.

Demokratikus technológia

A 2008-ban kifejlesztett blokklánc-technológiával kapcsolatos hírek tavaly árasztották el a mainstream médiát, és a jóslatok szerint nem is a pénzügyi világban, hanem az egészségügyben válik először széles körűvé a technológia alkalmazása, forradalmi változásokat eredményezve az egészségmegőrzésben és a gyógyításban egyaránt.

Német gazdasági kilátások

A Nemzetközi Valuta Alap idei, a világgazdaság növekedésére vonatkozó előrejelzését a közelmúltban 3,9-ről 3,7 százalékra, az Európai Bizottság az unió tagországaira vonatkozó növekedési prognózisát az év eleji 2,3 százalékról 2,1 százalékra mérsékelte, s – többek között az olasz gazdaságról érkező riasztó hírek nyomán – ennek megvalósulása is egyre bizonytalanabbá vált.  

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés