hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Teljes feltöltéssel két órán keresztül 330 ezer háztartás ellátásához elég energiát tud majd a lakosság rendelkezésére bocsátani.

hirdetés

Annyi biztos, hogy nem pattognak róla vissza az eltévelyedett plazmarészecskék, ami jelentős fegyvertény.

Az amerikai kutatók által kigondolt találmány működési elve elegánsan egyszerű.

Az újonnan kifejlesztett anyag forróságban a hőt elnyeli, és csak hidegebb hőmérsékletek mellett bocsátja vissza a környezetébe.

A kelet-közép-európai régió 24 országának közel háromszáz startupvállalkozása vesz részt az ötödik alkalommal megrendezett PowerUp! energetikai megmérettetésen.

A tudósok a katonai célú mobil atomerőműnek már csak a gondolatától is idegzsábát kapnak.

hirdetés

Az Európai Bizottság több mint 10 milliárd euró (mintegy 3200 milliárd forint) értékű, több ágazatot érintő beruházási programot hirdetett az alacsony szén-dioxid-kibocsátású technológiák kidolgozására.

A győri Audi Hungaria Zrt. két logisztikai központjának tetején alakítja ki az E.on Hungária Zrt. Európa legnagyobb tetőnaperőmű-parkját jövő év elejéig, mintegy 160 ezer négyzetméteren.

A találmány egy cső végén kifeszített hártya segítségével generál elektromosságot.

Hogyan segítik az energiahatékonysági rendszerek az adatelemzést? Milyen szerepe van a digitalizációnak az energiaszektorban, és vajon miben áll a jövő?

Az energiapiac liberalizációja egy új eljárást tett szükségessé az energetikai szektorban, ez pedig nem más, mint az energiafogyasztás minél pontosabb előrejelzése. Gáspár Csabával, a Dmlab alapítójával arról beszélgettünk.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Az MI felhasználási területei

Elképzelni is nehezen tudtuk, hogy lehet algoritmusokat kiállítani, amíg nem jártunk a Mesterséges Intelligencia Koalíció szervezésében megrendezett interaktív kiállításon, ahol a mesterséges intelligencia (MI) felhasználási területeit mutatták be.

Vörös bolygó

A NASA végül is egy kúp alakú épületnek ítélte oda a fődíjat.

Esemény

Ma délelőtt megnyílt az Ipar Napjai – Mach-Tech 2019 nemzetközi ipari szakkiállítás a Hungexpo budapesti vásárközpontjában, amelyen 20 ország 550 kiállítója mutatja be újdonságait.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés