hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az Eaton F típusú hálózati áramvédő kapcsolókat kínál a személyzet és a rendszerek továbbfejlesztett védelme érdekében, összhangban az MSZ EN 62423 szabvány előírásaival.

hirdetés

Karácsonykor az állam környezetbarát erőművei a szükséges mennyiségnél jelentősen több villamos energiát állítottak elő.

A testnedvmeghajtású akkumulátor új távlatokat nyithat az energetikában.

Csak az energiamegtakarítást alapul véve az épületenergetikai beruházás hónapok alatt megtérül. 

Ennek megvalósítása érdekében a két japán autógyártó, a Toyota és a Suzuki együttműködésről döntött. 

Három év múlva indítaná a tesztrepülőgépet. 

hirdetés

Az árammal meghajtott autók a cég új állomásain szélsebesen szívhatják magukat tele energiával.

A Siemens 1887. november 22-i bejegyzésével jelent meg hivatalosan is hazánkban, majd pár nappal később, november 28-án át is adta a főváros első, a Nyugati pályaudvart az Oktogonnal összekötő villamosvonalát. 

A 246 méteres építmény három kisebb testvérével együtt évente 10 500 megawattóra energiát lesz képes előállítani.

Michigani tudósok kifejlesztettek egy olyan anyagot, amely a láthatatlan fényt képes átalakítani villamos energiává.

A legújabb generációs töltőoszlopok felhőalapú megoldáson át csatlakoznak az internetre, és többek között készpénz nélküli fizetést tesznek lehetővé.     

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Consumer Electronics Show

A fogyasztói elektronika világszinten egyik legnagyobb kiállítását idén is majd szétvetették a korszakalkotó, meglepő vagy éppen mókás találmányok. Jelen cikkünkben be is mutatunk néhányat, amelyek sikeresen levették a lábáról a látogatóközönséget.

Nincs megállás, aki lemarad, az kimarad

A gyártóipar jövőjét többek között a különféle smart rendszerek alkalmazása fogja meghatározni. A legnagyobb vállalatoknál már ma is számos megoldás szolgálja a termelés intelligensebbé tételét, de hogyan tudnak lépést tartani a fejlődéssel a multiknál szerényebb lehetőségekkel gazdálkodó, hazai tulajdonban lévő cégek? Portörő Balázst, a Fémalk Zrt. innovációs és előfejlesztési osztályvezetőjét kérdeztük az öntödei vállalkozás okosmegoldásairól.

MI, deep learning, machine learning…

Az ipar 4.0 Európa-szerte támogatott koncepció. Szabados Leventével, mesterségesintelligencia- (MI-) szakértővel beszélgettünk arról, hogy az ipari szereplők hogyan tudják az MI-t munkára bírni, ehhez milyen ismeretek és befektetések szükségesek.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés