hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A hatalmas „telep” már üzemelésének első évében rengeteg pénzt takarított meg a helyi lakosság számára.

hirdetés

Az atomerőművek működésének veszélyes melléktermékét hasznosítva próbálnak különösen tartós elemeket létrehozni Bristolban.

A 3,6 gigawatt teljesítményű komplexum akár 4,5 millió háztartást is képes lesz ellátni villamos energiával.

Az ABB megoldásaira épül az innovatív, vízfelszínre telepített naperőmű Svájcban, a Lac des Toules víztározón.  

Az e-autók feltöltésére szolgáló rendszer tökéletesen automata módon működhetne, a robotok odamennének az elektromos autóhoz és feltöltenék azt.

A HL-2M-ben a szakemberek állítólag már 200 millió Celsius-fokra is fel tudják hevíteni a plazmát.

hirdetés

Floridai tudósok gépi tanulási algoritmussal próbálják identifikálni a felpermetezhető napelemek optimális alapanyagát.

A Hager cég a vizsgálóberendezéseinek automatizálásakor a Murrelektronik moduláris, decentrális és kompakt Cube67-rendszere mellett teszi le a voksot.

Folyadékhűtéses szerverszekrényt fejlesztett a Schneider Electric, amely hatékonyabb energiafelhasználást biztosít, amellett, hogy támogatja a nagy számításigényű feladatok elvégzését.

Az élelmiszeripar általános automatizálási szintje messze elmarad az egyéb iparágakban tapasztalttól, leginkább az elavult géppark használatának következményeként. Most megmutatjuk, igenis lehet úgy fejleszteni, hogy ezzel növeljük a gazdaságosságot.

Közösen hoz létre az adatközpontok energiaellátását krízishelyzetben is garantáló, környezetbarát rendszert a Rolls-Royce és a Mercedes.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Ember és robot együttműködése

Az esztergomi Suzuki-gyárban három éve indult egy többlépcsős gyártásfejlesztés, melynek köszönhetően még biztonságosabb, a legfejlettebb technológiai, piaci és környezetvédelmi elvárásoknak megfelelő autók gördülnek le a gyártósorról.

Az adatokból pénzt csinálni és tanulni egyaránt lehet

Az új technológiák segítik és igénylik is a vállalati adatok módszeres feldolgozását, használatát. Nincs olyan digitalizációhoz kapcsolódó fogalom, amely ne az adathoz vezetne vissza. Biró Szabolccsal, a HiflyLabs fejlett analitikai üzletágának vezetőjével, mérnök-informatikus-szociológus-data scientisttel beszélgettünk a minden szinten megjelenő tanulásról, amely segíti a kis- és nagyvállalatokat az adatos gondolkodás és a sikeres adatos projektek felé való nyitásban.

Előrejelzés

Kelet-Közép-Európában javíthatják versenyképességüket a nyugat-európai gépkocsigyártók, amelyek elsősorban a kutatás-fejlesztés területén néznek szembe rendkívüli kihívásokkal.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés