hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Noor Abu Dhabi a maga nemében a legnagyobb komplexum a világon.

hirdetés

Számottevően visszaesett a szén-dioxid-kibocsátás a megújuló energiaforrások jelentős használata miatt. 

Az országban immár több energiát termelnek megújuló módon, mint szénnel.

Egy Na2RuO3 képletű anyag lehetővé teszi, hogy az elemek kijavítsák a rajtuk keletkezett repedéseket.

Üzembe állították Európa legnagyobb, középületben telepített energiatároló rendszerét az amszterdami Johan Cruijff ArenA-ban, amely újrahasznosított, illetve új elektromosjármű-akkumulátorokkal működik.

Annyi biztos, hogy nem pattognak róla vissza az eltévelyedett plazmarészecskék, ami jelentős fegyvertény.

hirdetés

Az amerikai kutatók által kigondolt találmány működési elve elegánsan egyszerű.

Az újonnan kifejlesztett anyag forróságban a hőt elnyeli, és csak hidegebb hőmérsékletek mellett bocsátja vissza a környezetébe.

Teljes feltöltéssel két órán keresztül 330 ezer háztartás ellátásához elég energiát tud majd a lakosság rendelkezésére bocsátani.

A kelet-közép-európai régió 24 országának közel háromszáz startupvállalkozása vesz részt az ötödik alkalommal megrendezett PowerUp! energetikai megmérettetésen.

A tudósok a katonai célú mobil atomerőműnek már csak a gondolatától is idegzsábát kapnak.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Technológia

Megkezdődött Szentendrén a Solar Decathlon Europe 2019 innovációs házépítőverseny. Az ÉMI (Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft.) Szentendrei Ipari Park területén július 13-28-ig lehet megnézni a környezettudatos és energiahatékony építészetet.

EMO Hannover 2019

A mesterséges intelligencia a digitalizálás második hullámát hozza el, az ipar 4.0 keretén belül új, megújító értelmezést nyer az AI és a fémmegmunkálási folyamatok kulcstényezőjévé válik – hangzott el többek között az idei EMO fémmegmunkálási világvásár legfontosabb témáit beharangozó nemzetközi sajtóelőzetesen, július 3-án a rendezvénynek is otthont adó Hannoverben.

Digitalizáció

Bővült annak a 26 gyárnak a listája, amelyek a negyedik ipari forradalom innovációiban vezető szerepet töltenek be – jelentették be a World Economic Forumon.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés