hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Egy új megközelítéssel a jelenleg megépíthető szélerőműtornyok maximális magasságát a jövőben akár meg is lehetne kétszerezni.

hirdetés

Az ABB és a Hydrogen Optimized közösen fejleszt nagyvolumenű, zöld hidrogéntermelési rendszereket. 

A Seatrec drónjai a tenger termoklin nevű rétegében folytatott liftezgetéssel gyűjtik be az energiát, és így az alkalmazásukkal jelentősen csökkenteni lehetne az óceánokban hátrahagyott, elhasznált akkumulátorok mennyiségét.

A csokoládédarabkákkal teleszórt sütemények struktúráját idéző energiatároló tömböket alkottak a Newcastle-i Egyetem kutatói.

Egy nemzetközi kutatócsapat kifejlesztett egy „agrivoltaikus” rendszert, amellyel a mezőgazdasági termelők környezetbarát módon növelhetik meg a profitjukat.

Egy NDB (Nano Diamond Battery) nevű amerikai start-up bejelentette, hogy sikeresen letesztelte saját fejlesztésű, nukleáris hulladékkal működő akkumulátorát.

hirdetés

Világszerte fejlett energiatárolórendszerrel társított, kicsi atomerőművek százait létesítheti Bill Gates egyik új vállalkozása.

A természet törvényeivel elsőre inkompatibilisnek ható termelékenységű napelemek kifejlesztése előtt nyithatja meg az utat a finnországi Aalto Egyetem tudósainak új felfedezése.

Egy új-zélandi, Emrod nevű startup kifejlesztett egy megoldást, amellyel akár távoli területeket is biztonságosan lehet kábelek nélkül ellátni villamos energiával.

Kompetenciaközpontként is működik majd az, a Firenzétől 50 kilométerre dél-keletre épülő ABB elektromos járműtöltőket gyártó üzem, amelynek átadására várhatóan 2021 végén kerül sor.

Egy amerikai és ausztrál tudósokból álló csapat rájött, miként lehetne az infravörös sugárzást is bevonni a villamosenergia-termelésbe.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

A technológia a közeljövőben leginkább az akkumulátorcellák szintjén javul majd. A BME Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar docensével, dr. Höfler Lajossal beszélgettünk az akkumulátorfejlesztések irányairól.

Elektromos autózás

Elon Musk bejelentette az új 4680-as cellát, a strukturális teherviselő akkutömböt, a szárazelektrolitot, a szilícium anódot és a katódfül nélküli akkumulátort – mindezekkel jelentősen csökkennek az elektromos autók gyártási költségei. 

Esettanulmány

Bemutatunk egy valós idejű helymeghatározásra és hangalapú kiszedésre épülő, innovatív intralogisztikai megoldást. 

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés