hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az energetikai fejlesztések sok vállalat számára utópiának tűnnek, holott már a kkv-k is számos fenntartható és hatékony eszközzel élhetnek.

A maga nemében egyedülálló, vízhűtést nem igénylő, tórium alapú sóolvadékos atomreaktort tesztelnek a kínai kormányzat szakemberei.

Az amerikai energiaügyi minisztérium tudósai szerint a kvarchomok alkalmas lehet a napkollektorok vagy szélturbinák által megtermelt, ám felhasználatlan elektromosság eltárolására.

hirdetés

A jogszabályi kötelezettségeknek eleget téve a Bonafarm-csoport olyan hatékony energiamérő és elemző rendszert tervezett, amely minden nagyvállalat számára példamutató lehet.

A Világgazdasági Fórum által készített tanulmány szerint az elmúlt évben a világ országaiban rekordnagyságú összeget fordítottak a klímavédelemre.

hirdetés

Az egy dolog, hogy egyre többet beszélünk általánosságban, illetve lakossági és ipari szinten a zöldenergiákról. De a hatékonyság érdekében alapvető szemléletformálásra van szükség, meg kell érkeznie a megújuló energiáknak a háztartásokba.

A hidrogén sorsát az dönti majd el, hogy sikerül-e biztonságosan megfelelő mennyiségben előállítani, tárolni és a felhasználási helyre, illetve eszközökbe továbbítani.

A gazdaságosság jegyében épít precedens nélküli méretekkel rendelkező offshore szélturbinát egy MingYang Smart Energy elnevezésű, kínai cég.

Egy fiatal startup olyan alacsony költségű akkumulátort fejleszt, amely napokig képes a megtermelt energia tárolására. Ehhez pedig a Föld egyik leggyakrabban előforduló elemét, a vasat (Fe) használják fel.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

A fenntarthatóság már rég nem csak egy divatos hívószó, hanem mindennapjaink létfontosságú elemévé vált, amire az ipar minden szereplőjének tekintettel kell lennie, beleérte a gyártóvállalatokat is.

Szeptemberi lapszámunkban arra vállalkoztunk, hogy áttekintsük, hogyan formálódik a pneumatika és az ipari automatizálás az IIoT-rendszerek térnyerésének hatására, és igyekszünk több szempontból megvizsgálni a kkv-szektort érintő kérdéseket is a témában. 

Nemzetközi Autókiállítás Münchenben

Szeptember 7-én Angela Merkel (CDU) szövetségi kancellár nyitja meg a korábbi években megszokottnál sok tekintetben eltérő IAA Mobility kiállítást, amely Németországban az első kiemelt jelentőségű gazdasági rendezvény a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások után.  

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés