hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A több mint 1800 km-es új összekötő távvezeték 80 milliónál is több ember számára biztosítja az áramellátást.    

hirdetés

A pályák megfelelő hóborításának biztosítása érdekében ABB motorokkal felszerelt új szivattyúállomást és speciális mesterséges tavat létesítettek.

Az ABB vontatási technológiái megbízhatóbb és energiahatékonyabb szerelvényeket biztosítanak 70 millió dollár értékben a magyarországi, svájci és svéd vasútüzemeltetők számára.

A teljes mértékben additív gyártási (AM) technológiával előállított gázturbinalapátok első teljes terhelésű hajtóművizsgálatainak befejezésével a Siemens áttörést ért el.

A vállalat a zöld energiára történő átállása óta immár 100 GWh geotermikus energiát használt fel, amellyel 20 170 tonnával csökkentette szén-dioxid-kibocsátását. 

A GE Power Services sikeresen korszerűsítette a paksi atomerőmű 5. generátorának forgórészét is.

hirdetés

Külső homlokzat- és födémszigeteléshez is használható az a két baromfitoll-hulladékból előállított – magyar szabadalmat jelentő – szigetelőanyag, amelyet egy 2014 augusztusában indult kutatás-fejlesztési program keretében hoztak létre.

A hidrogénalapú technológiák szélesebb körű alkalmazását sürgetik energetikai, közlekedési és ipari világcégek az általuk alapított Hidrogén Tanács támogatásával.

A Schneider Electric és a Panasonic közös integrált épületgépészeti és -felügyeleti megoldást jelentett be. Az együttműködés keretében kínált innovatív szolgáltatás egyszerűbb energiagazdálkodást biztosít.

A Kite Power Solutions (KPS) brit startup fejlesztése rotorlapátok helyett kisméretű, a sárkányokhoz hasonló vitorlával fogja be a szelet nagy, akár 450 méteres magasságban is. 

Az ABB rugalmas, automatikusan települő mikrogridmegoldása nagy lökést adhat a megújuló energiaforrások használatának.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

E-mobilitás

Jelentős teret kaptak az elektromos járgányok is az AMTS 2017 rendezvényen, ahol a Scneider Electric szakértőjével beszélgettünk az elektromos autózás jövőjéről.

CeBIT 2017

Az évtized végére 20 milliárd eszköz fog csatlakozni az internetre a Gartner előrejelzése szerint, a Cisco becslése ennek a kétszerese. Legyen bármekkora is a számuk 2020-ra, azt már napjainkban is tapasztaljuk, hogy egyre többféle eszköz kapcsolódik alapértelmezetten a hálózatra, és ezáltal új alkalmazásokat, szolgáltatásokat, üzleti modelleket hív életre. 

Az uniós támogatások és az ipar

A Széchenyi 2020 program keretében lehívható uniós támogatások legaktívabb időszaka zajlik, amelynek egyik fő célja a hazai ipar fejlesztése. Bár hét év állt rendelkezésre a pénzek kiosztására, idén hirdetik meg a pályázatok nagy részét, és szintén idén már be is kerül a gazdaságba egy hatalmas összeg. Essősy Zsomborral, a MAPI Magyar Fejlesztési Iroda Zrt. vezérigazgatójával beszélgettünk a helyzetről.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés