hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A több mint 1800 km-es új összekötő távvezeték 80 milliónál is több ember számára biztosítja az áramellátást.    

hirdetés

A teljes mértékben additív gyártási (AM) technológiával előállított gázturbinalapátok első teljes terhelésű hajtóművizsgálatainak befejezésével a Siemens áttörést ért el.

A vállalat a zöld energiára történő átállása óta immár 100 GWh geotermikus energiát használt fel, amellyel 20 170 tonnával csökkentette szén-dioxid-kibocsátását. 

A GE Power Services sikeresen korszerűsítette a paksi atomerőmű 5. generátorának forgórészét is.

Külső homlokzat- és födémszigeteléshez is használható az a két baromfitoll-hulladékból előállított – magyar szabadalmat jelentő – szigetelőanyag, amelyet egy 2014 augusztusában indult kutatás-fejlesztési program keretében hoztak létre.

A hidrogénalapú technológiák szélesebb körű alkalmazását sürgetik energetikai, közlekedési és ipari világcégek az általuk alapított Hidrogén Tanács támogatásával.

hirdetés

A Schneider Electric és a Panasonic közös integrált épületgépészeti és -felügyeleti megoldást jelentett be. Az együttműködés keretében kínált innovatív szolgáltatás egyszerűbb energiagazdálkodást biztosít.

A Kite Power Solutions (KPS) brit startup fejlesztése rotorlapátok helyett kisméretű, a sárkányokhoz hasonló vitorlával fogja be a szelet nagy, akár 450 méteres magasságban is. 

Az ABB rugalmas, automatikusan települő mikrogridmegoldása nagy lökést adhat a megújuló energiaforrások használatának.

Az óriásvállalat már nagyon közel áll azon céljához, hogy az irodáit és adatközpontjait immár 100 százalékban megújuló erőforrásokkal működtesse.

Gyémánt bevonásával egyes radioaktív anyagok környezetkímélő energiaforrásokká szelídíthetőek.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Gépek a testben?

A kiborgokra úgy szoktunk gondolni, mint gépi tartozékokkal feljavított élőlényekre, mondjuk mechanikus karral, bionikus szemmel vagy agyba ültetett chippel. Kevésbé jut eszünkbe a fordítottja: robot, élő alkatrészekkel felszerelve. 

Német gazdasági kilátások

A Szövetségi Statisztikai Hivatal előzetes adatai szerint 2016-ban a német gazdaság minden fontosabb mutatószámot tekintve jól teljesített, négy év óta a folyamatos, évről évre erősödő növekedési dinamika időszakát éli.

Válogatás

A Forbes magazin minden évben összeállítja az adott év általuk leginnovatívabbnak tartott cégeinek huszonötös listáját. Ennek a listának mutatjuk be röviden kilenc kiemelkedő, az ipari szektor szempontjából releváns szereplőjét, feltüntetve az eredeti listában elért helyezésüket is.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés