hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az ABB Ability platformján alapuló intelligens transzformátorok alkalmazása jobb eszközgazdálkodást tesz lehetővé, növeli a megbízhatóságot és optimalizálja a költségeket.  

hirdetés

11 piaci szereplő összefogásával jön létre az új közös vállalat, amely támogatja a Japánban stratégiai pontokon létesített hidrogén töltőállomások építését.

A lapátjaik egyetlen fordulattal egy háztartás akár 29 órányi energiaigényét is fedezni tudják.

Az energiaszektornak négy fő trendre kell odafigyelnie: a villamosenergia termelés decentralizációjára, az új piaci belépők megjelenésére, az ügyféligények megváltozására, valamint a digitalizációra.

Némi műszaki vénával megáldva akár 30 perc alatt önállóan is összeszerelhető az az elektromos autók töltésére alkalmas állomás, melyet a Phoenix Contact egy május végi konferencián mutat be Magyarországon. 

Angela Merkel német kancellár feladta kormánya célját, hogy 2020-ra egymillió elektromos autó közlekedjen a német utakon.

hirdetés

A mintegy 1200 energiaipari vezető megkérdezésével összeállított "World Energy Issues Monitor 2017" felmérés szerint a viszonylag lassú világgazdasági növekedés miatt termelékenységet fokozó technológiákat kell alkalmazni. 

A pályák megfelelő hóborításának biztosítása érdekében ABB motorokkal felszerelt új szivattyúállomást és speciális mesterséges tavat létesítettek.

Az ABB vontatási technológiái megbízhatóbb és energiahatékonyabb szerelvényeket biztosítanak 70 millió dollár értékben a magyarországi, svájci és svéd vasútüzemeltetők számára.

A teljes mértékben additív gyártási (AM) technológiával előállított gázturbinalapátok első teljes terhelésű hajtóművizsgálatainak befejezésével a Siemens áttörést ért el.

A vállalat a zöld energiára történő átállása óta immár 100 GWh geotermikus energiát használt fel, amellyel 20 170 tonnával csökkentette szén-dioxid-kibocsátását. 

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Megosztott tudás

Egy globális közösség budapesti műhelyében jártunk, ahol a legújabb technológiai innovációkat lehet alkalmazni és hasznosítani, megvalósíthatóak a saját ötletek mindenki számára elérhető eszközparkkal.

Három iparág, eltérő tapasztalatok

A 3D-technológia a gyártásban egyelőre nem alkalmas minden termék előállítására, sok esetben drágának is számít. Mindezek ismeretében vajon a gyártás különböző szegmenseinek jelentős szereplői hogyan viszonyulnak a negyedik ipari forradalom eme tényezőjéhez? 

Semmi sci-fi!

A kialakulóban lévő IT-ökoszisztéma nemcsak az emberi életet teszi kényelmesebbé, de segít tudatosabban kezelni az erőforrásokat. Összeállításunkban szemlézzük, hogy a nem túl távoli jövőben miként változnak meg leghétköznapibb szokásaink, kizárólag a meglévő infótechnológiai fejlesztések tükrében.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés