hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A baden-württembergi napenergia-  és hidrogénkutatási központ és a Szövetségi Energetkai és Vízgazdálkodási Szövetség adatai szerint a szélkerekeknek, a napkollektoroknak és más megújuló energiaforrásoknak a teljes áramfelhasználásban elért részaránya megközelítette az 50 százalékot. 

A BLUETTI piacra dobott egy mobil töltőállomást, amelynek használata ideiglenesen akár az otthonihoz hasonló fokú komfortérzettel is megajándékozhatja a kempingezőket.

Evezőpaddal gazdagítja tovább áramgeneráláshoz is felhasználható fitneszgépeit egy SportsArt nevű, tengerentúli társaság. A sporteszköz egy órás használatával akár egy asztali számítógép 2,4 órás üzemeltetésére is elég elektromosságot lehet előállítani.

hirdetés

Ugyan mindössze néhány száz mikron vastag, viszont 140 méter hosszú, újratölthető lítiumion-akkumulátort hoztak létre az MIT mérnökei. 

Az elektronika iparágának régi adósságát törlesztve a talajban gyorsan és környezetbarát módon felszívódó akkumulátort fejlesztettek ki Szingapúrban.

hirdetés

Egy kínai tudóscsoport azt állítja, felfedeztek egy, a riválisokéinál sokkal költséghatékonyabb módszert a magfúzió mesterséges előidézésére.

Szerbiában, az alumíniumfeldolgozás és a csomagolóipar területén élenjáró Al Pack Group vállalkozásaként létrejött ElevenEs 2024-ben kezdi el a 100 százalékban megújuló energiával működő, 8 GWh teljesítményű szabadkai gyár építését.

A kínai Talieni Tengerészeti Egyetem kutatói feltaláltak egy szerény méretű energiafejlesztő eszközt, amely a tengerfenéken hánykolódó hínárokhoz hasonlóan mozogva képes előteremteni „a semmiből” az elektromos áramot.

Pányvával kikötött, repülő turbinákkal kívánja töredékére csökkenteni a szélenergia-termelés költségét egy Kitekraft nevű német társaság.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Gazdaság

Egyre nagyobb szelet jut a kontinens országainak a high-tech tortából.

Minőségbiztosítás másként

Az élelmiszeripar egy különösen innovatív terület, ahol fő cél a termelésen túl a megfelelő minőség biztosítása. Digitalizált folyamatokkal mindez költséghatékonyan biztosítható.

Differenciált, sokoldalú és dinamikus

Teljesen alapvetőnek gondoljuk, hogy az áruházak polcai telítettek, hogy sokféle és magas minőségű élelmiszer közül választhatunk a boltokban.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés