hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A munka heteken belül el is kezdődik, amelynek célja, hogy 18 hónap alatt felépüljön egy kísérleti biztonságvédelmi rendszer az ITER magfúziós kísérleti berendezés számára. 

hirdetés

Tesztelik a villamos hálózatokon nagy számban használt berendezés, az oszlopkapcsoló új, madárbarát változatát. 

A Coloradói Egyetem egyik tudóscsapata létrehozott egy hordható eszközt, amely az emberi test által kisugárzott hőből állítja elő a saját működéséhez szükséges energiát.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal fontos célkitűzése a barnamezős beruházások keretében megvalósítható naperőmű projektek ösztönzése. 

A MEKH távhőtermelői működési engedélyt adott a Geotherm Fire Kft. részére. Az engedély birtokában Mátészalkán is elérhető lesz a környezetbarát, geotermális energiát hasznosító távfűtés.

hirdetés

Bár a flexibilis napelemek kialakításában nap mint nap számos előrelépés tapasztalható, a teljesen összehajtható táblák megvalósítása mindmáig kemény diónak bizonyult. Úgy néz ki, dél-koreai tudósoknak most sikerült megbirkózni a feladattal.

Február 4-én a világ legnagyobb tengerre kihelyezett szélerőmű-komplexumának megépítésére írt alá egy 43 milliárd dolláros megállapodást a dél-koreai kormány.

Mesterséges intelligencia és szenzorok segítik az intelligens hibakeresést a Huawei új megoldásában.

Körforgásos gazdasági programot indít a klímák és hőszivattyúk hűtőközegének újrafelhasználására a Daikin. 

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Kevert valóság

Végre kiderül, milyen is az, amikor a munkatársak saját maguk holografikus avatárjaként egyetlen közös virtuális munkakörnyezetben dolgozhatnak együtt az aktuális projektjeiken.

Kiborgok

Egy sáska fülét robotba integrálva hoztak létre a környezeti hanghatásokra megbízhatóan reagáló kiborg rendszert a Tel Avivi Egyetem kutatói.

K+F+I

Az ipar 4.0 kezdeményezés célja, hogy növelje a kisszériás, manuális munkafolyamatokon alapuló gyártás hatékonyságát.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés