hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Egy új megközelítéssel a jelenleg megépíthető szélerőműtornyok maximális magasságát a jövőben akár meg is lehetne kétszerezni.

hirdetés

Ultrakönnyű és hatékony, a hagyományos változatoknál akár kilenc százalékkal több energia megtermelésére képes szélturbinalapátot fejlesztenek az Innovate UK által finanszírozott egyik projekt keretében.

Egy új tanulmányban jelentek meg a kétoldalú napelemek, amelyek követik a nap járását, így több villamosenergiát képesek termelni, alacsonyabb költségek mellett. 

A következő generációs napelemek már képesek lesznek a beltéri világítást is hasznosítani, méghozzá egy közel 100 éves technológia, a petrovszkit szerkezetű anyagok felhasználásával. 

Egy újonnan kifejlesztett technológia jelentősen csökkenti a nagy teljesítményű szuperszámítógépek energiafogyasztását, és növeli ezek számítási teljesítményét és megbízhatóságát.

A Tel Aviv Egyetem egyik tudóscsapata arra a megállapításra jutott, hogy a levegőben lévő nedvesség akár megújuló energiaforrásként is szolgálhat.

hirdetés

Szaúdi mérnökök rájöttek, miként lehet a már ma is létező napelemcellákból hatékonyabb fotovoltaikus áramtermelő egységeket létrehozni.

Sanghaj nemzetközi hajózási és kereskedelemi központjában található ipari parkban óriási kihívást okozott a villamosenergia-elosztás vezérlés megoldása.

Az átalakuló termelés új feladatok elé állította a gyártóberendezések készítőit, ezáltal a berendezésekben felhasznált részegységek fejlesztőit is.

Régóta sok fejtörést okoz, hogy működés közben miként lehetne alacsonyabb hőmérsékleten tartani a napelemeket. Lehet, hogy egy zselé jelenti majd a gyógyírt a problémára?

A Princetoni Egyetem kutató fizikusainak egy csoportja új megoldást találhatott a fúziós reaktorokban lezajló folyamatok kordában tartására.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Festo TechTalk 2020

A tetemes energiát megtakarító digitális szelepszigettől az emberi kéz finom manipulációjára képes soft handig – online megtartott TechTalk beszélgetésen mutatták be a Festo szakemberei a vállalat legújabb, az ipar 4.0 világba illeszkedő megoldásait.

Autonóm légiközlekedés

A gépgyártó légi járművei most már önvezető módban is képesek fel és leszállni, valamint gurulni a kifutópályán. 

Látszat

A Facebook szakembereinek új fejlesztésével a jövőben kényelmesebben ugorhatunk fejest a mesterséges és látszólagos, párhuzamos univerzumokba.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés