hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hogyan segítik az energiahatékonysági rendszerek az adatelemzést? Milyen szerepe van a digitalizációnak az energiaszektorban, és vajon miben áll a jövő?

hirdetés

A tudósok a katonai célú mobil atomerőműnek már csak a gondolatától is idegzsábát kapnak.

Az Európai Bizottság több mint 10 milliárd euró (mintegy 3200 milliárd forint) értékű, több ágazatot érintő beruházási programot hirdetett az alacsony szén-dioxid-kibocsátású technológiák kidolgozására.

A győri Audi Hungaria Zrt. két logisztikai központjának tetején alakítja ki az E.on Hungária Zrt. Európa legnagyobb tetőnaperőmű-parkját jövő év elejéig, mintegy 160 ezer négyzetméteren.

A találmány egy cső végén kifeszített hártya segítségével generál elektromosságot.

Az energiapiac liberalizációja egy új eljárást tett szükségessé az energetikai szektorban, ez pedig nem más, mint az energiafogyasztás minél pontosabb előrejelzése. Gáspár Csabával, a Dmlab alapítójával arról beszélgettünk.

hirdetés

Egy hatalmas, több mint 20 ezer négyzetméteren elterülő adatközpontot egy mérnökcsoport egyetlen helyiségből tud felügyelni és vezérelni.

Együttműködésre lépett a Siemens, az evosoft, valamint a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) a magyarországi ipari IoT közös fejlesztése érdekében. Interjú Klaus Helmrichhel, a Siemens AG igazgatósági tagjával.

Az SMC öt sarokkövének segítségével az ügyfelek fenntartható működést, fejlődést és az ökolábnyomuk csökkenését érhetik el. Ez a megközelítés ezenfelül elősegíti a cégek különböző ISO-minősítéseknek való megfelelését. (x)

Egy újonnan kifejlesztett eljárással sziklákban lehet elraktározni a megújuló úton megtermelt többletenergiát.

Az izzólámpakorszaknak vége, lassan, de biztosan átveszi a piacot a LED a kisülőcsövektől is. A kisülőcsöves fényforrásokhoz képest a LED-eseknek több előnyös tulajdonságuk van, amelyek közül sokszor emlegetjük a nagyobb energiahatékonyságot. De valójában „mennyi az az annyi?”, hogy a divatos szlenggel éljünk. Cikkünkben foglalkozunk a korszerű LED-es világítással, főként az energiafelhasználás szemszögéből.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Felmérés a világkereskedelemről

Kereskedelempolitikai viták, az Egyesült Királyságnak az Európai Unióból való távozása és a különféle gazdasági szankciók okozta bizonytalanságok fékezik a világgazdaság lendületét. Ez a jelenség a magyar gazdaság növekedésére és exportja alakulására is fékező hatást gyakorol.

Szintetikus hús

A transzplantáció és a transzplantálható szervek növesztésének orvostudományából kezd kinőni a szintetikushús-ipar. A következő agrárforradalomként beharangozott technológia fejlesztését sebészek, kardiológusok, őssejtbiológusok, a NASA és a holland kormány kezdte, vegetáriánus indiaiak, szilícium-völgybeli befektetők és izraeli startupok folytatják.

Brnói szakvásárok

A magyar-cseh gazdasági kapcsolatok alakulásáról csak jó híreket lehet elmondani, és ez a brnói szakvásárok iránti magyar érdeklődés élénkülésében is érezteti a hatását – ez a megállapítás vezette fel a Brnói Vásárváros éves bemutatkozó beszélgetését csütörtökön a budapesti cseh nagykövetség épületében.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés