hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A fejlesztés óriási kihívásai ellenére, épp megszületőben van a hidrogéngazdaság. Itthon is már több mint 10 éve foglalkoznak hidrogénhajtású berendezések fejlesztésével. 

hirdetés

Az összetett zöldenergia-rendszerrel hajtott, világjáró jacht a bizonyítéka, hogy a környezetbarát hajóközlekedés lehetséges.

Offshore szélenergia-projektek jelentős hulláma kezd végigsöpörni az Egyesült Államok keleti partja mentén.

Egy kaliforniai fejlesztésű szerkezet az éjszaka lezajló termikus folyamatok kihasználásával tud előállítani villamos energiát.

A periódusos rendszer 20. elemének a későbbiekben fontos szerep juthat az elektromos meghajtású rendszerek működtetésében.

Hálózati áramkimaradások és ingadozások kivédésére fejlesztett UPS-as-a-Reserve szünetmentes energiaellátást segítő koncepciót az Eaton energiagazdálkodási vállalat.

hirdetés

A fenntarthatóság, energiahatékonyság, megújuló energia fogalmakat ma már „mindenki érti – mindenki érzi” a gazdasági szereplők közül, de az egyáltalán nem mindegy, hogy a vállalati ügyfelek valójában mennyire nyitottak a szolgáltatók nyújtotta megoldásokra. Új generációs energiaszolgáltatókat kérdeztünk a tapasztalataikról.

Egy újonnan kifejlesztett energialánc-rendszer megoldással az energiaellátás már minden irányban lehetséges, akár nagy távolságokra is.

A fenntarthatóság egyik kulcsa az olcsó zöldenergia termelése, illetve hatékony felhasználása. Cikkünkben két olyan innovátor csapatot mutatunk be, amelyek bár a hatékonyságra teljesen más koncepciókat dolgoztak ki, minden esélyük megvan rá, hogy termékeikkel meghódítsák a világpiacot. 

A vas-oxidon átfolyó sós víz áramot termel, méghozzá másképpen, mint ahogy azt elsőre gondolnánk.

Az ABB krakkói székhelyű Corporate Research Centere méheket tart az épület tetején, hogy számítógépes algoritmusokat teszteljen velük.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Ipar 4.0 know-how

Megvizsgáltuk a hazai vállalati képzéseknek azt a szegmensét, amelyen keresztül a cégek a digitális átalakuláshoz és működéshez szükséges tudást elsajátíthatják. 

Digitális transzformáció

2020 végére akár százezren szerezhetnek alapismereteket a mesterséges intelligenciáról Magyarországon.

Szakkiállítás

Több mint 200 kiállítóval kezdődött meg a hetedik alkalommal megrendezett Automotive Hungary Nemzetközi járműipari beszállítói szakkiállítás 2019. október 16-án a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban. 

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés