hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Pár éven belül a kisvállalkozások számára is elérhetővé tenné a saját szélturbinák üzemeltetését és ezzel energiaköltségeik csökkentését az önállóan működtethető szélturbinák fejlesztésével foglalkozó, magyar mérnökökből álló startup.

hirdetés

Új, váltakozó áramú falitöltő jelent meg a piacon, ami egy újabb lépés lehet az e-mobilitás forradalmi térnyerésének útján. 

A vízszolgáltatási szektor a világ energiafelhasználásának mintegy 4 százalékáért felelős jelenleg. A rendelkezésre álló technológiai megoldások hatalmas lehetőségeket kínálnak a hatékonyabb vízgazdálkodás megvalósítására.

Karöltve vág neki izgalmas megújulóenergia-projektek megvalósításának kettő, a fosszilis energia területén jártas vállalat.

Hollandiai tudósok létrehoztak egy hártyát, amely sós vízbe helyezve e jelenleg leghatékonyabb, hasonló módszereknél 100-szor több áram előállítására alkalmas.

Svédországi kutatók beltéri fotovoltaikus cellákra bíznák az IoT-hálózatok elemeinek energiaellátását. Ez a módszer a hagyományos akkumulátorokra épülő rendszereknél sokkal kifizetődőbbnek bizonyulhat.

hirdetés

Már működik a tengeri algából készített üzemanyag. Tudósok azt remélik, hogy a kifejlesztett eljárással környezetbarát és gazdaságilag is életképes bioüzemanyagot lehet előállítani. 

Csúcsidőben elég mindössze hat elektromos járművet tölteni egymáshoz közeli töltőállomásokon, hogy részleges áramkimaradások alakuljanak ki. Többek között ezért sürgető kérdés a megfelelő infrastruktúra kialakítása.

Ausztrál mérnökök kifejlesztettek egy technológiát, amellyel különböző termények hátrahagyott részeiből lehetne hatékony energiatároló rendszereket létrehozni. A módszer kereskedelmi bevezetéséből sokat profitálhatna a bolygó.

A jelenlegi napenergia-technológiák merev és költséges anyagokat használnak. A kvantumpontok új osztálya flexibilis, olcsó és nyomtatható.

A University of Massachusetts Amherst szakemberei kieszeltek egy megújulóenergia-termelő technológiát, amely túl reménykeltő ahhoz, hogy igaz legyen.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

COVID-19

Kiemelt probléma az átláthatóság, az ellenőrzés, és a megfelelő kiberbiztonsági szint kialakítása. Az első sokk után most következik a konszolidáció időszaka. 

2009-es mélyponton az Ifo-index

Egy 15 ezer vállalat részvételével készült német gazdasági felmérésből kiderült, hogy a megkérdezettek 92,4 százaléka érzi a járvány üzleti tevékenységére gyakorolt negatív hatását. 

COVID-19

A hőkamerákkal felszerelt eszközök a magas testhőmérsékletű emberek személyazonosságát is meg tudják állapítani, és a kórtörténetükre is rálátást biztosítanak.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés