hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az S&T novemberi ipari digitalizációs rendezvényén a résztvevők betekintést nyerhettek a legújabb technológiákba, és ki is próbálhatták azokat az aulában berendezett okosgyárban.

hirdetés

Napjainkban az ipar 4.0 keretében egyre nagyobb szerephez jut a különféle gyártástámogató rendszerek alkalmazása, amelyek közül az egyik leghatékonyabb eszköz a gyártási folyamatok szimulációja.

Az 1990-es évek elején indult fejlesztéseivel az EOS az SLS 3D-nyomtatók piacvezető gyártójává vált. Jelenleg kétféle technológiával dolgozik műanyagok, illetve fémek 3D-nyomtatására. Az EOS P 396 különböző műanyagokat képes szinterezni prototípus-készítési és kis sorozatú gyártási feladatokra. (x)

Megjelent az egyik legnépszerűbb CAD-alternatíva, a ZWCAD tervezőrendszer 2019-es verziója, amely „Fantasztikus terveket alkotunk!” szlogenjének készül megfelelni.

A Fujitsu Laboratories of Europe új, MI-alapú technológiája és platformja lehetővé teszi a hagyományos fizikai szimulátorok átalakítását gyors, nagy pontosságú MI-szimulátorokká.

Egy innovatív, ipari, 3D-nyomtatott robotkarvég készült, amely lehetővé teszi a Langen csoport számára, hogy csökkentse ügyfele robotokkal támogatott csomagolósorának terhelését. (x)

hirdetés

Az S&T Consulting Hungary szisztematikusan építi ipari digitalizációs megoldásainak körét. A szerződést kötött a Visual Components nevű szoftverfejlesztővel, és ezzel ipar 4.0 portfóliója újabb elemmel gazdagodott.

Az Autodesk terméktervezési és gépipari szoftvergyűjteményének részét képező Nastran In-CAD és HSM révén a teljes mértékben integrált szimuláció és az öttengelyes CAM-rendszer előnyeiből profitálhatnak a felhasználók. (x)

A solidThinking Inspire szimulációs platformmal az Altair új, diszruptív licencelési rendszert vezet be a szimulációvezérelt innovációért.

Amikor az Autodesk bejelentette, hogy megszünteti Design Suite programcsomagjait, sok felhasználóban kétségek merültek fel , hogy a jövőben is lesz-e lehetőségük több alkalmazást csomagban, megfizethetően megvásárolni. Az iparági gyűjtemények bevezetése rögtön eloszlatta az aggodalmakat. (x)

A mérnöki tervezőrendszerek piaca igen bőséges választékot nyújt 3D-s CAD- és CAM-szoftverekből. Közülük azonban csak néhány integrálja a modellezést és a gyártást egységes csomagban, mint teszi ezt a ZW3D.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Energiaintenzív, vagy nem?

A korábbi, 27 százalékos célarány 5 százalékpontos növelésétől várja az EU a klímavédelmi vállalásainak teljesíthetőségét. Az energiahatékonysági és megújuló energiás beruházásoknak zöld lámpát adni azonban a cégeknek is elemi érdekük.

CERN

A Future Circular Collider csaknem négyszer nagyobb lehet a jelenleg is üzemelő európai részecskegyorsítónál.

IT- és OT-rendszerek

Az IT- és OT-rendszerek bár egymástól sok dologban eltérnek, mégsem kezelhetők egymástól elkülönítve. A teljes vállalati automatizálási és informatikai rendszer egységében azonban számos probléma eredhet a két alrendszer nem megfelelő együttműködéséből.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés