hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az S&T novemberi ipari digitalizációs rendezvényén a résztvevők betekintést nyerhettek a legújabb technológiákba, és ki is próbálhatták azokat az aulában berendezett okosgyárban.

hirdetés

A CAD/CAM/PLM piac hagyományosan konzervatív, ez leginkább annak köszönhető, hogy a felhasználók ragaszkodnak a régi és bevált elképzeléseikhez, megszokásaikhoz. Most egy új szoftver felhasználási modell előnyeit és hátrányait ismertetjük.

Hetedik alkalommal rendezi meg az Enterprise Group Solid Edge és Edgecam országos középiskolai versenyét, amelyre a nappali tagozaton tanuló hallgatók jelentkezését várják március 24-ig. 

A Siemens PLM Software által is gerjesztett szoftverpiaci átalakulások új lehetőségeket eredményeztek. Folytatjuk beszámolónkat. 

A Siemens PLM Software által is gerjesztett szoftverpiaci átalakulások olyan új lehetőségeket eredményeztek, amelyekkel az ügyfelek termékeik fejlesztési ciklusát rövidíteni tudják, a kapcsolódó költségeket pedig csökkenthetik.

Napjainkban az ipar 4.0 keretében egyre nagyobb szerephez jut a különféle gyártástámogató rendszerek alkalmazása, amelyek közül az egyik leghatékonyabb eszköz a gyártási folyamatok szimulációja.

hirdetés

Az 1990-es évek elején indult fejlesztéseivel az EOS az SLS 3D-nyomtatók piacvezető gyártójává vált. Jelenleg kétféle technológiával dolgozik műanyagok, illetve fémek 3D-nyomtatására. Az EOS P 396 különböző műanyagokat képes szinterezni prototípus-készítési és kis sorozatú gyártási feladatokra. (x)

Megjelent az egyik legnépszerűbb CAD-alternatíva, a ZWCAD tervezőrendszer 2019-es verziója, amely „Fantasztikus terveket alkotunk!” szlogenjének készül megfelelni.

A Fujitsu Laboratories of Europe új, MI-alapú technológiája és platformja lehetővé teszi a hagyományos fizikai szimulátorok átalakítását gyors, nagy pontosságú MI-szimulátorokká.

Egy innovatív, ipari, 3D-nyomtatott robotkarvég készült, amely lehetővé teszi a Langen csoport számára, hogy csökkentse ügyfele robotokkal támogatott csomagolósorának terhelését. (x)

Az S&T Consulting Hungary szisztematikusan építi ipari digitalizációs megoldásainak körét. A szerződést kötött a Visual Components nevű szoftverfejlesztővel, és ezzel ipar 4.0 portfóliója újabb elemmel gazdagodott.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Felmérés a világkereskedelemről

Kereskedelempolitikai viták, az Egyesült Királyságnak az Európai Unióból való távozása és a különféle gazdasági szankciók okozta bizonytalanságok fékezik a világgazdaság lendületét. Ez a jelenség a magyar gazdaság növekedésére és exportja alakulására is fékező hatást gyakorol.

Szintetikus hús

A transzplantáció és a transzplantálható szervek növesztésének orvostudományából kezd kinőni a szintetikushús-ipar. A következő agrárforradalomként beharangozott technológia fejlesztését sebészek, kardiológusok, őssejtbiológusok, a NASA és a holland kormány kezdte, vegetáriánus indiaiak, szilícium-völgybeli befektetők és izraeli startupok folytatják.

Brnói szakvásárok

A magyar-cseh gazdasági kapcsolatok alakulásáról csak jó híreket lehet elmondani, és ez a brnói szakvásárok iránti magyar érdeklődés élénkülésében is érezteti a hatását – ez a megállapítás vezette fel a Brnói Vásárváros éves bemutatkozó beszélgetését csütörtökön a budapesti cseh nagykövetség épületében.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés