hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Átlagosan 300 kilométert tudtak megtenni az elektromos autók egy feltöltéssel 2017-ben. A hatótávolság növekedését a meglévő modellek feljavítása eredményezi.

hirdetés

Ezt az Audi AG igazgatótanácsának megbízott elnöke, Abraham Schot jelentette be az Audi Hungária Zrt. alapításának 25. évfordulóján rendezett ünnepségen, de konkért időpontot nem jelölt meg. 

Hetedik magyarországi gyárát Debrecenben építi fel a Continetal csoport: a 100 millió eurós beruházás alapkövét szeptember 17-én helyezték el a repülőtér melletti déli ipari övezetben.

Több mint 150 millió eurós befektetéssel építi meg autóipari alkatrészek szériagyártásához új gyárát a Pest megyei Újhartyánban a svájci tulajdonú Rehau-Automotive Kft.

Az egymilliomodik autót, egy fehér színű Mercedes-Benz A-osztály A180d AMG-line típusú személyautót egy olaszországi autószalonban, Toszkánában rendelték meg.

Hogyan változtatják meg az új autóipari technológiák a gondolkodásunkat, az életünket, és persze azt, ahogyan vezetünk?

hirdetés

Elindult az Audi Q3 második generációs modelljének sorozatgyártása Győrben, az első jármű kedden gördült le a gyártósorról, ezzel ötre nőtt a megyeszékhelyen gyártott modellek száma.

A digitalizáció, a hálózatok összekapcsolása, az önjáró vezetés és az alternatív üzemmódok állnak majd a szeptember 20. és 27. közötti 67. IAA nemzetközi haszongépjármű-kiállítás középpontjában.

2019-ben debütálhat az első elektromos motorkerékpárjával a Harley-Davidson.

Gyárat épít a BMW német autógyártó vállalat Debrecenben – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Hagyományos és elektromos meghajtású autókat is gyáratanak majd. 

2017 végén 3,2 millió elektromos hajtású autó közlekedett a világban, ami hét éven belül akár meg is nyolcszorozódhat. De ez a modellválaszték és a töltő-infrastruktúra bővítését, a termelési szerkezet átalakítását feltételezi.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Elektromobilitás

Az akkumulátorgyártás kapacitásának hiánya és a magas gépkocsiárak állnak az elektromobilitás szélesebb körben való elterjedésének az útjába, de már nem sokáig – legalább is ezt állították szakemberek az Emobility Forumon, Budapesten.

Az ipari robotika évtizede

Az ipari robotfejlesztések eredményeképpen már 10 éve berobbantak a kollaboratív robotok a piacra, és térnyerésük lenyűgöző lendületet vett. Azóta fokozatosan épülnek be a gyártási kultúrába, aminek a hajtóereje az üzleti megtérülés. Riportunkban áttekintjük az ipari robotok elmúlt évtizedét.

Apple

Az OLED-kijelző ráadásul mélyebb feketét és világosabb színeket kínál az elődjeihez képest.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés