hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az európai közlekedésfejlesztési programokat koordináló INEA kimutatása tanúsítja a Magyar Gázüzemű Közlekedés Klaszter Egyesületáltal benyújtott projektötletek egyedülálló sikerét.

hirdetés

Környezettudatos kamionok tesztelésébe fog a többek között a Mirai hidrogén üzemanyagcellás autót is gyártó Toyota.

Az elektromos jármű egyelőre sajnos csak koncepció formájában létezik, ám megvalósulása esetén sok vásárlót elvarázsolhat a képességeivel.

Az előző évekhez hasonlóan az Audi és a Mercedes végzett a Randstad legvonzóbb munkahelyet kereső felmérésének első két helyén, a harmadik helyre pedig a tavaly még negyedik LEGO lépett elő.

Jelentős teret kaptak az elektromos járgányok is az AMTS 2017 rendezvényen, ahol a Schneider Electric szakértőjével beszélgettünk az elektromos autózás jövőjéről.

A ZF Hungária Kft. új beruházása eredményeképpen a cég egri gyárának tevékenysége személygépjárművekbe gyártott nyolcsebességes automata sebességváltók előállításával bővül, a beruházással minimum 770 új munkahelyet hoznak létre. 

hirdetés

Zéró baleset, kényelmes vezetés, tiszta levegő – a jövő mobilitásában óriási lehetőségek rejlenek. Például az autópályákon az automatizált vezetéssel a sofőr más tevékenységeket végezhet. Azonban a jelenlegi szabályozás alapján ez a forgatókönyv még nagyon messze van tőlünk.

Németország egyes nagyvárosaiban mind gyakrabban kerül napirendre a dízel motoros autók közlekedésének időleges tilalma. 

A 2015-­ös 7,906 után 7,136 milliárd eurós adatot mutatott ki a társaság. 

Az Airbus egyik új közlekedési koncepciója pilóta nélküli repülőgépekkel ötvözi az autonóm szárazföldi járműveket.

A francia PSA konszern az Opel autógyártó társaság új tulajdonosaként tiszteletben tartja a munkahelyek és üzemek megőrzéséről, és a beruházások folytatásáról szóló szerződéseket és megállapodásokat.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Ipartámogatási stratégiák Európában

Az ipartámogatás Európa-szerte egy komplex, ugyanakkor érzékeny téma. A főszabály szerint az unió ellenzi az ipartámogatásokat, hiszen ha egy-egy tagállam saját hatáskörben támogat egy iparágat, az inkorrekt versenyelőnyt jelent az unión belül az adott ország adott szektorának más tagországokkal szemben. Szervezeti szinten az Európai Bizottság feladata, hogy esetről esetre ellenőrizze az ilyen támogatásokat, csak azokat engedélyezve, amelyek a szélesebb értelemben vett közjó érdekében állnak. 

Elérhető áron

Az alacsonyabb áron is beszerezhető 3D-nyomtatók megjelenésével felmerült a lehetőség, hogy a technológia tömegesen elterjed majd a lakosság körében. Most új irány körvonalazódik. Hogy mik a kilátások, a fejlesztési irányok, arról Szabó Péterrel, a FreeDee Printing Solutions technológiai vezetőjével beszélgettünk. 

Gazdaság

A német iparban ma elevenebbek a külföldi beruházási szándékok, mint az elmúlt két évtizedben bármikor – derült ki egy két és fél ezer iparvállalat körében végzett felmérésből. 

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés