hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A koronavírus-járvány jelentős veszteséget okozott a világ és azon belül Európa autóiparának. Nem tudni, mikor közelíti meg a korábbi termelési és értékesítési darabszámokat az ágazat.

hirdetés

A díjat az LG a forradalmi újdonságnak számító, a 2021-es modellévű Cadillac Escalade-be szerelt P-OLED digitális műszerfallal érdemelte ki.

A Princeton Egyetem szakemberei Doppler radarrendszerrel küzdenének meg az autonóm járművek közlekedésével kapcsolatos egyik legnehezebb kihívással.

Számos üzleti partnerrel együttműködésben dolgozik egy bizonyos vezeték nélküli e-taxi-feltöltő rendszer kifejlesztésén a Jaguar Land Rover.

Hatmilliárd forintos tőkebefektetést kapott az önvezető járműveket fejlesztő AImotive Kft.

A koncepcióautók hagyományosan kitolják az autótervezés határait, de vannak olyan példák, amelyeket még akkor is nehezen hiszünk el, ha látunk. Íme, öt furcsaság a világ autóipari tervei közül. 

hirdetés

A Gaussin és a Total közösen fejleszti a világon az első teljesen elektromos repülőgép üzemanyag-utántöltő járművét, a Art Full Elecet.  

A Reuters által elfogott egyik email szerint Elon Musk elrendelte cége kereskedelmi célú, kizárólag árammal hajtott nyergesvontatójának (Tesla Semi) tömeggyártását.

Több kereskedő és gyártó is csökkentette az elektromos autók árát, hogy beleessenek a 11 millió forintos felső határú támogatási kategóriába. Európában, Romániában nőtt leginkább az elektromos autók száma. 

A vártnál erősebben csökkent az ipar teljesítménye Németországban áprilisban, mivel az új koronavírus által okozott járvány a termelés felfüggesztésére vagy visszafogására kényszerítette a vállalatokat.

Önvezető autózáshoz kapcsolódó szenzorok és komponensek validációja és verifikációja történik majd meg a projekt során, a ZalaZONE tesztpálya bevonásával.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Festo TechTalk 2020

A tetemes energiát megtakarító digitális szelepszigettől az emberi kéz finom manipulációjára képes soft handig – online megtartott TechTalk beszélgetésen mutatták be a Festo szakemberei a vállalat legújabb, az ipar 4.0 világba illeszkedő megoldásait.

Autonóm légiközlekedés

A gépgyártó légi járművei most már önvezető módban is képesek fel és leszállni, valamint gurulni a kifutópályán. 

Látszat

A Facebook szakembereinek új fejlesztésével a jövőben kényelmesebben ugorhatunk fejest a mesterséges és látszólagos, párhuzamos univerzumokba.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés