hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A kocsik több mesterséges intelligenciához köthető technológiát is felhasználnak.

hirdetés

Az európai környezetvédelmi szabályozás szigorodása miatt kötött megállapodást a Fiat a Teslával.

Az ABB Kft. szakemberei egy sajtórendezvény keretében vitatták meg a sajtó munkatársaival az otthoni és társasházi elektromosautó-töltés aktuális kérdéseit.

Március harmadik hetében nagy fontosságú telefonkonferenciára került sor a három nagy német autóipari konszern, nevezetesen a Daimler, a BMW és a Volkswagen elnöke között. A sajtóinformációk szerint 40 perces beszélgetés az ágazat jövőbeni fejlődési irányának közös meghatározását szolgálta.

Az ISA telepítésétől a halálos kimenetelű közúti balesetek ritkulását várják az uniós jogalkotók.

A német gyártó ezzel a járművel fog debütálni az évente megrendezett Formula E versenysorozatban.

hirdetés

A speciális szerkezetű olajfelfogó szőnyegek segítségével elkerülhetők az üzemi balesetek, ráadásul a többszöri felhasználásuk hozzájárul a fenntarthatósághoz.

A speciális nehéz- és haszongépjárművek elektromos meghajtására az ABB motort, hajtást és a járművezérlő egységet magában foglaló optimalizált elektromos hajtásláncot fejlesztett. 

Az új funkcióval a Mobiliti néven működő országos hálózat töltőit már az applikációból tudják majd csatlakozás után elindítani az ügyfelek.

Együttműködésre készülnek a nagy német autóipari vállalatok a vezető nélküli járműtechnológia közös fejlesztése érdekében. 

A személyfuvarozásra szánt jármű igazi különlegessége, hogy villamos energia meghajtású.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

3D-s lézerszkennelés

Egy művészettörténész pár éve egy lézeres képalkotási technológiával rendkívül pontos számítógépes modellt készített a katedrálisról.

Informatika

Amerikában kifejlesztettek egy „kvantumanyagot”, amely valamikor majd az agy és komputer közötti közvetlen információcserét is lehetővé teheti.

Trendek

Rohamosan növekvő adattömegből igyekeznek a vállalatok értelmes és értékes információt kinyerni, méghozzá a lehető leggyorsabban. Üzleti elemzők által is jól használható kezelőfelületeikkel és a műveletek automatizálásával az adatkutatást és gépi tanulást támogató szoftverplatformok ebben sokat segíthetnek. Dinamikusan fejlődő piaci kínálatukból azonban korántsem egyszerű kiválasztani a feladatra legalkalmasabb eszközt, és a hatékony analitikai környezet kialakításához értő szakemberek is ritkaságszámba mennek.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés