hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A filmszerű szennyeződések eddig alárendelt szerepet játszottak. Napjainkban azonban változások zajlanak. Mindennek kiváltó oka többek között az új gyártási módszerek és mobilitási koncepciók, valamint néhány egyéb trend megjelenése, amiből egy új követelményprofil bontakozik ki, összekötve a változtatásokat sürgető nyomással – és természetesen mindebből adódik a kérdés, hogy merre tovább, ipari tisztítástechnika?

hirdetés

Töltés nélkül akár hónapokig elboldoguló, napenergia hajtotta kocsit fejleszt egy Lightyear nevű holland cég. 

Bővítette termékportfólióját az Audi Hungária Zrt., miután szerdán elindult a háromhengeres motorok sorozatgyártása Győrben – tájékoztatta a győri székhelyű vállalat az MTI-t.

A tavalyi volt a kecskeméti Mercedes gyár eddigi legjobb éve: több mint 190 ezer autót gyártottak az üzemben, 4,1 százalékkal többet, mint egy évvel korábban, az árbevétel ugyancsak több mint 4 százalékkal, 3,6 milliárd euróra emelkedett.

Mára az autóipari bevonatok igen összetetté váltak, a komplex, többrétegű bevonatok és a műanyagalapú lakkbevonatok vizsgálata a méréstechnika határait feszegeti.

Az idén először rendezheti meg Magyarország Közép-Európa legnagyobb járműipari rendezvényét, a nemzetközi Autotech Future Expo&Show-t május 4-5-én, a Hungexpo vásárközpontban.

hirdetés

Az ITE telephelyén megkezdték a következő, általuk tervezett és fejlesztett autóbusztípus prototípusának a legyártását, így hamarosan már a második modelljét mutathatja be a vállalat a nagyközönségnek. Haramosan indulhat a sorozatgyártás. 

A Seat martorelli gyárában az automatikusan vezérelt járművek évente 436 ezer kilométert tesznek meg, ami több, mint a Föld és a Hold közötti távolság.

A március közepén hivatalba lépett új német gazdasági kormányzat első állásfoglalásai egyikeként Peter Altmaier gazdasági és energetikai miniszter erős kritikában részesítette és egyben aktív cselekvésre szólította fel a német autóipart. Európának, illetve Németországnak mindenki mást meg kell előznie az elektromos autók gyártásában és elterjesztésében.

Nemsokára utakba ágyazott vágányokkal az árammal hajtott autókat immár menet közben is el lehet látni energiával.

Feltéve, hogy az illetékes hatóság elfogadja a saját maga által beterjesztett javaslatot.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Élelmiszeripar

Egyre inkább megkerülhetetlen a robotika a feldolgozóiparban.

Digitalizációs roadshow

Háromállomásos roadshowt szervez a GyártásTrend Magazin és kiadója, a PPH Media Factory Experience címmel, digitalizációs témában vidéki gyártó cégek számára. Az első rendezvény Székesfehérváron lesz május 31-én.  

Nem mindenkinek éri meg

Az IDC (International Data Corporation, Nemzetközi Adatbank) előrejelzése szerint a virtuális és kiterjesztett valóság (VR/AR) termékekre és szolgáltatásokra fordított globális kiadásai 2021-ig minden évben megduplázódhatnak, a 2017-es 11,4 milliárd dollárról 215 milliárd dollárra nőhetnek. A technológia ipari alkalmazása egyelőre a precíziós, tervezési és oktatási feladatokban hasznosítható leginkább, szakemberek szerint azonban itt sem mindenkinek éri meg.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés