hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A Bosch és a Microsoft közösen fejlesztenek szoftverplatformot az autók és a felhő közötti zökkenőmentes kapcsolat létrehozására.

hirdetés

A Nissan áttörést jelentett be a motorhatékonyságot illetően, ugyanis 50 százalékos termikus hatásfokot értek el a fejlesztési félben lévő következő generációs e-POWER rendszerükkel.

Egy Aussie Invader 5R nevű rakétaautóval fogják jövőre megkísérelni „túlszárnyalni” a szárazföldi járművel elért sebesség 1997 óta érvényes rekordját.

Jelentős mértékben bővíti és elektromosítja piacvezető haszongépjármű-kínálatát a Ford Motor amerikai autógyártó.

A  határátlépéseknél fellépő problémák megbéníthatják az autógyárak termelésének nagy részét.

hirdetés

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója azt akarja, hogy a jövőben a Roadsterek lebegni is tudjanak – anélkül, hogy bárkit is megölnének. 

A környezetbarát járművek elterjedésével bővül az európai gazdasági teljesítmény, új munkahelyek jönnek létre, és töredékére csökken a kontinensen évente közel félmillió halálesetet okozó légszennyezés. 

A világ egyik legmeghatározóbb számítástechnikai vállalatának felhőalapú szolgáltatásait igénybe véve folytatja önvezető technológiájának kifejlesztését a Volkswagen.

Hat kínai kutatóintézettel közösen fejleszt ki a fém-levegő akkumulátorok és az oxidos üzemanyagcellák erényeit ötvöző, sóalapú akkumulátort a Nottinghami Egyetem.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Kevert valóság

Végre kiderül, milyen is az, amikor a munkatársak saját maguk holografikus avatárjaként egyetlen közös virtuális munkakörnyezetben dolgozhatnak együtt az aktuális projektjeiken.

Kiborgok

Egy sáska fülét robotba integrálva hoztak létre a környezeti hanghatásokra megbízhatóan reagáló kiborg rendszert a Tel Avivi Egyetem kutatói.

K+F+I

Az ipar 4.0 kezdeményezés célja, hogy növelje a kisszériás, manuális munkafolyamatokon alapuló gyártás hatékonyságát.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés