hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Zéró baleset, kényelmes vezetés, tiszta levegő – a jövő mobilitásában óriási lehetőségek rejlenek. Például az autópályákon az automatizált vezetéssel a sofőr más tevékenységeket végezhet. Azonban a jelenlegi szabályozás alapján ez a forgatókönyv még nagyon messze van tőlünk.

hirdetés

Németország egyes nagyvárosaiban mind gyakrabban kerül napirendre a dízel motoros autók közlekedésének időleges tilalma. 

A 2015-­ös 7,906 után 7,136 milliárd eurós adatot mutatott ki a társaság. 

Az Airbus egyik új közlekedési koncepciója pilóta nélküli repülőgépekkel ötvözi az autonóm szárazföldi járműveket.

A francia PSA konszern az Opel autógyártó társaság új tulajdonosaként tiszteletben tartja a munkahelyek és üzemek megőrzéséről, és a beruházások folytatásáról szóló szerződéseket és megállapodásokat.

Az egyik sofőr nélküli résztvevő túl lendületesen vágott neki egy kanyarnak.

hirdetés

Az Arconic-Köfém Kft. a Miskolci Egyetem, a Széchenyi István Egyetem és a Dunaújvárosi Egyetem konzorciuma 1 milliárd forint támogatást kapott. 

Megkezdte az iparszerű termelést az Aluinvent Zrt. a Felsőzsolca ipari parkjában lévő gyártócsarnokában, ahol évente ezer tonna alumíniumhab gyártását tervezi. 

Személygépkocsi, illetve hajtásláncgyártó közös vállalatot létesít Indiában a francia PSA Group a CK Birla Group vállalattal. 

Egy illusztris cégekből megalakult koalíció a zöld üzemanyagok piacán megszüntetné a technológia hegemóniáját.

A Divergent additív gyártású autójának előállítása 75 százalékkal kevesebb alkatrészt igényel a konvencionális járművekénél.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

CeBIT 2017

Az évtized végére 20 milliárd eszköz fog csatlakozni az internetre a Gartner előrejelzése szerint, a Cisco becslése ennek a kétszerese. Legyen bármekkora is a számuk 2020-ra, azt már napjainkban is tapasztaljuk, hogy egyre többféle eszköz kapcsolódik alapértelmezetten a hálózatra, és ezáltal új alkalmazásokat, szolgáltatásokat, üzleti modelleket hív életre. 

Az uniós támogatások és az ipar

A Széchenyi 2020 program keretében lehívható uniós támogatások legaktívabb időszaka zajlik, amelynek egyik fő célja a hazai ipar fejlesztése. Bár hét év állt rendelkezésre a pénzek kiosztására, idén hirdetik meg a pályázatok nagy részét, és szintén idén már be is kerül a gazdaságba egy hatalmas összeg. Essősy Zsomborral, a MAPI Magyar Fejlesztési Iroda Zrt. vezérigazgatójával beszélgettünk a helyzetről.

A megfáradt egészségügy jövője

A tudományos és technológiai fejlődés miatt a gyógyászat teljes paradigmaváltás előtt áll. Cikkünkben áttekintjük, hogyan változik meg az orvos-beteg viszony a technológia fejlődése által. 

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés