hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Egy illusztris cégekből megalakult koalíció a zöld üzemanyagok piacán megszüntetné a technológia hegemóniáját.

hirdetés

Az Arconic-Köfém Kft. a Miskolci Egyetem, a Széchenyi István Egyetem és a Dunaújvárosi Egyetem konzorciuma 1 milliárd forint támogatást kapott. 

Megkezdte az iparszerű termelést az Aluinvent Zrt. a Felsőzsolca ipari parkjában lévő gyártócsarnokában, ahol évente ezer tonna alumíniumhab gyártását tervezi. 

Személygépkocsi, illetve hajtásláncgyártó közös vállalatot létesít Indiában a francia PSA Group a CK Birla Group vállalattal. 

A Divergent additív gyártású autójának előállítása 75 százalékkal kevesebb alkatrészt igényel a konvencionális járművekénél.

Erős gyanút fogalmazott meg egy környezetvédelmi intézmény, hogy egyes versenytársai mellett az olasz cég szintén kibocsátásmanipuláló szoftvert alkalmaz.

hirdetés

A Continental számos digitalizációs terméket és megoldást mutat be a jelenleg zajló CES-en, köztük a felhőmegoldáson alapuló rugalmas szórakoztatást és a környezetérzékelő radart.

A Bosch és a Prognos tanácsadó cég Connected Car Effect 2025 című tanulmánya megvizsgálta, hogy a hálózatba kapcsolt járművek technológiája milyen hatással lehet a nagyvárosokra. 

A Chrysler legújabb fejlesztése a társasági életet helyezi a középpontba.

A Bosch a Las Vegas-i CES 2017 kiállításon január 5–8. között mutatja be, hogy a tárgyak a hálózatba kapcsolás jóvoltából miként válhatnak hatékony partnerré, mi több, személyi asszisztenssé.

A Continental HD kijelzője két szélesképernyős, magas felbontású kijelzőből áll, amelyek egy óriás képernyővé olvadnak össze. Elsőként a Mercedes Benz tizedik generációs E-osztályába kerül a fejlesztés. 

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Gépek a testben?

A kiborgokra úgy szoktunk gondolni, mint gépi tartozékokkal feljavított élőlényekre, mondjuk mechanikus karral, bionikus szemmel vagy agyba ültetett chippel. Kevésbé jut eszünkbe a fordítottja: robot, élő alkatrészekkel felszerelve. 

Német gazdasági kilátások

A Szövetségi Statisztikai Hivatal előzetes adatai szerint 2016-ban a német gazdaság minden fontosabb mutatószámot tekintve jól teljesített, négy év óta a folyamatos, évről évre erősödő növekedési dinamika időszakát éli.

Válogatás

A Forbes magazin minden évben összeállítja az adott év általuk leginnovatívabbnak tartott cégeinek huszonötös listáját. Ennek a listának mutatjuk be röviden kilenc kiemelkedő, az ipari szektor szempontjából releváns szereplőjét, feltüntetve az eredeti listában elért helyezésüket is.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés