hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

November közepén 4. alkalommal tanácskoztak a német szövetségi és az érintett tartományi kormányok képviselői a nagy német autógyárak és legfontosabb beszállítóik vezető tisztségviselőivel – ennek eredményeiről írtunk.

hirdetés

A TED vezető szakértői, Greg Gage és Sarah Sandman olyan koncepciót dolgoztak ki az önvezető járművekre, amelynek középpontjában az autósok igényei állnak. 

Miközben a világ más térségeiben a koronavírustól szenved a társadalom és a gazdaság, a járvány kiindulópontjának számító Kínában újraindult az élet. Erre utal többek között, hogy szeptember végén Pekingben megtartották a járvány miatt áprilisról elhalasztott nagy autókiállítást.

Az immár március óta hullámokban tomboló járványhelyzet rendkívüli kiszámíthatatlanságával jelentős terhet ró az autógyártókra, és bár az ősztől legtöbben az eladások újbóli fellendülését várják, az eddigi szigorításokat látva korai még hátradőlni.

A Land Rover engedélyezte a Special Vehicle Operations (SVO) részlegéhez tartozó Bowler Motors-nak, hogy az eredeti Defender formatervet használja fel nagy teljesítményű járművei kifejlesztéséhez.

Az ABB-nek a DREEV-szoftvertechnológiájával kombinált megoldásával az e-járművek vezetői a többletenergiát vissza tudják tölteni a villamosenergia-hálózatba. 

hirdetés

A mobilitás szabadsága kétségkívül egyéni szabadságjog, azonban az lenne ideális, ha a társadalom tagjai a szén-dioxid-kibocsátást mérsékelve, a természet eddiginél jóval kisebb terhelése mellett élnének ezzel a szabadságjoggal.  

Közös gépjármű üzemanyagcella gyártó üzemet hozott létre a Group PSA és Total, az akkumulátorok gyártására Európában. 

Elektromos autót készítettek az Eindhoveni Műszaki Egyetem hallgatóinak egy csoportja, akik a hulladékot olyan összetett termékekben kívánják hasznosítani, mint egy autó.

Az elektromos autók közötti verseny nemcsak a hatótávolságról és az akkumulátortechnológiáról szól, hanem a sebességről és a gyorsulásról is.

Az autóiparban a legforróbb téma az önvezetés és a digitalizálás, ez a félvezetők világában is innovációkat hoz létre, amelyek kulcsszerepet játszanak a modern mobilitásban és ma már lehetetlen elképzelni új autót félvezetők nélkül.  

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

A munka heteken belül el is kezdődik, amelynek célja, hogy 18 hónap alatt felépüljön egy kísérleti biztonságvédelmi rendszer az ITER magfúziós kísérleti berendezés számára. 

FoodTechline

Rántott szejtán, szójafasírt, mandulatej és növényi sajtok – néhány azok közül az élelmiszerek közül, amelyekkel a hagyományos állati eredetű ételeket helyettesíthetjük. 

Egészséges robotika

Egyre sokasodnak a járvány elleni védekezésben a robotikai megoldások, az okoseszközökre, mesterséges intelligenciára támaszkodó, tesztelés vagy épp már kipróbálás alatt lévő, élesben működő új módszerek.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés