hirdetés
hirdetés

Integrátor

Sorjázó állomások

A Delta-Tech megoldásában az egyik állomás – két robot segítségével – a bonyolult élkontúrokat és könnyítőfuratokat sorjázza, kontúrkövetős elektromos hajtású automata szerszámcserélős orsók segítségével. A másik robotos állomás a kiegyensúlyozó furatokat elektromos hajtású, szilíciumkarbid kefékkel sorjázza le automata kopáskompenzálással. 

hirdetés

A Delta-Tech Kft. két darab sorjázó állomást telepített autóipari partnerüknél. A rendszer tervezésénél több kihívás is adódott. A rövid ciklusidő mellett a többféle típus miatti bonyolult geometriai kontúrokra, illetve azok jelentős szórásának pontos lekövetésére, valamint a főtengely speciális anyaga okozta szerszám kitörésekre kellett figyelni. Megoldásukban az egyik állomás – két robot segítségével – a bonyolult élkontúrokat és könnyítőfuratokat sorjázza, kontúrkövetős elektromos hajtású automata szerszámcserélős orsók segítségével. A szerszámok épségét és aktuális hosszát minden sorjázási folyamat előtt kamerás és mérőtapintós rendszer ellenőrzi, és a sorjázás alatt automatikusan korrekcióz. Az állomás emulziós hűtéssel rendelkezik a szerszámélettartam növelése céljából.

A másik robotos állomás a kiegyensúlyozó furatokat elektromos hajtású, szilíciumkarbid kefékkel sorjázza le automata kopáskompenzálással. Az olajfuratok sorjázása és teljes hosszmenti tisztítása speciális szerszámmal történik, azok átjárhatóságát saját fejlesztésű kamerarendszer ellenőrzi. Minden termék esetében, ahol bonyolult geometria miatt a kézi sorjázások nem megvalósíthatók, vagy minőségük nem állandó, ott megoldást jelentenek a Delta-Tech Kft. rendszerei, amelyek állandó sorjázási minőséget produkálnak. 

Acéltermékek sorjázása mellett alumíniumöntvények sorjázása terén is rendelkeznek tapasztalattal és sorjázási technológiával. A sorjázási kísérletek elvégzésére és a sorjázási technológia kifejlesztésére robotos tesztállomást és emulziós hűtőrendszert alkalmaznak.

A sorjázó állomások műszaki adatai:
  • 5 főtengelytípus automata felismerése és sorjázása
  • Ciklusidő 60 másodperc/főtengely
  • Sorjázóorsó-fordulat 22 000/perc
  • Dobkefefordulat 2000/perc
  • Levegővezérelt kontúrkövetés ±0,5 mm
  • Védettség IP68 (emulziórendszer)
  • 24 db élkontúr sorjázása/főtengely
  • 6 db könnyítőfurat sorjázása/főtengely
  • 6 db kiegyensúlyozó furat sorjázása/főtengely
  • 6 db olajfurat sorjázása/főtengely

(A cikk eredetileg a RoboTech – Robotikai Megoldások Magyarországon című különszámunkban jelent meg.)

(forrás: Delta-Tech Kft.)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés