hirdetés
hirdetés

RoboTech

Skillek között a robotika

Először szerepel külön versenyszámként a robotika az Eurosklills és a Worldskills versenysorozaton. A hazai válogatóversenyt a FANUC szervezi. 

hirdetés

A 70 éves múltra visszatekintő Euroskills és Worldskills versenysorozaton 56 szakmában mérik össze tudásukat a legfiatalabb generáció versenyzői a legkülönfélébb területeken, legyen szó kőfaragásról, autószerelésről, fodrászatról, vagy kertépítésről. A 2019-es kazani Worldskills óta pedig már a Robot Systems Integration szakmában is indultak versenyzők, mely szekciónak a fő támogatója a FANUC. „A FANUC számára mindig is fontos volt a szakemberek képzése, azonban az utóbbi időszak robbanásszerű fejlődése a robotikában még jobban ráirányította a figyelmünket a fiatal generációra is. A Szakmák Olimpia versenysorozatához való csatlakozás lehetővé tette, hogy világszinten tudjuk segíteni az oktatóintézményeket a robotikai kihívásokra való felkészülésben, miközben olyan generációkat segítünk kinevelni, akik még tovább fogják vinni az ipari fejlődést.„ – jegyezte meg Bagdi Attila a FANUC Marketing & Üzletfejlesztési Specialistája.

A július 8-10 között, a FANUC Olimpia – Robotikai Versenyen két fős csapatok indulnak majd, akik előzetesen közel féléven keresztül készültek a megmérettetésre a FANUC, illetve az oktatóintézményük együttes támogatásával. Feladatuk lesz majd egy robot gyártócella fizikai megépítése különböző alkotóelemekből, valamint ugyanennek a cellának a digitális ikerpárjának elkészítése a FANUC offline szimulátor programjában.

 

(forrás: Fanuc/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés