hirdetés
hirdetés

Gyártó

Robotkarok gyártásautomatizáláshoz

A Stäubli robotok vezető helyet foglalnak el világszerte az ipari automatizálásban, robottermékcsaládukban megtalálhatók nehéz körülményekhez, higiénikus és nedves környezetekhez, aszeptikus környezetekhez, szuper tisztatéri környezetekhez, elektronikai megfelelőséghez is alkalmazkodó robottechnológiai termékek.  

hirdetés

A Stäubli robotok vezető helyet foglalnak el világszerte az ipari automatizálásban. Folyamatosan szállítanak hatékony és megbízható műszaki tartalmat, szolgáltatást és támogatást, ezzel elősegíti az ember és gép közötti együttműködést, akár robotokkal, akár nehéz vagy veszélyes feladatok elvégzésével, illetve a munkatársai által nyújtott szolgáltatások révén. Több mint 20 ipari szegmenst szolgálnak ki, az űrkutatástól az élettudományig, szinte minden ipari ágazat számít a Stäubli termékekre. A különleges környezetekkel kapcsolatban szerzett több mint 30 éves tapasztalatukkal úttörőnek számítanak a robotizálásban. Robottermékcsaládukban különféle típusú robotok találhatók. Harsh a nehéz körülményekhez (például a gépkiszolgálási műveletekhez), HE a higiénikus és nedves környezetekhez, stericlean az aszeptikus környezetekhez, SCR a szuper tisztatéri környezetekhez, valamint ESD az elektronikai megfelelőséghez. A CS9 könnyű súlyú és kompakt méretű. Ha ezekhez hozzáadjuk a többi felhasználóbarát jellemzőt is, például azt, hogy az összes felhasználói csatlakozás elöl található, a rendszerintegrációt leegyszerűsítő, általános, állványozható kialakítást – szabványos, 19 colos állvány –, valamint az állapotjelzővel ellátott és könnyen hozzáférhető elülső panelt, akkor egy ideális eszközt kapunk. A különféle energiatakarékossági/alvó módoknak köszönhetően igazán energiahatékony – akár 40 százalékkal is csökkenhet a fogyasztás. A VDMA 24608 norma alapján ez a legenergiahatékonyabb robotrendszer. A könnyű, fiókos hozzáférésnek köszönhetően a karbantartás is meglehetősen könnyű. Vezérlőnk webkiszolgálós technológián alapszik. Könnyű, kompakt és robusztus. Jobb- és balkezes felhasználók egyaránt használhatják álló vagy fekvő módban. Színes, érintőképernyős kijelzővel rendelkezik.

TX2 robotkar

A 6 tengelyes robotkarunk kialakítása a külső kábelek nélküli, csőtengelyes hajtóműveknek köszönhetően zárt és higiénikus. A karba elektromos és pneumatikus felhasználói körök – beleértve a Cat5e-t is – vannak beépítve. Érzékeny környezet esetén opcionális bővítmények is elérhetők. A túlnyomáskészlettel akár IP65/67 védelmet is kínálhatunk az egész karhoz. Ez a kialakítás nemcsak funkcionális, hanem elegáns és innovatív is. Ha az ügyfél kéri, akkor egyedi színekben is kapható. A robotok 360 fokos szögben rögzíthetők, hogy nagy és hatékony gömbmunkatartománnyal, rugalmasan és skálázhatóan lehessen őket integrálni. A maximális munkatér érdekében jobbos-balos integrációval is kérhető. Az okos integrációhoz pedig tömített függőleges kábel kérhető.

A TX2 ROBOTKAR MŰSZAKI ADATAI
  • Maximális terhelhetőség – 2–20 kg
  • Névleges terhehetőség – 1,7–6 kg
  • Hatósugár – 515–1450 mm
  • Ismétlési pontosság – 0,02–0,04

TS2 robotkar

Az új SCARA robotok is külsőkábel-mentes, higiénikus kialakításúak. Opcionális fedelekkel akár IP65 védelmet is kínálhatunk az egész karhoz. Az innovatív kialakításnak köszönhetően felülről nincsenek csavarok a teljes munkatérben, valamint a kábelezés megnövelt megbízhatóságának és élettartamának köszönhetően nincs kábelsúrlódás a cellafalakkal vagy az egyéb perifériákkal. Ennek a kialakításnak további előnye, hogy a robothoz mereven rögzíthetők különféle perifériák (például kamerák). Ez a generáció továbbá egyedi, hengeres munkateret kínál, valamint nagyon kicsi alapterületet foglal el. Az 1. tengely munkatartománya ±180 fok. A kis méretű munkaterületen kínált magas fokú kézügyesség a motorok kompakt integrációjának köszönhető. A rugalmas és skálázható integráció érdekében padlóhoz, illetve mennyezethez is rögzíthető. Mechanikus interfészen keresztül falra szerelhető (kérésre 3D-s rajzot küldenek). A karokban integrált elektromos és pneumatikus felhasználói kör (beleértve a Cat5e-t is) is található egészen a robot karimájáig. Ezenkívül különféle típusú pneumatikus szelepek is rendelkezésre állnak. Ahogyan azt fentebb a TX2 modellnél is említettük, opcionálisan itt is lehetőség van tömített függőleges kábelt kérni. Az opcionálisan kérhető, ultrakompakt, integrált szerszámcserélőnek köszönhetően a különféle szerszámok automatikusan és manuálisan is csatlakoztathatók és leválaszthatók. Ez segít időt megtakarítani és növelni a rugalmasságot, hogy a befektetések gyorsan megtérülhessenek. Pneumatikus, tápellátási és jeltovábbítási – Cat5e – érintkezőket is tartalmaz.

TS2 ROBOTKAR MŰSZAKI ADATAI
  • Maximális terhelhetőség – 8,4 kg
  • Névleges terhehetőség – 2,4 kg
  • Hatósugár – 460–1000 mm
  • Ismétlési pontosság X-Y – 0,01–0,02 mm
  • Ismétlési pontosság Z  – 0,004 mm
  • Ciklus/perc  – 240–170
(forrás: Stäubli Systems)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés