hirdetés
hirdetés

Integrátor

Nachi MZ07 ipari robot tömegtermeléshez

Manapság a munkaerőhiány miatt is egyre gyakrabban kényszerülnek a cégek ipari robotokat használni olyan esetekben, ahol a művelet automatizálható. Most egy olyan ipari robotot ajánlunk, ami segít a szerelés, rakodás, ragasztás, sorjázás, festés, mérés, csomagolás folyamatait elvégezni.

hirdetés

A japán Nachi-Fujikoshi vállalat 1968 óta fejleszt és gyárt ipari robotokat, így több mint 50 éves tapasztalattal rendelkeznek az ipari automatizálás területén. Japánban, Ázsiában és Amerikában az egyik legtöbbet értékesített ipari robot a megbízhatósága és jó ár-érték aránya miatt. A Robot Solutions Kft.-nél azon dolgozunk mindennap, hogy a jövőben Magyarországon is minél többen megismerjék, valamint használják a kiváló japán minőségű, innovatív Nachi ipari robotokat.

MZo7L – Nachi robot
MZo7L – Nachi robot

Az MZ-széria a Nachi vállalat legújabb fejlesztései közé tartozik, ezek a robotok 1–12 kg közötti teherbírással és 350–1454 mm karkinyúlással rendelkeznek. A Nachi MZ07 típusú robotja a világ leggyorsabb kompakt ipari robotja, ugyanis a standard ciklusidőt (azonos terhelés és elmozdulás mellett) 0,31 sec alatt teljesíti. Az MZ-széria tagjai telepíthetők vízszintesen, függesztve és szögben döntve egyaránt, továbbá rendelhetők opcionálisan a robotkarba beépített pneumatikus szelepekkel és pneumatikus, valamint I/O csatlakozással a robotkar végén. Az MZ-széria igen strapabíró, robusztus kialakítású, ami annak is köszönhető, hogy az MZ07-es és MZ12-es típusok alapból IP67 védettségi szinttel vannak ellátva.

Műszaki paraméterek
  • Tengelyek száma: 6 – opcionálisan választható
  • Karkinyúlás: 723 mm
  • Maximális terhelhetőség: 7 kg
  • Standard ciklusidő: 0,31 sec (1 kg teherrel)
  • Ismétlési pontosság: ±0,02 mm
  • Robot tömege: 30 kg 
  • Kommunikáció: Profibus, ProfiNet, Ethernet/IP, DeviceNet, CC-Link
  • Vezérlő és tápkábel hossza: 2 m/5 m/10 m/15 m/20 m

Az MZ-széria alkalmas szerelési, rakodási, ragasztási, sorjázási, festési, mérési és csomagolási feladatok ellátására egyaránt. Alkalmazzák az autóiparban, elektronikai iparban, élelmiszeriparban, gyógyszeriparban és a nehéziparban is. Főként olyan helyeken használják, ahol tömegtermelés folyik, és alacsony a gyártás ciklusideje, továbbá nehéz vagy monoton munkát kell elvégezni, és folyamatos gyártás van a hét minden napján három műszakban.

(A cikk eredetileg a RoboTech katalógusunkban jelent meg.)

(forrás: Industrial Support)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés