hirdetés
hirdetés

Intelligens terméktovábbítás

Érintésmentes és intelligens terméktovábbítás alkalmazási körének szélesítése lebegő mozgatóegységek 360 fokos forgatása révén.

hirdetés

A Beckhoff XPlanar síkmotorrendszere a termékek érintésmentes, párhuzamos és egyedi továbbítását teszi lehetővé. Mozgatóegységei két dimenzióban, szabadon lebeghetnek az XPlanar síklapok felett, és akár 5 milliméteres emelő mozgást is végezhetnek. Ezek a rendszerjellemzők most a mozgatóegységek új, szoftverben megvalósított 360 fokos szögben való elforgatásának lehetőségével egészültek ki.

Az XPlanar síkmotorrendszer mozgatóegységei saját tengelyük körül 360 fokban forgathatók, és a síkmozgáshoz 90 fokonként orientálhatók
Az XPlanar síkmotorrendszer mozgatóegységei saját tengelyük körül 360 fokban forgathatók, és a síkmozgáshoz 90 fokonként orientálhatók

A teljes mértékben szoftveresen megvalósított 360 fokos forgatás egy teljes szabadsági fokkal bővíti a jól ismert és rendkívül rugalmas XPlanar-rendszer mozgástartományát: a mozgatóegységek a végtelenségig forgathatók saját tengelyük körül, miközben a rendszer megadott pozícióiban lebegnek. A forgatás dinamikusan, akár 10 herzes frekvenciával hajtható végre, és számos úttörő alkalmazás előtt nyit utat – például folyadékok keverését vagy tárgyak 360 fokos vizsgálatát is lehetővé teszi. A mozgatóegységek ezen felül 90 fokos lépésekben megadható tájolással hagyhatják el forgatási helyüket, a hátralévő feldolgozási lépésekhez illesztve a továbbított munkadarabok állásirányát.

XPlanar
Az XPlanar az általános gépépítés területén használható, rendkívül rugalmas továbbító rendszer, amely különösen csomagolási, összeszerelési és válogatási folyamatok, valamint anyagfelvétel automatizálására szolgál. A felületek – könnyen tisztítható üveg, higiénikus kivitelű rozsdamentes acél vagy műanyag film – szabadon megválaszthatók, ezért tisztaterekben, gyógyszer- és élelmiszeriparban, valamint vákuumos helyiségekben is jól használható a rendszer.

A mozgatóegységek 360 fokos forgatásának kulcsa, hogy az XPlanar síkmotorrendszer a Beckhoff PC-alapú vezérléstechnikájának szerves részét képezi. Ez az új forgatási funkció egy egyszerű szoftverfrissítéssel beépíthető a már megvalósított elrendezésekbe, nincs szükség további speciális hardverelemek beszerelésére.

(forrás: Beckhoff)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés