hirdetés
hirdetés

Integrátor

Anyagmozgatás robotokkal

Bemutatunk egy point-to-point, autonóm mobil robotot, egy kollaboratív, önvezető robottargoncát és egy QR-kód-alapú navigációra képes emelőrobotot.

hirdetés

A MiR100 egy kollaboratív, point-to-point, autonóm mobil robot, amely a Mobile Industrial Robots dán robotikai cég sikerterméke. A MiR áttörést ért el a mobil robotok világában MiR100 robotjával. Technológiája révén a robotintegrációt közel hozta a felhasználókhoz. A MiR autonóm robotok 100-tól 1000 kilogrammos teherbírásig nyújtanak megoldást beltéri anyagszállítási feladatokra. A robot saját maga számára tervezi meg az útvonalat, és újratervezi azt, ha akadály kerül az útjába. Önállóan nyitja maga számára az ajtókat, vagy hívja a liftet szintváltás esetén. Intelligens flottavezérlője és danger protokoll biztonsági szoftvere akár száz robot hatékony irányítására is alkalmas.

MiR100 kollaboratív, point-to-point, autonóm mobil robot
MiR100 kollaboratív, point-to-point, autonóm mobil robot

A robotrendszer kiváló megoldást jelent az emberierőforrás-hiányban küszködő, anyagmozgatást igénylő tevékenységekre: alapanyag-szállítás a gyártósorokhoz, késztermék szállítása raktárba vagy megmunkáló állomások közti anyagmozgatás. A robotok képesek kocsikat húzni és azokkal tolatni, képesek raklapokat, dobozokat, ládákat szállítani, és azokat automatikusan fel-, illetve lerakni. A MiR termékcsaládot a könnyű kezelhetőség, a gyors integráció és a rugalmas programozhatóság jellemzi. Természetes tájékozódású, azaz a meglévő tárgyak képezik navigációjának alapját. Eligazodásához nem szükségesek segédreferencia-objektumok, ezáltal is csökken az integráció költsége, és nő a rendszer rugalmassága. A robot alkalmas alapanyagok, késztermékek, göngyölegek, polcok, dobozok szállítására épületen belül, vevőspecifikus feltétek megadásával (kiemelő, görgő, szállítószalagos elemek, kanbanpolcok, szekrények, széfek). MiR robotokat használnak autóipari, elektronikai, környezettechnikai iparban megmunkáló állomások közti félkész termékek szállítására, kórházakban szemét, szennyes, illetve gyógyszer szállítására, vagy a műanyagiparban fröccsöntő gépek kiszolgálására.

Robottargonca

Az Agilox egy kollaboratív, autonóm robottargonca, amely villás emelője révén raklapok földről való emelését és szállítását képes elvégezni automatikusan, emberi közreműködés nélkül. A raklapok mozgatása rendkívül sok emberi erőforrást igényel. A jellemzően targoncával vagy békával való mozgatás helyett az Agilox igazi hatékony megoldást kínál a raklapos termékek mozgatására. Az Agiloxot gyors integráció, rugalmas programozhatóság jellemzi, és természetes tájékozódású, azaz a meglévő tárgyak képezik navigációjának alapját. Mozgásához nem szükségesek segédreferencia-objektumok, ezáltal is csökkentve az integráció költéségét és növelve a rendszer rugalmasságát. Omnidirekcionális (oldalirányú) hajtása igen mozgékonnyá teszi.
Jellemzően raklapos termékek szállítására használható: raktárból gyártósorra, gyártósortól raktárba, valamint adapterek alkalmazásával dobozok, ládák automatikus fel- és lerakására is alkalmas.

Agilox kollaboratív, autonóm robottargonca
Agilox kollaboratív, autonóm robottargonca

Tulajdonságai
Vezetési koncepció: omnidirekcionális hajtás
Emelőtípus: elektromos, ollós emelő 
Terhelhetőség: 1000 kg
Maximális sebesség: 1,4 m/s
Emelési magasság: 1000 mm

A Geek+ P800 mobil robotjai QR-kód-alapú navigációra képes, szerver által vezérelt robotok. Képesek zsámolyok és polcok hatékony mozgatására. A komissiózásban alkalmazott modern felfogás, hogy a termékek jöjjenek a szedést végző személyhez. Az úgynevezett Goods-to-person elv megvalósítását tökéletesen végzi a Geek+picking rendszer, amely P800-as mobil robotok segítségével a komissiózást 2-3-szor hatékonyabbá teheti. A Geek+picking rendszer egy mesterségesintelligencia-vezérelt tárolási metódust alkalmaz, amely a termékek forgási tulajdonságai, valamint egyéb paraméterek, pl. a szezonalitás alapján képes a raktározást optimalizálni. A rendszer robusztus és gyors, telepítési ideje igen rövid, nagyjából két hónap. Webshopkiszolgáló központokban komissiózásra, regionális logisztikai központokban crossdock és raklapos komissiózásra alkalmazható. 

 Geek+ P800 mobil robotjai QR-kód-alapú navigációra képes
Geek+ P800 mobil robotjai QR-kód-alapú navigációra képes

Picking rendszer jellemzői

100-ról 400 szedés/óra
20-ról 6 fő operátor
80,0%-ról 99,9% szedési pontosság

A robot jellemzői
Teherbírás: 1200 kg
Max. sebesség: 1,5 m/s
Tájékozódás: 2D QR-kód
Ütközéselkerülés: infravörös lézerszkennerrel

(Cikkünk eredetileg a RoboTech katalógusban jelent meg.)

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés