hirdetés
hirdetés

Robotika

2020 legfontosabb fejlesztései a KUKA-nál

A társadalmi és gazdasági életet minden szempontból felbolygató és átalakító járványhelyzet közepette nehéz pozitívumokat találni a 2020-as évben. Nehéz, de nem lehetetlen. 

hirdetés

A nehézségek és az új kihívások például egyértelművé tették, hogy a folyamatos innováción alapuló energiahatékonyság és költségcsökkentés már nemcsak a jövő, de a jelen kívánalma is. A KUKA erre alapozva szervezi tevékenységét, és így az akadályok közepette is a piaci igények felmérésére és az azoknak megfelelő fejlesztésére összpontosít. A Magyarországon több helyszínen is jelen lévő német vállalat ennek eredményeként az idén is hét új terméket vezetett be a piacra: az új fejlesztésű vezérlőegységek, robotok és gyártócellák optimalizált teljesítménnyel és hatékony működéssel segítik az ügyfeleinket abban, hogy az innovációra alapozva újuljanak meg és lépjenek túl a mostani nehézségeken.

KR C5 vezérlőegység: a robotok lelke A KUKA automatizálási portfóliójának új platformjaként a KR C5 vezérlőegység sokkal kompaktabb elődeinél, ami nem csak az energiahatékonyságot javítja. A vezérlőelemek méreteinek jelentős csökkentésével az új termék az eddig megszokottnál jóval több lehetőséget kínál az installációs folyamatban is. Ráadásul a vezérlőegység skálázható, moduláris szekrényrendszere hosszú élettartamot biztosít, és szükség esetén lehetővé teszi az utólagos bővítéseket is. A rugalmas felhasználási lehetőségekről emellett központi áramellátás és csatlakozótípustól független kábelátvezetés is gondoskodik. Ide tartozik, hogy az új KUKA.SystemSoftware rendszerszoftverrel (KSS 8.7) működő KR C5 fontos újdonsága a KUKA.DeviceConnector Cloud felhőalapú eszközcsatlakoztatási rendszer. Ez további hardvereszközök csatlakoztatása nélkül támogatja a KR C5 egységek adatokkal történő vezérlését. Az, hogy egy-egy új fejlesztés valójában milyen mértékben növeli az automatizált termelés hatékonyságát, nagyban függ attól, mennyire kompatibilis a már meglévő technológiával. A KR C5 ebből a szempontból is kitűnően teljesít: részletekbe menően támogatja a legtöbb meglévő alkalmazás működését, így akár heterogén automatizálási környezetekhez is illeszkedik. Az Ethernet- és a digitális I/O interfésznek köszönhetően a robotvezérlés tökéletesen integrálható az OT-, IT- és felhőalapú környezetekbe.

KR 4 AGILUS: az új kompakt robot
KR 4 AGILUS: az új kompakt robot

KR C5 micro: még kisebb, mint volt A KR C5 teljes mértékben a KUKA belső fejlesztésének eredménye, a munkában részt vevő németországi és magyarországi szakemberek pedig természetesen a kis robotok felhasználóira is gondoltak. A KR C5 micro vezérlőegység nem nagyobb, mint egy cipősdoboz (300×134×392 mm csatolmányok nélkül), tömege pedig mindössze 9,8 kg, így kiváló teljesítményt és hálózati kapcsolódást biztosítva integrálható a legkisebb automatizálási területekbe is. A különféle alkalmazások gyorsan megvalósíthatók a KUKA szoftvertermékeivel, emellett a KR C5 micro támogatja az aktuális terepibusz-szabványokat a cella- és sorintegrációhoz. A KUKA smartPAD csatlakoztatható modulnak köszönhetően egyszerű és intuitív a használata, másik nagy erőssége, hogy gyorsan adaptálható a jövőbeli feladatokhoz és szabványokhoz is – ehhez minden szükséges hardvererőforrással és rugalmas IO-porttal felszerelték.

KR SCARA: a legújabb csuklókaros robot

A KR C5 micro vezérlőegységet már teljesen új fejlesztésű robotcsaládokhoz is használja a KUKA. A két új KR SCARA vízszintes, csuklós karú robotot (R500 Z200 és R700 Z200) elsősorban kis alkatrészek szerelésére, anyagmozgatásra, raklapozásra, csomagolásra, festés/ragasztásra, illetve ellenőrzési feladatokra fejlesztették ki. Az 500 vagy 700 mm hatótávú robotok az ultrakompakt kialakításnak, az integrált tápellátásnak (levegő, áram és adat), valamint a perifériás készülékek egyszerű integrációjának köszönhetően könnyen adaptálhatók a különböző felhasználási területekre, és egészen szűk méretű cellákban is használhatók.

A KR SCARA azonban nemcsak sokoldalúsága révén számít referenciapontnak a max. 6 kg teherbírási osztályban, de a kiemelkedő ismétlési pontosság és a rövid ciklusidő miatt is – legfeljebb 3 kg-os terhelés mellett a rövid kinyúlásnál 0,36 mp, a hosszabbnál pedig 0,38 mp a ciklusidő. A minimális szervizigény és a nagyfokú energiahatékonyság miatt az 5–40 Celsius-fok közötti tartományban használható és IP20 védettségi fokozattal rendelkező robotok a költségérzékeny piacokon is lehetővé teszik az automatizálást.

KR 4 AGILUS: új kompakt robot

Szintén az új KR C5 micro vezérlőegység és a friss KSS 8.7 rendszerszoftver irányítja az elsősorban az elektronikai ipar számára kifejlesztett KR 4 AGILUS kompakt robotot is, amely több funkciót és alkalmazási lehetőséget nyújt elődjéhez (KR 3 AGILUS) képest. Az új robot gyorsan és biztonságosan mozgat akár 4 kg-os terhet is, a 600 mm-re növelt karkinyúlásával pedig még több alkalmazási lehetőséget kínál, hiszen a munkavégzés hatósugara közel 40 százalékkal nőtt az előző generációkhoz képest. A lépésenkénti legfeljebb 0,02 mm-es eltéréssel és a 0,4 másodpercnél is kisebb ciklusidővel (a kis Adept-ciklusban) szintén a kategóriája élvonalába tartozik. Bár az elektronikai gyártásban szokásos 600×600 mm méretű munkaterülethez és egyéb kezelési feladatokhoz tervezték, más iparágakban is ugyanolyan jól alkalmazható, hiszen bármilyen helyzetben és szögben telepíthető – a padlóra, a falra vagy akár a mennyezetre is. Így kis automatizálási cellákban, korlátozott hellyel rendelkező termelési környezetben is megállja a helyét. Az új KR 4 AGILUS ráadásul szinte minden környezetben használható. Az IP40 védettségi fokozatnak köszönhetően 0–55 Celsius-fok közötti hőmérséklet-tartományban képes üzemelni. A felhasználóknak nem kell aggódniuk az érzékeny alkatrészek miatt sem: védett az ellenőrizetlen elektrosztatikus töltések és kisülések (ESD) ellen, és megfelelő felszereléssel rendelkezik érzékeny feladatok elvégzésére is.

Az új KR C5 vezérlőegység kompakt, könnyen integrálható, energiahatékony
Az új KR C5 vezérlőegység kompakt, könnyen integrálható, energiahatékony

KR CYBERTECH nano: maximális sokféleség

Az új generációs KR CYBERTECH nano-sorozat a KUKA egy további idei újdonsága az alacsony terhelhetőségi osztályban. Az ipari termelésben használt, 6–10 kilogrammos terhelhetőségű, multifunkciós szerszám széles modell- és felszereltségi választéka szinte határtalan alkalmazási lehetőségeket biztosít. Például hegesztőrobotként is funkcionál, de használható raklapozásnál vagy ragasztásnál is, miközben bármilyen szögben és bármilyen helyzetben (talajra, falra, mennyezetre) felszerelhető. Mivel védett az ellenőrizetlen elektrosztatikus töltések és kisülések ellen (ESD), meggyőző teljesítményt nyújt az érzékeny elektronikai alkatrészek mozgatása során is. A nagy fokú ismétlési pontosság miatt a KR CYBERTECH nano jól alkalmazható kompakt cellákban, összetett feladatok esetén és nagy igénybevételű gyártási láncokban. A pontos pályamozgást az előző sorozathoz képest tovább finomított mozgási viselkedés garantálja. Minderre ráadásul nedves vagy zord körülmények között is képes, hiszen az alaptengelyek IP65-ös, a kéztengelyek pedig IP67-es szint szerint védettek por és víz ellen. A kompatibilitás szintén nem okoz problémát, hiszen az elődjével megegyező lábnyomnak, csatlakozási mintáknak és a kiegészítők teljes körű kompatibilitásának köszönhetően gyorsan és egyszerűen megvalósítható az átállás.

KR IONTEC: minden kategóriafeladatra alkalmas

A KUKA nemcsak a kis, de a közepes teherbírású kategóriában is új termékcsaládot vezetett be: a 20–70 kg közötti tartományt lefedő KR IONTEC robot a KR30/60-3 utódja. A 2100 és 3100 mm közötti hatótávolsággal rendelkező új robot alapterület-igénye 30 százalékkal csökkent az elődjéhez képest, de maga a robotmechanika is kisebb lett 10 százalékkal. Ennek eredményeképp a legjobb munkavégzési tartományt biztosítja az osztályában, a kis helyigénynek köszönhetően pedig kompakt alapterületű cellák is kialakíthatók a gyártótérben. A KR IONTEC modellcsalád tagjait számos további előnyös tulajdonságuk teszi alkalmassá sokoldalú alkalmazásra. Tetszőleges telepítési helyzetben – a padlón, a falon vagy akár ferde pozícióban – használhatók, víz- és pormentes központi csuklóval és védett motorokkal szerelték fel őket, a már integrált robotok esetében pedig lehetőség nyílik a teherbírás átalakítására is. Az öntödei opciónak (Foundry) köszönhetően megnövelt hőmérséklet-tartományban is üzemelnek. A digitális mozgás üzemmódoknak (Motion Mode) köszönhetően a KR IONTEC robotok egyaránt használhatók hagyományos és digitális gyártási környezetben is. A szoftverkiegészítők egyetlen gombnyomással adaptálják a robot rugalmasságát a különböző gyártási folyamatokhoz. A teljesítménymód (Performance Mode) például magas teljesítményt, dinamikát és hatékonyságot biztosít alapkivitelben, a pályamód (Path Mode) minden sebességnél lehetővé teszi a pontos és folyamatos pályamozgást, a dinamikus mód (Dynamic Mode) pedig kiválóan használható a ciklusidők minimalizálására. A KR IONTEC nemcsak helyigényben vezeti a kategóriáját, de az alacsony karbantartási követelményekkel is. Olajcserére csak átlagosan 20 000 üzemóránként van szükség, de az is csökkenti a költségeket, hogy az elődjéhez képest 50 százalékkal kevesebb alkatrészre van szüksége. A továbbfejlesztett hajtástechnológia és a kisebb tömeg miatt a működési költségek is alacsonyabbak, emellett a műszaki rendelkezésre állás meghaladja a 99 százalékot, a meghibásodások közötti átlagos idő pedig mintegy 400 000 üzemóra.

KUKA cell4_production: moduláris cellák

A KUKA nemcsak a vezérlőegységek és a robotok fejlesztésére összpontosított, de piacra dobott egy innovatív robotcella-koncepciót is, melynek segítségével minimális idő alatt automatizálhatók a komplett gyártási folyamatok. A nagy teljesítményű funkcióknak és az előre konfigurált csomagolásnak köszönhetően a moduláris KUKA cell4_production egyszerűen integrálható a digitális hálózatokba, és gyakorlatilag azonnal használható. Az egységes KUKA-szabvány nemzetközi szinten is harmonizált gyártási környezetet biztosít, és csökkenti a szervizköltségeket. Az előszerelt alkatrészek miatt a KUKA cell4_production gyártócellák nagyon rövid időn belül kiszállíthatók, a moduláris kialakítás és a jól elkülöníthető interfészek pedig számos bővítési lehetőséget biztosítanak. A cellák szállíthatók maradnak, és a gyártóüzemben bárhol, illetve bármikor áthelyezhetők máshová. A folyamatok szimulációja és a robotok programozása érdekében a rugalmas gyártócellák a KUKA.Sim Pro szoftverében is szerepelnek. Ez lehetővé teszi a ciklusidők digitális elemzését és optimalizálását, miközben a cellákban zavartalanul folyhat a gyártás. Az optimalizált adatok a megfelelő időben kerülnek be a cellába, és minimális állásidőt követően már használhatók is. A nyílt interfészek és az opcionális modulok miatt a gyártócellák könnyen adaptálhatók a különféle feladatoknak megfelelően, a gépek így sokkal jobban integrálhatók a gyártási környezetbe. Az átállást az is megkönnyíti, hogy a vállalat nemcsak globális szervizt, helyi támogatást, integrált alkatrészeket és interfészeket, valamint világszerte elérhető termékeket és kiszállítást biztosít, de a teljes folyamatot végigkísérő tanácsadást és támogatást is nyújt.

Cikkünk eredetileg a GyártásTrend novemberi lapszámában jelent meg.

(forrás: KUKA Robotics/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés