hirdetés
hirdetés

Méréstechnika

Továbbfejlesztették a nyomásértékek gyűjtését

A távolsági adattovábbító egységgel rendelkező adatgyűjtő legújabb generációját mutatták be.

hirdetés

Keller GSM-2-terméke évek óta nyújt egyszerű lehetőséget nyomásmérésre, valamint a kitöltési és a vízszintek távolsági követésére, a határértékek figyelemmel kísérésére. Most ezt a bevált adatgyűjtőt továbbfejlesztették, és új nevet kapott ARC-1 (Autonomous Remote Data Collector, azaz független távolsági adatgyűjtő) formájában. A kompatibilitás érdekében az ARC-1 mindazokkal a funkciókkal rendelkezik, amelyekkel a GSM-2, de új sajátosságai is vannak:

  • Most már a 3G-mobilhálózaton, illetve igény esetén a 4G-hálózaton keresztül kommunikál, és az eszközt a mobilhálózaton keresztül lokalizálni lehet.
  • A mini SIM-kártya mikro SIM-kártyának adta át a helyét, de a dataloggert akár e-SIM-mel is szállítják.
  • Az akkumulátor állapotát és a jelerősséget is magukban foglaló rendszerállapot-információk nedvességérzékelővel egészültek ki.
  • Az adatgyűjtőbe valós idejű órát (RTC) építettek, amely pontosabb, és az akkumulátor cseréje alatt önállóan működik tovább.

A már meglevő GSM-2-dataloggerek is egyszerűen továbbfejleszthetők ARC-1-eszközökké.

Bevált sajátosságok megőrzése

Külsejét illetően az új generáció nem változott meg. Mivel átmérője mindössze 48 mm, a hengeres kiképzésű ARC-1 a talajvízmérő ipar szabványos, kéthüvelykes szondacsövébe egyszerűen belehelyezhető. A beszerelés másodperceket vesz igénybe.

ARC-1 független távolsági adatgyűjtő (forrás: Keller)
ARC-1 független távolsági adatgyűjtő (forrás: Keller)
A köpeny tervezése lehetővé teszi, hogy az eszköz a kondenzációnak és az átmeneti elárasztásnak is ellenállhasson. A szigetelt antennát szilárd műanyagból készült, zárható védősapka borítja. Ez megvédi a dataloggert az eltulajdonítástól és a károkozástól, amikor a szabadban végeznek vele szintméréseket.

Az energiahatékony elektronikával és kiemelkedő minőségű lítiumakkumulátorral (3,9 V/32 Ah) felszerelt logger akár tíz éven keresztül naponta 24 mérés eredményeit képes e-mailben, SMS-ben vagy FTP-n továbbítani. Maximális mérési sebessége percenként 1 mérés. A legfeljebb ötszintű érzékelők működtetésére két bemeneti feszültséggel (0–5 V), két digitális bemenettel és egy buszos interfésszel, valamint a vízelemző eszközökhöz egy opcionális SD112-interfésszel rendelkező ARC-1-datalogger univerzális adatgyűjtő modul nagy területű mérési hálózatok számára.

Ingyenes PC-szoftver, felhőmegoldás

A rugalmas, könnyen használható, nyílt forrású adatmenedzser-szoftver lefedi az ARC-1 ellenőrző, gyűjtő-, irányító- és szervezőegységének kulcsfontosságú funkcióit. Összegyűjti a mérési adatokat, egymáshoz rendeli és táblázatokba rendezi őket, jelent minden túllépett határértéket, és az adatokat nyílt forrású mySQL-adatbázisban tárolja. Hogy az adatokat saját adatgyűjtési rendszerbe illesszék, külső felek a mérési adatokhoz különféle export- és internetes funkciók segítségével férhetnek hozzá. A szoftver arra is képessé teszi a felhasználókat, hogy minden egyes ARC-1-dataloggert kalibrálhassanak és ellenőrizhessenek.

A mérési nyilvántartásokhoz való gyors és könnyű hozzáférés biztosítása érdekében a Keller biztonságos felhőmegoldást kínál. A Kolibri-felhő lehetővé teszi, hogy az adatokhoz webböngészőn keresztül bárhonnan hozzáférhessünk. A mérések pillanatok alatt megjeleníthetők grafikonon, az exportfunkció pedig lehetővé teszi, hogy adatainkat Excel- vagy CSV-fájlként letölthessük.

A leolvasott adatok és eszközök a beépített riasztási rendszer használatával egyszerűen, hatékonyan és biztonságosan figyelemmel kísérhetők. Az ARC-1 cső vagy doboz formájában áll rendelkezésre, mindegyik megrendelhető 3G-, 4G- vagy LoRa-verzióban.

(forrás: Keller/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés