hirdetés
hirdetés

Méréstechnika

Piezorezisztív nyomástávadók gyújtószikramentes változata

A Keller D-line a rendkívül robusztus ipari nyomástávadók és a széles körben elterjedt I²C-interfészek egyedülálló kombinációja. A rendkívül sikeres nyomástávadó-sorozat most tovább bővült, és már gyújtószikramentes verzióban is elérhető.

hirdetés

Az új D Ei-sorozat a II-es gázcsoportot érintő alkalmazásokhoz rendelkezik tanúsítvánnyal, és 0-s zónákban is alkalmazható abszolút- és relatívnyomás-mérésre. Moduláris felépítésével a sorozat számos kombinációt tesz lehetővé, így ideális alkotóeleme az I²C-interfész használatával történő testreszabásoknak:

  • OEM-nyomástávadóknak közvetlenül a rendszer meglévő furataiba való illesztése (4 LD Ei–9 LD Ei),
  • OEM-nyomástávadóknak rendkívül rugalmas nyomáscsatlakozással a meglévő rendszerekbe történő rögzítése (20 D Ei),
  • nyomástávadók nyomáscsatlakozóval és tömszelencével (21 D Ei, 23 D Ei),
  • szintérzékelő a tartály tartalmának mérésére, legfeljebb 3 méter töltési szintig (26 D Ei).

Az OEM-nyomástávadók különböző méretekben és formákban érhetők el, és alapul szolgálnak egyéb modellekhez, amelyek ultraflexibilis csatlakozásokkal vagy szintérzékelőkkel rendelkeznek akár 3 méteres tartályok méréséhez. A 21 D Ei- és a 23 D-változat fémburkolattal és kábelcsatlakozókkal rendelkező nyomástávadó. Minden modell különböző pontossági szintre, méretekre és potenciális alkalmazási körre optimalizált verziókban érhető el. A némileg olcsóbb 21 D Ei például egy egyszerű tömszelencét tartalmaz a feszültség enyhítéséhez, és száraz környezetben történő használatra alkalmas, míg a 23 D Ei modellt prémiumminőségű, IP68-as védettséget lehetővé tevő tömszelencével szerelték fel, amely lehetővé teszi a víz alatt történő használatot is, a távadó tehát ideálisan alkalmas elárasztott területeken való alkalmazásra is.

Robbanásveszélyes környezetben is lehetővé vált az abszolút és a relatív nyomás mérése (forrás: Keller)
Robbanásveszélyes környezetben is lehetővé vált az abszolút és a relatív nyomás mérése (forrás: Keller)

Az I²C-interfésszel rendelkező nyomástávadók általában csak műanyag vagy kerámia „fogyasztói” házakban érhetők el, és csak a memóriában tárolt paraméterekkel használhatók. A Keller gyújtószikramentes OEM-jeladói azonban beépített DSP- (digitális jelprocesszor) maggal rendelkeznek, amely kiegyensúlyozza és szabványosítja a kimeneti értékeket. Az I²C- (integrált áramkörök közötti) interfészt úgy alakítják ki, hogy az elemeket közvetlenül az áramköri lapon csatlakoztatják. Az I²C egy buszrendszer, amely több (akár 128) slave-elemet, vagyis távadót kapcsol össze azonos kommunikációs vonallal. A gyújtószikramentes D-line például a zordabb ipari környezetben történő működésre tervezett nyomástávadó-interfészt ötvözi az OEM-alkalmazások elektromos interfészével.

A rendkívül kis energiafogyasztású D Ei-sorozatot akkumulátoros alkalmazásokhoz optimalizálták. Teljes hibasávja mindössze ±0,7% FS a 10–80 °C közötti hőmérséklet-tartományban. A hermetikusan lezárt szenzorelektronika és a kompakt rozsdamentesacél ház (opcionálisan Hastelloy C-276) rendkívüli módon ellenáll a környezeti tényezőknek. Az 1 és 1000 bar közötti nyomástartománynak és a jelfeldolgozást a nyomásérzékelőtől távol tartó kétchipes megoldásnak köszönhetően a D Ei-sorozat rendkívül rugalmasan használható rendszer.

(forrás: Keller Druck/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés