hirdetés
hirdetés

Méréstechnika

Nyomástávadók unplugged

A Keller sikeres nyomásmérési megoldásaiban a közeli átvitel kommunikációs technikáit ötvözi az ipari körülmények közé szánt nyomástávadókkal.

hirdetés

A 21 D RFID sorozat passzív nyomástávadói energiafüggetlenségük miatt karbantartás nélkül korlátlanul használhatók. A 21 DC RFID sorozat előnye az integrált adatgyűjtő, amelyet hosszú élettartamú speciális telep táplál. A mérési adatok átvitelének energiaszükségletét mindkét esetben vezeték nélkül, RFID-interfészen keresztül fedezik. A hermetikusan zárt nyomástávadók fő alkalmazási területei a mobil rendszerek, a nagy kiterjedésű berendezések, illetve a hagyományos mutatós manométerek helyettesítése.

Mérési értékek kényelmes kiolvasása

Az adatok érintkezés nélküli RFID-n keresztül kiolvashatók
Az adatok érintkezés nélküli RFID-n keresztül kiolvashatók
A 21 D(C) RFID sorozatok nyomástávadói a Keller 7 LD családjába tartozó, extrém robusztus és hosszú ideig stabil nyomástávadókon alapulnak. A kifinomult átviteli technika kidolgozója az RFID-specialista Micro­Sensys GmbH. A szokásos villamos csatlakozókat ütésálló öntött műanyag RFID-transzponderek helyettesítik, a környező közegekkel érintkező valamennyi alkotóelem acélból készül. Ezzel mindkét sorozat fokozattan védett a környezeti hatásokkal és a vandalizmussal szemben. Egy RFID-olvasóval a mért értékek kényelmesen kiolvashatók, és USB-porton keresztül közvetlenül laptopra vihetők át. Lehetőség van telepes zsebolvasó használatára is, amely a mérési adatokat kijelzi, tárolóban helyezi el, és XML-adatokként USB-porton keresztül gondoskodik az átvitelükről.

Nyomástávadók integrált adatgyűjtővel

A 21 DC (data collector) RFID sorozat nyomástávadói a 21 D sorozat előnyein felül még integrált adatgyűjtővel is rendelkeznek. Egy beépített, akár 10 év üzemidejű speciális telep garantálja a megbízható áramellátást. A nyomás és a hőmérséklet alkotta értékpárt az adatgyűjtő 10 másodperc és 255 perc közötti időintervallumonként regisztrálja. A konfigurálástól függően vagy a mérési működés leáll, ha a tároló 2048 mérést követően megtelik, vagy az addig gyűjtött adatokat felülírja a készülék, vagy pedig úgynevezett alvó üzemmódba kapcsol át. A konfigurálás és a kiolvasás a másik családhoz hasonlóan RFID-s táplálással megy végbe, ami ugyancsak a telepet kíméli.

Tipikus felhasználások

Az RFID-nyomástávadók minden olyan esetben jól alkalmazhatók, ha korrózió, vibráció, nedvesség vagy szennyeződés miatt a mechanikus manométerek nem jöhetnek szóba. A szabadon konfigurálható mérési pontoknak és a vezeték nélküli átvitelnek köszönhetően a kézi adatrögzítéssel ellentétben kiküszöbölhetők a kiolvasási hibák és a mérési értékek felcserélése.

M30-as menetes csatlakozás USB- vagy RS232-interfésszel a berendezésgyártás számára (forrás: Keller)
M30-as menetes csatlakozás USB- vagy RS232-interfésszel a berendezésgyártás számára (forrás: Keller)

Az eszközök különösen előnyösek nyomás alatti kiterjedt létesítmények (például vegyi üzemek, hűtőberendezések vagy nagy épületkomplexumok) megfigyelésekor. Ugyancsak elsődleges felhasználás a nyomás alatti tartályok felügyelete vagy a nyomásálló elemek vizsgálata például áruátvételkor. A robusztus, kompakt és szinte láthatatlan kialakítás a hidraulikanyomás ellenőrzését is lehetővé teszi például munkadarab-befogóknál. Ugyancsak a lehetséges felhasználások közé tartozik a folyamatmonitorozás és -biztonság, valamint a minőségirányítás a nyomon követhető nyomás- és hőmérsékletadatok révén. A nyomástávadók a motorvizsgáló helyeken és a szélcsatornákban is hasznosak lehetnek.

(forrás: Keller Druck/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés