hirdetés
hirdetés

Fluid

Motoros adagolószivattyúk új generációja

A ProMinent teljesen új mércét állított fel a Sigma típusú, vezérelhető motoros adagolószivattyú-termékpalettájának újratervezésével. A biztonság, a hatékonyság és a környezetvédelem nem csupán egy lehetőség, hanem az alapfelszereltség része.

hirdetés

A motoros hajtású membrános, vezérelhető kivitelű, teljes körű Sigma adagolószivattyú-paletta – S1Cb, S2Cb és S3Cb típusok – alaposan megújult, és olyan intelligens funkciókkal ruházták fel minden egyes tagját, amelyek magas szintű kezelési kényelmet, biztonságot és hatékonyságot kínálnak. A vezérelhető típusoknál egyaránt lehetséges kontakt vagy analóg jelekkel (például 0/4–20 mA) történő vezérlés, ezért kiválóan igazíthatók a különböző adagolási feladatokhoz.

A mikroprocesszoros vezérlés a fordulatszám-vezérlés és a stop & go üzem optimális kombinációja, vagyis széles szabályozási tartományban dolgozik egyedi finomhangolással. Ezenkívül optimális adagolási eredményt biztosít az adagolószivattyúnak a vegyi anyaghoz vagy az alkalmazáshoz igazított adagolási viselkedése révén. 


A levehető kezelőegység tovább egyszerűsíti a használatot a gyakorlati alkalmazásoknál. Ennek következtében a szivattyú különleges alkalmazások esetén is gyorsan és egyszerűen integrálható. A kezelőegység (HMI) közvetlenül az adagolószivattyúra, valamint a szivattyú mellett a falra rögzíthető, vagy teljesen el is távolítható. Ez az üzemeltetőnek számos lehetőséget ad arra, hogy az adagolóberendezést hozzáférhetően és kezelőbarát módon integrálja a rendszerbe.

Sigma család. Kapacitástartomány az S1Cb, S2Cb és S3Cb kiviteleknél rendre 20–117 l/h, 12–4 bar; 61–352 l/h, 16–4 bar; 182–1040 l/h, 12–4 bar
Sigma család. Kapacitástartomány az S1Cb, S2Cb és S3Cb kiviteleknél rendre 20–117 l/h, 12–4 bar; 61–352 l/h, 16–4 bar; 182–1040 l/h, 12–4 bar

 Ezen kívül a levehető egység kiegészítő védelmet nyújt az adagolószivattyú illetéktelen kezelése, illetve a szivattyúbeállítások módosítása ellen. Az adagolószivattyú egyes funkcióit öt programbillentyűvel lehet egyszerűen kiválasztani és beállítani. Egy megvilágított LCD kijelző tájékoztat a mindenkori üzemi állapotról. A kezelőegységen és a vezérlőegységen világítódiódák jelzik a szivattyú funkcióit, illetve állapotát.

Takarékos és biztonságos 


Az integrált szakadásjelzővel ellátott többrétegű biztonsági membránnak köszönhetően a motoros Sigma adagolószivattyú-sorozat növeli a folyamat biztonságát és védi a környezetet. A több réteg garantálja, hogy membránszakadás esetén se szivárogjon ki közeg a környezetbe. A membrán mindkét oldala PTFE fóliával bevont. Membránszakadás esetén az adagolt közeg a membránrétegek közé szivárog, és ezáltal az érzékelőterületen keresztül mechanikus jelzést, illetve riasztást vált ki. Ez az elv megbízható adagolást biztosít kritikus üzemi körülmények között is.

Az adagolás reprodukálhatósága meghatározott körülmények mellett és megfelelő telepítés esetén ±2 százaléknál jobb, a 30–100 százalékos lökethossztartományban. Ugyanakkor az alkalmazásadaptált adagolóprofilok csökkentik a vegyszerfelhasználást. Ez minimalizálja a környezetre gyakorolt ​​hatást, valamint mérsékli a vegyszerek költségét.

Első alkalommal az új Sigma képes rögzíteni minden mozgás- és sebességprofilt az energiaigénnyel kombinálva egy intelligens szoftveren keresztül, amely elektronikus úton ellenőrzi a motort: meghatározza az energiaigényt és vezérli a betáplálást a kívánt alkalmazás által meghatározott követelményeknek megfelelően. Ez összességében több mint 15 százalékos energiamegtakarítást jelent teljes terhelés esetén a hagyományos szivattyúkhoz viszonyítva. Fél- és kétharmados terhelésnél akár a 30 százalékot is elérheti a megtakarítás mértéke. 


A cikk teljes terjedelemben elolvasható a GyártásTrend Magazin 2013/9. számában.

(forrás: Prominent/GyártásTrend)
hirdetés

kapcsolódó linkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés