hirdetés
hirdetés

Hajtástechnika

Intelligens szervoinverter

A magasabb fokú automatizálás és a gyártási folyamatok rugalmasságának növelése révén a tengelyek száma – amelyeket ellenőrizni és szinkronizálni kell – folyamatosan növekszik. Ez azonban nem feltétlenül vezet nagyobb komplexitáshoz és nehezebb kezelhetőséghez.

hirdetés

A berendezésautomatizálás szakértőjeként ismert Lenze tökéletes rendszert fejlesztett pozicionálási feladatok, anyagmozgatási és szerelési alkalmazások, robotikai megoldások, csomagológépek és szállítópályák hajtására. A megoldás központi eleme az intelligens i950 szervoinverter. A nagyobb számítási teljesítmény és az integrált EtherCAT-port lehetővé teszi több tengely nagy sebességgel történő egyidejű vezérlését, ezáltal összetett feladatok elvégzésére is alkalmas. Az i950-et a Lenze vezérlésközpontú automatizálási platformjában a 0,55–110 kW teljesítményigényű alkalmazásokhoz tervezték. Szabadon programozható vagy működtethető egy CiA402 vezérlés alá rendelve is. A legáltalánosabb működési mód azonban valószínűleg az integrált FAST applikációs modulok használata.

Ezek a modulok olyan funkciók széles választékát kínálják, amelyeket az OEM-nek már nem kell programoznia, csupán megfelelően paraméterezni. Az üzembe helyezést megkönnyítő szoftverek, mint az EasyStarter, intuitív, grafikus paraméterezési felületet kínálnak nem csak mérnököknek. „Ez azt jelenti, hogy még az alacsonyabb képzettségű technikusok is problémamentesen megoldhatják az üzembe helyezést” – hangsúlyozza Christian Bergner, a Lenze szervomotorok és hajtások területéért felelős vezető termékmenedzsere.

Számos megoldásban központi elem az intelligens i950 szervoinverter (forrás: Lenze)
Számos megoldásban központi elem az intelligens i950 szervoinverter (forrás: Lenze)

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés