hirdetés
hirdetés

Szenzorok

Inkrementális forgójeladók új BlueBeam technológiával

Az új ENI58IL forgójeladókkal a Pepperl+Fuchs tökéletes, szabványos megoldásokat kínál a legmagasabb fordulatszámig, a dinamikára vonatkozó követelmények növekedésétől függetlenül, miközben olyan teljesítményfunkciókat is biztosít, amelyek eddig csak a legmagasabb kategóriákban voltak megszokottak.

hirdetés

Látványos újításnak számít az inkrementális forgójeladók számára kifejlesztett, az optikai érzékelés elvére épülő új BlueBeam technológia. A BlueBeam alapvetően a fék fényű LED-ek számára kifejlesztett technológia. A kék LED-eket a Pepperl+Fuchs használta elsőként az új ENI58IL inkrementális forgó jeladóiban és olyan teljesítményszintet ért el velük, amely egészen eddig csak a nagy teljesítményű speciális megoldásokkal volt megvalósítható. A kéken világító LED kisebb diffrakciót mutat, mint egy ugyanazon résszélességű, nagyobb hullámhosszú infravörös fény, ezért élesebb képeket képes kirajzolni.

ENI58IL BlueBeam technológiával (forrás: Pepperl+Fuchs)
ENI58IL BlueBeam technológiával (forrás: Pepperl+Fuchs)
A finomabb és vékonyabb struktúrájú modern szenzorchipekkel kombinálva a kék fény gyorsabban vagy erőteljesebben hatol be a chipbe. Ez olyannyira megnöveli a fényforrás hatékonysági tényezőjét, hogy a szenzorchip sokkal élesebb kontúrokat hozhat létre, aminek következtében jelentősen javul a felbontás, a jelamplitúdó és nagymértékben csökken az élekben tapasztalható ingadozás (jitter). Az A-ból B-be fázis pozíciójának tűrései például jóval 10 százalék alatt vannak, ami jelminőségben több mint kétszerese a piacon jelenleg kapható infravörös technológiákkal elérhető értékeknek.

A megbízhatóbb letapogatási sebesség is jelentősen növelte az elérhető felbontást, így az új BlueBeam technológiával felvértezett ENI58IL forgójeladók még a legmagasabb, akár 12 000 fordulat/perces fordulatszám-tartományban is abszolút pontosságot garantálnak. Az ENI58IL maximális kimeneti frekvenciája 400 kHz, amely 50 százalékkal nagyobb a hagyományos forgójeladókkal elérhető értéknél. A rendkívül precíz BlueBeam technológiával a legmagasabb jelminőség érhető el a forgalomban lévő inkrementális forgójeladók között, ami alkalmazások széles körében segít a tűrések csökkentésében és a hatékonysági tényező javításában.

(forrás: Mepax/Pepperl+Fuchs)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés