hirdetés
hirdetés

Méréstechnika

Felső kategóriás mérés, elemzés, tárolás

A nagy felbontású, precíz mérésekre, a nyomáscsúcsok elemzésére és a mérési értékek tárolására egyaránt alkalmas Leo 5 műszerrel a fejlesztő Keller új generációt hozott létre a nyomásmérés felső kategóriás felügyeleti és referenciaeszközei között.

hirdetés

A Leo 5 műszerrel a Keller cég új generációs, nagy felbontású manométereinek első képviselőjét mutatta be. Ami a belső felépítést illeti, a nyomásmérő pontos érzékelőtechnikát, gyors és nagy felbontású jelfeldolgozást, csúcsértékmérést, valamint időbélyegzésre is alkalmas mérésadat-tárolót foglal magában. Külső kivitelét robusztus nemesacél ház, a tisztításnak ellenálló biztonsági üveglap, 16 mm-es karakterméretű, hátsó megvilágítású kijelző, illetve kapacitív érintő nyomógombok jellemzik.  

Nyomáscsúcsok gyűjtése és kiértékelése

Ahol hidraulikus vagy pneumatikus elemeket alkalmaznak, ott a korai elhasználódás és a nem tervezett állásidők leggyakrabban a fel nem derített nyomáscsúcsokra vezethetők vissza. Igaz ez a vezetékes és szelepes kialakításokra, például az ivóvízellátó rendszerekben. Az ilyen esetekben tehet nagyon jó szolgálatot a Leo 5. Különlegessége a nyomáscsúcs-elemzési üzemmód 5 kHz-es letapogatási frekvenciával és az A/D átalakító 16 bites felbontásával. A legkisebb beállítható tárolási intervallum 1 másodperc. Az új manométer memóriájában több mint 50 ezer nyomáscsúcsérték tárolására van lehetőség a hőmérséklet rögzítésével, valamint időbélyeggel együtt. Ez pedig messze több mint elegendő egy pontos analízishez az adatok USB-interfészen való továbbítását követően.

Az alapkivitelt a felhasználó testre szabhatja (forrás: Keller)
Az alapkivitelt a felhasználó testre szabhatja (forrás: Keller)

A határértékek nagy pontosságú felügyeletét is magában foglaló normál mérési üzemmódban a mintavételezés 2 Hz frekvenciával történik, az analóg-digitális átalakítás pedig 20 bites felbontással. A Leo 5 műszersorozat hét standard mérési tartományt kínál 3 és 1000 bar között, a nyomás teljes hibasávja a végértékre vonatkoztatva 0,1%-on belül marad a 0–50 °C hőmérséklet-tartományban. Stabil hőmérsékleti feltételek mellett ±0,01% pontosság is elérhető, amely a referenciaminőséget jelenti.

Moduláris felépítés – egyszerű bővítés

A Leo 5 a felhasználói igények szerint számos lehetőséggel is kiegészíthető. Többek között szabványos rádióinterfész segítheti a mérést nehezen hozzáférhető, illetve mozgásban lévő mérési helyeken. A szállítási kínálatban standard 4–20 mA-es, illetve 0–10 V-os jelekkel dolgozó analóg kimenetek, valamint maximum két, folyamatvezérléseknél vagy folyamatfelügyeletben jól használható kapcsolókimenet is szerepel. A paraméterezés és az adatátvitel USB- vagy RS 485 porton keresztül is megoldható. Az USB-interfészes átvitelt külön erre a célra fejlesztett firmware-változat támogatja. Mint valamennyi Leo manométernél, itt is személyre szabható például a védőüveg mögötti frontfólia, a tokozás anyaga és a nyomáscsatlakozások.

(forrás: Keller/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés