hirdetés
hirdetés

Műszaki diagnosztika

Fázisvezérelt ultrahangos (FMC-TFM) technológia

A korrózióvizsgálatokat a fennmaradó falvastagság ellenőrzésére, illetve csővezetékek, tartályok, nyomástartó edények és más fémszerkezetek falaiban megjelenő hibák azonosítására alkalmazzák. Az ilyen típusú anyagdegradáció számos problémát okozhat az ipari és civil infrastruktúrában is, de az olaj- és gázipar, illetve az erőművek alkalmazási területén kifejezetten.

hirdetés

A Sonatest, mely több mint 60 évnyi tapasztalattal rendelkezik az ultrahangos NDT-vizsgálatok (nondestructive testing – roncsolásmentes anyagvizsgálat) területén, több különböző ultrahangos megoldást is tud biztosítani, melyekkel egy ilyen korróziós térkép létrehozható. Ilyen a fázisvezérelt technológia, a lineáris szkennelés, vagyis az L-kép, a full matrix capture (FMC), a total focusing method (TFM), illetve az automatizált vagy manuális ultrahangos vizsgálat. 

Amíg egy hagyományos ultrahangos hullám egyszerre csak egy vastagságot tud mérni, a fázisvezérelt vizsgálatok nagyon pontos és nagy felbontású vastagságérték-gyűjteményt nyújtanak. A Sonatest ennek kiegészítéseként olyan új technológiát is ajánl, mint az FMC-TFM képalkotás, amely még tovább javítja a vizsgálat során begyűjtött adatok felbontását.

Magas felbontású korróziótérkép készítése a Sonatest rendszerével
Magas felbontású korróziótérkép készítése a Sonatest rendszerével

A Veo+ készülékkel a Sonatest a lehető legjobb hordozható multiscan fázisvezérelt ultrahangos megoldást biztosítja. Emellett az új FMC-TFM szoftveropcióval a Veo+ olyan széles körű korróziótérkép-készítésre alkalmas megoldássá válik, amely az ultrahangos szakemberek még intelligensebb és tartósabb eszköze lehet.

Jellemzők és előnyök

• Nagy felbontás (akár 0,1 mm2)
• Nagy méretű TFM-képek (akár 1024×1024 pixel)
• Teljesen rögzített, nyomon követhető vizsgálat (FMC)
• Akár 64 rezgő kezelése
• Könnyen használható méretező eszközök
• Nagy memóriakapacitás (120 GB SSD)
• Exportálási lehetőség CSV-formátumba

Fázisvezérelt Mapping segíti az ultrahangos hibakeresést

A 64 rezgős (WheelProbe 2 és DAAH D5A szonda) nagy szondákat széles területek lefedésére és 8 rezgős fókuszpont használatára tervezték. Következésképpen a lineáris szken (L-kép) funkció nagyon magas sűrűségi lefedettséget biztosít. A WheelProbe 2 kivételesen közeli felszíni felbontásának (10 MHz) köszönhetően akár mindössze 1 mm vastagságú fémlemezeket is képes vizsgálni. A két megoldás késleltetési vonala kiváló eredményeket tesz lehetővé akár 3 inch vastagságú acél alkatrészeken is.

A Veo+ készülék sokoldalú felhasználói felülete lehetővé teszi a kezelő számára a szükséges információk kinyerését a hiba megfelelő észleléséhez és értékeléséhez.

A felületen egy tipikus elrendezésben szerepelegy gördítő C-kép-nézet, amelyen folyamatosan látható egy 100 mm (4 inch) szken egy legördülő ablakban; egy L-kép- és egy A-kép-nézet a triggerelő kapu (IFT) beállításához és a hátfal-visszhang (G1) monitorozásához; továbbá két összevont C-kép-nézet az amplitúdó és mélységértékek leolvasásához, egy jó vizsgálati kép elkészítéséhez.

A Veo+ és a fázisvezérelt szondák 0,8 mm felbontást kínálnak, ez teszi lehetővé a magas felbontású korróziótérkép készítését.

A Sonatest-megoldások további előnyei:

• Gyors rögzítés (akár 300 mm/s)
• Könnyű és nyomon követhető ultrahangos vizsgálati adatok (
• Gyors és egyszerű elutasítási és jóváhagyási értékelések
• PA-tanúsítvánnyal rendelkező technikusok rendelkezésre állnak, így a megoldás megfizethető

www.grimas.hu

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
Cikk[229504] galéria
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés