hirdetés
hirdetés

Méréstechnika

Érintésmentes, nagy felbontású pirométerek

A Fluke Process Instruments távoli objektumok mérésére is alkalmas érzékelőfejekkel felszerelt modellekkel bővítette az Endurance terméksorozatot. Az új modellek akár 315 °C környezeti hőmérsékletig is működőképesek maradnak.

hirdetés

Az új modellek kialakítása ideális a szűk beépítési helyű alkalmazásokhoz, valamint a hőforráshoz közeli és zord környezetben történő telepítésekhez. Az elektromágneses interferencia elleni megnövelt védelemmel rendelkező érzékelőfejek optikai kábellel akár 22 méter távolságból is csatlakoztathatók az IP65-ös védettségű elektromos házhoz. A közepes és magas hőmérsékletre tervezett modellek 250 °C-tól a 3200 °C-ig terjedő mérési tartományt fednek le. A hagyományos és kettős hullámhosszú verziók 1, vagy 1,6 μm színképérzékenységgel állnak rendelkezésre. A kettős hullámhosszú pirométerek lehetővé teszik részlegesen fedésben lévő objektumok, piszkos vagy gőzzel telített helyek, valamint olyan kis vagy mozgó tárgyak pontos mérését, amelyek mérési pontja nem teljesen meghatározható – az utóbbiak közé tartoznak például a vezetékek, a rudak vagy az olvadt üveg és fém.

A pirométerek fő alkalmazási területei közé tartozik az elsődleges és másodlagos fémgyártás, az elsődleges üveggyártás és a lézeres hegesztés. A 0,1 °C-os felbontás révén az Endurance pirométerek a félvezetőipar követelményeinek is megfelelnek. A különböző telepítési távolságokhoz széles lencseválaszték érhető el. A szenzorok Power over Ethernet (PoE) vagy 24 VDC tápegységgel működtethetők, és szigetelt analóg I/O, valamint LAN/Ethernet, Profinet és RS-485 interfészeket tartalmaznak. A PC-alapú Endurance beállítási és felügyeleti szoftver egyszerűsíti a konfigurációt és a telepítést. A beépített webszerver lehetővé teszi a korábbi adatok archiválását a nyomon követhetőség, a hibaelhárítás és a távoli elérés érdekében.

250 °C-tól a 3200 °C-ig terjedő mérési tartományt fed le (forrás:Fluke)
250 °C-tól a 3200 °C-ig terjedő mérési tartományt fed le (forrás:Fluke)

(forrás: Mepax/Fluke/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés