hirdetés
hirdetés

Hajtástechnika

Egyszerű automatizáció lineáris tengelyekhez

DC-motoros Drylin E lineáris tengelyeihez az Igus költséghatékony és könnyen használható vezérlőrendszert fejlesztett ki.

hirdetés

Az Igus a Drylin termékspektrumában több éve kínál kenésmentes lineáris tengelyeket léptető- és egyenáramú motorokkal. Ezek a Drylin E motorizált tengelyek azonnal beszerelhető formában, különféle méretekben kaphatók, így a felhasználók könnyen alkalmazhatják őket egytengelyes formában vagy állványszerkezetben, például formátum- vagy magasságbeállításhoz, illetve pick-and-place rendszerű felszedő-lerakó alkalmazásokhoz. A tengelyek könnyű vezérléséhez és működtetéséhez a gyártó a D3 dryve megoldást kínálja a felhasználóknak egyszerű mozgásokhoz. Ezenkívül az Igus továbbfejlesztette a D1 dryve vezérlőrendszert, amely a léptetőmotorokkal, valamint az egyenáramú és EC/BLDC-motorokkal használható. Az összetettebb elmozdulások motorvezérlő rendszere böngészőn keresztül, intuitív módon vezérelhető, és valós időben változtatható. Ezzel számos feladatnál kialakítható a programozás nélküli automatizálás.

Gyors beállítás, közvetlen automatizálás

Az új D3 vezérlőrendszer minden standard egyenáramú motorhoz használható. Egyszerűen csatlakozni kell a 24 voltos tápellátásra, majd a DiP-kapcsolóval parametrizálni a működési módot, a végállási kikapcsolást, a gyorsítást és a motort. A sebesség forgatható kapcsolóval állítható be. Az áramerősség korlátozása csavarhúzó használatával történik. Néhány egyszerű lépést követően a vezérlőrendszer működésbe is helyezhető. A LED-kijelző különböző színjelzésekkel jeleníti meg a vezérlőrendszer aktuális állapotát. A D3 dryve másik előnye a kedvező árnak köszönhető költséghatékonyság. Ennek eredményeként a kis- és középvállalatok is használhatják a gépesített lineáris tengelyeket, programozási ismeretek nélkül.

A motorizált lineáris tengelyek könnyen és programozás nélkül automatizálhatók a vezérlőrendszerekkel (forrás: Igus)
A motorizált lineáris tengelyek könnyen és programozás nélkül automatizálhatók a vezérlőrendszerekkel (forrás: Igus)

Az új D3 dryve vezérlőrendszer alkalmazási területei közé tartozik a bútoripar. Összetettebb feladatok, például lineáris robotok vezérlése érdekében a léptetőmotorok, EC/BLDV- és egyenáramú motorok vezérlésére szolgáló intuitív D1 dryve vezérlőrendszerek vehetők igénybe.

Intuitív interfész komplex vezérléshez

Az új intuitív interfésszel rendelkező D1 dryve vezérlőrendszert a felhasználó egyszerűen, webböngészőn keresztül működtetheti, számítógépen, táblagépen vagy akár okostelefonon is. Az egyértelmű kezelőfelület segíti a felhasználót a helyes parametrizálás elvégzésében. A motorhajtású tengely és az új D1 dryve vezérlőrendszer felállítása csupán néhány percet vesz igénybe. Ezt követően a webböngészőn keresztül az értékek módosíthatók, vagy egyszerűen hozzáadhatók további közbenső lépések.

A gyors üzembe helyezés és a felhasználóbarát működés mellett a D1 dryve egyedi előnye a vezérlőrendszer hálózatba kapcsolási képessége. A vezérlőrendszert úgy alakították ki, hogy az helytakarékos, valamint könnyen felszerelhető a kapcsolószekrények felső (DIN) kalapsínjére. Ezt követően az egység WLAN-routeren keresztül csatlakoztatható, így a rendszer vezeték nélküli kapcsolattal vezérelhető. A beépített webkiszolgáló nem igényel további szoftvereket az eszközön, valamint nincs szükség kiegészítő tárhelyre vagy egyebekre sem. Ez azt jelenti, hogy a felhasználónak nem kell telepíteni mást, és nem merülnek fel további járulékos költségek sem, és a gyártó online szimulációs teszteléssel és oktatócsatornával is támogatja őket.

A leendő vásárlók számára az Igus online szimulációt biztosít a www.igus.eu/dryve címen, hogy az érdeklődők tesztelhessék a D1 dryve vezérlőrendszert, és személyesen győződhessenek meg annak előnyeiről. Másik szolgáltatásuk a YouTube-on elérhető Igus Learning Channel oktatócsatorna. Ez rövid videókkal segíti a felhasználót a gyors és egyszerű telepítésben, valamint a D1 és D3 dryve parametrizálásában. Mindkét rendszer 24 órán belül, raktárról elérhető.

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés