hirdetés
hirdetés

Nyomástávadó

Biztonságos, pontos és olcsó mérés két érzékelővel

A német Keller által kifejlesztett PRD–33 X nyomáskülönbség-távadó két érzékelőjével független nyomáskülönbség- és alapnyomásmérést tesz lehetővé, nagy pontosságú mérési értékeket szolgáltat, valamint jól állja a túlterhelést. E kombináció új lehetőségeket nyit folyadék- és gáztartályok töltési szintjének mérésében. 

hirdetés

A PRD–33 X két független érzékelője a nyomáskülönbségen felül a bázisnyomást is meghatározza. A szokatlanul nagy, a skála végértékére vetített maximum ±0,05 pontosságot a nyomástávadó a teljes nyomás- és hőmérséklet-tartományban elvégzett kalibrálás révén éri el. A felállított matematikai modell valamennyi ismétlődő hibát korrigál. Ezzel a nagy pontosság hibasáv formájában a teljes kompenzált tartományban garantált. A szenzoregység úszó beépítése jól véd a szerelés során fellépő külső erőhatásoktól.

Nyomás alatti tank töltöttsége

A nyomás alatti tartályok különleges követelményeket támasztanak a nyomástávadókkal szemben. A zárt rendszerekben két mérésre van szükség a töltési szint megállapításához: az egyik méréssel a tank nyomását, a másikkal a folyadék nyomását kell meghatározni. Két érzékelőjének köszönhetően a PRD–33X segítségével mindez egyetlen mérési folyamattal megoldható. Az eszköznek a közeggel érintkező valamennyi elemét minőségi anyagból, AISI 316L rozsdamentes acélból, szilikonból, aranyból vagy szilíciumból készítik, így az érzékelő jól megfelel folyékony oxigénben, argonban, nitrogénben, héliumban vagy szén-dioxidban történő felhasználásra is.

Két érzékelőjével különleges mérési feladatokra is megfelel (fotó: Keller)
Két érzékelőjével különleges mérési feladatokra is megfelel (fotó: Keller)

Az alacsony hőmérsékleten cseppfolyósított gázok tovább fokozzák az elvárásokat. A 3 méteresnél kisebb tartályok esetében akár 200 mbaros nyomáskülönbség-tartomány is előfordulhat, szélső esetben 32 baros alapnyomás mellett. A 0 és 40 bar közötti bázisnyomás-kompenzációjával a PRD–33 X megoldja az ebből a kombinációból eredő problémát is. A tartály töltése közben vagy a szelep működtetésekor előfordulhat, hogy a teljes tanknyomás a nyomáskülönbség-távadó egyik oldalán lép fel. Az ebből eredő 32 baros túlterhelést a PRD–33 X ragyogóan elviseli.

Egyszerű konfigurálás ingyenes szoftverrel

A PRD–33 X-et különféle villamos csatlakozásokkal lehet rendelni, és digitális RS 485 interfésszel is ellátták. Ezen keresztül nemcsak a két nyomásérzékelő folyamatértékeihez lehet hozzájutni, hanem további információkat is lehet szerezni, például a nyomástartományra, a szűrőbeállításokra és a sorozatszámra vonatkozóan. Az érzékelővel együtt szállított szoftver lehetővé teszi az egyszerű konfigurálást, ellenőrzést és adattárolást. A funkcionalitás és a lehetséges alkalmazások köre tovább tágítható a szintén Keller gyártmányú távolsági átviteli modullal vagy kijelzőkészülékkel.

(forrás: Keller/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés