hirdetés
hirdetés

Művelt mérnök

VR-kamerát küldenek az űrbe

A virtuális űrturizmusban utazó SpaceVR műholdját a Nanorack fogja felbocsátani a világűrbe 2017-ben. Az űrben készült felvételek minden VR-platformon elérhetőek lesznek.

hirdetés

A 360 fokos panorámavideókat készítő Overview-1 műholdat a SpaceX CRS-12 küldetésen juttatják el a Nemzetközi Űrállomásra, és onnan a Nanoracks Cubesat Deployer eszközzel állítják Föld körüli pályára.

A SpaceVR műholdján 4K felbontású szenzorok lesznek, hogy elég nagy felbontású 360 fokos panorámaképeket tudnak készíteni a Földről és a környezetéről. A létrehozott tartalmak mindegyik VR-platformon elérhetők lesznek, az Oculuson és a mobilokon egyaránt.

Elég gyorsan összejött a megállapodás a SpaceVR és a NanoRacks között, főleg hogy a virtuális űrturisztikai cég ötletét alig másfél évvel ezelőtt találta ki Ryan Holmes egy startupoknak tartott rendezvényen. Bár a SpaceVR megbukott a Kickstarteren, és nem tudott összekalapozni félmillió dollárt az induláshoz, egy befektető jó lehetőségeket talált a cégben, és adott nekik 1,25 millió dollárt a projekt megvalósítására.
 
Fotó: SpaceVR
Fotó: SpaceVR
(forrás: Index/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés