hirdetés
hirdetés

Virtuális valóság

Virtuális valóságba lép a Netflix

A Samsung szemüvegén keresztül elegáns virtuális teremből élvezhetjük a videószolgáltató tartalmait.

hirdetés

Ha esetleg a Facebook 360 fokos videója nem volna elég, a Netflix a streaming videoszolgáltatásával ugyancsak fejest ugrik a virtuális valóságba. Az Oculus és Reed Hastings segítségével a cég lehetővé teszi, hogy a virtuális realitásba lépve válogassunk kedvünkre a katalógusából.

Amint az szeptember 24-én, az Oculus Connect konferencián kiderült, a Netflix a Samsung Gear VR nevű headsetre lesz elérhető. A koncepció lényege, hogy a nézők egy „puccos”, virtuális szobában nagy, lapos képernyőn élvezhetik a tartalmakat.

A Netflix virtuális valósága (Netflix Tech Blog)

Fontos szem előtt tartani, hogy a videót csupán „virtuális” lapos képernyőn lehet megtekinteni. Ez annyit jelent, hogy ezzel a technológiával sem léphetünk majd be a kedvenc TV-sorozatunkba vagy filmünkbe, és nem is pásztázhatunk körbe egy 360 fokos videóban. A Netflix virtuálisvalóság-élménye a későbbiekben ugyanakkor ambiciózus tervek előfutárának bizonyulhat.

Nem a Netflix az egyetlen vállalat, amely kipróbálja az ígéretes technológiát. A Hulu, a Vimeo és a Twitch még idén ugyancsak „be kíván szivárogni” a Samsung kütyüjébe. A Netflix lesz ugyanakkor az első a sorban.

John Carmack, az Oculus mérnöke és a videojátékok területének élő legendája a Netflix hivatalos blogján írja le tapasztalatait a headsetbe oltott videótárral kapcsolatban. A fejlesztő szerint a torzítások és a korlátozott felbontás miatt a felhasználók a high-end televízióknál kicsit rosszabb minőségben nézhetik a virtuális képernyőt. "A 4K-t vagy akár a full-HD-t elfelejthetjük” - fogalmazott Carmack. A mogul szavainak értelmében a videók lejátszásakor jelenleg a 720 HD a legmagasabb lehetséges felbontás a headsetekben.

Zamaróczy Ádám
a szerző cikkei

(forrás: Popular Science)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés