hirdetés
hirdetés

Trabantot hozott a válság - itt letöltheti a sajátját!

Miközben autóipari óriások vezetői állami hivatalok és bankok küszöbei előtt topognak mentőcsomagokra várva, az egykori Trabant feltámadt és a válság kellős közepén begördült a piacra. Vajon hány év múlva mehetünk érte a Merkúrba?
hirdetés

 
 
Jön az új Trabant! A téma most augusztus elején annak ellenére bejárta a világsajtót, hogy a hír egyáltalán nem friss, sőt, a newTrabi (nT) névre keresztelt „autócsodát” 2007 szeptemberében már bemutatták a frankfurti IAA nemzetközi autókiállításon, igaz, akkor még csak a modell első változatával találkozhattak az érdeklődők.
 
Környezetbarát Trabant?
 
Az új Trabi azóta jelentősen megizmosodott és minden szempontból kiforrott géppé vált. Tervezői és alkotói szerint igazi e-autóként, vagyis elektromos járműként tör majd be a piacra az egykori „bűzbomba” modernkori utódja. A környezettudatos tervezés egyik jelét, a napelem-panelt tetején viseli a Trabi, és – aki ismerte az NDK-s változatokat – annak számára a kocsitest színétől eltérő tetőfestés egyáltalán nem lesz meglepő. Az új Trabant-kor tehát csak nevében emlékeztet majd a régire – ígéri az newTrabit fejlesztő konzorciumot alkotó két cég, a miniatűr járműmodelleket gyártó bajorországi Herpa és az egykori NDK autóipari fellegvárában, Zwickauban tevékenykedő, speciális karosszériákat készítő IndiKar.
 
 
nagy trabant

 
Itt van, megjött!
 
A newTrabant prototípusa most szeptember 17. és 27. között a frankfurti IAA 2009 szakvásáron tekinthető meg. Ezzel párhuzamosan elindul a gépkocsi sorozatgyártása is, de arról egyelőre nincs hír, hogy az autó mennyibe kerül majd és mikortól lehet előrendelni. A rajongók azért remélik, hogy nem kell majd annyit várni az új Trabira, mint egykoron a pöfögő elődre.
 
Készítse el a sajátját - papírból!
 
A várakozás unalmas pillanatait azonban hasznossá lehet tenni az új Trabi itt letölthető, kinyomtatható, kivágható és összeragasztható modelljének kimunkálásával.
 
(Forrás: herpa.de)
 
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés