hirdetés
hirdetés

Robotika

Robotok a képzőművészetben

Az ABB robotok sokoldalú és különleges felhasználási lehetőségei például a képzőművészetre is kiterjednek. Első vdeónkon egy fotós használja fel az ABB robotot arctérképek elkészítésére, a másodikon pedig a Microsoft Kinect segítségével az ABB robotja fekete filctollal alkotja meg az érdeklődő kiállításlátogatók képmását.

hirdetés

Daniel Boschung a Scoros 3200S segítségével „arctérképeket” készít. A Scoros 3200 S arcképenként 30 perc alatt 600 felvételt készít. Az így komponált portrék igen zavarba ejtőek. A svájci reklám- és sajtófotós a legújabb projektjének a The Machine View (Gépi felvétel) nevet adta. Daniel a fotózást az ABB ipari robotjára bízza. A robotot egy speciálisan erre a célra írt vezérlőprogram irányítja. Az így készült portrék meghökkentő hatást váltanak ki a szemlélőből. 

A francia iparművészeti egyetem, az ENSCI Futur en Seine elnevezésű kiállításán mutatta be annak az egyéves programnak az eredményeit, amely során a robotok gyártásban, illetve a mindennapi életben játszott szerepét tanulmányozták. A kiállítást 2015. június 13-a és 16-a között tekinthették meg az érdeklődők. Az ENSCI és a FabLab által bemutatott projektek közül az egyik különösen nagy érdeklődést váltott ki. Az egyetem három hallgatója, Paul Couderc, Xavier Dufour és Thimothé Montoy olyan projektet tervezett, amelyben egy kis robot portrét készített minden látogatóról, aki szerette volna, hogy a „robotművész” megörökítse a vonásait vagy valamelyik mozdulatát. A képet időben rögzítő Microsoft Kinect segítségével az ABB robotja fekete filctollal alkotta meg a kíváncsi látogatók képmását. Az ötlet nagy sikert aratott a látogatók körében, így a közönségdíjat is ennek a projektnek ítélték oda. A közönségdíjjal a robot teljesítményét és az ENSCI hallgatók munkáját kívánták elismerni.

(forrás: ABB/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés