hirdetés
hirdetés

Művelt Mérnök

Robotgyártású sportcipő a városi futók egyedi igényeire

Az Adidas bemutatta első olyan projektjét, amelyet a szinte teljesen automatizált ansbachi Speedfactory gyárban készítenek. 

hirdetés

Az AM4 termékek bevezetése óriási előrelépés a márka tervezési stratégiájában, hiszen a Speedfactory üzem nem csupán a gyártásban, de a viselők egyedi igényeinek felmérésében is fontos szerepet kapott. A németországi üzemben gyártott AM4 széria első termékét, az Adidas Made For Londont kifejezetten a londoni futók igényei szerint alakították ki. A brit fővárost követően további hat további metropolisz – Párizs, Los Angeles, New York, Tokió és Sanghaj – sportolói gazdagodhatnak majd a helyi futók egyéni szükségletei mentén tervezett AM4 futócipővel.

Az új termék koncepciójának kialakításakor az adidas tervezőmérnökei számos fogasztói igényt szem előtt tartottak, ennek köszönhetően az AM4 széria darabjai már egy könnyebb, stabilabb és fenntarthatóbb futócipőként kerülhetnek a polcokra.

A sportszergyártó elképzelései szerint a Speedfactory által képviselt fejlesztési folyamat a jövő gyártásának alappillére: az új termék tervezése során a sportolók egyéni igényeire fókuszáló, testre szabható, funkcionális dizájnt vettek alapul, amely nagyban hozzájárul a viselők igényeinek maximális kielégítéséhez. Az AM4 projekt állandó béta üzemmódban lesz, így a viselők folyamatosan jelezhetik igényeiket a következő fejlesztésekre.

Szinte teljesen automatizált a gyártás (forrás: Adidas)
Szinte teljesen automatizált a gyártás (forrás: Adidas)

(forrás: Adidas/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés