hirdetés
hirdetés

Bionika

Légiesebb külső váz a fizikai munkavégzéshez

Bemutatta az üzemi munkát megkönnyítő, EksoVest nevű külső vázának utódját az Ekso Bionics. Az Evo Upper Body Exoskeleton az EksoVestéhez hasonló teherbírás mellett sokkal légiesebb, vagyis a munkavégzés kevésbé megterhelő benne. 

hirdetés

Még 2018-ban a Ford bejelentette, hogy az üzemi balesetek megelőzése és az alkalmazottak fáradtságának csökkentése érdekében egy EksoVest nevű külső vázat biztosít összeszerelő üzemének dolgozói számára.

Az EksoVesteket előállító Ekso Bionics nem rég hírül adta, hogy ugyanezen vázak könnyebb és légiesebb, ám ugyanolyan terhelhetőséggel rendelkező típusainak piaci bevezetésére készül. Az eredeti, finomhangolható EksoVest kizárólag gázrugók alkalmazásával az emeléshez karonként 2,3-6,8 kg támogatást nyújtott a felhasználó számára.

Evo Upper Body Exoskeleton (Forrás: Ekso Bionics)

A nemrég beharangozott Evo Upper Body Exoskeleton változatlan teherbírás mellett kevésbé feltűnő, illetve folyamatosan alkalmazkodik a felhasználó testhelyzetéhez, és így korlátlan mozgásszabadságot biztosít a számára. Az új váz egyik legfontosabb előnye, hogy a hátat szabadon hagyja, és így viselője számára szó szerint kevésbé izzasztóvá teszi a munkavégzést.

Amint arra a NewAtlas rámutat, az Evo Upper Body Exoskeleton változatlanul kompatibilis a fej fölött végzett manuális munkához megkövetelt, immár létező biztonsági hevederekkel.

Zamaróczy Ádám
a szerző cikkei

(forrás: Interesting Engineering)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
Cikk[259267] galéria
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés