hirdetés
hirdetés

Kiskereskedelem

Sokat kaszál kasszátlan üzletével az Amazon

Nem csoda, hogy a Microsoft szeme előtt is valamilyen hasonló koncepció lebeg.

hirdetés

Úgy látszik sikeres az Amazon Go nevű, pénztár nélküli kiskereskedelmi koncepciója, minthogy 2018-ban várhatóan hat új üzletében már csak ezzel a technikával lehet majd kifizetni a számlákat. A cégóriás hosszú tesztelés után idén januárban, Seattle-ben nyitotta meg az első ilyen rendszerre épített üzletét.

A „Just Walk Out Technology” (Csak Sétálj Ki Technológia) sok kamera kombinációját, gépi tanulást, számítógépes látást, mély tanuló algoritmusokat és szenzorfúziót alkalmaz, hogy felismerje, amikor egy vásárló a polcról levesz és a kosarába helyez egy terméket. Még azt is „értelmezni” tudja, ha a tétova vevő mégis inkább visszarakja a származási helyére az árucikket. A begyűjtött termékek összértéke a vásárló távozásával egy időben, automata módon illan el a fogyasztó Amazon-egyenlegéről.

Amazon Go (Forrás: Eater)

A Reuters szerint a Microsoft is valamilyen kassza nélküli rendszer kialakításán dolgozik, mi több, számos kiskereskedőt már meg is ismertetett az elgondolásával. A Walmart is közöttük szerepel. A legfontosabb, hogy a módszer elég olcsó legyen, hogy az üzleteknek megérje az alkalmazása. Bár egyelőre nem tudni pontos részleteket, lehetséges, hogy a rendszer magában foglalja majd a cég Projekt Kinect for Azure nevű integrált számítási képességekkel rendelkező szenzorjait is. A Reuters szerint a Microsoft bizonyos bevásárlókocsikra telepített kamerákat tesztelget, és azt vizsgálja, miként lehetne az okostelefonokat még inkább bevonni a vásárlás élményébe.

Zamaróczy Ádám
a szerző cikkei

(forrás: Techspot)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés