hirdetés
hirdetés

Hitler kokainozott

Adolf Hitlernek túlzott bélgáz-termelődése volt, ami miatt gyakorta szellentett, kokainozott, és libidója növelésére bikahere-kivonatot kapott injekcióban.

hirdetés

Hitler orvosi feljegyzéseit, amelyek a Führer fejéről készült 10 röntgenfelvételt és több EEG-mérési eredményt is tartalmaznak, a connecticuti Stamfordban lévő Alexander Historical Auctions bocsájtja eladásra május elején több más második világháborús tétellel együtt.

Az orvosi dokumentumgyűjtemény Hitler más és más betegségének kezelésére szakosodott hat vezető orvosa 47 oldalnyi beszámolójából, valamint Dr. Erwin Giesing 178 oldalnyi jelentéséből áll, amelyek 1945. június 12-ikén, amerikai fogságba kerülésük után készültek az amerikai hadvezetés utasítására – nyilatkozta Bill Panagopulos, az Alexander Autographs elnöke a New York Daily Newsnak.

Hivatalos orvosi dokumentum nem támasztja alá Hitler kokainfogyasztását, de Giesing beszámolójában azt írta, hogy a Führer azért szippantotta a porított kokaint, hogy „tisztítsa az arcüregét és megnyugtassa a torkát”. Amikor már vágyakozott a kokain után, adagját csökkentették – írta Giesing. A dokumentumok egy másik kellemetlen tünetről is szólnak, Hitler „ellenőrizhetetlen puffadástól szenvedett".

Több mint 28 gyógyszert szedett, hogy megszabaduljon a kellemetlen betegségtől, köztük "anti-gáz" pirulákat, amikben kis mennyiségben sztrichnin is volt, a mérgező anyag azonban máj- és gyomorproblémákat okozott.

Dr. Theodore Morrell számolt be arról, hogy a vezér bikahere-kivonattal injekcióztatta magát. Szerinte Hitlernek nem volt különösebb szexuális érdeklődése és bár nem volt közös hálószobája Eva Braunnal, azért kettejüknek volt valamelyes szexuális kapcsolata Morrell szerint. 

Karosszékben
Az aukciós ház második világháborús felszereléseket, dokumentumokat kínál eladásra, eladják például Hitler egyik vízfestményét csakúgy, mint második világháborús katonai vezetők autogramjait. A képen látható, az Afrika Hadtestnél rendszeresített sisak kikiáltási ára például 2500-3500 dollár. A teljes lista itt olvasható. Nagyon érdekes olvasmány.
Juhari Zsuzsanna
a szerző cikkei

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés