hirdetés
hirdetés

Történelem

Hitler eltitkolt fia?

Újonnan előkerült bizonyítékok támaszthatják alá, hogy Adolf Hitlernek született egy fia egy francia nőtől – hivatkozik a Discovery News a LePoint-ben megjelent írásra.

hirdetés

Az állítólagos fiú, egy bizonyos Jean-Marie Loret, 1981-ben megjelent önéletrajzában, „Az apja neve, Hitler”-ben azt írja, hogy ő a náci vezér gyermeke, de négy évvel később, 67 éves korában úgy hunyt el, hogy hitelt érdemlően nem tudta bizonyítani állítását. Ám Loret ügyvédje, François Gibault most elmondta a francia magazinnak, fényképek, dokumentumok kerültek elő, amik alátámasztják Hitler apaságát. Loret 1918 márciusában született és sokáig csak annyit tudott apjáról, hogy német katona volt.

A gyerekek emiatt csúfolták, és nem játszottak vele. Hiába faggatta anyját, Charlotte Lobjoie-t, az nem mondott semmit, végül egy Loret nevű család gondjaira bízta a fiút a 30-as évek elején. Húsz évvel később, a már haldokló anyja elmesélte fiának, hogy 16 éves korában futó kapcsolata volt Hitlerrel és ő 1917 júniusának egy spicces éjszakáján fogant. Elmondta azt is, hogy az első világháborúban Hitler Seboncourt közelében állomásozott csapatával és rövid szabadságot töltött a Lille-től nyugatra lévő Fournes-in-Weppe-ben.

A mezőn dolgoztam a lányokkal, amikor megláttuk a német katonát, amint egy füzetbe rajzolt. A lányok nagyon érdekesnek találták, és tudni akarták, mit rajzol. Engem küldtek, hogy megtudakoljam – mondta el a nő. Kapcsolatba keveredtek, ami ugyan rövid ideig tartott, de a következő évben megszületett Jean-Marie. A rövid együtt töltött idő alatt Hitler szeretett sétálni a vidéken, bár ezek a séták a nő szerint rosszul végződtek, mivel a férfi a természettől inspirálva hosszú beszédekbe kezdett, amiket a nő nem értett, hiszen Hitler nem beszélt franciául. Előadásait németül tartotta egy képzeletbeli közönségnek.

Loret tehát tudta nélkül harcolt apja ellen, hiszen részt vett a Maginot-vonal védelmében, majd a náci megszállás alatt csatlakozott a francia ellenállási mozgalomhoz Clement néven. Nagyon megdöbbentette anyja elbeszélése. "Hogy ne legyek depressziós a munkába menekültem, soha nem mentem szabadságra, húsz év alatt még egy mozit sem néztem meg" – írta könyvében. Gibault szerint az 1970-es évektől kereste a bizonyítékokat apjával kapcsolatban.

Történészeket, genetikust, írásszakértőt keresett fel, mind azt mondta, nem kizárt, hogy Jean-Marie Loret Adolf Hitler fia. Hitler tudott a fiúról, de nem ismerte el sajátjának, mindazonáltal pénzt küldött Lobjoie kisasszonynak. A nemrégiben előkerült dokumentumok azt bizonyítják, hogy a Wehrmacht katonatisztjei készpénzes borítékokat adtak át Lobjoie kisasszonynak Franciaország német megszállása alatt. A nő padlásán pedig Adolf Hitler szignálta festményeket találtak. Németországban pedig van egy Hitler festette női portré, ami nagyon hasonlít Lobjoie-ra.

Karosszékben

Ezek persze még mindig nem kétséget kizáró bizonyítékok. Csak azt támasztják alá, hogy volt kapcsolat a kér ember között. A történet azonban nyilván folytatódik, mivel Loret-nak vannak gyerekei…

Juhari Zsuzsanna
a szerző cikkei

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
Cikk[108462] galéria
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés