hirdetés
hirdetés

Virtuális valóság

Forradalmi újítás a világ legrosszabb játékában

A virtuális valóság közvetítésével végre még mélyrehatóbban élhetjük át az elviselhetetlen unalom gyötrő élményét.

hirdetés

Még a kilencvenes években két komikus bűvész, Penn Jillette és Teller Sega CD-platformra létrehozott egy minijáték-kollekciót. A programok a piacon kívül ragadtak, és később teljesen feledésbe merültek. A szoftvercsomag egyik tagja volt a szándékosan csúnya és eseménytelen Desert Bus (Sivatagi busz), amely letölthető formában valamilyen úton-módon mégis felszivárgott a netre. Az eredeti 16 bites verzió az arizonai Tucson és a nevadai Las Vegas közötti nyolc órás út hű leképezéséhez a játékost nyolc óra erejéig szíjazza a vezetői székbe. Fontos még hozzátenni, hogy az utazás alatt nem történik semmi.

Igazságtalanok vagyunk, mert a busz egy kicsit jobbra tart, és így hellyel-közzel meg kell nyomnunk a „balra” gombot. A Desert Bus VR a virtuális valóság technológiájával a koncepciót most egy kicsit felfrissítette, és immár a fejünket ide mozgatva az ülésből hátrapillanthatunk az üres utastérre, vagy pedig gyönyörködhetünk a tökéletesen sivár környezetben.

Forrás: Dinosaur Games / Gearbox

Egy Studio Dinosaur Games nevű cég emellett hozzáadott néhány olyan opciót, mint a rádió, amelynek az egyik csatornáján Jillette folyamatosan beszél. Dudálhatunk, kinyithatjuk az ajtót, vagy akár a légfrissítőt is megpöckölhetjük. A játékban egyébként van egy kis kihívás is: ha túlságosan lesodródunk az útról, akkor elölről el kell kezdenünk az utazást.

A Desert Bus a virtuális valóságon belüli valóság egyik leglelkiismeretesebb képviselője. Egyes helyeken ugyanakkor bizonyára kicsit túloz is, mert ennyire tökéletesen változatlan miliő feltehetően nem létezik. Ha valakinek a program esetleg felkeltette az érdeklődését, a Steam nevű digitális rendszeren keresztül ingyen beszerezheti magának. Jó mulatást!

Zamaróczy Ádám
a szerző cikkei

(forrás: Engadget)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés