hirdetés
hirdetés

Drón

Felszállt a világ első személyszállító drónja

Tökéletesen automata rendszerének köszönhetően az utasának nagyjából annyi a dolga, hogy beleül.

hirdetés

A kínai Kanton (vagy tetszés szerint Kuangcsou) városból elindulva végrehajtotta első nyilvános repülését a világ első személyszállító drónja.

Az újonnan kifejlesztett EHang 184-gyel az utasoknak mindössze annyi a dolga, hogy beülnek a gép kabinjába, és becsatolják a biztonsági öveket; az automata repülési rendszer minden más teendőt elvégez helyettük.

Forrás: The Verge videó
Forrás: The Verge videó

„A hagyományos légi közlekedési eszközök egyike sem képes az automata repülésre, szóval még mindig távol állnak a hétköznapi emberektől – mondta Hu Huazhi, az EHang ügyvezető igazgatója. – A mai sikeres próbarepülésünk mindazonáltal azt jelenti, hogy az eddig csupán tudományos-fantasztikus filmekben látott jelenetek nagyon közel kerültek a hétköznapi emberekhez.”

Az elektromos meghajtású EHang 184 egy maximum 100 kilogrammos ember számára 100 kilométer per órás sebességen legfeljebb 23 perces utazást tesz lehetővé. A gyártó azt állítja, hogy a drónt már több mint  ezer alkalommal tesztelték. A gép csak a szerényebb, 50 kilométer per óra alatti tempójú szelekkel tud megbirkózni. A drónok ára állítólag 200 ezer dollár (kb. 50 millió forint) és 300 ezer dollár (kb. 75 millió forint) között mozog majd.

Az EHang szerint a repülő jármű akár még az idén forgalomba kerülhet.

Zamaróczy Ádám
a szerző cikkei

(forrás: ABC News)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
Cikk[218667] galéria
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés