hirdetés
hirdetés

Ez az okosnyakörv nem engedi elkóborolni a kutyát

A GPS, a Bluetooth, a wifi és a mobiltechnológia szerencsés találkozása az az intelligens nyakörv, amelyet a négylábúak legokosabb, nyomkövetővel keresztezett fitnesz-nyakpereceként árulnak.

hirdetés

Lelkes kutyabarát dizájnerek és technológiai mérnökök álltak össze, hogy létrehozzák a piac minden eddiginél intelligensebb csatlakoztatott nyakörvét. Az október 4-i állatok világnapja előtt egy héttel az amerikai ebtenyésztőket összefogó legnagyobb ernyőszervezettel együtt, az 1882 óta működő American Kennel Club-bal (AKC) mutatták be az új, fitnesz-karkötők funkcióival és egy nyomkövetővel ellátott védelmi rendszert - írja a Readwrite magazin, amely az állatok testén hordható technológia rohamos terjedését jósolja annak ellenére, hogy legutóbb a műfaj legokosabb Buddy nevű terméke érdeklődés hiányában elbukta Kickstarter kampányát. Aztán persze az Indiegogon újra megfuttatták azt, de a projekt piacra lépése tovább csúszik a jövő évre.

Így aztán ma a Link AKC márkája képviseli a piac legokosabb nyakörvét, amelybe tényleg minden funkciót belepakoltak, amiről korábban mások csak ötleteltek. És még a luxust sem sajnálták ki belőle. A mai, többségében műanyag okosnyakörvekhez képest a Link AKC szíja például az egyébként egyáltalán nem olcsó, rugalmas Latigo marhabőrből készült. Az erre applikált kis tartókába kell belecsúsztatni a Bluetooth-szal kommunikáló nyomkövetőt, amelyet a legtöbb GPS-egységgel szemben ergonomikusan íveltek. Ez nemcsak a könnyebb illeszkedést segíti a kutya nyakához, de fűben hempergés közben is jobban bírja a strapát a merev falú, doboz alakú egységekhez képest.

Az intelligens nyakörvet egy USB-porttal felszerelt egérformájú adapterrel lehet tölteni, és egy applikációval működtetni, amelybe első regisztráció alkalmával a kutya alapadatai mellett az étkezési szokásaival és napi rutinjával kapcsolatos adatokat kell feltölteni. Az alkalmazás ez alapján állítja össze a szükséges napi mozgásmennyiséget, a beépített lépésszámlálóval méri a tényleges aktivitást, és naplózza az állat egészségügyi állapotát. A kutya saját testhőmérsékletét és a levegő hőmérsékletét elemezve javasolja az aznapi séta hosszát, intenzitását, és jelez, ha a kutya közelében mondjuk tüzet érzékel. Az alkalmazás a szokásos állatorvosi kontroll időpontjára is emlékeztetőt küld.

Bár a beépített GPS helymeghatározó a mai okosnyakörvek alapfelszereltsége, a Link nyomkövetője már nemcsak az elkóborolt kutya megtalálásában segít. A póráz nélküli sétáltatásnál virtuális kerítés funkciót is beállíthatunk vele, amely hanggal jelez, ha négylábúnk elhagyta az előre beprogramozott területet. És bár megjelentek a könnyebb azonosíthatóságra használható színes villogó nyakörvek is, a Link LED-es fénycsíkja nemcsak az állatot teszi láthatóvá a sötétben, de az okostelefonnal működtetve zseblámpaként mutatja az utat.

A fejlesztők a térkép-alkalmazásra építve egy élményfunkciót is beüzemeltek, ahol a gazdi a kutyasétáltatások kilométereit gyűjtheti, és az emlékezetes túraútvonalakról fotókat posztolhat a közösségi oldalakra. Mindezért a Link 199 dollárt kér el, az applikációért havi 7 dollárt kell fizetni, a cég vezetője pedig optimista: „Azt tapasztaljuk, hogy a legszenvedélyesebb kutyatartók egyre jobban értékelik és igénylik a technológia segítségét a mindennapokban. Ez az intelligens nyakörv pedig egy egészen új szintre emeli az ember és négylábú családtagja közötti kapcsolatot” – fogalmazott Michael Basone, a Link AKC vezérigazgatója.

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
Cik[195534] galéria
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés