hirdetés
hirdetés

Technológia

Döbbenetes képek az emberi testről

Elképesztően látványos képeket illetve GIF-eket közölt a GE az emberi testről. Az egy évvel ezelőtt bemutatott fejlesztése, a Revolution CT a komputertomográfiai berendezések történetében először egyesíti a tiszta képet, a gyorsaságot és a széles lefedettséget. 

hirdetés

A General Electric 2013 végén bemutatott komputertomográfiája mindössze egy szívdobbanás alatt készít felvételt sz emberi szervekről, így a betegek gyorsabb, pontosabb CT-vizsgálatban részesülhetnek, ráadásul alacsonyabb sugárdózis mellett. A nagy felbontású képet adó Revolution a fényképezőgépek képstabilizáló funkciójához hasonló mozgáskorrekciós technológiát használ. A technológia alkalmazásával megszűnnek a korábbi akadályok, és az emberi szívről mindössze egy szívdobbanás alatt mozdulatlan kép készíthető. Az orvosok így élesebb, több információt adó felvételeket kapnak.

Még több kép itt.

Technikai adatok

A 16 cm Gemstone Clarity detektor az eddigi legjobb térbeli felbontásával – 230 mikrométer – a kis anatómiák ábrázolására is kiváló.

A gyors gantry mozgásnak (0,2s) és a SnopShot Freeze mozgás korrekciós technológiájának köszönhetően már 24 ms alatt is megvizsgálhatók a magasabb pulzusszámú betegek is.

A CT-be épített Gemstone Clartiy detektor, a 70 kVp-os csőfeszültség és az ASiR-V technológia a GE dóziscsökkentésre vonatkozó elkötelezettségét tükrözi. 

 

(forrás: hvg.hu, GEreports.com)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
Cikk[162258] galéria
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés